|
||
|
|
#176 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri
Ayrıldı gönül şimdi yine bir tek eşinden
Makam: Nihâvend Usûl: Curcuna Beste: Zeki Duygulu Güfte: Zeki Duygulu Ayrıldı gönül şimdi yine bir tek eşinden Bulmakta teselli batan akşam güneşinden Alnımdaki hattı yaşımın matemi sanma Her çizgi açıldı acı hicran ateşinden |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#177 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bakışı çağırır beni uzaktan
Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Curcuna Beste: Selahattin Pınar Güfte: Fuat Edip Baksı Bakışı çağırır beni uzaktan Varınca çatılır kaşlar nedendir? Bir yandan hoşlanır azarlamaktan Bir yanda gözünde yaşlar nedendir? Derindir alnımda gurbet çizgisi Değişmez diyorlar bahtın yazgısı Gönlümün içinde var ki bir sızı Her akşam yeniden başlar nedendir? Hasreti bağlayıp sazın teline Yıllardır çıkmışım gurbet eline Düşmüşüm bu yüzden elin diline Üstelik yar beni taşlar nedendir? |
|
|
|
|
|
#178 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bakmıyor çeşm-i siyâh feryâde
Makam: Nihâvend Usûl: Çifte Sofyân(Aksak) Beste: Hacı Ârif Bey Güfte: Hacı Ârif Bey Bakmıyor çeşm-i siyâh feryâde, Yetiş ey gamze yetiş imdâde. Gelmiyor hançer-i ebrû dâde, Gel ne korkarsın ecel sîmâ-yı zerdimden benim, Kurtar Allah aşkına dünyâyı derdimden benim. Yetiş ey gamze yetiş imdâde. |
|
|
|
|
|
#179 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yemeni bağlamış telli başına
Makam: Nihâvend Usûl: Nim Sofyan Beste: Ali Ulvi Baradan Güfte: H. Avni Özan Yemeni bağlamış telli başına Zülüfleri düşmüş hilâl kaşına Henüz girmiş onüç-ondört yaşına Edâlı, işveli köylü güzeli Gel seni, köylü kız, alıp kaçayım Telli duvağına altın saçayım Seni bu diyardan alıp kaçayım Gözleri sürmeli köylü güzeli |
|
|
|
|
|
#180 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yaşamak zevki verir ruhuma sonsuz kederim
Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Düyek Beste: Zeki Müren Güfte: Vedat Şenyol Yaşamak zevki verir ruhuma sonsuz kederim Seni, yalnız seni, çılgın gibi, hâlâ severim Bilirim hiç güldürmeyecektir kaderim Seni, yalnız seni, çılgın gibi, hâlâ severim |
|
|
|
|
|
#181 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Unutturamaz seni hiçbir şey
Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Ekrem Güyer Güfte: ----- Unutturamaz seni hiçbir şey, unutulsam da ben Her yerde sen, her şeyde sen, bilmem ki nasıl söylesem? Bir sisli hazân kesilir rûhum eğer görmesem Neş'em de sen, hüznüm de sen, bilmem ki nasıl söylesem? |
|
|
|
|
|
#182 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gam çekme güzel n'olsa baharın sonu yazdır
Makam: Acemaşîran Usûl: Curcuna Beste: Arif Sami Toker Güfte: Faruk Nafiz Çamlıbel Gam çekme güzel n'olsa baharın sonu yazdır Sevdaların en coştuğu yer şimdi boğazdır Tekrar ediyor söylediğim şarkıyı dağlar Körfezde kopan kahkahalar Göksu'da çağlar |
|
|
|
|
|
#183 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Unutulmaz adınla dudakta kal sevgilim
Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Düyek Beste: Selahattin Erköse Güfte: Rüştü Şardağ Unutulmaz adınla dudakta kal sevgilim Hatıran yeter bana, uzakta kal sevgilim Sakın güneş doğmasın, şafakta kal sevgilim Hatıran yeter bana, uzakta kal sevgilim |
|
|
|
|
|
#184 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kâtibim (Üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur)
Makam: Nihâvend Usûl: Nim Sofyan Türkü Beste: - Güfte: - Üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur Kâtibimin setresi uzun, eteği çamur Kâtip uykudan uyanmış, gözleri mahmur Kâtip benim, ben kâtibin, el ne karışır? Kâtibime kolalı da gömlek ne güzel yaraşır Üsküdar'a gider iken bir mendil buldum Mendilimin içine lokum doldurdum Kâtibimi arar iken yanımda buldum Kâtip benim, ben kâtibin, el ne karışır? Kâtibime kolalı da gömlek ne güzel yaraşır |
|
|
|
|
|
#185 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Rûhuma gecenin mâtemi doldu
Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: ----- Rûhuma gecenin mâtemi doldu Ben şimdi derdimle kırık bir ney'im Ümidim kırıldı bir hayâl oldu Kimsesiz yollarda kalan gölgeyim Bilmem ki derdimi kime yanayım Kime yalvarayım, kimi anayım? Bir zaman benim de bahârım vardı Gülerdim içimde güller açardı Şimdi herşey bitti, gönlüm karardı Kimsesiz yollarda kalan gölgeyim |
|
|
|
|
|
#186 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Rast geldim iki câne, biri al giymiş biri mavili
Makam: Acemaşîran Usûl: Sofyan Türkü Beste: Radife Erten Güfte: - Rast geldim iki câne, biri al giymiş biri mavili Al giyen aldı aklım ama, ille mavili, mavili Karelide vardır edâ, pembeliye söz yok asla Yeşilli de güzel ama, ille mavili, mavili Al giyeni alsam yanıma, mor giyeni sarsam sineme Beyazlı da çok güzel ama, ille mavili, mavili |
|
|
|
|
|
#187 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Nerelerde kaldın ey serv-i nâzım
Makam: Nihâvend Usûl: Türk Aksağı Beste: İsmâil Hakkı Bey Güfte: - Nerelerde kaldın ey serv-i nâzım Bana bir haber ver budur niyazım Hasretinden acep ölmek mi lazım Bana bir haber ver budur niyazım |
|
|
|
|
|
#188 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ümitsiz bir aşka düştüm, ağlarım ben hâlime
Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Dr. Alâeddin Yavaşça Güfte: Dr. Alâeddin Yavaşça Ümitsiz bir aşka düştüm, ağlarım ben hâlime Gönlüm kırık, bağrım yanık, hasretim ben yârime Senden ayrı yaşasam da hayât ölümdür bana Gönlüm kırık, bağrım yanık, hasretim ben yârime |