|
||
|
|
#76 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Adana Yöresi Türkü Sözleri
Renk renk olmuş dağlar çiçekler açmış
Maviyi yeşili alı severim Her aşık kendine bir çiçek seçmiş Nergisi zambağı fulu severim Ta ezelden ateş düştü özüme Boyun büktüm boyun kara yazıma Dert yanarım benim ortak sazıma Dertli dertli öten teli severim İhsan eyle mevlam herşeyin boldur Hakikat tarikat marifet yoldur Sana giden yolda sen bizi öldür Dosdoğru görünen yolu severim Asır döner ben bu asra uyamam Derdim çoktur hesap edip sayamam Bütün bu aleme kötü diyemem Hakka kulluk eden kulu severim Unutamam ben de yüce hüdamı Kuru yavan vermiş benim gıdamı Der Ferrahi pirden aldım gıdamı Hakiki badeyi dolu severim
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#77 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Seyyah oldum gezdim gurbet elleri
Anlatayım başa gelen halleri Çok çektim ölümden beter ayrılık Ölümden çok çektim beter ayrılık Gurbet eli bizim için yapmışlar Çatısına üç mum kazıp çatmışlar Ölüm ile ayrılığı tartmışlar Elli dirhem fazla gelmiş ayrılık |
|
|
|
|
|
#78 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Her mücevher değerini bulmazdı
Sarrafından ayar danışmasaydı Kerpiç yığılmayan bina olmazdı Ustası mimara yanaşmasaydı Köprüsüz dereden yolcu geçmezdi Kuş kanatsız olsa gökte uçmazdı Kamili cahili kimse seçmezdi Oturup üç beş laf konuşmasaydı Hak olmasa dağlar yüce olmazdı Yük olmasa canlı cüce olmazdı Gündüz gündüz olur gece olmazdı Dağların ardına gün aşmasaydı Feymani her güzel yar edilmezdi Aşka düşmeyince zar edilmezdi Hayırlı hayırsız kar edilmezdi Herkes mesleğine sınaşmasaydı
|
|
|
|
#79 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Arkadaşım gurbet elde vuruldu
Gelip geçip soranlara ne deyim Yapa yalnız memlekete varınca Karşı çıkıp soranlara ne deyim Garip boynunu vuranlara ne deyim Öldü desem ağzım dilim büzülür Göz yaşlarım iplik iplik süzülür Ana baba bacı kardaş dizilir Boyun büküp soranlara ne deyim Garip boynunu vuranlara ne deyim |
|
|
|
|
|
#80 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Su gelir kütüğünden
İçilmez köpüğünden İpek olsam sarılsam Yarimin topuğundan Hele gel beri gel beri Dola kolların sar beni Gerdandan a kanteri Şerbet eyle ver beri Ay buluta gidiyor Gözüm yari görüyor Çekilecek dert değil Mevlam sabır veriyor |
|
|
|
|
|
#81 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bedenim ruhuma gurbet el olmuş
Olsun sabret sus be ağlama gözüm Ömrümün baharı sararmış solmuş Solsun sabret sus be ağlama gözüm Solsun sabret boş ver ağlama gözüm Gönül derdin yüz bin yapmış abartmış Her gün ağıt yakıp yürek kabartmış Saçlarını pençe pençe kopartmış Yolsun sabret sus be ağlama gözüm Yolsun sabret boş ver ağlama gözüm Devran Baba o yar demiş oh olsun Zindanlara Yusuf gibi sokulsun Gözlerine Yakup gibi kan dolsun Dolsun sabret sus be ağlama gözüm Dolsun sabret boş ver ağlama gözüm
|
|
|
|
#82 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Zamansız bir mekan buralardayım
