|
||
|
|
#51 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri
KALBİMİ KIRA KIRA
Senden bana ne kaldı, bir hatıradan başka Bir daha geri dönmem, yalan kattığın aşka Kalbimi kıra kıra, bıraktın bir hatıra Günahını yalancı dudaklarında ara Gözyaşların boşuna, düşme artık peşime Yansın yüreğin yansın, şimdi de bende sıra Kalbimi kıra kıra, bıraktın bir hatıra Günahını yalancı dudaklarında ara Güfte: H. Münir Ebcioğlu, Beste: Teoman Alpay |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#52 (permalink) |
|
Super Moderator
|
KAHVERENGİ GÖZLERİN
Sanki billur bir pınar kahverengi gözlerin Ruhuma neşe sunar kahverengi gözlerin Rüzgarlar kadar serin, ufuklar kadar derin Senin en güzel yerin kahverengi gözlerin Mehtapta benzer aya, bakarım doya doya Sanki tatlı bir rüya kahverengi gözlerin |
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Super Moderator
|
KIŞLADA BAHAR (KARA GÖZLÜM)
Kara gözlüm efkarlanma gel gayrı İbibikler öter ötmez ordayım Mektubunda diyorsun ki gel gayrı Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım Dağlar taşlar bu hasretlik derdinde Sabır sebat etmez gönül yurdunda Akşam olur tepelerin ardında Daha güneş batar batmaz ordayım Bahar geldi koyun kuzu koklaştı İki aşık dört senedir bekleşti Kara gözlüm düğün dernek yaklaştı Vatan borcu biter bitmez ordayım Güfte: Bekir Sıtkı Erdoğan, Beste: Gültekin Çeki, Makam: Rast |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Super Moderator
|
MİHRABIM DİYEREK
Mihrabım diyerek sana yüz vurdum Gönlünün dalında bir yuva kurdum Yıllardan beridir yalvarıp durdum Sevgilim demeyi öğretemedim Gönlünde sevgime yer vermedinde Yaban güllerini hep derledinde Ellerin ismini ezberledinde Bir benim adımı öğretemedim Sonunda hicranı öğrettin bana Ben sana sevmeyi öğretemedim Güfte: Turgut Yarkınt, Beste: Avni Anıl |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Super Moderator
|
MEVSİMLER YAS TUTUP
Mevsimler yas tutup güller ağlasın Ahımla inleyen eller ağlasın Mademki sen yoksun şimdi yanımda Leylaklar dökülüp güller ağlasın Sevgilim bu yerden gittin gideli Ilgıt ılgıt eser sevdanın yeli Bu öksüz ruhumun sensin emeli Leylaklar dökülüp güller ağlasın Güfte: Mustafa Sevilen, Beste: Yıldırım Gürses |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Super Moderator
|
MÜMKÜN MÜ UNUTMAK
Mümkün mü unutmak güzelim neydi o akşam Rüya gibi hülya gibi birşeydi o akşam İçtik kanarak bir ezeli meydi o akşam Rüya gibi hülya gibi birşeydi o akşam Güfte: Rıfat Ahmet Moralı, Beste: Rakım Erkutlu, Makam: Nihavend |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Super Moderator
|
NAZENDE
Deydi saçlarıma bahar gülleri Nazende sevgilim yadıma düştün Sevenin bahtına bir güzel düşer Sen de tek sevgilim aklıma düştün Gözlerim yoldadır kulağım seste Ben seni unutamam en son nefeste Ey ceylan bakışlım ey boyu beste Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yadıma düştün Sensiz dağ yoluna çıktım bu sefer Öksüz kumru gibi güller, laleler Sen niye yalnızsın sordular eller Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yadıma düştün Güfte: , Beste: , Makam: Hicaz |
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Super Moderator
|
NEYLEYİM KÖŞKÜ
Ah edip inlerim gurbet elinde Uzaktan göründü benim dağlarım Yine garip kaldım gurbet elinde Sevgilimi hergün anar ağlarım Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı İçinde salınan yar olmayınca Kimsesiz hem öksüz kaldım bu yerde Talihim düşürdü beni bu derde Gözümü kapadı bir kara perde Evimi yurdumu anar ağlarım Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı İçinde salınan yar olmayınca |
|
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Super Moderator
|
NE DERT KALIR NE HÜZÜN Ne dert kalır, ne hüzün, bir sudur akar zaman Seni ilk gördüğüm gün, dedim ah benim olsan Ay değil yıllar geçti, kavuşmak şimdi bir an Kış geçti, bahar geçti, dedim ah benim olsan Yeter üzme çabuk gel, uzamasın bu hicran Bugünlerden çok önceydi, dedim ah benim olsan Güfte: , Beste: Sadettin Kaynak, Makam: Nihavend |
|
|
|
|
|
#61 (permalink) |
|
Super Moderator
|
NASIL GEÇTİ HABERSİZ
Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım Bazen gözyaşı oldu, bazen içli bir şarkı Her anını eksiksiz dün gibi hatırlarım Dudaklarımda tuzu, içimde yanar aşkın Hani o saçlarına taç yaptığım çiçekler Hani o güzel gözlü ceylanların pınarı Hani kuşlar, ağaçlar binbir renkli çiçekler Nasıl yakalamıştık saçlarından baharı Ben hala o günleri anarsam yaşıyorum Sanki mutluluğumuz geri gelecek gibi Hala güzelliğini kalbimde taşıyorum Dalından koparılmış beyaz bir çiçek gibi Güfte: Nihat Asar, Beste: Teoman Alpay |
|
|
|