|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
|
Anonim Şarkılar - Türküler...
Aliş'imin Kaşları Kare
Aliş'imin kaşları kare Sen açtın sineme yare Bulamadım derdime çare Görmedin mi ah civan alişimi tuna boyunda Sarmadın mı ah aslan alişimi tuna boyunda Evleri var hane hane Benleri var tane tane Saramadım kane kane Görmedin mi ah civan alişimi tuna boyunda Sarmadın mı ah aslan alişimi tuna boyunda |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Ankara'da Yedik Taze Meyvayı
Ankara'da yedim taze meyvayı Boşa çiğnemişim yalan dünyayı Keskin'den de sildirmeyin künyeyi Söyleyin anama anam ağlasın Babamın oğlu var beni neylesin Trene bindim de tren salladı Zalım doktor ciğerimi elledi İyi ol'un diye köye yolladı Söyleyin anama anam ağlasın Babamın oğlu var beni neylesin Ankara'yla şu Keskin'in arası Arasına boz dumanlar durası Çok doktorlar gördüm yoktur çaresi Söyleyin anama anam ağlasın Babamın oğlu var beni neylesin Binmiş taksiye de sefer geliyor Annesinin ciğerini deliyor Gelin Hatice'yi eller alıyor Söyleyin anama anam ağlasın Gelin hatice'yi kimler eylesin Mezarımı derin kazın dar olsun Etrafıda lale sümbül bağ olsun Ben ölüyom ahbaplarım sağolsun Söyleyin kardeşime çalsın sazımı Kadir mevlam böyle yazmış yazımı
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Al Yanaklım
Sabahtan uğradım ben bir güzele Ala gözlerine sürmeler çekmiş Taramış zülfünü dökmüş bir yana Salıvermiş ince belin üstüne Bir hoş bir hoş durur eda naz gibi Arkasında saçı tel tel saz gibi Has bahçe içinde top nergis gibi Karalar geydin alın üstüne Alma alma yanakları al gibi Boyu uzar gider selvi dal gibi Seherde açılan gonca gül gibi Sandım kan damlamış karın üstüne Çıka çıka çıktım yoluna vardım Verdiği çevreyi koluma sardım Uğruna ölümü göze aldım Divanına durdum yolun üstüne
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Antalya'nın Mor Üzümü
Antalya'nın mor üzümü Sevenler boyu uzunu a leylim İmamın küçük kızını Sarsam ne zaman ne zaman Saran kollar yorulur mu bir zaman Seven kollar yorulur mu bir zaman Antalya'nın kuyuları Çayır çimen kıyıları a leylim Avdan gelir dayıları Sarsam ne zaman ne zaman Sevsem ne zaman ne zaman Antalya'nın altı bakır Atlar gelir şakır şakır a leylim Sevdiğimin gözü çakır Sarsam ne zaman ne zaman Sevsem ne zaman ne zaman
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Erzurum'da Bir Kuş Var
Erzurum'da bir kuş var rındamın yar rındamın Kanıdında gümüş var hay rındamın devrişamın Yarim gitti gelmedi rındamın yar rındamın Elbet bunda bir iş var hay rındamın devrişamın Hep süpürür toz eder rındamın yar rındamın Alttan alttan göz eder hay rındamın devrişamın Oğlanın ne suçu var rındamın yar rındamın Her ne eder kız eder hay rındamın devrişamın Erzurum şirinidi rındamın yar rındamın Yiyem ağzın içini hay rındamın devrişamın Dün gece neredeydin rındamın yar rındamın Gönlümün güvercini hay rındamın devrişamın
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Kara Tren Gelmez M'ola
Kara tren gelmez m'ola düdüğünü çalmaz ola Gurbet ele yar yolladım metkubumu almaz ola Allı gelin al olaydın selvilere dal olaydın Gelen geçen yolculardan nazlı yar beni soraydın Aldım çantamı elime düştüm gurbetin yoluna Bilseydim ayrılık vardı düşmezdim alem diline Allı gelin al olaydın selvilere dal olaydın Gelen geçen yolculardan nazlı yar beni soraydın Evlerinin önü taştan sen çıkardın beni baştan Ben seni sevdim seveli gözlerim dinmiyor yaştan Allı gelin al olaydın selvilere dal olaydın Gelen geçen yolculardan nazlı yar beni soraydın
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Alaydım Elin
Alaydım elin elime Varaydım Urfa eline Merhamet eyle halime Kurbanın olam yar senin Hayranın olam yar senin Başına örtmüş valalar Yüreğim başı yaralar Korkaram seni alalar Kurbanın olam yar senin Hayranın olam yar senin Yöre: Adıyaman |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Arda Boylarında
Arda boylarında kırmızı erik Helimenin ardında on yedi belik Ah anneciğim ah anneciğim yaktın ya beni Bu genç yaşta denizlere attın ya beni Alıverin feracemi anneciğim diksin O kıymatlı ismail' E kendisi gitsin Uyan uyan erecebim senin olayım Ardalar aldı ya nerde bulayım Arda boylarına ben kendim gittim Dalgalar vurdukça can teslim ettim Ah anneciğim ah anneciğim yaktın ya beni Bu genç yaşta denizlere attın ya beni
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Atçalı Kel Memed Efe
Aydın dağlarında gezerim gayri Yazıldı fermanım okundu gayri Aldım martinimi çıktım dağlara Dünya bir olsa tutulmam gayri Atçalı Mehmet'im bilsinler beni Yoksulun yanında görsünler beni Koyarım bu yola bu tatlı canımı Dünya bir olsa tutulmam gayri Oniki yaşımda binerdim taya Minnet etmizdim paşaya beye Bizi yaman bildirmişler devlete Dünya bir olsa tutulmam gayrı Yöre:Aydın
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Bilmem Şu Feleğin
Bilmem şu feleğin bende nesi var Her gittiği yerde yar ister benden Sanki benim mor sümbüllü bağım var Zemheri ayında canım gül ister benden Yoruldum da yol üstüne oturdum Güzeller başıma toplansın deyi Gittim padişahtan ferman getirdim Herkes sevdiğine canım kavuşsun deyi Evlerinin önü zeytin ağacı Dökülmüş yaprağı kalmış siyeci Eğer senin gönlün bende yok ise Sen bana kardeş de ben sana bacı
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Bu Gala Daşlı Gala
Dağlara çem düşende Bülübüle gam düşende Ruhum bedenden oynar Yanıma sen düşende Bu gala daşlı gala Çıngıllı daşlı gala Korkıram yar gelmeye Gözlerim yaşlı gala Kızıl gül olmayaydı Sararıp solmayaydı Bir ayrılık bir ölüm Heç biri olmayaydı Bu gala daşlı gala Çıngıllı daşlı gala Korkıram yar gelmeye Gözlerim yaşlı gala
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Co Administrators
|
Bugün Ayın Işığı
Bugün ayın ışığı elinde bal kaşığı Gine nerden geliyon da mahlenin yakışığı Vay nerdesin nerdesin kaldır camın perdesin Diyeceğim çok amma da pek kalaba yerdesin Kara poşuna kurban çatık kaşına kurban Yalnız sana değil de arkadaşına kurban Vay vay vay vay pambuğum edasına yandığım Seni hasta diyorlardı nasıl oldun sevdiğim Karşıdan geçti gelin elinde testi gelin Gitme bir yol göreyimde gençliğim geçti gelin Vay ne olur ne olur sevda sırınan olur Gözdür alemi gezer de gönül birinen olur Yöre: Keskin Kaynak kişi: Hacı Taşan
|