|
||
|
|
#51 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
Mekan: İstanbul
|
Hiçbirşey - Dev Bir Çiçek
HiçBirŞey Hiçbirşey ülkesinde, hiçbirşey herşeymiş Herşey hiçbirşey hiçbirşey, herşey hiçbirşey Aşklar dostluklar arkadaşlık, hiçbirşey hiçbirşey Dağlar nehirler ağaçlar, hiçbirşeymiş, hiçbirşey Anılar, yarınlar, görüntüler hiçbirşey hiçbirşey Hiçbirşey herşey herşeymiş, herşey hiçbirşey ---- Dev Bir Çiçek Sonsuz bir yokluk, kıpırtısız, sessiz alabildiğine, karanlık susuz havasız, hiçbirşeysiz yokluk işte. Olmayan zamanların, olmayan bir yerinde ilk kez kıpırdadı, bir çift dudak, bir çift göz, bir çift el ve ilk varlığın tohumları atıldı yokluğun ortasına. Ve bir çiçek büyüdü, renksiz, kokusuz, dikensiz, yapraksız, yalnızca bir çiçek ve büyüdü hiçbirşey istemeyerek, susuz, havasız, ışıksız, topraksız büyüdü, büyüdü, büyüdü, düşüncelere sığabilen bütün büyüklükleri aştı ve bütün güzelliklerin gerçeğine ulaştı. Su istedi, toprak istedi, hava istedi, ışık istedi. Böcekler, başka çiçekler, güzellikler ve en çok onu koklayabilecek insan, bir can istedi, sevgisini güzelliğini görecek bir can, yalnızca bir can ve bu arzuyla yanıp tutuştu durmadan. Isındı, ısındı tutuştu. Kızarmış dev yapraklar sıcacık bir doğumun mutluluğuyla kıvrıldı ve milyonlarca yanardağı gibi patladı. Dağıldı, paramparça yokluğun ortasına. Ve şimdi görünce, yalnızca sevgiden oluşan kendi parçacıklarının sevgisizlikten kuruduklarını, birbirine düşman olduklarını, o dev çiçek ağlıyor, ağlıyor, güleceği günü bekkliyor, bekliyor, bekliyor...
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#52 (permalink) |
|
Senior Member
|
Hoşgeldin
Hoşgeldin kadınım hoşgeldin Ayağını bastın odama Kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi Hoşgeldin kadınım hoşgeldin Güldün! Güller açıldı Penceremin demirlerine Ağladın! Avuçlarıma döküldü inciler Gönlüm gibi zengin Hürriyet gibi aydınlık oldu odam Hoşgeldin kadınım hoşgeldin Hoşgeldin kadınım hoşgeldin ---- Şiir: Hoş Geldin Kadınım Hoş geldin kadınım benim hoş geldin yorulmuşsundur; nasıl etsemde yıkasam ayacıklarını ne gül suyum ne gümüş legenim var, susamışsındır; buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim acıkmışsındır; beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam memleket gibi yoksuldur odam. Hoş geldin kadınım benim hoş geldin ayağını basdın odama kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi güldün, güller açıldı penceremin demirlerinde ağladın, avuçlarıma döküldü inciler gönlüm gibi zengin hürriyet gibi aydınlık oldu odam... Hoş geldin kadınım benim hoş geldin.
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Senior Member
|
Hoşgörü
Sevgi hoşgörünün ikinci adıdır Hoşgörmek hayatın en güzel tadıdır Sevgi tanımaktır, tanımaksa anlamak İnanmak kuşkusuz, hoşgörüp sarılmak Şöyle bir bak kendine Senin kusurların yokmu Affet sende sevdiğini Sevdiğine bu çok mu Sevgi hoşgörüsüz tutuşmuş bir orman Yanmasın sevgimiz yarınlara varmadan Sevgi hoşgörünün yağmuruyla sulanır Yeşerir gönüller geleceğe uzanır Hoşgörsen, boşversen sevgin kaybetmez kazanır Bugünden yarına çiçekli bir yol uzanır
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Senior Member
|
Katastrof (iii. Dünya Savaşı)
Düşünmeyenlerin korkusu, düşünenlerin şüphesi yoktu Ama bir gün nasılsa olacaktı Elektrik dolu iki bulut Mor kırmızı kanatlı iki deniz anası, Yaklaştı, kucaklaştı Nasılsa bir gün olacak dediğimiz, beklediğimiz Körüklediğimiz, işte bu andı Bir ışık patladı, dev bir gürültü koptu göklerde Her şey çok yakındaydı ve bir anda oldu Şimşek ve gökgürültüsü Bir ateş kapladı bulutların çarpıştığı yerden Herşey bir anlıktı Boşluk yankılandı Dünya patladı
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Senior Member
|
Komedi
Gecede bir pervane, yanar döner bir küre Değişiyorsun günden güne Tek kişilik bir oyun ve sen hala sahnede Ve iniyor artık perde Hoşçakal, hi, hi, good bye Oyunlar, senaryo, taktik, reji Pandomim melodram ve trajedi Aramızda eski bir strateji Komedi, komedi, komedi.. Eşit bir fasit daire, sevgi gelmiş bak ne hale Yo yo.. yok artık Kurguların şahane, bahanedir hep bahane Yo yo.. yok artık Gecenin bir yerinde, ellerim ellerinde Gülümseriz geleceğe, haydi Demir alıp gidelim, dünyayı seyredelim Açılalım bir kez daha
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Senior Member
|
Koridora Doğru
Yine ayrılıyoruz, yine kendinde kalacaksın bensiz. Tekrar görüştüğümüzde ben, ben olmayacağım ve sen sen olmayacaksın belki. Sesinden anlayacaksın, başka şarkılar başka öyküler anlatacak yürek gözüyle dinleyenlere. Yine ayrılıyoruz, gel gör ki, artık uzaklıklar ayıramaz bizi. Hayat yükselen bir daire, hep aynı noktalardan geçiyoruz binlerce kere, farklı yüksekliklerde. Dairelerini pekiştir, tamamla, müziği başa al. Tekrar dinle, tekrar, tekrar...
