|
||
|
|
#51 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Ankara Yöresi Türkü Sözleri
Ela gözlerini sevdiğim dilber
Cefa etmeyise bu da yetiyo Şu sinemde aşkın közü korlaşır Ah ettikçe buram buram tütüyo Ayetel kürsüyü okur dilinde Altın kadeh ile bade elinde Asılsam da öpsem zülfün telinde Siyah ebrulerin bir kan ediyo Pir Sultanım ben ayrılmam izinden Bin dert derman bulur senin sözünden Sıat köprüsünden kırklar ceminden Eyleyin niyazi geçelim talip |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#52 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Elif çıkmış ah o damın başına (Başına amman)
Şavkı düşmüş kipriğine kaşına (Vay vay) Elif'im ağlar karaları bağlar (Sallan gel) Yeni değmiş onüç ondört yaşına (Yaşına amman) Kurban olam kipriğine kaşına (Vay vay) Elifim kaymak balınan kaymak (Sallan gel) Ben giderken ekinleri gövüdü (Gövüdü amman) Anam yoktu kimden aldın öğüdü (Vay vay) Elif'im ağlar karaları bağlar (Sallan gel) Vuruldumu mahlemizin yiğidi (Yiğidi amman) Şu dağları kara bulut bürüdü (Vay vay) Elif'im kaymak balınan kaymak (Sallan gel)
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Elif'in kınasın çamur ettiler
Gözünün sürmesin (aman) kömür ettiler Burçak tarlasına gelin ettiler Ah ne yaman zorumuş (anam) burçak yolması Burçak tarlasına (Anam) gelin olması Eğme gelin eğme her işler biter Haftanın başına (Anam) zarekde yeter Burçağın dikeni elime batar |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Elmanın aline bak
Gopar da daline bak A benim serbest yarim Şu benim (perişan) halime bak Ah neler olacak da olacak Bu sevdan da seni de beni alacak Hasiret de gıyamete galacak Elif üstün de mimler Gergef üstünde simler Benim gönlümde sensin Senin kalbinde (aklında) kimler Ah neler olacak da olacak Bu sevdan da seni de beni alacak Hasiret de gıyamete galacak |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dağda da davar güderim
Emine'me selam ederim Eminem de gızını vermezse Başımı da alır giderim Emine'm Emine'm çakır Emine'm Gözlerinin altı çukur Emine'm Dağda da dibek olur mu İplikten elek olur mu El gızının goynunda Uykuda dölek olur mu Emine'm Emine'm çakır Emine'm Gözlerinin altı çukur Emine'm |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bu dünyada eni sonu
Er geç gelir ölüm gardaş Bilirsinya sende bunu Er geç gelir ölüm gardaş Malın varsa burda kalır İyilik et senle gelir Nerde olsan arar bulur Er geç gelir ölüm gardaş Dinli dinsiz dede hoca İster genç ol ister koca Yansa ocak tütse baca Er geç gelir ölüm gardaş Saltanat sür iyi yaşa İster bey ister paşa Uzaklaşsan koşa koşa Er geç gelir ölüm gardaş Eroğlu'yum ölüm bana Sen çok yaşa kana kana Bugün bana yarın sana Er geç gelir ölüm gardaş
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Essin deli rüzgar içimde yangın
