|
||
|
|
#26 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Erzurum yöresi türkü sözleri
Yaylalar İçinde Erzurum Yaylası Yaylalar içinde Erzurum yayla Şehirler içinde efem Konya'dir Konya Vuruldu Osman'ım şen olsun dünya Yandım mapushane yandım senin elinden Çıkar çıkar parmaklıktan bakarım Konya seni ateşlere yakarım Bir gün olur ben murada çıkarım Yandım mapushane yandım senin elinden Söz :İlkay Akkaya Söyleyen :İlkay Akkaya |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#27 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yemen Türküsü Mızıka çalındı, düğün mü sandın Al beyaz bayrağı gelin mi sandın Yemen'e gideni gelir mi sandın Dön gel ağam, dön gel dayanamiram Uyku, gaflet basmış, uyanamiram Ağam öldüğüne inanamiram Koyun gelir, kuzusunun adı yok Sıralanmış küleklerin südü yok Ağamsız da bu yerlerin tadı yok Ağamı yolladım Yemen eline Çifte tabancalar takmış beline Ayrılmak olur mu taze geline Akşam olur mumlar yanar karşımda Bu ayrılık cümle âlem başında Gündüz hayalimde, gece düşümde
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İftadiye Yükü yükledim kediye di ley ley Yara yolladım hediye Ahbabımız iftadiye di ley ley Kız kadan olim Çan'li ben kölen olim Çan'li Vardım gittim odasına di ley ley Mail oldum edasına Çok yalvardım edasına di ley ley Kız kadan olim Çan'li ben kölen olim Çan'li Bahçede ayakta durmuş di ley ley Müşevreyi dünden gurmuş Sevdiğimi anan duymuş di ley ley Kız kadan olim Çan'li ben kölen olim Çan'li
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yüce Dağ Başında Yüce dağ başında milli gur gurşun Kergahın üstünde galdi nahışım Hani benim ela gözli bahışlım Konma bülbül, konma daldan ayrıldım Alnından top perçemli anam ,yardan ayrıldım Yüce dağ başında kar var, duman yoh Benim sevdiğimden din var iman yoh Benin sağlığımdan sana güman yoh Konma bülbül, konma daldan ayrıldım Alnından top perçemli anam ,yardan ayrıldım Atımı bağladım nar ağacına Perçemin dolaşti gül ağacına Benden selam edin nazli bacıma Konma bülbül, konma daldan ayrıldım Alnından top perçemli anam ,yardan ayrıldım
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şeytan Bunun Neresinde Halep’ten gelmiştir dalı Öter bülbül gibi dili Yemen’den alınır teli Şeytan bunun neresinde Aşkın narına dalmışım Mürşidi kamil görmüşüm Dersimi pirden almışım Şeytan bunun neresinde Tarikatta ben de oldum Taliplere bir bir sordum Hakikat yolunda kaldım Şeytan bunun neresinde Er isen yolunu göster Gizleme kendini göster Er olandan nişan ister Şeytan bunun neresinde Müftü gibi yalan demez Söyler dili dolan bilmez Hakim gibi haram yemez Şeytan bunun neresinde Ali üryandır ceddimiz Mürşidi kamil kendimiz Tarikat yolu bendimiz Şeytan bunun neresinde Tarikat yolu bent oldu Söyleyeni Emrah oldu Derd ü sırrım yürek oldu Şeytan bunun neresinde Söz :Erzurumlu Emrah Söyleyen :Erzurumlu Emrah
