|
||
|
|
#101 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Adana Yöresi Türkü Sözleri
Zabahdan oğradım da ben bir geline
Bal bulamış da dodağına diline Harcedeyim de bunca malı yoluna Az gelirse da datlı canı vermeli Zabahdan oğradım ben bir geline Gelin sultan olmuş elin üstüne |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#102 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Zeytün beli gürleyerek
Ben gızımı gelin ettim Ben gızımı gelin ettim Üzengisi parlayarak Gızın gızların içinde Yemen gınası saçında Torlak mayalar gibi sallanır Zeytin belinin içinde Arkasında çay örgüsü Bu da Server’in görgüsü Günamayın emmi dayı Gözellik Allah vergisi Evlerinin önü firez Aklını çıtlattın biraz Yüz gülgülü dudak kirez Ben de verdim bir yosmayı Gelin gızlar gelin gızlar Alt gapıya durun gızlar Server’imi öldü derler Kefinini dürün gızlar Nerden gelirsin yelerek Alnının terin silerek Ben Server’ime muska yazdırdım Gece uygusuz galarak
|
|
|
|
#103 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Öküz aldım goşamadım
Yeğid oldum yaşamadım Namusuma ar geliyor Gelin seni boşamadım At içinde at içinde Ağır bukağlar içinde Eller yayladan geliyor Hacı beğim yog içinde |
|
|
|
|
|
#104 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Saçının her teli bir darağacı
Birine sen beni as öldür güzel Gel benim sultanım başımın tacı Aşkımı gönlüne yaz öldür güzel Dertlerim depreşti seni görünce Ölürüm yoluna kendi kendimce Saçlarını açıp geri örtünce Beliğini dola tez öldür güzel Kurban olim basıp gittiğin ize Tarifin anlamın hiç sığmaz söze Devran Baba adak olmuştur size Götürüp pirlere kes öldür güzel |
|
|
|
|
|
#105 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ömrüm bana yük gelmeye başladı
Taşıyorum ama gel de bana sor Aşk ateşi ciğerlerim haşladı Yaşıyorum ama gel de bana sor Felek bana örmüş kader ağını Sulamış yeşertmiş keder bağını Bin bir zahmet ile sabır dağını Aşıyorum ama gel de bana sor Bilen demez diyen bilmez Devran'ım Aşkın ateşinde yandı her yanım Pirler piri Pir Bektaş'a hayranım Koşuyorum ama gel de bana sor |
|
|
|
|
|
#106 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şu dere aka aka gelin gelin gelin
Dibinde kum kalmadı aman Yüzüne baka baka gelin gelin gelin Gözümde nur kalmadı aman Bir ileri bir geri Yavaş yavaş gel beri Gerdandan akan teri Koy kadehe ver beri Ölüyorum yanıyorum Yandırma gelin beni Ördek isen göle gel gelin gelin gelin Şahin isen kola gel aman Hakikatli yar isen gelin gelin gelin El ettiğim yere gel gelin Bir ileri bir geri Yavaş yavaş gel beri Gerdandan akan teri Koy kadehe ver beri Ölüyorum yanıyorum Yandırma gelin beni Ördek göllerde olur gelin gelin gelin Şahin çöllerde olur aman Yari çirkin olanın gelin gelin gelin gelin Gözü ellerde olur aman Bir ileri bir geri Yavaş yavaş gel beri Gerdandan akan teri Koy kadehe ver beri Ölüyorum yanıyorum Yandırma gelin beni
|
|
|
|
#107 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şu dünyada üç nesneden korkarım
Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Hiçbirinden asla gönül şen değil Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Gele gele geldik bir kara taşa Yazılanlar gelirmiş şu garip başa Hasret kodun bizi kavim kardaşa Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Karanlık seçemedim yolumu Soğuk vurdu ayağımı kolumu Ben kendime layık görmem ölümü Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm |
|
|
|
|
|
#108 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şu giden kimin kızı sürmeli gelin
Yanakları kırmızı öldürdün beni Gerdanında beni var sürmeli gelin Sandım seher yıldızı öldürdün beni Yandım yandım yandım yanasıca kız Kara sevdalara kalasıca kız Şu giden ben olaydım sürmeli gelin Atına nal olaydım öldürdün beni Belinde tarabulus sürmeli gelin Saçağı ben olaydım öldürdün beni Yandım yandım yandım yanasıca kız Kara sevdalara kalasıca kız Bir kız gördüm yağ alır sürmeli gelin Bahçe alır bağ alır öldürdün beni Ben o kızı görünce sürmeli gelin Yaralarım sağ olur öldürdün beni Yandım yandım yandım yanasıca kız Kara sevdalara kalasıca kız
|
|
|
|
#109 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Şu kışlanın kapısına
Mail oldum yapısına Telli kurban bağlayayım Asker yarin kapısına Yüce dağlar olmasaydı Laleleri solmasaydı Ölüm Allah'ın emri de Şu ayrılık olmasaydı Kara kazan kaynamasın Atım cirit oynamasın İki sene asker oldum Nazlı yarim ağlamasın Yüce dağlar olmasaydı Laleleri solmasaydı Ölüm Allah'ın emri de Şu ayrılık olmasaydı Kıratımın beli ince Ölürüm yar görmeyince Telli yatak serdiremem Asker yarim gelmeyince Yüce dağlar olmasaydı Laleleri solmasaydı Ölüm Allah'ın emri de Şu ayrılık olmasaydı
|
|
![]() |
| Konu araçları | |
|
|