|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Guest
|
Türküler ve Şarkı Sözleri KARIŞIK
SARI GELİN
Saçın uzun örmezler Gülü sulu dermezler Bu sevda ne sevdadır Seni mene vermezler Leylim aman aman Leylim aman aman Sarı gelin Bu derenin uzunu Çoban gaytar guzunu Ne ola bir gün görem Nazlı yarım yüzünü Leylim aman aman Leylim aman aman Sarı gelin Bu sevda ne sevdadır Seni bana vermezler Leylim aman aman Leylim aman aman Sarı gelin |
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Guest
|
Mühür Gözlüm
Mühür Gözlüm Seni Elden Mühür gözlüm seni elden Sakınırım kıskanırım Uçan kuştan esen yelden Sakınırım kıskanırım Kaviminden akrabandan Kardeşinden öz babandan Seni doğuran anandan Sakınırm kıskanırım Havadaki turnalardan Su içtiğin kurnalardan Giyindiğin urbalardan Sakınırım kıskanırım Beşikte yatan kuzundan Hem oğlundan hem kızından Ben seni senin gözünden Sakınırım kıskanırım Al' İzzetim yoncalardan Dokunduğun goncalardan Yerdeki karıncalardan Sakınırım kıskanırım |
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Guest
|
Ordu'nun Dereleri
Ordu'nun Dereleri Ordu'nun dereleri Aksa yukarı aksa Vermem seni ellere Ordu üstüme kalksa Sürmelim aman Oy Mehmedim Mehmedim Sana küstüm demedim Seni bana geçmişler Vallahi ben demedim Sürmelim aman Ordu'nun dereleri Kara yosun bağlıyor Kalk gidelim sevdiğim Annem evde ağlıyor Sürmelim aman Oy bağlamam bağlamam Zerdali dalı mısın Garip garip çalarsın Benden sevdalı mısın |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Guest
|
Ela gözlüm ben bu elden gidersem
Ela gözlüm ben bu elden gidersem Zülfü perişanım kal melül melül Kerem et aklından çıkarma beni Ağla gözyaşını sil melül melül Elvan çiçekleri takma başına Kudret kalemini çekme kaşına Beni unutursan doyma yaşına Gez benim aşkımla yol melül melül Yiğit ey sevdiğim sen seni gözet Karayı bağla da beyazı çöz at Doldur ver badeyi bir daha uzat Ayrılık şerbetin sal melül melül Karac’oğlan der ki ölüp ölünce Ben de güzel sevdim kendi halimce Varıp gurbet ele vasıl olunca Dostlardan haberim al melül melül |
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Guest
|
Zahidem
Zahidem gurbanım n'olacak halim Gene bir laf duydum kırıldı belim Gelenden gidenden haber sorarım Dediler bu hafta oluyor gelin Gurbet ellerinde esirim esir Affeyle sevdiğim bendedir kusur Kadir Mevlam seni bana verirse Nemize yetmiyor el kadar hasır |
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Guest
|
Kırmızı gül demet demet
Kırmızı gül demet demet Sevda değil bir alamet Gitti gelmez o muhannet Şol revanda balam kaldı Kırmızı gül her dem olsa Yaralara merhem olsa Ol tabipten derman gelse Şol revanda balam kaldı Kırmızı gülün hazanı Ağaçlar döker gazeli Kara yağızın güzeli Şol revanda balam kaldı |
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Guest
|
Çarşamba'yı sel aldı
Çarşamba'yı sel aldı Bir yar sevdim el aldı Keşke sevmez olaydım Elim koynunda kaldı Oy ne imiş ne imiş Kaderim böyle imiş Gizli sevda çekmesi Ateşten gömlek imiş Çarşamba yollarında Kelepçe kollarımda Allah canımı alsın O yarin kollarında Oy ne imiş ne imiş Kaderim böyle imiş Gizli sevda çekmesi Ateşten gömlek imiş Çarşamba yazıları Körpedir kuzuları Allah alnıma yazmış Bu kara yazıları Oy ne imiş ne imiş Kaderim böyle imiş Gizli sevda çekmesi Ateşten gömlek imiş |
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Guest
|
Ne ağlarsın benim zülfü siyahım
Ne ağlarsın benim zülfü siyahım Bu da gelir bu da geçer ağlama Göklere erişti figanım ahım Bu da gelir bu da geçer ağlama Bir gülün çevresi dikendir hardır Bülbül har elinden ah ile zardır Ne olsa da kışın sonu bahardır Bu da gelir bu da geçer ağlama Daimi'yem her can ermez bu sırra Gerçek kamil olan yeter o nura Yusuf sabır ile vardı Mısır'a Bu da gelir bu da geçer ağlama |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Guest
