|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
Mekan: İstanbul
|
İlhan İrem - Şarkı Sözleri
Akşamüstleri (evening)
Akşamüstleri, yıldızlar ufukta birer birer belirir Akşamüstleri, mor mavi enginler usul usul kararır Yine yalnız kumsallar Yazdan kalan masallar Üşüyorum nerdesin, nerdesin Akşamüstleri, uzaklardan bir gemi geçer sana doğru gider Akşamüstleri, bir şimşek çakar, yıldız kayar, senden bunlar Nerdesin, Yine yalnız kumsallar Yazdan kalan masallar Üşüyorum nerdesin, nerdesin Gözlerim derinlerde, Aramızda tül perde Biliyorum nerdesin Güneşin battığı yerde Akşamüstleri, bir şimşek çakar, yıldız kayar, senden bunlar Nerdesin, Akşamüstleri, biter geceler gelir ardında hep sabah var.
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
|
Alaca Tüylü Kuş
Yıldızlar yağıyordu gece mavilerine Bulutlarda tuhaf bir beklenti Yürüyor kainat, toprak yırtılıyordu. Tozlu heyecanlarla dökülüyor duvarlar. Uç yanlız uç alaca tüylü kuş Uç yanlız uç başında bulut sevdalı bulut Seni hiç anlamadan Şaşkın seyrettiler olağanüstü renklerine bakıp, Işıklı semalarda uçucu masumluğun sonsuz diyarlara kanat açıp süzülen Uç yanlız uç alaca tüylü kuş Uç yanlız uç başında bulut sevdalı bulut Asla pes etme! Sarıl hayata Sımsıkı sarıl yanlızlığına Tek gerçek olan sensin Yedikat göklerdesin İnandığın ötelere ötelere! Uç yanlız uç...
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Senior Member
|
Alemlere İşaretim
Sana eğildim tekrar Yerinde yoktun! Herkes aklında kaldığınca yaşatacak bizi biliyorsun. Buruk bir kahkaha asarak cadı ağacına Geceyarısından bir çiçek kopar. Kutsal sular dökülsün avuçlarından Geri dön,bu ana gel! Tekrar git Mucizeyi çıkar yüreğinden Sen bana açılışları verdin Hiç bilmediğim renklerin hafifliğinde ağırlık sanılan kanatlar Trans akşamlarında kara deliklerden geçtim Sonusuzluk notalarında Alemlere işaretim.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ali Veli Maria
Duyuyormusun? Sesimi dinliyormusun? Işıklar açık, yoksa bekliyormusun? Bizim için bir şarkı besteledim İşim gücüm yok, dertleri desteledim Dinle bak Yalanı dolanıyla, geçeni kalanıyla İşte bizim bu hayat Ali, Veli, Maria, siyahı beyazıyla İşte bizim bu dünya Anlıyormusun? Bakışın çok hüzünlü Ağlıyormusun? Gözler yine üzümlü Yüzünü asma, bütün bağlar bozulur Işığı söndür, birazdan sabah olur Bizim, bizim, bizim hayat Bizim, bizim, bizim dünya
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Senior Member
|
Anlasana
Her sevincin her kederin, en ölümsüz sevgilerin Sonsuz denen göklerin her şeyin bir sonu varsa Ayrılıkların da sonu var, bir gün çıkıp geleceksin İçimde bir ümit var, yeniden seveceksin Yıllar varki ben böyle Bekliyorum özleminle Anıların, umutların kaldı bende Anlasana Anlasana Biraz da gerçekleri anlasana Senden ayrı günlerimi, sana nasıl anlatsam ki Mevsimsiz çiçekler gibi, yarım kaldım inanki Sensizliğin acısını, sen nereden bileceksin Sen hiç sensiz kalmadın ki, mevsimleri saymadın ki
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ara Ara Beni Ara
Ayrılırsak eğer Kararırsa gece Yıldızlar yok olursa benden sonra Aynada buzlanır Eski mutlu günler Bembeyaz tavana Dikilirse gözler Ara ara beni ara beni ara Geleceğim yanına (arasıra) Ara ara beni ara beni ara Buluşalım ikimiz (arasıra) Çığşığım düşünde Bir küçük düşünce Arada şuncacık Kuş kadar mesafe Gönlümün ucunda bir soru Nasılsın ?.. Hasrete bir ceza ver Asılsın Ara ara beni ara beni ara Geleceğim yanına (arasıra) Ara ara beni ara beni ara Konuşalım ikimiz (arasıra) Gizlice Her gece bakışırız yine Hiç yalnız değilsin Bilmesen de Huzurlu ve rahat Duyarsan sesimi Dökülsün kainat Teslim et kendini Ara ara beni ara
