|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri
AZİZ ISTANBUL
Sana dün bir tepeden baktım aziz Istanbul ! Görmedim, sevmediğim hiçbir yer. Ömrüm oldukça, gönül tahtıma ***fince kurul ! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer. Nice revnaklı şehirler görülür dünyada, Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan. Yaşamıştır, derim en hoş ve uzun ru'yada Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan. Güfte: Y.Kemal Beyatlı, Beste: M. Nurettin Selçuk |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İlgi: Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri
APANSIZ UYANIRSAN
Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun uzun karanlığa dalarsa Bir sıcaklık duyarsan üşüyen ellerinde ve saatler gecikmiş zamanları çalarsa Bilki seni düşünüyorum, seni düşünüyorum Gecelerden bir gece uyanırsan apansız Uzaklarda elemli garip bir kuş öterse Bir ceylan ağlıyorsa, dağlarda yapayalnız ve birgün kabrimde sarı çiçek açarsa Bilki seni düşünüyorum, seni düşünüyorum Güfte: Ü.Yaşar Oğuzcan, Beste: Rüştü Şardağ, Makam: Hicaz |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
AYRILDI GÖNÜL
Ayrıldı gönül yine bir tek eşinden Bulmakta teselli batan akşam güneşinden Alnımdaki hattı yaşımın matemi sanma Her çizgi açıldı acı hicran ateşinden Güfte, Beste: Zeki Duygulu, Makam: Nihavend |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
AVUÇLARIMDA HALA SICAKLIĞIN VAR
Avuçlarımda hala sıcaklığın var inan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Hasretindir içimde hep alev alev yanan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Güfte, Beste: Yusuf Nalkesen, Makam: Kürdili Hicazkar |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
AŞK BU DEĞİL Mİ?
Yüreğim alev alev yanıyor hasretinle Gözlerimden hayalin gitmiyor bir an bile Aşk bu değil mi, aşk bu değil mi? Söyle sevgilim söyle aşk bu değil mi? Kıskanırım kendimden o güzel gözlerini Sevginle coşuyorum ne zaman görsem seni Aşk bu değil mi, aşk bu değil mi? Söyle sevgilim söyle aşk bu değil mi? |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BİR RÜZGARDIR GELİR GEÇER SANMIŞTIM
Bir rüzgardır, gelir geçer sanmıştım Meğer başımda esen kasırgaymış sevgilim Gönül oyunudur bunun izi kalmaz demiştin Meğer içimde yanan bir volkanmış sevgilim Birgün gelir unutursun demiştin Hicranını uyutursun demiştin Unutmadım unutmadım Aşka hasret sana hasret Bekliyorum sevgilim Gönül oyunudur bunun izi kalmaz demiştin Meğer içimde yanan bir volkanmış sevgilim Güfte: Anonim, Beste: Sadettin Kaynak |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BİR ATEŞİM YANARIM
Bir ateşim, yanarım, dumanım yok, külüm yok Sen yoksan, mekanım belli değil, zamanım yok Fırtınalar içinde beni yalnız bırakma Benim senden başka sığınacak limanım yok |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BEKLENEN ŞARKI
Gözlerinin içine başka hayal girmesin Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin İstersen yum gözlerini tıpkı düşünür gibi Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Kıskanırdım seni ben kendi gözümden bile Nasıl verirdim seni birgün yabancı ele Sana gelen yollarda daima beni bekle Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Güfte, Beste: Zeki Müren-Salih Gözen |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BİR SEVGİ İSTİYORUM
Yılları durduracak, güneşi doğduracak Dünyamı dolduracak, bir sevgi istiyorum Deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum Halimi anlayacak, derdime katlanacak Benimle ağlayacak sevgili istiyorum deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum Güfte: Halit Çelikoğlu, Beste: Necdet Tokatlıoğlu |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BİR İLKBAHAR SABAHI
Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç Çılgın gibi koşarak kırlara uzandın mı hiç Bir his dolup içine uçuyorum sandın mı hiç Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen Albümdeki o resme bakarken ağladın mı hiç Mazideki günlere kalbini bağladın mı hiç Unutmayıp adını senelerce andın mı hiç Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen Güfte: Bekir Mutlu, Beste: Erdoğan Berker |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BİR KIZIL GONCAYA BENZER DUDAĞIN
Bir kızıl goncaya benzer dudağın Açılan tek gülüsün sen bu bağın Kurulu kalplere sevda otağın Kimbilir hangi gönüldür durağın Her gören göğsüme taksam seni der Kimi ateş gibi yaktın beni der Kimi billur bakışından söz eder Kimbilir hangi gönüldür durağın Güfte: Melek Hiç, Beste: Amir Ateş, Makam: Muhayyerkürdi |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BİR BAHAR AKŞAMI RASTLADIM SİZE Bir bahar akşamı rastladım size Sevinçli bir telaş içindeydiniz Derinden bakınca gözlerinize Neden başınızı öne eğddiniz İçimde uyanan eski bir arzu Dedi ki yıllardır aradığım bu Şimdi soruyorum büküp boynumu Daha önceleri neredeydiniz |