|
||
|
|
#151 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri
Gönül sana tapalı kapın bana kapalı
Makam: Acemaşîran Usûl: Sofyan Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Hulûsi Demirelli Gönül sana tapalı kapın bana kapalı Şaşırmışım yolumu bu sevgiye sapalı Susayan ırmak arar, olmaz sevende karar Güzelleri olmasa bu dünya neye yarar Geceme güneş olsan, kalbimi görmüş olsan Unuturdum cihanı bana birgün eş olsan Susayan ırmak arar, olmaz sevende karar Güzelleri olmasa bu dünya neye yarar |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#152 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gördüğümde başımı çevirdiğim gün olur (Gurur, inan ki gurur)
Makam: Hicâz Usûl: Düyek Beste: Aydın Tekindor Güfte: Aşkın Tuna Gördüğümde başımı Çevirdiğim gün olur Sanma ki sevmiyorum Gurur, inan ki gurur Bakıp da gülmeyişim Hiçbir şey demeyişim Birşeyler gizleyişim Gurur, inan ki gurur Senden böyle kaçışım Için için yanışım Gizlice ağlayışım Gurur, inan ki gurur |
|
|
|
|
|
#153 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Güller ne hoştur, renkler ne ince
Makam: Nihâvend Usûl: Nim Sofyan Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: - Güller ne hoştur, renkler ne ince Bülbül sarhoştur güller gülünce Gül ne güzeldir, ne güzeldir Gül ne güzeldir. Kırmızı gülleri gözyaşı sular, şebnemle dolar Sarı güller içli solgun, elemli, bakışı nemli Beyaz güller saf sevgiye nişâne, ne hoş efsane Senin aşkın, sevgili, andırır hangi gülü, sevgil söyle Aşk dikenli gül gibi, sev katlan bülbül gibi, ezelden böyle Sevgilim yaklaşalım, gül gibi koklaşalım, kaçınma öyle Bak güzellere, pek zor güllere Gül ne güzeldir, vermem ellere |
|
|
|
|
|
#154 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İçimdeki özlemi uyutamıyorum yâr
Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Âdem Şahin Güfte: Reşat Özpirinçci İçimdeki özlemi Uyutamıyorum yâr Gözlerimdeki nemi Kurutamıyorum yâr O siyah gözlerini O şirin sözlerini Sıcak bûselerini Unutamıyorum yâr Sende olan gönlümü Sensiz geçen ömrümü Hicrânlı her günümü Avutamıyorum yâr O siyah gözlerini O şirin sözlerini Sıcak bûselerini Unutamıyorum yâr |
|
|
|
|
|
#155 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gönlümün şarkısını gözlerinde okurum
Makam: Hicaz Usûl : Düyek Beste: Muzaffer İlkar Güfte: Muzaffer İlkar Gönlümün şarkısını gözlerinde okurum Sevgimin neş'esini sözlerinde bulurum Seni bir an görmezsem kederimden ölürüm Göreyim şen yüzün, kaçma benden sevgilim |
|
|
|
|
|
#156 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok
Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Dr. Alâeddin Yavaşça Güfte: Faruk Nafiz Çamlıbel Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok Bezminde kadeh kırdığımız sevgililer yok Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok |
|
|
|
|
|
#157 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aşkı seninle tattı, hicrânla yandı gönül
Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Fehmi Tokay Güfte: Melâhat Akan Aşkı seninle tattı, hicrânla yandı gönül Evvel coştu taştı da şimdi uslandı gönül Cevri safâya kattı, hayli aldandı gönül Evvel coştu taştı da şimdi uslandı gönül |
|
|
|
|
|
#158 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bana nasıl vazgeç dersin, gönül senden vazgeçer mi?
Makam: Rast Usûl : Düyek Beste: Dr. Alâeddin Yavaşça Güfte: Fikri Akurgal Bana nasıl vazgeç dersin, gönül senden vazgeçer mi? Güneşsiz bir gök altında kış geçer mi, yaz geçer mi? Okuduğum duâ sensin, kalb ağrıma devâ sensin Kokladığım hava sensin, gönül senden vazgeçer mi? |
|
|
|
|
|
#159 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gönlüm özledikçe görürdüm hele lacivert kanatlı kumru olsaydım
Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Düyek Beste: Sadettin Kaynak Güfte: Vecdi Bingöl Gönlüm özledikçe görürdüm, hele Lacivert kanatlı kumru olsaydım Seni kıskanırdım rüyada bile Âhu gözlerinde uyku olsaydım Sanma ki sevgilim solar biterdim Belki muradıma böyle yeterdim Gonca leblerinde yanar tüterdim Güllerden süzülen koku olsaydım Duyabilmek için inceden ince Bütün benliğimi sana verince Dalarım aşkına şöyle derince Gönlünde yaşayan uyku olsaydım |
|
|
|
|
|
#160 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sevmiyorum seni artık, gözlerimi geri ver
Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Avni Anıl Güfte: İlham Behlül Pektaş Sevmiyorum seni artık, gözlerimi geri ver Yalanmış yeminlerin hep, sözlerimi geri ver İsyanı tanımazdım ben, seni sevmeden önce O en mahzûn, o en mahcûb yüzlerimi geri ver |
|
|
|
|
|
#161 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yine hazan mevsimi geldi
Makam: Nihâvend Usûl: Düyek Beste: Şekip Ayhan Özışık Güfte: Şekip Ayhan Özışık Yine hazan mevsimi geldi Yine yapraklar rüzgârların peşi sıra gidecek Yine deli gönlüm, yine bu mevsimde Hicranını yalnız başına çekecek Hüsranını yalnız başına çekecek Geleceksin belki de, o zaman Ne o yapraklar, ne o rüzgârlar ve ne ben olacağım Yine deli gönlüm, yine bu mevsimde Hicranını yalnız başına çekecek Hüsranını yalnız başına çekecek |
|
|
|
|
|
#162 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Var mı hacet söyleyim ey gültenim
Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Düyek Beste: Nikağos Ağa Güfte: ----- Var mı hacet söyleyim ey gültenim Ben kulunum sen efendimsin benim Merhamet kıl, gel bana ey şuh-i şenim Ben kulunum sen efendimsin benim |
|
|
|