|
||
|
|
#226 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri
Gül ağacı değilem, her gelene eğilem
Makam: Rast Usûl : Semâi Beste: Necib Mirkelâmoğlu Güfte: Necib Mirkelâmoğlu Gül ağacı değilem Her gelene eğilem Çek elini elimden Ben sevgilen değilem Nice bile arzeyleyem Kızıl gülem men Kollarını sar boynuma Sevgilinem ben Eli elimde yârim Olmuşam deli yârim Bu günüm böyle geçti Sabahı geli yârim Nice bile arzeyleyem Kızıl gülem men Kollarını sar boynuma Sevgilinem ben |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#227 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Neden kalbim seni sevdi, o gözler zihnimi çeldi
Makam: Acemaşîran Usûl: Curcuna Beste: Nasibin Mehmet Yürü Güfte: - Neden kalbim seni sevdi, o gözler zihnimi çeldi Bu iftirak cana yetti yeşil gözlü yaman esmer Vefa bekler iken senden, neden ayri düştün benden? Gönül ayrılmıyor senden şirin sözlü yaman esmer Aman esmer canım esmer gözüm gönlüm seni ister Yeter ettiklerin yeter yeşil gözlü yaman esmer |
|
|
|
|
|
#228 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım
Makam: Hicaz Usûl : Semâi Beste: Teoman Alpay Güfte: Nihat Aşar Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım Bâzan gözyaşı oldu, bâzan içli bir şarkı Her ânını eksiksiz, dün gibi hatırlarım Dudaklaımda tuzu, içimde durur aşkı Hani o saçlarına taç yaptığım çiçekler Hani o güzel gözlü ceylânların pınarı Hani kuşlar, ağaçlar, binbir renkli çiçekler? Nasıl yakalamıştım saçlarından bahârı? Ben hâlâ o günleri anarsam yaşıyorum Sanki mutluluğumuz geri gelecek gibi Hâlâ güzelliğini kalbimde taşıyorum Dalından koparılmış beyaz bir çiçek gibi |
|
|
|
|
|
#229 (permalink) |
|
Super Moderator
|
O tebessüm, o tavırlar, o levendâne hıram
Makam: Acemaşîran Usûl: Aksak Beste: İsmâil Bahâ Sürelsan Güfte: Bedri Ziya Aktuna O tebessüm, o tavırlar, o levendâne hıram Bir nazarla etti zalim bana dünyayı haram O tavırlar ne idi, ne idi gülüşlerde meram Bir hararla etti zalim bana dünyayı haram O ne serkeş, o ne mağrur, o ne zalimdir aman Yan bakışlar göz süzüşler ne yamandır ne yaman Bu temayül kimedir anlamaz değil o civav Bir nazarla etti zalim bana dünyayı haram |
|
|
|
|
|
#230 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ey çeşm-i ahû, mehlikâ, cürmüm nedir söyle bana
Makam: Acemaşîran Usûl: Semâi Beste: Nikağos Ağa Güfte: - Ey çeşm-i ahû, mehlikâ, cürmüm nedir söyle bana Ben âşıkım billah sana, cürmüm nedir söyle bana Yanmaktayım çoktan beri, nâr-ı firâka ey peri Aşkınla oldum serseri, cürmüm nedir söyle bana |
|
|
|
|
|
#231 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ey mehlika, ey gül beden
Makam: Hicâz Usûl : Semâi Beste: İsmâil Hakkı Bey Güfte: Ey mehlika, ey gül beden Mahvoldu cismim naleden Bu iltifatsızlık neden? Küstüm sana gayetle ben Hüsnü güzel bir nevcihân Hiç görmemiş çeşm-i cihân Gören âşık olur hemân Varsa eşi, işte meydân |
|
|
|
|
|
#232 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Özledim (Sen gittin ya yaşantımın bir anlamı kalmadı)
