|
||
|
|
#26 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Ankara Yöresi Türkü Sözleri
Gürül gürül akan nehire benzer
Benim sevdalarım hep deli olur Bazen köye bazı şehire benzer Benim sevdalarım hep deli olur Ne beni bırakır ne de ben onu Bilmem nere varır bu işin sonu Pusulası yoktur şaşırır yönü Benim sevdalarım hep deli olur Sevdiğim güzeller yaşımdan aşkın Hercai bu gönül güzele düşkün Eroğlu utanmaz pişkinmi pişkin Benim sevdalarım hep deli olur |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#27 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir dalda iki elma
Aman oğlan güzel oğlan Birin al birin alma Kurban olduğum Allah Canım al yarim alma Petekte arı gördüm Bugün ben yari gördüm Keşke görmez olaydım Benzini sarı gördüm Oy un eleyiver Aman dön eleyiver Çayır çimen üstüne Yat da yuvarlanıver Esmerim biçim biçim Aman oğlan güzel oğlan Ölürüm esmer için Aziz dostlar küstürdüm Seni sevdiğim için |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir gemim var adalara yaslanır
Yağmur yağar yelkenleri ıslanır Birgün olur deli gönül uslanır Ağlama fidan boylum Yoldan geldim yorgunum Ben o yarin edasına vurgunum Bir gemim var salıverdim engine Kaderim yok düşemedim dengime Şimdi rağbet güzel ile zengine Ağlama fidan boylum Yoldan geldim yorgunum Ben o yarin edasına vurgunum Çıkabilsem şu hapisten saraya Davacılar dizilmişler sıraya Kimsem yoktur gelsin girsin araya Ağlama fidan boylum Yoldan geldim yorgunum Ben o yarin edasına vurgunum |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Mevlam Muhamed'i yarattı nurdan
İnsan olan gelir nura çevrilir Böyle kurulmuştur bu çarkı divan İnsan olan gelir nura çevrilir Bütün sular hep engine akar Pervaneler özünü ateşle yakar Serçe nerde olsa aslına çeker Bülbül olan gelir güle çevrilir Süpeli gönülde murmu eylenir Cennet haricinde huri mi eylenir Arısız kovanda balmı eylenir Arı olan gelir bala çevrilir Bir vurmukla at ayağı kesilmez Bir suç ile ademoğlu asılmaz Bu yolu Peygamber kurdu basılmaz İnsan olan gelir doğru yola çevrilir Birgün balık gibi ağa sararlar Yaptığından tek tek hesap sorarlar Lamba yakıp köşe köşe ararlar Ben arıyım dese ya balın varmıdır Maziye yol açar geçer her gün Geçen günler dönmez geri sen bunu düşün Hazırlan ölüme kalmasın hüzün İman edene elbet gülecek ölüm
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir yanardağ fışkırması
Benim gönlüm deli gönlüm Ceylanların hıçkırması Benim gönlüm deli gönlüm Dost dağının büyük çığı Çiğdemlerin hıçkırığı Su köpüğü gün ışığı Benim gönlüm deli gönlüm Neye yarar çok ile az Biraz sevda biraz da naz Yunus'a can Veysel'e saz Benim gönlüm deli gönlüm Yükseklerde harman olur Dertlilere derman olur Aşk denince ferman olur Benim gönlüm deli gönlüm Kanatlanıp göğe uçar Kendisinden kendi kaçar Hasret hasret çiçek açar Benim gönlüm deli gönlüm
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bismillah yedin gınaya
Sağ elin versin gınaya Çağırın gelsin anaya Yar elin gınan gutlu olsun Bunda dirliğin datlu olsun Hatladı çıgdı eşiği Sufrada galdı gaşığı Gız anasının danısı Yar elin gınan al olsun Bunda dirliğin bal olsun Mercimek egdim bitti mi Dalinde bülbül öttü mü Gız anan seni unuttu mu Gız gınan gutlu olsun |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bu gece uymamışım
Uykuya doymamışam Kirpik seni keserim de Yar gelmiş duymamışam O yana dönder beni Ah bu yana dönder beni Sol yanımda yarem varda Sağ yana dönder beni Ağam o yar elinden Paşam o yar elinden Nasıl edem nerelere gitsem Şu zalimin elinden Arıstakta örümcek Aklım aldın görüncek Bir dahi yar sevmemde Aslına ermeyincek Oyana dönder beni Ah bu yana dönder beni Sol yanımda yarem varda Sağ yana dönder beni Ağam o yar elinden Paşam o yar elinden Nasıl edem nerelere gitsem Şu zalimin elinden
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sabahınan kalktım elimi salladım deydi tikene
İntizarı derim (vay vay) burçag ekene İlahi gaynana ömrüm tükene Amanın gızlar ne zorumuş burçak yolması Burçak tarlasında da (vay vay) bebe de olması Sabahınan kalktım elimi salladım deydi pıtırak Öğlen olmadı ki (vay vay) azcık oturak Bir iki tarla değil tezden gurtulak Amanın gızlar ne zorumuş burçak yolması Burçak tarlasında da (vay vay) bebe de olması |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bülbüle su verdim altın tas ile
Çok günler geçirdim kara yas ile Ben seni severdim bir heves ile Başım pınar ayaklarım göl olsun Az doldur ki sevdiğim içemiyom ben Ne kadar yüz çevirsen geçemiyom ben Kapalı çevreni el atıp açmam Ab-u hayat olsan bir yudum içmem Deniz ortasında olsan bir köprü Boğulur denizde üstünden geçmem Az doldur ki sevdiğim içemiyom ben Ne kadar yüz çevirsen geçemiyom ben |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Çayırlıkta çimenlikte evim var
Eğri de fesli bir güzelde sevim var Sevdiceğim senden başka kimim var Hemen hemen ayleyim mi de gülmeyim mi ben Yardan selam gelmiş almayım mı ben Elli de değil altmış değil yüz değil Al yeleğin düğmeleri düz değil Sevdiceğim gelin olmuş kız değil Mini mini kuşlar çapkın da kuşlar aylesin Ben gidiyorum seni kimler eylesin Bir atım var çayırlıkda eşinir Ayağına deyen taşlar aşınır Sevdiceğim sarhoş olmuş düşünür Hemen hemen ayleyim mi de gülmeyim mi ben Yardan selam gelmiş almayım mı ben
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Çayırlıkta çimenlikte evim var
Eğri fesli bir yiğitte sevim var Benimde senden başka da yarim kimim var Beri gel güzelim beri gel ben adam yemem Gizlide sırlarımı ellere demem Bir atım var arpalıkta eşinir Ayağına gelen daşlar aşınır Benimde yarim içli de miçli düşünür Yar bende gülmeyim de ağlayım mı ben Yardan selam gelmiş almayım mı ben |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Super Moderator
|
(Of yarey)
Çiçekdağı derler var mı sana zararım Yar yitirdim oylum oylum ararım hey Üç güneydi benim kavli kararım Beş gün oldu nerde kaldın sevdiğim Vah vah anadan yosmam hey Çiçekdağı derler şahını duydum Aşkın ateşiyle eğlendim kaldım Vebali boynuna işte ben öldüm Mezarımı avluya kaz kara gözlüm Yavri şahin enginlerde kışlamaz Felek kalasına gülle işlemez Talih galip geldi peşim boşlamaz Bir vefasız vurur yıkar taş (söz) ile Çiçekdağı aşamadım ardını Çeken bilir ayrılığın tadını Bülbül ucuz vermiş gülün narhını Gül alıp satmanın zamanı değil
|
|