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ateşböceği
Nerden geldiyse geldi, kondu bir gün dalıma Çare arar gibiydi sonsuz karanlığıma Düşlerin boşluğunda ümitli bir uçaktı Hüzünlerini kesen sihirli bir bıçaktı Ateş böceği, aydınlat geceyi Şarkılara dizelim binbir heceyi Ateş böceği, aydınlat geceyi Işıltınla tutuştur karalanmış gerçeği Dost olduk yavaş yavaş anlattı ülkesini Eskiden ışıl ışıl yanan güneşlerini Nerden gelmişse bir gün, bir ressamla, bir deli Baştan başa siyaha boyamışlar her yeri Boyanmadan kapkara, siyaha batan güneş Herbiri koşup almış, birer parçacık ateş İkimiz ayrı dallarda, yüreklerimizde ateş Kavuşuruz belki de , yeniden yanar güneş
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ay Tozları
Ayın ışıkları vuruyor donmuş dünyaya Bir toz zerresiyim uçuyorum bu akşam yanına İstemezdim böyle, kalmanı bir başına Zaman sensiz bitmiyor, basmıyor yeni yaşına Ayın ışıkları gölgeler yapsın yollarda Yüreğin atsın artık, bu akşam ilk kez gül bana Ayın tozlarını Sevdanın buzlarını savur Sonrayı ver bana
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bak Şu Aynaya
Bir sabah bir başka sabah gibi baksaydın aynaya Ve yavaş yavaş başlasaydın gerçekleri anlamaya Kanında yavaş yavaş ,birşeyler birşeyler kaynayınca İnsan bir başka olur sevgiyi gerçekten anlayınca Anlayacaksın sorunların yalnız sende çözüldüğünü Anlayacaksın ağlayınca yalnız senin üzüldüğünü Şöyle gülümse Kalk yüzünü yıka Sonra neşeyle Bak şu aynaya
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Senior Member
|
Belki
Sen yalancı olmasaydın Sana aşık olmasaydım Ve gerçeği bulmasaydım (Hangisi doğru) Sana birşey sunmasaydım Sevgiden dem vurmasaydım Acılarla dolmasaydım Olmasaydım Aynadan bakan gözler ben miyim Sararıp solan güzler ben miyim Eskiden gülen yüzler biz miyiz Belki bir daha böyle sevmeyiz (Belki... Belki...) Kimbilir kaç günün sabahında Kimbilir daha kaç gece sensiz Böyle daha mutlusun Kimbilir belki bensiz Bir gönülden sana doğru Uzanıyor aşkın yolu Sen yanıtsın hayat soru Bir tarafım gülbahar Bir tarafım karakış Yüreğimse sararmış Hangisi doğru Hangisi yanlış
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ben Değilim
Yıllardan sonra, bu akşam ilk defa Anılar içinde, başbaşayız seninle Yıllanmış mektuplar, sararmış resimler Hepside birer birer, gözyaşlarım gibiler Dokunmayın bu akşam, gözyaşıyla doluyum Artık resimlerde kalmış, bir sevdanın kuluyum Hayır ben değilim, ben olamam yanındaki Hayır ben değilim, yanıbaşındaki Böylesine dopdoluyken bugün gözlerim Nasılda gülmüşüm, şu resimlerdeki gibi İçimden geliyor, her şeyi yakıp yıkmak Ne bir mektup, ne bir resim, hiçbir şey bırakmamak Bu akşam sana ait, ne varsa yakacağım Anılarla beraber, ben de yok olacağım
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bezgin
Işıklar arasında, ben kararmış lambayım Aydınlanacak yer yok, sönmeyip ne yapayım Sanki bir serseri mayın, sanki bir gök taşıyım Düşüyorum tutmayın, düşmeyip ne yapayım Ellerin eller olmuş, gözlerim seller olmuş Sevgimiz yeller olmuş, kaçmayıp ne yapayım Fısıldaşır hayalin, yokluğunu her gece Yoksun işte, yoksulum ben, dilenip ne yapayım Her damlada gözyaşım, seni bana taşıyor Doldurup kadeh kadeh, içmeyip ne yapayım İnanki sevgilim sensiz, kurumuş bir dünyayım Senin için dönmüyorsam, durmayıp ne yapayım Her mevsimim kış oldu, gerçekler hep düş oldu Yanımda sen yoksan eğer, uyanıp ne yapayım
|