Sürgündeyim dünya denen bir yerde Ateş hava toprak ve sulardayım Sürgündeyim dünya denen bir yerde Denen bir yerde dümen bir yerde Yaman bir yerde yalan bir yerde Sürgündeyim dünya denen bir yerde Kim okuyabilir yazı alında Bu ne muhteşem bir sır arı balında Işık kümesinde Saman Yolunda Sürgündeyim dünya denen bir yerde Denen bir yerde dümen bir yerde Yaman bir yerde yalan bir yerde Sürgündeyim dünya denen bir yerde Çekirdekten meyva otlardan ete Baktım ağı katık olmuş şerbete Zaman tünelinden geldim gurbete Sürgündeyim dünya denen bir yerde Denen bir yerde dümen bir yerde Yaman bir yerde yalan bir yerde Sürgündeyim dünya denen bir yerde Bir mezarlık taşta sevmek yazılı Bir fermanlık suçta sevmek asılı Bir dakkalık düşte sevmek yazılı Sürgündeyim dünya denen bir yerde Denen bir yerde dümen bir yerde Yaman bir yerde yalan bir yerde Sürgündeyim dünya denen bir yerde Beden mapushane ruhen mahkumum Şu koca uzayda çölde bir kumum Size diyor Devran Baba'nız duyun Sürgündeyim dünya denen bir yerde Denen bir yerde dümen bir yerde Yaman bir yerde yalan bir yerde Sürgündeyim dünya denen bir yerde
|
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gönül bahçesinin gonca gülünü
Dermemişsen gülü tarif etme dost Gam kalesindeki meral gölünü Girmemişsen gölü tarif etme dost Arı çiçek çiçek toplar balını Sırdır hiç kimseye demez halını Coşkun akan suda yar cemalini Görmemişsen seli tarif etme dost Hakikat şehrinden uzak dolanma Sil gönül aynanı toza bulanma Sen kendi kendini ara bul amma Ermemişsen kulu tarif etme dost Devran Baba fark eyledi dostunu Gözü görmez gül ağacı bastonu Hacı Bektaş gibi haca postunu Sermemişsen yolu tarif etme dost
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Unutma sevdiğim sakın unutma
Mahşerle birleştik kalbim unutma Çile çekip yansam bu can farketmez Sevgiyi hak bildik sakın unutma Merkezim insandır sevgi tek dinim Yolumdan dönersem tutulsun dilim Hak muhammet ali şahit sevdigim Sevgim sevginledir sakın unutma Yusuf’um uçardı kartal misali Gören göze kurban gördün bu hali Sevgi yumagında açmış cemali Açan gül kendidir sakın unutma |
|
|
|
|
|
#85 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Varıp neylemeli sılayı gayrı
Gurbette halimi soran olmadı Düştüm de bunca yıl yurdumdan ayrı Garibim yanıma varan olmadı İnce ince bir sis çöktü ovaya Kınalı keklikler döndü yuvaya Gel gidek gelinim Telli Dede'ye Bu gece düşümü yoran olmadı Kahrını çektim ben bunca yıl elin Dert ettin başıma dünyayı gelin Dost diye sarıldım harına gülün Kanadı yareler saran olmadı *** TRT Arşivindeki hali Varıp neylemeli sılayı gayrı Gurbet de halimi soran olmadı Düştüm de bunca yıl yurdumdan ayrı Garibim yanıma gelen olmadı İnce ince duman çöktü ovaya Kınalı keklikler döndü yuvaya Gel gidek gelinim Telli Dedeye Bu gece düşümü yoran olmadı
|
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Vücudum şehrini seyran eylerken
Cihanda bulunmaz bir eşin dilber Candan başka yoktur elde sermayem O da sana kurban olsun can dilber Nice aşıkların sendedir meyli Çok gezdim cihanı yoruldum hayli Bir Şirin gelmemiştir bir de sen leyli Bu can sana gurban olsun can dilber |
|
|
|
|
|
#87 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yandı Çukurova yandı
Eli bağlı beyler indi Ördek uçtu dudu kondu Oy oy oy Emine'm Gel gel gel Emine'm Gül gül gül Emine'm Emine'm kaşların kara Açtın şu bağrıma yara Bülbül gibi düştüm zara Oy oy oy Emine'm Gel gel gel Emine'm Gül gül gül Emine'm Boyu uzun bir dal gibi Kara kaşlar hilal gibi Geziniyor meral gibi Oy oy oy Emine'm Gel gel gel Emine'm Gül gül gül Emine'm
|
|