|
||
|
|
#126 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri
DAĞLAR DAĞLAR VİRAN DAĞLAR
Dağlar dağlar viran dağlar Yüzüm güler kalbim ağlar Yüreğimden kanlar damlar Bir olaydı pir olaydı Ne olur benim olaydı Edirne köprüsü taştan Sen çıkardın beni baştan Hem anadan hem gardaştan Bir olaydı pir olaydı Ne olur benim olaydı |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#127 (permalink) |
|
Super Moderator
|
HAVADA BULUT YOK
Havada bulut yok bu ne dumandır Mahlede ölüm yok bu ne şivandır Şu yemen elleri ne de yamandır Ah o yemendir gülü çemendir Giden gelmiyor acep nedendir Burası Huş'tur yolu yokuştur Giden gelmiyor acep ne iştir Kışlanın önünde redif sesi var Bakın çantasında acep nesi var Bir çift kundurayla bir de fesi var Ah o yemendir gülü çemendir Giden gelmiyor acep nedendir Burası Huş'tur yolu yokuştur Giden gelmiyor acep ne iştir VARDAR OVASI Mayadağ'ın Yıldızıyım, Ben Annemim Bir Kızıyım, Efendimin Sağ Gözüyüm. Vardar Akar Lüle Lüle, Sesi De Benzer Bülbüle. Vardar Ovası, Vardar Ovası Kazanamadım Başlık Parası. Mayadağ’dan Kalkan Kazlar, Al Topuklu Beyaz Kızlar, Yarimin Yüreği Sızlar. Eğlenemem Aldanamam, Ben Bu Yerlerde Duramam. Vardar Ovası, Vardar Ovası Kazanamadım Sıla Parası. Vardar Akar Hızlı Hızlı, Kenarları Karlı Buzlu, Kara Kaşlı Bana Bakar Sen Misin Vardar Güzeli. Sen Misin Vardar Güzeli. Vardar Ovası, Vardar Ovası Kazanamadım Sıla Parası. |
|
|
|
|
|
#128 (permalink) |
|
Super Moderator
|
PENCERENİN PERDESİNİ
Pencerenin perdesini aç bana göster yüzünü Görmek için ben yüzünü dağları aştımda geldim Ayışığı ışıldariken bülbül güle fısıldariken Uzakta kaval çalarken dağları aştımda geldim GEÇMESİN GÜNÜMÜZ SEVGİLİM YASLA Geçmesin günümüz sevgilim yasla O güzel başını göğsüme yasla Birleşir mi ah aşk ihtirasla O güzel başını göğsüme yasla Ela gözlerinde menevişler var Kor gibi dudaklar ve kızıl saçlar Okşasam usanmam ta fecre kadar O güzel başını göğsüme yasla |
|
|
|
|
|
#129 (permalink) |
|
Super Moderator
|
KIRMIZI GÜLÜN ALI VAR
Kırmızı gülün alı var aman aman Her gün ağlasam da yeri var Bugün benim efkarım var aman aman Ah bu gönül arzu eder seni seni yar seni Kırmızı gülü budarlar aman aman Altına meclisi kurarlar Güzeli candan severler aman aman Ah bu gönül arzu eder seni seni yar seni |
|
|
|
|
|
#130 (permalink) |
|
Super Moderator
|
TELGRAFIN TELLERİNE
Telgrafın tellerine kuşlar mı konar İnsan sevdiğine canım böyle mi yanar Yanıma gel yanıma,otur şöyle yanıma Bu gençlikte neler geldi garip başıma Telgrafın tellerini arşınlamalı Yar üstüne yar seveni kurşunlamalı Yanıma gel yanıma,otur hele yanıma Şu gençlikte neler geldi garip başıma |
|
|
|
|
|
#131 (permalink) |
|
Super Moderator
|
GAMZEDEYİM DEVA BULMAM
Gamzedeyim deva bulmam Garibim bir yuva bulmam Kaderimdir hep cektigim Inlerim hic reha bulmam Elem beni terketmiyor Hic de afsila vermiyor Nihayetsiz bu takibe Dogrusu ömür yetmiyor |
|
|
|
|
|
#132 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İNDİM HAVUZ BAŞINA