|
Ağlama Yar
Ağlama Yar Ağlama yar ağlama Mavi yazma bağlama Mavi yazma tez solar Ciğerimi dağlama Bugün ayın üçüdür Girme bostan içidir Dudakların bal kaymak Dilin badem içidir Elma al olanda gel Ayva nar olanda gel Hasta düştüm gelmedin Bari can verende gel Elmada al olaydın Selvide dal olaydın Bana göre yar mı yok İstedim sen olaydın |
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Guest
|
Kara Tren
Gözüm yolda gönlüm darda Ya kendin gel ya da haber yolla Duyarım yazmışsın iki satır mektup Vermişsin trene halini unutup Kara tren gecikir belki hiç gelmez Dağlarda salınır da derdimi bilmez Dumanın savurur halimi görmez Gam dolar yüreğim gözyaşım dinmez Yara bende derman sende Ya kendin gel ya da bana gel de Duyarım yazmışsın iki satır mektup Vermişsin trene halini unutup Kara tren gecikir belki hiç gelmez Dağlarda salınır da derdimi bilmez Dumanın savurur halimi görmez Gam dolar yüreğim gözyaşım dinmez |
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Guest
|
Merdo
Sana Bir Gün Olsun Gülmedi Hayat Kaderi Berbat Merdo,Merdo Burası Gurbet, Burası Gurbet Gelme Demedim mi Merdo Dönme Demedim mi Vururlar Seni Merdo Merdo Söylemedim mi Söylemedim mi Köprünün Başında Merdo Pusu Kurarlar Seni Ararlar Merdo Merdo İzin Sorarlar, Seni Kırarlar Gelme Demedim mi Merdo Dönme Demedim mi Vururlar Seni Merdo Merdo Söylemedim mi, Söylemedim mi Mahzuni Yandı Sana Merdo Bitti Baharım Bahar Aylarım Merdo Merdo Soldu Baharım, Yeşil Bağlarım Gelme Demedim mi Merdo Dönme Demedim mi Vururlar Seni Merdo Merdo Söylemedim mi, Söylemedim mi |
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Guest
|
Yeşil ördek gibi daldım göllere
Yeşil ördek gibi daldım göllere Sen düşürdün beni dilden dillere Başım alıp gidem gurbet ellere Ne sen beni unut ne de ben seni Sevdiğim cemali güneşi mahı Seni seven aşık çeker ervahı Getir el basayım Kelamullahı Ne sen beni unut ne de ben seni Gel seninle ahd u aman edelim Bağlanalım bir karara varalım Verdiğimiz sözde hemen duralım Ne sen beni unut ne de ben seni |
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Guest
|
İki keklik bir kayada ötüyor
İki keklik bir kayada ötüyor Ötme de keklik derdim bana yetiyor (Aman aman yetiyor) Annesine kara da haber gidiyor Yazması oyalı kundurası boyalı (Yar benim aman aman yar benim) Uzun da geceler yar boynuma sar benim (Aman aman sar benim) İki keklik bir dereden su içer Dertli de keklik dertsizlere dert açar (Aman aman dert açar) Buna kara sevda derler tez geçer Yazması oyalı kundurası boyalı (Yar benim aman aman yar benim) Uzun da geceler yar boynuma sar benim (Aman aman sar benim) İki keklik bir kayada yaslanır Teke de bıçak gümüş kında paslanır Birgün olur deli gönül uslanır (Uslanır aman aman uslanır) Yazması oyalı kundurası boyalı Uzun da geceler yar boynuma sar benim (Aman aman sar benim) |
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Guest
|
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar
Urfannın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar Benim zalim derdim cihanı yakar Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar Anandan babandan yardan ayrı koyarlar Urfa dağlarında gezer bir ceylan Yavrusunu kayıbetmiş ağlıyor yaman Yarimin derdine bulmadım derman Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar Anandan babandan yardan ayrı koyarlar Ceylan senin gibi yüreğim yara Cihanda derdime aney bulmadım çare Bir yavru kaybettim gözleri kara Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar Anandan babandan yardan ayrı koyarlar |