|
||
|
|
#201 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri
Dün gece ye'sile kendimden geçtim
Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Suphi Ziya Özbekkan Güfte: R. Tevfik Bölükbaşı Dün gece ye'sile kendimden geçtim Teselli aradım meyhanelerde Baht-ı dûn elinden bir dolu içtim O neşe kalmamış peymânelerde Her neye dokunsam zahm-ı rikkat var Her ne yana baksam reng-i firkat var Çalkanır ağlar bir âh-ı hasret var Sularda çağlayan terânelerde Bilmedim kim oldu bu hâle sebep Ağladım ümîdim hebâ oldu hep Bendeki sûz-i dil var mıdır acep Tutuşup can veren pervânelerde? |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#202 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gönül yarasından acı duyanlar
Makam: Hicâz Usûl : Curcuna Beste: Selâhaddin Pınar Güfte: Mustafa Nafiz Irmak Gönül yarasından acı duyanlar Feleğin kahrına boyun eğermiş Kara bahtın cilvesine uyanlar Birgün olur murâdına erermiş Ben de çile çektim, gözyaşı döktüm Cânâna yalvardım, nice diz çöktüm Şifasız yaramı dağlayıp söktüm Ağlayanlar birgün olur gülermiş |
|
|
|
|
|
#203 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ne dert kalır ne hüzün, bir sudur akar zaman
Makam: Nihâvend Usûl: Düyek Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Vehbi Cem Aşkun Ne dert kalır ne hüzün Bir sudur akar zaman Seni ilk gördüğüm gün Dedim, ah, benim olsan Ay değil yıllar geçti Kavuşmak şimdi bir an Kış geçti, bahar geçti Dedim, ah, benim olsan Yeter, üzme, çabuk gel Uzamasın bu hicran Bu günlerden çok evvel Dedim, ah, benim olsan |
|
|
|
|
|
#204 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kendim gurbet elde, gönlüm sılada
Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Sofyan Beste: Seyfettin Sığmaz Güfte: Âşık Veysel Kendim gurbet elde, gönlüm sılada Mevlâm sen eriştir bizi murada Bahar erdi, güller açtı orada Tütüyor burnuma sıla gülleri Ben bir gül isterken bağ-ı iremden Sen niye hemdemim hâr ettin felek Ben ne kusur ettim sana ey felek Diyar-ı gurbete yar ettin beni |
|
|
|
|
|
#206 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir ateşim yanarım, külüm yok dumanım yok
Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Avni Anıl Güfte: Ümit Yaşar Oğuzcan Bir ateşim yanarım, külüm yok dumanım yok Sen yoksan mekânım belli değil, zamânım yok Doğarken yakışmış benimsin, tenimsin, silemem Benim senden başka sığınacak limanım yok |
|
|
|
|
|
#207 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Fâriğ olmam meşreb-i rindâneden
Makam: Hüseynî Usûl : Ağır Aksak Beste: Yesâri Asım Arsoy Güfte: Yesâri Asım Arsoy Fâriğ olmam meşreb-i rindâneden, Yüz çevirmem nâfile peymâneden. Bezmedikçe hâlet-i mestâneden; Çıkmam Allah etmesin meyhâneden |
|
|
|
|
|
#208 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Göze mi geldim, sen mi unuttun?
Makam: Nihâvend Usûl : Curcuna Beste: Osman Nihat Akın Güfte: ----- Göze mi geldim, sen mi unuttun, gelmiyorsun âh Öyle karanlık gece ki ruhum, olmuyor sabah Yüksel ufuktan sineni göster bir gün göreyim Öyle karanlık gece ki ruhum, olmuyor sabah |
|
|
|
|
|
#209 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gördüm seni sevdim güzelim gonce-i tersin
Makam: Acemaşîran Usûl: Aksak Beste: İrfan Doğrusöz Güfte: Hüseyin Siret Özsever Gördüm seni sevdim güzelim gonce-i tersin Sevmek mi güzel yoksa sevilmek mi, ne dersin? Ben ağlıyorum sen de mi bitâb-ı kedersin? Sevmek mi güzel yoksa sevilmek mi, ne dersin? |
|
|
|
|
|
#210 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sâhilde o hoş bûseleri aldığım akşam
Makam: Nihâvend Usûl : Sofyan Beste: Yesâri Âsım Arsoy Güfte: Yesâri Âsım Arsoy Sâhilde o hoş bûseleri aldığım akşam Kalbim o dudaktan tutuşup yandığım akşam Üç tel saçını hasta, kırık sâzıma taktığım Mızrâb tutuşur aşkını her çaldığım akşam |
|
|
|
|
|
#211 (permalink) |
|
Super Moderator
|
N'ideyim bilmem elinden senin, bilmem n'ideyim
Makam: Acemaşîran Usûl: Düyek Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Vecdi Bingöl N'ideyim bilmem elinden senin, bilmem n'ideyim Senin elinden feryâd edeyim gönül dilinden Acındırmaz bilmem neden gönüldeki ızdırabım Vefâsız seni sevmeden aşk hastasıyım harabım Sensizliğim azap bana, gözyaşlarım şarap bana Hayatım ızdırap bana, yanıp sönen bir serabım |
|
|
|
|
|
#212 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şarkılar seni söyler, dillerde nâme adın (Huysuz ve tatlı kadın)
Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Muzaffer İlkar Güfte: Fakih Özlen Şarkılar seni söyler, dillerde nâme adın Aşk gibi, sevdâ gibi, huysuz ve tatlı kadın En güzel günlerini demek bensiz yaşadın? Aşk gibi, sevdâ gibi, huysuz ve tatlı kadın |
|
|
|
|
|
#213 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Söyleyemem derdimi kimseye, dermân olmasın diye
Makam: Hicaz Usûl : Düyek Beste: Şükrü Tunar Güfte: ----- Söyleyemem derdimi kimseye, dermân olmasın diye İnleyen şu kalbimin sesini ağyâr duymasın diye Sakladım gözyaşımı vefâsız o yâr görmesin diye İnleyen şu kalbimin sesini ağyâr duymasın diye |
|
|