Yalnızım sensizim ah yanıyorum Sardıkça ruhumu o güzel aşkın Alevler içinde uyanıyorum Kışın ortasında bahar gibisin Beni benden alır ılık nefesin Billâhi sevdiğim sen de delisin Hasrete sabırla dayanıyorum Essin deli rüzgar içimde deprem Bu ayrılık değil korkunç cehennem Alevler içinde ufkum çerçevem Ateşin rengiyle boyanıyorum Gönül dağlarımda açan kardelen Simsiyah geceyi ortadan bölen Karşıma geçip de naz edip gülen Doru tay ben sana kıyamıyorum Essin deli rüzgar tüter dumanım Gurbet ellerimde geçmez zamanım Sevdanla akıyor damarda kanım İnan ki sevgine doyamıyorum Soğuktur geceler geçmek bilmiyor Ne kadar çağırsam yarim gelmiyor Gökten yağmur yağsa beni bulmuyor Nice bulut geçti sayamıyorum Essin deli rüzgar Ceylan ağlasın Çıldırsın yas tutsun kara bağlasın Söyleyin gelmezse mektup yollasın Bu sıra sesini duyamıyorum
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Evleri var engin
Babası var zengin Name benim dengim Yandım Name Gelin Gelin gelin gelin Öldüm Name Gelin Bir domurcuk gül iken Soldum Name Gelin Kaşlarında rastık Baş altında yastık Namem ile küstük Yandım Name Gelin Gelin gelin gelin Öldüm Name Gelin Bir domurcuk gül iken Soldum Name Gelin Evleri benzer hana Gözleri benzer cama Mail oldum Sana Yandım Name Gelin Gelin gelin gelin Öldüm Name Gelin Bir domurcuk gül iken Soldum Name Gelin Evleri var hurda Hep güzeller burda Namem benim orda Yandım Name Gelin Gelin gelin gelin Öldüm Name Gelin Bir domurcuk gül iken Soldum Name Gelin Evleri var iğde Hep dalları yirde Benim Namem nerde Bahçalarda suda Gelin gelin gelin Gelin gelin gelin Öldüm Name Gelin Bir domurcuk gül iken Soldum Name Gelin
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Evlerinin önü tahta daraba
Satar şalvarını verir şaraba vay Beyaz kızda verilirmi araba Ye ha iki gözün kör olsun vay Evlerine varmış semaver kurmuş İçtiğin çaylara ballarmı gatmış vay Yarim gelmez diye uzanmış yatmış Öptüm yanağından uyansın diye vay Ne hoş olur Ankara'nın şu şarabı Hovardalar giyer anam süslü çorabı Nerde buldun şu kocaman Arabı Ya ha Arap iki gözün kör olsun vay |
|
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ey gara gurşun havada olur oyunu
Şahin güççük kimseye vermez avını Aman aman mor menevşe Haydi yanıyorum ben bu işe Gurban olam seni doğuran anaya Süt vermişler senin gibi sunaya Aman aman mor menevşe Haydi yanıyorum ben bu işe Bizim ele bahar ile yaz geldi Sizin ele turna ile kaz geldi Aman aman mor menevşe Haydi yanıyorum ben bu işe |
|
|
|
|
|
#61 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Garamandan gelirken (Aman)
Ayağıma battıda diken (Yavrum) Bu ayrılık belimizi büker (Aman) Sürü sürü sürmeli kızlar Göğsüde çapraz düğmeli kızlar Ben seni görünce kemiklerim sızlar Garamandan ben gece geçtim (Aman) Soğuk sularınıda içtim (Yavrum) Ben o yarden vazmı da geçtim Sürü sürü sürmeli kızlar Göğsüde çapraz düğmeli kızlar Ben seni görünce kemiklerim sızlar Vardım baktım yatmışımış Döşeklere batmışımış İlk horozlar ötmüşümüş Sürü sürü sürmeli kızlar Göğsüde çapraz düğmeli kızlar Ben seni görünce kemiklerim sızlar
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Garşıdan gel göreyim ağam yar paşam yar cimdallı
Deste güller vereyim hop cimdallı cimdallı El ardına gizlenme ağam yar paşam yar cimdallı Seni nasıl göreyim hop cimdallı cimdallı Galenin ardındayım ağam yar paşam yar cimdallı Saatın dördündeyim hop cimdallı cimdallı Eller uykusun almış ağam yar paşam yar cimdallı Ben yarin derdindeyim hop cimdallı cimdallı |
|
|
|