|
||
|
|
#51 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
|
Osmanımın Mendili Saman Sarısı (Osmanım)
Osmanımın mendili saman sarısı (of of) Osmanıma gıydılar gece yarısı Osmanıma gıyanlar gehbeydi hepisi (of of) Osmanım osmanım zeybek osmanım Osmanıma kıyanlar olsun düşmanım Susuz derelerde güller biter mi (of of) Osmansız evlerde duman tüter mi Dünya malını neyleyim osmanımı dutar mı (of of) Açın gapıları osman geliyor Gerneşe gerneşe aslan geliyor Yöre:denizli/tavas Kaynak kişi:ahmet gönlüm
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#52 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Pencereden Kar Geliyor
Pencereden kar geliyor aman annem Gurbet bana zor geliyor aman annem Gurbet bana zor geliyor ben öleyim Sevdiğimi eller almış aman annem O da bana ar geliyor aman annem O da bana ar geliyor ben öleyim Kekliğimi doyurdular aman annem Kanadını ayırdılar anam annem Kanadını ayırdılar ben öleyim Bu nasıl yaraymış aman annem Beni senden ayırdılar aman annem Beni yardan ayırdılar ben öleyim Yöre: Harput
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Sarardım Ben Saradım
Sarardım ben sarardım senin için sarardım Baş yastıkta göz yolda her geçene sorardım Al dağlar yeşil dağlar Gurbette yarim ağlar Açtı m'ola şu sivas'nı gülü yaprağı Çekti bizi bu yerlerin suyu toprağı Kayalardan kayarım bulamadım ayarım Ben bu dertten ölürsem kaderime sayarım Yöre: Sivas
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Sarı Zeybek
Sarı zeybek aman şu dağlara yaslanır aman Yağmur yağar silahları efem ıslanır Bir gün olur aman deli gönül uslanır aman Eyvah olsun tellide doru efem şanına Eğil bir bak mor cepkenin efem kanına Karşı dağı aman duman duman bürüdü aman Üçyüz atlı beş yüz yaya efem yürüdü Sarı zeybek aman şu cihanda biridi aman Eyvah olsun tellide doru efem şanına Eğil bir bak mor cepkenin efem kanına Kaynak kişi: Osman Pehlivan
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Ucu Dağların Başında
Her taraftan üç beş kelle Terkiye astığım var mı Kargının ucunu salla Etme düşmene eyvalla Köroğlu söyler şanında Kuş uçurmaz meydanında Her taraftan üç beş kelle Terkiye astığım var mı Kargının ucunu salla Etme düşmene eyvalla Köroğlu söyler şanında Kuş uçurmaz meydanında
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Vardar Ovası
Mayadağ'dan kalkan kazlar Al topuklu beyaz kızlar Yarimin yüreği sızlar Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası, vardar ovası Kazanamadım sıla parası Mayadağ'ın yıldızıyım Ben annemin bir kızıyım Efendimin sağ gözüyüm Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası, vardar ovası Kazanamadım sıla parası
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Yar Yüreğim Yar
Yar yüreğim yar Gör ki neler var Bu halk içinde ha beyim Bize de gülen var Bu yol uzaktır Menzili çoktur Geçidi yoktur ha beyim Derin de göller var Ko gülen gülsün Kendini bulsun Nadah ne bilsin ha beyim Bizi de bilen var Yunus sen bunda Meydan isteme Meydan içinde ha beyim Merdaneler var Yöre: Şanlıurfa Kaynak kişi: Mehmet Şenses
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Co Administrators
|
İki Büyük Nimetim Var
İki büyük nimetim var Biri anam biri yarim İkisine de hörmetim var Biri anam biri yarim Ana deyip de geçilmez O yar anadan seçilmez İkisine de kıymet biçilmez Biri anam biri yarim Birisi var etti beni Birisi yar etti beni İkisinin de birdir yari Biri anam biri yarim |
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Co Administrators
|
İki Dağın Arasında Kalmışam
İki dağın arasında kalmışam Bülbül kimin daldan dala konmuşam Ne gün görüp ne miraz almışam Ana beni bu zalımlar vurdular oy Vurdular da alkanlara koydular oy Mezar arasında harman olur mu Kama yarasına derman olur mu Osmanı vuranda iman olur mu Yıkılır mı hastane binası Sarılır mı genç osmanın yarası Sende kama bende sevda yarası
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Co Administrators
|
İnce Giyerim İnce
İnce giyerim ince Pembe yakışır gence İnsan bir hoş oluyor Sevdiğini görünce Of sen yana ben cama İkimizin resmini çıkarsınlar yan yana Derelerin çakılı, nerden aldın akılı Döne döne oynuyor, ağabeyimin çakırı Of sen yana ben cama İkimizin resmini çıkarsınlar yan yana Dereler çakıl taşlı Ördekler yeşil başlı Benim sevdiğim dilber Al yanak kalem kaşlı Of sen yana ben cama İkimizin resmini çıkarsınlar yan yana
|
|
|
#61 (permalink) |
|
Co Administrators
|
İnsan Kısım Kısım
İnsan kısım kısım hey hey yer damar damar Kaşların nameli yüzlerin kamer yüzlerin kamer İnce bel üstüne yar yar olayım kemer Yakışır bellere canan sar beni beni Değişmiş rengini canan olmuş üveyik Şahine benziyor gözlerin rengi gözlerin rengi Sen bir avcı ol da yar yar ben olam geyik Doldur tüfeğini hey hey vur beni beni
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Yol Üstünde Dikili Taş
Yol üstünde dikili taş ah aman amman amman Bir evde iki kardaş sevdiğim aman Biri kaynım olursa sevdiğim aman Biri bana arkadaş sevdiğim aman Gökten zembil iniyor fırıl fırıl dönüyor Ateşmisin sevdiğim seni gören yanıyor |
|
|
|