|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
Tokat yöresi türkü sözleri
Hey On Beşli
Hey On Beşli On Beşli, Tokat Yolları Taşlı. Onbeşliler Geliyor, Kızların Gözü Yaşlı. Aslan Yarim Kız Senin Adın Hediye, Ben Dolandım Sen De Dolan Gel Beriye, Fistan Aldım Endazesi On Yediye. Giderim İlinizden, Kurtulam Dilinizden. Yeşil Bas Ördek Olsam, Su İçmem Gölünüzden. Aslan Yarim Kız Senin Adin Hediye, Ben Dolandım Sen De Dolan Gel Beriye, Fistan Aldım Endazesi On Yediye. Gidiyom Gidemiyom, Sevdim Terk Edemiyom. Sevdigim Pek Gönüllü, Gönlünü Edemiyom. Aslan Yarim Kız Senin Adin Hediye, Ben Dolandım Sen De Dolan Gel Beriye, Fistan Aldım Endazesi On Yediye. Türkünün Yöresi: Tokat Türkünün Kaynağı & Mahlası: Hamdi Tüfekçi
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İlgi: Tokat yöresi türkü sözleri
Deymen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme
Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme, Ben Bir Selvi Boylu Yardan Ayrıldım... Evvel Bağban İdim Dostun Bağında, Talan Vurdu Ayva Nardan Ayrıldım... Garip Kaldım Simdi Gurbet Ellerde, Ben Gönlümü Çalan Yardan Ayrıldım... Çok Ağladım Mecnun Gibi Çöllerde, Ferhat Gibi Nazlı Yardan Ayrıldım... Türkünün Yöresi: Tokat Türkünün Kaynağı & Mahlası: Abbas Öz |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gayrı Geçti Bahar
Gayrı geçti bahar güze döndü zaman Ağardı saçlarım hallarım yaman Zalım gurbet bana vermedi aman Hayal gibi düş gibi geçti bu ömrüm ömrüm (2) Şu zalım dünyadan murat almadan Zaman boşa geçti kadrin bilmeden Oturpta nazlı yarle gülmeden Hayal gibi düş gibi geçti bu ömrüm ömrüm (2) Türkünün Yöresi: Tokat Türkünün Kaynağı & Mahlası: Necdet Kurt |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
El Vurup Yaremi İncitme
El Vurup Yâremi İncitme Tabib, Bilmem Sıhhat Bulmaz Hicraneler Var. Dert Vurup Da Yârem Eylersin Derman, Hercan Kabul Etmez Viraneler Var. Vay Dünya,Dünya Yalansın Dünya Yalan İle Yalan Olansın Dünya. Dert Ehli Olanlar Dergâha Gelir, Elbette Arayan Dermanın Bulur. Sadık Der Ki Kimde Ne Var,Kim Bilir. Gest-U Güza Ettim Elde Neler Var. Vay Dünya,Dünya Yalansın Dünya Yalan İle Yalan Olansın Dünya. Türkünün Yöresi: Tokat Türkünün Kaynağı & Mahlası: Sadık Doğanay
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Oy Tombulum Tombulum
Oy Tombulum Tombulum Yoldan Geldim Yorgunum Alem Ne Derse Desin Yar Ben Sana Vurgunum (Tombulum) Gitme Gidenlerinen Boyu Fidanlarınan N'olur Bir Selam Söyle Gelip Gidenlerinen (Tombulum) Oy Tombulum Tombulum Yoldan Geldim Yorgunum Alem Ne Derse Desin Yar Ben Sana Vurgunum (Tombulum) Bebek Geldi Yaşına Şapka İster Başına Ismarladım Gelecek Bu Haftanın Başına (Tombulum) Oy Tombulum Tombulum Yoldan Geldim Yorgunum Alem Ne Derse Desin Yar Ben Sana Vurgunum (Tombulum) Tokat/Erbaa Türküsü |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bu Kadar Cevretme Hey Dost Aziz Sultanım
Bu Kadar Cevretme Hey Dost Aziz Sultanım Ne Olur İnsafa Hey Dost Gel Bazı Bazı Lütfu İhsan Eyle Hey Dost Çeşmi Meralım Yaralı Gönlümü Sar Bazı Bazı Coşkun Sular Gibi Hey Dost Çağlayıp Akma Aşkın Hançerini Hey Dost Sineme Çakma Noksanım Var İse Hey Dost Kusura Bakma Bildiğinden Şaşar Kul Bazı Bazı Sefil Kemter Eydür Hey Dost Lebi Balımsın Canımın Cananı Hey Dost Servi Dalımsın Sen Bir Merhametli Hey Dost Gönlü Ganisin Bendelere Selam Sal Bazı Bazı Tokat/Turhal Türküsü
