|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
Erzurum yöresi türkü sözleri
Erzurum türkü sözleri
ELA GÖZLÜM Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem, Zülfü Perişanım Kal Melül Melül. Kerem Et, Aklından Çıkarma Beni, Ağla Göz Yaşını, Sil Melül Melül. Elvan Çiçekleri Takma Başına, Kudret Kalemini Çekme Kaşına, Beni Ağlatırsan Doyma Yaşına, Ağla Göz Yasini, Sil Melül Melül Yeter Ey Sevdiğim Sen Seni Düzet Karaları Bağla,Beyazı Çöz At O Nazik Ellerin Bir Daha Uzat Ayrılık Şerbetin Ver Melül Melül Karac’oğlan Der Ki Ölüp Ölünce Bende Güzel Sevdim Kendi Halimce Varıp Gurbet Ele Vasıl Olunca Dostlardan Haberim Al Melül Melül Hulusi Seven-Emin Aldemir
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İlgi: Erzurum yöresi türkü sözleri
ERZURUM ÇARŞI PAZAR
Erzurum Çarşı Pazar (Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Sarı Gelin) İçinde Bir Kız Gezer Hop Ninen Ölsün (Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Suna Yarim) Elinde Divit Kalem (Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Sarı Gelin) Katlime Ferman Yazar Hop Ninen Ölsün (Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Suna Yarim) Palandöken Yüce Dağ (Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Sarı Gelin) Altı Mor Sünbüllü Bağ (Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Suna Yarim) Seni Vermem Yadlara (Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Sarı Gelin) Nice Ki Bu Canım Sağ (Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Suna Yarim) Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ağlama gözleri kızarmış dostum
Ağlama gözleri kızarmış dostum Tek damla yaşın düşmesin yere Bak tek güzelliğimiz gönlümüz Sana bir öğüt ağlama boşyere Ne olursa olsun hiçbirşey değmez Senin bir damla göz yaşına Ağlayana kimse boyun eğmez Kimse bakmaz kimsenin yaşına Ne kadar kötülük pislik varsa Sen herşeyi temiz öğren Eğer yüzüne gözyaşı yağarsa Seni garip zanneder her gören Ağlama sakın dostum ağlama Korkmayana zarar gelmez bunu bil Sevgini hep söyle sakın saklama Aklından korkuyu gözünden yaşı sil Söz :Aşık Dadaş Söyleyen :Aşık Dadaş
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Eledim Eledim Eledim eledim höllüg eledim Aynalı beşige canan bebeg eledim Büyütdüm besledim asker eyledim Getdi de gelmedi canan buna ne çare Bir güzel hışmından geçdi yanımdan Beni ayırdılar canan mehribanımdan Sen bir çik pusadan ,bende canımdan Dilersin gapundan gul alan güzel Bir melek simadır ,aklımı alan Aşkın hanceridir canan bu derde salan Bizi ten etmesin ehl-i dil olan Harabat ehliyiz canan bizde ar olmaz. Öküzüm yoh ,budağları herg edem herg edem Vay eller oy sebep Ah sevüp sevüp nasıl yari terk edem Vay eller, vay eller oy sebep Garli dağlar ne olur ,ne olur,ne olur Asger yarim gelse yarelerim ey olur Vay sebep oy eller
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Huma Kuşu Yavru yavru huma kuşu yükseklerden seslenir Ağam yar goynunda bir çift suna beslenir Yavru yavru sen ağlama kirpiklerin ıslanır Ağam ben ağlim ki belki gönül uslanır Yavru yavru sen bağ ol ki benbahçende gül olim Ağam layık mıdır yanim yanim kül olim Yavru yavru sen efendim, ben kapında gul olim Goy desinler bu da bunun guludur guludur |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Göç Göç Oldu
Göç göç oldu, göçler yola dizildi Uyku geldi, ela gözler süzüldü Şimdi bildim, elim yurttan üzüldü Ağam nerden aşar, yolu yaylanın? Kanlı Aras damarında kan gizler Bizim yerde mor menevşe nergizler Ak toprak beyaz gerdan, nev-civan kızlar Ağam nerden aşar, yolu yaylanın? |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hele Dadaş
Heledadaş hoş musan? Dolumusan boş musan? Ayakların yanbasir Yoksa sen sarhoş musan? Bu derenin uzuni Kıramadım buzuni Aldım dadaş kızını Çekemedim nazını Hele dadaş hoş musan? Dolumusan boş musan? Ayakların yan basir Yoksa mı sarhoş musan? Bu derenin geveni Geven sarmış geveni Aldım çerkez kızını Çekemedim nazını Hele dadaş hoş musan? Dolumusan boş musan? Ayakların yan basir Yoksa mı sarhoş musan? |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kırmızı Gül
Kırmızı gül demet demet Sevda değil bir alamet Balam nenni yavrum nenni Gitti gelmez o muhannet. Şol revan da balam kaldı Yavrum kaldı balam nenni Kırmızı gül her dem olmaz Yaralara merhem olmaz Balam nenni yavrum nenni Şol revan da balam kaldı Yavrum kaldı balam nenni Kırmızı gülün hazeli Ağaçlar döker gazeli Balam nenni yavrum nenni Kara yağızın güzeli Şol reva da balam kaldı Yavrum kaldı, balam neni |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bugün Ben Bir Güzel Gördüm Bugün ben bir güzel gördüm Bakar cennet sarayından Kamaştı gözümün nuru Onun hüsn-ü cemalinden Salındı bahçeya girdi Çiçekler selama durdu Mor menekşe boyun eğdi Gül kızardı hicabından Bahçenin kapısın açtım Sandım ki cennete düştüm Sevdim coştum helallaştım Buse aldım yanağından Bahçenin kapısı daldır Dalında öten bülbüldür Emrah da bir edna kuldur Bağışla geç günahından Söz :Erzurumlu Emrah
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bağa Gel Bostana Gel Bağa gel bostana gel Gülünü destele gel Beni burda bekletme Yalandan hastalan gel Hadi yavrum sürmeli Göğsü çapraz düğmeli Yar aklıma gelince Ah seni nerde bulmalı Bahçelerin gülüsün Dalında bülbülüsün Boyun benzer fidana Anadolu gülüsün Hadi yavrum sürmeli Göğsü çapraz düğmeli Yar aklıma gelince Ah seni nerde bulmalı Söz :Mehmet Kılıç |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dün Gece Yar Hanesinde Amman amman Dün gece yar hanesinde Yastığım bir taş idi Altım çamur üstüm yağmur Yine gönlüm hoş idi Amman amman amman Amman amman amman Ben yandım seni bilmem Amman amman amman Amman amman amman Bir dağ ne kadar yüce olsa Dağ kenarı yol olur Buna bayram gün derler Dostla düşman bir olur Amman amman amman Amman amman amman Ben yandım seni bilmem |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Erzurum'un Dağında Erzurum'un dağında, ağam yar, paşam yar Güller açar bağında, ağam yar, paşam yar Öyle bir yar sevmişem, ağam yar, paşam yar Onüç ondört çağında, ağam yar, paşam yar Erzurum'un dağlari , ağam yar, paşam yar Durmaz akar çayları, ağam yar, paşam yar İçinde bir güzel var, ağam yar, paşam yar Hasta eder sağlari, ağam yar, paşam yar |
|
|
|