|
||
|
|
#26 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Adana Yöresi Türkü Sözleri
Deriye İndim Daş Bulamadım
Deriye indim daş bulamadım Bür yüzük yapdırdım gaş bulamadım Gendime münasip eş bulamadım Tez gel ağam tez gel gatı dardayım Garip bülbül gibi ah-ı-zardayım |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#27 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dinleyin Ağalar Benim Sözümü
Dinleyin ağalar benim sözümü Has bahça içinde gül emmim oğlu Emmim oğlu arabasın çekmiş gidiyor Bu gazaya Allah’dan bilemem oğlum Yeğit dara düşmüş de boğazı hırlar Çok da çabalamış bıyığı terler Gelin bakın ehali gazılmış yerler Elinizde var mıdır bir emmim oğlu İmam gelmiş goç yeğidi yumağa Yuyup onu dar mezere gomağa Dutmadı dillerim öldü demağa Billaha dutmayor dil emmim oğlu |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dinleyin Ağalar Üçgözoğlu Manisini
Dinleyin ağalar da Üçgözoğlu manisini söyleyem Mani sayılmaz da öğd sayılır Her yeğit ne bilir de sırın gıymetim Sır altın tereziye garşı goyulur Yeğid isterim ki de sözü gayim ola üstüne O erer de murazına dostuna Deme yar eline o der dostuna Bir ağızdan çıkan bin ağız yayulur |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ekinler biter oldu
Kokusu yeter oldu Ayrılık seter oldu Bir tanem bir tanem Bir de sen iki tanem Kızlar gider eşmeye Bize tuzak deşmeye Haydin gidek içmeye Bir tanem bir tanem Bir de sen iki tanem Çiçekler açar oldu Kokusu saçar oldu Ayrılık naçar oldu Bir tanem bir tanem Bir de sen iki tanem |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ela gözlü nazlı yari
Görem dedim göremedim Boş kalmıştır kavil yeri Varam dedim varamadım Gönlümün gülü nerede Engeller durmaz arada Emine'yle ben murada Erem dedim eremedim Şeker kaymak tatlı dili Kınalamış nazik eli Koynundaki gonca gülü Derem dedim deremedim Şahinim yok çıkam ava Ne yaptımsa aldım hava Kuşlar gibi ben bir yuva Kuram dedim kuramadım Gel derdini bana anlat Ben kimlere edem minnet Dediler ki bağın cennet Girem dedim giremedim Mehmet Ali asıl adım Ferrahi'yi pirle kodum Gurbet elden dönem dedim Duram dedim duramadım Arzu da yaktı Kamber'i N'olur biraz gelsin beri Feleğin çelik çemberi Kıram dedim kıramadım Nazlı yari getirip de Yanı yana oturup da Kollarıma yatırıp da Saram dedim saramadım Uzak bir menzile vardım Hem ağladım hemi durdum Karışık bir rüya gördüm Yoram dedim yoramadım Yükün aldı yine kervan Gönül sen de boşa kıvran Emine'yle dem-i devran Sürem dedim süremedim
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Et aldım direminen (Beri bak yavrum beri bak)
Öldürdün vereminen (Dön biraz da bana bak) Nasıl verem olmayım (Beri bak yavrum beri bak) Gezersin ellerinen (Dön biraz da bana bak) Kaşların ince mince (Beri bak yavrum beri bak) Ölürüm görmeyince (Dön biraz da bana bak) Seni bana vermezler (Beri bak yavrum beri bak) Düşmanlar ölmeyince (Dön biraz da bana bak) |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Evlerinin önü gaya
Gayadan bakarlar aya Havlıdakı duru taya Bin gidelim emmim oğlu Evlek kestim biber saçtım Al öküzüm çifte goştum Ben bir halal mala düştüm Ben gidemem emmim gızı |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Evlerinin önü handır aman
Yanar yüreğim külhandır Görmeyeli çok zamandır Amman amman aman dayanamam Seher vakti uyanamam El kızısın güvenemem Evlerinin önü bakla Güvercinler döner takla Al beni yanında sakla Amman amman aman dayanamam Seher vakti uyanamam El kızısın güvenemem Evlerinin önü susam Su bulsam çevremi yusam Bülbül olsam yanına varsam Amman amman aman dayanamam Seher vakti uyanamam El kızısın güvenemem |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Var mıyıdım yok muyudum
Şu ilemde bundan evvel Az mıyıdım çok muyudum Şu alemde bundan evvel Gelen miydim giden miydim Yaprak mıydım beden miydim Toprak mıydım maden miydim Şu alemde bundan evvel Yürür müydüm adım adım Yine Adem miydi adım Ne yedim içtim yaşadım Şu alemde bundan evvel Ayna mıydım resim miydin Manamıydım cisim miydi Feymani'ye isim miydin Şu alemde bundan evvel |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Eş miyidi Eş miyidi
Gelen atlı beş miyidi vay vay Ela gözlü Çerkezoğlu Beylik martin boş muyudu vay vay Aman ben yandım, Paşam ben yandım Ellerin köyünde alendım galdım Bir selvi boyluya bağlandım yandım Ezmeyinen ezmeyinen Dost bulunmaz gezmeyinen aman Gazın benim mezarımı Altın saplı gazmayınan aman Aman desinler, Paşam desinler Üç gız bir oğlana baygın desinler Agam ben yandım da, Paşam ben yandım Ellerin köyünde alendım galdım Bir selvi boyluya bağlandım yandım
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Felek vurdu derdim baştan aşırdı
Ben sözümle sözüm diliyle küstü Gözüm görmez etti yönüm şaşırdı Ben gözüme gözüm seliyle küstü Canımı yağ beleş ettim satınca Bütün varlığımla derde batınca Kendi ateşime kendim atınca Ben közümle közüm külüyle küstü Seller gibi köpük köpük çağlarken Dertlere bulandım dertli ağlarken Yanık yanık dertli dertli çalarken Ben sazımla sazım teliyle küstü Ciğerlerim yandı eridi nardan Gönlüm yorgun düştü bezerdi zardan Başımda kış bordan geçit yok kardan Ben yazımla yazım gülüyle küstü Devran Baba'm der ki ahtım amandır Felek vurgunuyum halım yamandır Hiç aynaya bakmam hayli zamandır Ben yüzümle yüzüm kılıyla küstü
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Galadan eniyordum
Çağırsan dönüyordum Yar cimdallı cimdallı Sar cimdallı cimdallı Derdimden kirbid oldum Üfürsen yanıyordum Yar cimdallı cimdallı Sar cimdallı cimdallı Cimdallı çarşısında Yar oynar garşısında Yar cimdallı cimdallı Sar cimdallı cimdallı |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gaplan geldi bağırmaya
Yaşı değdi yirmiye Her annenin karı değil Böyle yeğit doğurmaya (of of) Yüce dağda çam yıkıldı Dalı budağı yere döküldü Kalksana ya Sar’Ahmed’im Koca babayın beli büküldü (of of) Üzüm gara düzüm gara Salkımcığmı yüzüm gara Şimdi emmim dayım duyar Ağlamaya yüzüm gara (of Sar’Ahmed’im of) |
|
|