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ya Rab Gurbet Elde Alma Canımı Ya rab gurbet elde alma canımı Yıkma sarayımı kırma belimi Yavrularım küçük bükme boynunu Dönderim yönümü sılaya doğru Karmı yağmış Erzurum'un dağına Cise vurmuş bostanına bağına Ölen ölmüş selam söyle sağına Dönderin yönümü sılaya doğru |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dedi Yok Yok Sabahtan uğradım ben bir fidana Dedim:Mahmur musun?Dediki: yok yok Ak elleri boğum boğum kınalı Dedim: Bayram mıdır?Dedi: ki yok yok Dedim: inci nedir? Dedi: dişimdir Dedim: Kalem nedir? Dedi: kaşımdır Dedim: Onbeş nedir? Dedi: yaşımdır Dedim: Daha varmı? Dedi:ki yok yok Dedim: Ölüm vardır. Dedi: aynımda Dedim: Zulüm vardır Dedi: boynumda Dedim: Ak memeler. Dedi: koynumda Dedim: ver ağzıma Dedi:ki yok yok Dedim: Erzurum nendir? Dedi: ilimdir Dedim: Gidermisin? Dedi: Yolumdur Dedim: Emrah nedir? Dedi :Kulumdur Dedim: Satarmısan? Dedi ki yok yok Söz :Erzurumlu Emrah
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bağa Gel Bostana Gel Bağa gel bostana gel Gülünü destele gel Beni burda bekletme Yalandan hastalan gel Hadi yavrum sürmeli Göğsü çapraz düğmeli Yar aklıma gelince Ah seni nerde bulmalı Bahçelerin gülüsün Dalında bülbülüsün Boyun benzer fidana Anadolu gülüsün Hadi yavrum sürmeli Göğsü çapraz düğmeli Yar aklıma gelince Ah seni nerde bulmalı |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir Gün Bir Güzel Gördüm Bu gün ben bir güzel gördüm Yeşiller giymiş ak üzere Perişan eyledi aklım Durabilmem ayak üzre Beni mest eden canıdır Kırmızı gül eyyamıdır Her biri bir heramıdır Siyah kiprik yanak üzre Buğün ben bir güzel gördüm Bakar cennet sarayından Kmaştı gözümün nuru Onun hüsnü hayalinden Ben haçan yardan ayrıldım Melekler yandı ahımdan Anın için yüzüm gülmez Benim bahtı siyahımdan Bahçenin kapısını açtım Sanarsın cennete düştüm Öptüm koştum helallaştım Buse aldım yanağından Bahçenin kapısı aldır Dalında öten bülbüldür Canımda bir kuldur Bağışla geç günahımdan
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dadaş Sen Oyna Mavi beyaz forması Çift kartallı arması Sahaları çoşturur Dadaşların karması Dadaş Dadaş sen oyna Gol gol at oyna Karagözlüm sen oyna Selvi boylum sen oyna Palan döken dağları Hiç eksilmez karlar Dadaş goller attıkça Deler geçer ağları Bugün bayram günüdür Dadaşın düğünüdür Davul zurna çalınsın Galibiyet ünüdür. |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dedi Yok Yok
Sabahtan uğradım ben bir fidana Dedim:Mahmur musun?Dediki: yok yok Ak elleri boğum boğum kınalı Dedim: Bayram mıdır?Dedi: ki yok yok Dedim: inci nedir? Dedi: dişimdir Dedim: Kalem nedir? Dedi: kaşımdır Dedim: Onbeş nedir? Dedi: yaşımdır Dedim: Daha varmı? Dedi:ki yok yok Dedim: Ölüm vardır. Dedi: aynımda Dedim: Zulüm vardır Dedi: boynumda Dedim: Ak memeler. Dedi: koynumda Dedim: ver ağzıma Dedi:ki yok yok Dedim: Erzurum nendir? Dedi: ilimdir Dedim: Gidermisin? Dedi: Yolumdur Dedim: Emrah nedir? Dedi :Kulumdur Dedim: Satarmısan? Dedi ki yok yok Söz :Erzurumlu Emrah
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Erzurum Kaledir Çıkın Engine
Erzurum kaledir çıkın engine Çİçeği bol olur çıkar engine Yolunuz geçmezse uğrayın gene Benden Erzurum'a selam turnalar Karşıdan görülür dumanlı dağı Gür olur ekini ,bostanı bağı Dondurur dudağı soğuk suları Benden Erzurum'a selam turnalar Mert dadaşı vardır , gidip göresin Görüp mertliğini kemal bulasın İndiğin ovaya hemen konasın Benden Erzurum'a selam turnalar... |
|
|
|