Makam: Sultânıyegâh Usûl: - Beste: Selami Şahin Güfte: Selami Şahin Sen gittin ya yaşantımın bir anlamı kalmadı Sen gittin ya pencereme bir kez güneş doğmadı Sen gittin ya senden sonra mutluluğum olmadı Senle geçen günlerimin değerini bilmedim Özledim teninin kokusunu özledim Özledim sımsıcak nefesini özledim Özledim sohbetini, o sesini özledim Gelmedin göz bebeğim, can yoldaşım gelmedin Sen gittin ya gözlerimde yaşlar bir an dinmedi Sen gittin ya ellerimden resmin bir an düşmedi Sen gittin ya o gün bugün inan yüzüm gülmedi Senle geçen günlerimin değerini bilmedim |
|
|
|
|
|
#233 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Öyle dudak büküp hor gözle bakma (Ah bu şarkıların gözü kör olsun)
Makam: Kürdili-Hicâzkâr Usûl : Semâi Beste: Avni Anıl Güfte: Şahin Çandır Öyle dudak büküp hor gözle bakma Bırak küçük dağlar yerinde dursun Çoktan unuturdum ben seni, çoktan Ah bu şarkıların gözü kör olsun Güzelsen güzelsin, yok mu benzerin? Goncadır ilk hâli bütün güllerin Aklımda kalmazdı yüzün, ellerin Ah bu şarkıların gözü kör olsun Bir gülüşün var ki, kaş çatar gibi En sıcak sözlerin azarlar gibi Hiç bağlanır mıydım çocuklar gibi? Ah bu şarkıların gözü kör olsun Sonunda tuz bastım gönül yarama Nice dağlar koydun, nice, arama Seni terkedip de gitmek var ama Ah bu şarkıların gözü kör olsun |
|
|
|
|
|
#234 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ömrün şu biten neşvesi tâm olsun erenler
Makam: Uşşak Usûl : Yürük Semai Beste: Süleyman Erguner Güfte: Yahya Kemal Beyatlı Ömrün şu biten neşvesi tâm olsun erenler, Son meclisi câm üstüne câm olsun erenler. Şükrânla vedâ ettiğimiz cân-ı fenâya; Son pendimiz ah-lâfa devâm olsun erenler. Câizse Harâbât-ı Ilâhî'de de herşey, Yârân yine Rindân-ı Kirâm olsun erenler. Tekrar mülâkî oluruz bezm-i ezelde; Evvel giden ahbâba selâm olsun erenler. |
|
|
|
|
|
#235 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gözümde özleyiş, gönlümde acı (Bana benden yakın, benden yabancı; içimde dolaşan, gezen biri var)
Makam: Bûselik Usûl : Düyek Beste: Selâhaddin İnal Güfte: Şemsi Belli Gözümde özleyiş, gönlümde acı Alnımda sevdânın sıcak izi var Bana benden yakın, benden yabancı İçimde dolaşan, gezen biri var Ne kapımı çalan garip postacı Ne beni bekleyen, özleyen bir yâr Bana benden yakın, benden yabancı İçimde dolaşan, gezen biri var |
|
|
|
|
|
#236 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Menekşelendi sular, sular menekşelendi
Makam: Nihâvend Usûl: Sofyan Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Vecdi Bingöl Menekşelendi sular, sular menekşelendi Esmer yüzlü akşamı dinledim yine sensiz Leylâk pırıltılarla bahçeler gölgelendi İnledi yine bülbül, olmazmış gül dikensiz Dikensiz gül olmazmış, çilesiz bülbül, Ayşe Her kuş bülbül olmazmış, her çiçek de gül, Ayşe Ne bülbül gülü sevdi seni sevdiğim kadar Ne böyle seven gönül, ne de senden güzeli var İçli bir özleyişle bırak beni yanayım Gözlerinde gördüğüm rüyama inanayım |
|
|
|
|
|
#237 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir haber ver ey sâbâ, n'oldu gülistânım benim?
Makam: Acemaşîran Usûl: Ağır Aksak Beste: Bimen Şen Güfte: - Bir haber ver ey sâbâ, n'oldu gülistânım benim? Kimler ile salınır serv-i hırâmanım benim? Bülbül-i müştakınım ağladığım yar Harlar ile mi açılır verd-i handanım benim? |
|
|
|