|
||
|
|
#76 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Anonim Şarkılar - Türküler...
Divane Asik Gibi
Divane asik gibi de Dolanirim yollarda Kiz senin sebebune Kaldim Istanbullarda Baban beni babamdanda Bir kerecik istesin Allahin emri ile Gelinim olsun desin, Al salim yesil salim da Dunyayi dolasalim Sen yagmur ol ben bulut Macka'da bulusalim |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#77 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Diyarbekir Sad Akar
Diyarbekir sad akar [Hele yar zalim yar] Urfa Mardin'e bakar [Severem ben seni] Diyarbekir kizlari [Hele yar zalim yar] Kibritsiz kandil yakar [Severem ben seni] Diyarbekir bedendir [Hele yar zalim yar] Suyu akmaz nedendir [Severem ben seni] Hergun burdan gecen yar [Hele yar zalim yar] Bugun gecmez nedendir [Severem ben seni] Ay karanlik gecedir [Hele yar zalim yar] Bilmem bu dert necedir [Severem ben seni] Yastik gurbanin olam [Hele yar zalim yar] Yar yatisi nicedir [Severem ben seni] |
|
|
|
|
|
#78 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Daglar
Daglar basi olaydim, Çagiraydim çalaydim O yâr bize gelende, Kol boynuma saraydim Daglar daglar yâr yaman daglar, Esinden ayrilan aglar, Daglar daglar yâr yaman daglar, Bülbül gül için aglar, Daglar basi boran kar Benzim sari gönlüm nâr Her gelen benzi sorar [balam], Bilmez yürekte ne var. Daglar daglar yâr yaman daglar, Esinden ayrilan aglar, Daglar daglar yâr yaman daglar, Bülbül gül için aglar, Daglar dagimdir benim, Gam ortagimdir benim, Söyletme çok aglarim balam, Yaman çagimdir benim. Daglar daglar yâr yaman daglar, Eiinden ayrilan aglar, Daglar daglar yâr yaman daglar, Bülbül gül için aglar, |
|
|
|
|
|
#79 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Duriyemin Gugumleri Kalayli
Duriyemin gugumleri kalayli [ah kalayli] Fistan giymis etekleri alayli [alayli aman aman] Duriyemi aldatmasi kolaymi [ah kolaymi] Ah alirim dedin de aldattin beni [aldattin beni aman] Uc telli saz ile oynattin beni [oynattin beni aman] Giyme dedim giydin sen bu alleri [ah alleri] Basima getirdin turlu halleri [halleri aman aman] Dusman ettin bana butun elleri [ah elleri] Ah alirim dedin de aldattin beni [aldattin beni aman] Uc telli saz ile oynattin beni [oynattin beni aman] |
|
|
|
|
|
#80 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela Gozlum
Ela gozlum ben bu elden gidersem, Zulfu perisanim kal melul melul. Kerem et, aklindan cikarma beni, Agla goz yasini, sil melul melul. Elvan cicekleri takma basina, Kudret kalemini cekme kasina, Beni aglatirsan doyma yasina, Agla goz yasini, sil melul melul |
|
|
|
|
|
#81 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Evrese Yollari Dar
Bir cift firin yaptirdim doldurdum ekmekleri Gel beraber yiyelim yaptirdim borekleri Evrese yollari dar Bana bakma benim yarim var Sirtindaki yelegi ben ormedim mi yarim Kizlarla konusurken ben gormedim mi yarim Evrese yollari dar Bana bakma benim yarim var |
|
|
|
|
|
#82 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Firat Turkusu
Su Firat'in suyu akar serindir Yarimi goturdu kanli zalimdir Daha gun gormemis taze gelindir Soyletmeyin beni yaram derindir Komurhan koprusu Harput'a bakar Korolasi zalim Firat ocaklar yikar Ahbaplarin gelmis agitlar yakar Soyletmeyin beni yaram derindir |
|
|
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Giderim Yolum Yaya
Giderim yolum yaya Cemalin benzer aya Eridim helak oldum Gunleri saya saya [Of][Of]Boyle kâr Bu yil da kaldik bekâr Giderim yolum dagdir [Vay] bu ne eyvanli bagdir Ben kazanim yar yesin Nice ki canim sagdir [Of][Of]Boyle kâr Bu yil da kaldik bekâr |
|
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ham meyvayi kopardilar dalindan
Ham meyvayi kopardilar dalindan, Beni ayirdilar nazli yarimden. Eger yarim tutmaz ise salimdan, Onun için açik gider gözlerim. Benim yarim yaylalarda oturur, Ellerini soguk suya batirir. Demedim mi nazli yarim ben sana, Çok muhabbet tez ayrilik getirir. Uzun olur gemilerin diregi, Yanik olur analarin yüregi. Ne sen gelin oldun ne ben güveyi, Onun için açik gider gözlerim. |
|
|
|
|
|
#85 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hasret Bitiren Yollar
Uzanir dosta gider Yuregi yasta gider Sevdiginden ayrilan Dert ceker hasta gider Hasret bitiren yollar, Dosta goturen yollar Gurbette kalan yari Alip getiren yollar Gurbette yarin olur, Hasret kederin olur Sevda ceken yuregin Yarasi derin olur Hasret bitiren yollar, Dosta goturen yollar Gurbette kalan yari Alip getiren yollar |
|
|
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kalenin Bedenleri
Kalenin bedenleri [Yar yar yar yandim] Cagirin gidenleri [Sinanay yavrum sina nay nay] Ipek bo"ru"k burunmus [Yar yar yar yandim] Niksarin fidanlari [Yar yar yar yandim] Kaleden iniyorum [Yar yar yar yandim] Cagirsan geliyorum [Sinanay yavrum sina nay nay] Derdinden kibrit oldum [Yar yar yar yandim] Uflesen yaniyorum [Sinanay yavrum sina nay nay] |
|
|
|
|
|
#87 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kar Etmez Ahim
Kar etmez ahim, sen gulizare. Onulmaz isler guzelim, dilde bu yare Olsam da gecmem, bin pare pare. Sevmis bulundum guzelim, gayri ne care. Oy aksin yasim billahi sinmem. Mejnun oldum guzelim, terkedebilmem. Kessen de basim, senden ayrilmam. Sevmis bulundum guzelim gayri ne care. |
|
|
|
|
|
#88 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kâtip arzuhalim yaz yare boyle
Kul olayim kalem tutan eline Kâtip arzuhalim yaz yare boyle Sekerler ezeyim sirin dillere Kâtip arzuhalim yaz yare boyle Sivas ellerinde sazim çalinir Çamli beller bölük bölük bölünür Ben dosttan ayrildim bagrim delinir Kâtip arzuhalim yaz yare boyle Pir Sultan Abdal'im hey Hizir Pasa Gör ki neler gelir sag olan basa Hasret koydu bizi kavim kardasa Kâtip ahvalimi Sah'a böyle yaz |
|
|