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kalenin Bedenleri
Kalenin Bedenleri (Yar Yar Yar Yandım) Koyverin Gidenleri (Ninanay Canım Ninanay Nay) İpek Bürük Bürünmüş (Yar Yar Yar Yandım) Niksar'ın Fidanları (Ninanay Canım Ninanay Nay) Hoppa Nina Ninanay Ninanay Nay Ninanay Canım Da Ninanay Hoppa Nina Ninanay Ninanay Nay Ninanay Canım Da Ninanay Kaleden İniyorum (Yar Yar Yar Yandım) Çağırsan Dönüyorum (Ninanay Canım Ninanay Nay) Aşkından Kibrit Oldum (Yar Yar Yar Yandım) Üfürsen Yanıyorum (Ninanay Canım Ninanay Nay) Hoppa Nina Ninanay Ninanay Nay Ninanay Canım Da Ninanay Hoppa Nina Ninanay Ninanay Nay Ninanay Canım Da Ninanay Entarisi Aktandır (Yar Yar Yar Yandım) Ne Gelirse Haktandır (Ninanay Canım Ninanay Nay) Benzimin Sarılığı (Yar Yar Yar Yandım) Yare Ağlamaktandır (Ninanay Canım Ninanay Nay) Hoppa Nina Ninanay Ninanay Nay Ninanay Canım Da Ninanay Hoppa Nina Ninanay Ninanay Nay Ninanay Canım Da Ninanay Tokat/Niksar Türküsü
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
El Vurup Yâremi İncitme Tabib
El Vurup Yâremi İncitme Tabib, Bilmem Sıhhat Bulmaz Hicraneler Var. Dest Vurup Da Yârem Eylersin Derman, Her Can Kabul Etmez Viraneler Var. Vay Dünya, Dünya Yalansın Dünya Yalan İle Yalan Olansın Dünya. Can İle Cananı Alansın Dünya Aşk İle Pervane Dönersin Dünya Yalansın Dünya Dert Ehli Olanlar Dergâha Gelir, Elbette Arayan Dermanın Bulur. Sadık Der Ki Kimde Ne Var, Kim Bilir. Geçt-i Güzar Ettim Elde Neler Var. Vay Dünya, Dünya Yalansın Dünya Yalan İle Yalan Olansın Dünya. Can İle Cananı Alansın Dünya Aşk İle Pervane Dönersin Dünya Yalansın Dünya Tokat/Zile Türküsü
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
ORJİNAL HALİ
Müdür beyin yeşil kürkü Müdür beyin yeşil kürkü Yeni çıktı bu türkü Müdür bey izin verdi Söylenecek bu türkü de yanıyom ben Yanmada güzelim yanıyom ben Mendili salla ölüyom ben Bir güzelin uğruna ateş de oldum yanıyom ben Açma gırandan açma Ben seni tanıyom Her gırandan aşağı Ben seni sanıyom da yanıyom ben Yanmada güzelim yanıyom ben Mendili salla ölüyom ben Bir güzelin uğruna ateş de oldum yanıyom ben Beyaz giyme üşürsün Güzellikte meşhursun Boyun biraz kısa ama Sen adam öldürürsün de yanıyom ben Yanmada güzelim yanıyom ben Mendili salla ölüyom ben Bir güzelin uğruna ateş de oldum yanıyom ben Almanya'nın treni Hem ileri hem geri Körolasın Almanya Pul koydun güzelleri de yanıyom ben Yanmada güzelim yanıyom ben Mendili salla ölüyom ben Bir güzelin uğruna ateş de oldum yanıyom ben tokat/türküsü ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,, TRT Repertuvarındaki hali Müdür beyin yeşil kürkü Yeni çıktı bu türkü Müdür bey izin verdi Söylenecek bu türküde yanıyom ben Yanmada güzelim yanıyom bende Mendili salla geliyom ben Bir güzelin uğrunada Veremde oldum ölüyom ben Aşma kırandan aşma Ben seni tanıyorum Her kırandan aşanı Ben seni sanıyorum da yanıyom ben Yanmada güzelim yanıyom bende Mendili salla geliyom ben Bir güzelin uğrunada Veremde oldum ölüyom ben
|
|
![]() |
| Konu araçları | |
|
|