İndim havuz başına / Bir kız çıktı karşıma Sevda nedir bilmeydim / O da geldi başıma Gelemem ben, gidemem ben Her güzele gönül veremem ben Aç kolların sar boynuma Üşüdüm üşüdüm saramam ben Havuz başında durma / Çapkın karşımda durma Kirpiklerin ok olmuş / Yeter kalbime vurma Gelemem ben, gidemem ben Her güzele gönül veremem ben Aç kolların sar boynuma Üşüdüm üşüdüm saramam ben |
|
|
|
|
|
#133 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BİR GARİP YOLCUYUM
bir garip yolcuyum hayat yolunda yolumu kaybetmiş perişanım ben bir garip yolcuyum hayat yolunda yolumu kaybetmiş perişanım ben mecnun misali gurbet ellerde ümitsiz sevginin kurbanıyım ben mecnun misali gurbet ellerde ümitsiz sevginin kurbanıyım ben yalan dünya herşey bomboş hancı sarhoş yolcu sarhoş yalan dünya herşey bomboş hancı sarhoş yolcu sarhoş birgün gibi sanki geçti seneler ümidim kayboldu perişanım ben birgün gibi sanki geçti seneler ümidim kayboldu perişanım ben alın yazımmış hayat yolunda ümitsiz sevginin kurbanıyım ben alın yazımmış hayat yolunda ümitsiz sevginin kurbanıyım ben yalan dünya herşey bomboş hancı sarhoş yolcu sarhoş yalan dünya herşey bomboş hancı sarhoş yolcu sarhoş yalan dünya herşey bomboş hancı sarhoş yolcu sarhoş yalan dünya herşey bomboş hancı sarhoş yolcu sarhoş |
|
|
|
|
|
#134 (permalink) |
|
Super Moderator
|
LANET OLSUN SANA EY ZALİM FELEK
Akşam olur gizli gizli ağlarım Kaderin dilinden iyi anlarım Keder öğütmekle geçti yıllarım Beni değirmende taşa döndürdün Lanet olsun sana ey zalim felek Beni değirmende taşa döndürdün Lanet olsun sana ey zalim felek Ömrümü çarkında boşa döndürdün Bir gün buradayım bir gün sılada Gönlümü göçebe kuşa döndürdün Çok şükür gurbeti bitirdim derken Yolumu yeniden başa döndürdün Lanet olsun sana ey zalim felek Beni değirmende taşa döndürdün Lanet olsun sana ey zalim felek Ömrümü çarkında boşa döndürdün |
|
|
|
|
|
#135 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Anla artık, anla beni (Son mektup)
Makam: Nihâvend Usûl : Sofyan Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Aydın Ünsal Anla artık, anla beni Unut bütün geçenleri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum Biliyorum ayıracak bu son mektup ikimizi Bu son mektup koparacak yıllar süren sevgimizi Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum Üzülsen de artık yeter Gelmez güzel günler geri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum |
|
|
|
|
|
#136 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ben gamlı hazan, sense bahâr, dinle de vazgeç
Makam: Hicâz Usûl : Aksak Beste: Melâhat Pars Güfte: Sıtkı Argınbaş Ben gamlı hazan, sense bahâr, dinle de vazgeç Sen kendine kendin gibi bir tâze bahâr seç Olmaz meleğim böyle bir aşk, bende vakit geç Sen kendine kendin gibi bir tâze bahâr seç |
|
|
|
|
|
#137 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bende hicrân yarasından da derin bir yara var Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Sâdi Işılay Güfte: Necdet Atılgan Bende hicrân yarasından da derin bir yara var Ona bi-çâre gönül boş yere bir çâre arar Kurtuluş yok, aradan geçse de aylar yıllar Ona bi-çâre gönül boş yere bir çâre arar |
|
|
|