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Senior Member
|
Korku
Aldanacaksan sevgilerinle ,İnsanların yalancı gururlarına... Kalacaksan parlak sözlerin etkisinde, Kelimelerinle onlara kapılacaksan, Yaşama! Oyun yapıp oynarlar seni Geceleri aralarında. Şarkı yapıp söylerler dostlarına, Roman gibi okurlar boş zamanlarında. Masal yapıp anlatırlar çocuklarına. Aldanacaksan gecelerinde,kara gecelerinde Aydınlık dünyaların şen insanlarına. Yanılıp içini açacaksan, Derdini gizlemeden durmayacaksan, Yaşama! Saklarlar dinlediklerini En zayıf zamanında vururlar seni. Uyduramazsan fikirlerine Başıboş hareketlerini, Tefe koyup çalarlar seni. Söz:Özdemir Asaf
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Senior Member
|
Kovalamaca
Ne bu telaş arkadaş, kovalayan mı var? Biraz yavaş arkadaş, uyuyanlar var Ne bu telaş arkadaş, sıklaşmış adımlar Biraz yavaş arkadaş, azalmış yarınlar Zaten hayat bir kovalamaca... Kovalambaç oynuyor insanlar Saklambaç oynuyor umutlar Yağ satarım oynar dalkavuklar Körebe oynar aşıklar Oyunun kuralı tüm yaşananlar Zaten hayat bir kovalamaca... Kovalambaç oynuyor insanlar Hayat kaçar , ölüm kovalar Kaçışır insanlar Sabah, akşam, içeri, dışarı Yukarı, aşağı, koş koş koş Hep kovalamaca
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Senior Member
|
Krizalit (kristalin)
Rüzgar çanı sesli bir uçurumda Krizalit kristalin hiç görmediğim bir şeye benziyordu Gölgeler diyarı, içiçe geçmiş labirent bilmeceler Hızla beliren tuhaf anlamsız şekiller Krizalit kristalin kaybolup gidiyordu Rüzgar çanı sesleri uğuldarken durdum Ruhum bedenimden geçip giderken kendime baktım Krizalit kristalin neydi? Krizalit kristalin ben neydim? Uğultular büyüyordu Krizalit kristalin, beni içine alıyordu
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Senior Member
|
Küçük Hesaplar
Nokta nokta olmuş başında hesaplar Ne söyleyen ne de dinleyen anlar Parça parça olmuş içinde duygular Ne sevgiden ne de aşktan haber var Cambaz cambaz hilebaz Cambaz cambaz hokkabaz Cambaz cambaz dur biraz Ateşle oyun oynanmaz Üç ondan, beş ondan Altı ondan, dört ondan Dostum n'oluyorsun Küçük hesaplar içinde boğuluyorsun Gonca gonca açmış içinde yalanlar Yanlışlara karışmış doğrular
|
|
|
|
#61 (permalink) |
|
Senior Member
|
Kıyılara Git
Kıyılara git. Sana göz yaşlarımı vereyim susuzluğundan... Sırtüstü uzan ışığıma Buharlaşayım. Sonra kıyılara git, açıl bana. Tekrar tekrar gelişlerimi Vuruşlarımı seyret kayalara. Sonra kıyılara git Kendini bırak bana.. .Mavi bulutlar yanıp-sönsün uzaklarda Bize yağalım, sarsılarak. Asırın köpükleri saçlarımda, Derin karanlıklarda renkler. Kendini bırak uzaylarıma .Gidelim! Sararmış sayfalarda buluşuyor sevgililer Gülüş izi aranıyor yüzlerde, Yok! Biz değiliz sanki yaşıyan Başkası Başkaları .Sarı hayatlara dokunuyoruz ucundan. Eski fotoğraflardan yokoluyoruz birer birer gidiyoruz (İzmir kalıyor).............. Tutunamıyormuş attığın demirler (hı-hı) Sisler içinde yelkenler sönük. İlk rüzgarla gitmeyi düşünüyormuşsun buradan... Kıyılarıma gel-hala ayrılmadığım -Gidelim(tutuşturup yabani otları,çıkalım bu gece ormanından.)
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Senior Member
|
Kızım İçin
Gel kızım gel daha, sokul bana biraz daha yakınıma Anlat bana çocukluğunu Gel kızım bir daha, uzak kalma, ayrı geçen senelerin Anlatamam zorluğunu Arasıra bazı bazı, yüreğimde binbir sızı Bir resmin var cüzdanımda saçların kömür karası Annen yazmış arkasını, yedinci yaş hatırası Büyüyorsun yüreğimde her gün biraz daha hızlı Bak zaman ne çabuk geçiverdi, rüzgar gibi esiverdi Saçların dalgalanmış biraz Nasıl da büyüyüpte güzelleşmiş, meleklere benzemişsin Gözler derin bakışların yaz Gel kızım herşeyi sorup öğren, ben miyim kaçıp giden Senmisin terkedilen Canımdan bir parça koptu, sanki bu acıyı kimbilir ki İstermiydim, acaba ben Ayrıldı iki insan, yalnız kaldın çocuk başına hayatta Hiçbir suçun, günahın yokken Anlayacaksın zamanla ama söyleyeyim şimdiden Ayrılıktan kaçılmaz bazen
|