|
||
|
|
#251 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri
Çubuğum yok yol üstüne uzatam
Makam: Muhayyerkürdî Türkü Çubuğum yok yol üstüne uzatam Takatim yok yar yolların gözetem Menendim yok seni kime benzetem Ört yarim yazmayı boylu boyunca Ben saramadım eller sarsın doyunca Altı ay yollarda ağlayıp gezer Sırma saçlarını sallayıp gezer O güzel bağrını dağlayıp gezer Ört yarim yazmayı boylu boyunca Ben saramadım eller sarsın doyunca |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#252 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Değdi saçlarıma bahar gülleri (Nazende)
Makam: Hicâz Usûl : Semâi Beste: Azeri Bekirof Güfte: ----- Değdi saçlarıma bahar gülleri Nazende sevgilim yâdıma düştün Sevenin bahtına bir güzel düşer Sen de tek sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yâdıma düştün Gözlerim yoldadır, kulağım seste Ben seni unutmam en son nefeste Ey ceylan bakışlım, ey boyu beste Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yâdıma düştün Sensiz dağ yoluna çıktım bu seher Öksüz kumru gibi güller lâleler "Sen niye yalnızsın?" sordular eller Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yâdıma düştün |
|
|
|
|
|
#253 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Derdimi ummâna döktüm âsûmâna inledim
Makam: Hicâz Usûl : Ağır Aksak Beste: Şerif İçli Güfte: Süleyman Nazif Derdimi ummâna döktüm âsûmâna inledim Yâre de, ağyâre de hâl'i derûnum söyledim Aşinâ yok derdime, ben söyledim, ben dinledim Gözlerim yollarda kaldı, gelmedin, çok bekledim |
|
|
|
|
|
#254 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dil şâd olacak diye kaç yıl avuttu felek
Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Avni Anıl Güfte:Turgut Yarkent Dil şâd olacak diye kaç yıl avuttu felek Saçıma karlar yağmış, boşuna yaz beklemek Ne bülbül dile geldi, ne de açtı bir çiçek Saçıma karlar yağmış, boşuna yaz beklemek |
|
|
|
|
|
#255 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ellerim böyle boş mu kalacaktı?
Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Şekip Ayhan Özışık Güfte: Şekip Ayhan Özışık Ellerim böyle boş, boş mu kalacaktı? Gözümde hep böyle yaş, yaş mı kalacaktı? Aramızda sıra dağlar, dağlar mı olacaktı? Üzülme sen meleğim, gün olur kavuşuruz Ecel ayırsa bile mahşerde buluşuruz Biz de mi böyle, böyle olacaktık? Bu en güzel çağda yas mı tutacaktık? Aramızda sıra dağlar, dağlar mı olacaktı? Üzülme sen meleğim, gün olur kavuşuruz Ecel ayırsa bile mahşerde buluşuruz |
|
|
|
|
|
#256 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gözlerinin içine başka hayâl girmesin
Makam: Nihâvend Usûl : Semâi Beste: Zeki Müren Güfte: Vedat Şenyol Gözlerinin içine başka hayâl girmesin Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin İstersen yum gözlerini, tıpkı düşünür gibi Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Benden evvel başkası bakıp seni sevmesin Kıskanırım seni ben kendi gözümden bile Nasıl veririm seni birgün yabancı ele Sana gelen yollarda dâimâ beni bekle Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Benden evvel başkası bakıp seni sevmesin |
|
|
|
|
|
#257 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hançer-i aşkınla ey yâr gönlüm üzre vurma hiç
Makam: Hicâz Usûl : Curcuna Beste: Ekrem Güyer Güfte: Halil Soyuer Hançer-i aşkınla, ey yâr, gönlüm üzre vurma hiç Öyle bir derde giriftkârım ki hâlim sorma hiç Ağladıkça gözlerimden kan gelir yaş yerine Öyle bir derde giriftkârım ki hâlim sorma hiç |
|
|
|
|
|
#258 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hastayım, yalnızım, seni yanımda sanıp da bahtiyâr ölmek isterim
Makam: Hicaz Usûl : Semâi Beste: Lem'i Atlı Güfte: Rızâ Tevfik Bölükbaşı Hastayım, yalnızım, seni yanımda; Sanıp da bahtiyâr ölmek isterim. Mahmûr-u hülyânım, câm-ı leb'inden; Kanıp da bahtiyâr ölmek isterim. Bir olmaz emelin koştum peşinden, Vuruldum hüsnünün şen güneşine, Güzel gözlerinin aşk ateşine, Yanıp da bahtiyâr ölmek isterim. Tâliin kahrı var her hevesimde, Boğulmuş figânlar titrer sesimde, O güzel ismini son nefesimde; Anıp da bahtiyâr ölmek isterim. |
|
|
|
|
|
#259 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hastayım, yaşıyorum görünmez hayâliyle
Makam: Hicaz Usûl : Aksak Beste: Ûdi Hırant Emre Güfte: Ûdi Hırant Emre Hastayım, yaşıyorum görünmez hayâliyle Belki bir gün, bir gün diye, beklerim ümîd ile Çürüyor zavallı kalbim aşkının hasretiyle Belki bir gün, bir gün diye, beklerim ümîd ile |
|
|
|
|
|
#260 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ayrılmak ne kadar zor, unutulmak çok acı
Makam: Nihâvend Usûl : Curcuna Beste: Ekrem Güyer Güfte: ----- Ayrılmak ne kadar zor, unutulmak çok acı Dün gülen bakışların bugün bana yabancı Bu kadar zâlim olma bu mahzûn kalbe karşı Dün gülen bakışların bugün bana yabancı |
|
|
|
|
|
#261 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bahâr bitti, güz bitti; artık bülbül ötmüyor
Makam: Nihâvend Usûl : Curcuna Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Ramazan Gökalp Arkın Bahâr bitti, güz bitti Artık bülbül ötmüyor Yâre tel çekem dedim Tel derdim iletmiyor Yollar kapandı kardan Turna gelmez diyârdan Haber çıkmadı yârdan Bu ayrılık bitmiyor Derdim çok, dermanım yok Cânân çok, cânânım yok Onsuz adım sanım yok Teselli kâr etmiyor Bahâr yeşil gözüydü Bülbül tatlı sözüydü Gonca pembe yüzüydü Hayâlimden gitmiyor Ayrılık deniz gibi Ölü bir beniz gibi Uzayanbir iz gibi Bitmiyor, âh, bitmiyor |
|
|
|
|
|
#262 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Nideyim sahn-ı çemen seyrini cânânım yok
Makam: Hicâz Usûl : Yürük Semâi Beste: Hacı Sâdullah Ağa Güfte: Enverî Nideyim sahn-ı çemen seyrini cânânım yok Bir yanımca salınır serv-i hırâmânım yok |
|
|
|