|
||
|
|
#76 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Ankara Yöresi Türkü Sözleri
Gönül arzumanım sensin ezelden
Kalbimin aynası sen sefa geldin Ayırdılar beni kaşı karadan Zülfü perişanım dost sen sefa geldin yar sefa geldin Şu gözlerim seni görünce melek Didelerim ruşen eyledi felek Gece gündüz Hak'tan diledim dilek Güzeller sultanı dost sefa geldin yar sefa geldin Beni mecnun etti o saçı Leyla o saçı Leyla Bana aşkı veren Hazreti Mevla Dertli ben dertliye durmaz can ağlar Güzeller sultanı dost sefa geldin yar sefa geldin |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#77 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gönül kuşu uçtu gitti havaya
İn gönül dedim de indiremedim Aşıp gitti karlı dağlar başından Dön gönül dedim de döndüremedim Aleme vezirsin sultansın kendin Aç dedim açmadın ak göğsün bendin Ahuya gönül verip geri döndün Gönül sana akıl erdiremedim Hüma kuşu gibi yüksek uçarsın Pervaz vurup tercümanı geçersin Binbir türlü dala konup göçersin Gönül sana bir mekan bulduramadım Karacaoğlan eydür nedir çare ya Cerrah neyler yürekteki yaraya Gönül düştü şimdi kaşı karaya Akar çeşmim yaşım dindiremedim
|
|
|
|
#78 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dağıldı ufkumda sihirli duman
Bu dertli türküyü bitireceğim Eridi kar gibi zaman ve mekan Tutup ellerinden götüreceğim Terket geceleri boşluğa terket Çağıldar içimde huzur bereket Zümrüt şafaklara az kaldı sabret Tutup ellerinden götüreceğim Bütün istasyonlar aydınlık güzel İşte bu trende ebed ve ezel İster su ol ister ateş ister yel Tutup ellerinden götüreceğim Bütün mesafeler aşk ile sarhoş Eridi kin öfke hudutlar bomboş Gel sarıl boynuma durma haydi koş Tutup ellerinden götüreceğim Çiçek açtı dallar işte apansız Ötelerde bizi bekler bir yıldız İster putperest ol ister imansız Tutup ellerinden götüreceğim Gurbeti alnına yazmış olsan da Gizli iklimleri gezmiş olsan da Yüz bin kere tövbe bozmuş olsan da Tutup ellerinden götüreceğim
|
|
|
|
#79 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Gözleme yaptım yağlı yağlı
Atın terkisinde de bağlı Laf anlamaz elin oğlu Allı da allı Gelin anam imdat da senden Ne istersen gel al da benden Dünyalar başına da zindan Evlerinin önü nane Ben kül oldum yane de yane Oğlan deli kız divane Allı da allı Gelin anam imdat da senden Ne istersen gel al da benden Sarhoş mu da galdın dün akşamdan Evleri var hane hane Benleri var dane de dane Ne deliyim ne divane Allı da allı Gelin anam imdat da senden Ne istersen gel al da benden Uykusuz mu kaldın da dünkü geceden
|
|
|
|
#80 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hani nazlı yarim verdiğin sözler
Senden başkasının olamam derdin Unutup ta alemlere dalmışsın Sürünün dünyada ölürüm görmem Geçer güzelliğin el bakmaz olur Gül açan yanağın öpülmez olur Mevlam bir dert verir çekilmez olur Sürünün dünyada ölürüm görmem Emsalim aşıklar da bade içecek Benim ömrüm hep böyle mi geçecek Korkarım yaşım kırkı geçecek Cananım kollarımda gezene kadar |
|
|
|
|
|
#81 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Harman yeri yaş yeri
Usul bas yavaş yürü Şimdi buradan geçti Güzellerden bir sürü Harman yeri yarıldı Kaynanam bana darıldı Ne darıl'ın kaynana Kızın bana sarıldı *** Cahit Öztelli "Evlerinin Önü" adlı araştırmasında türküye ek olarak şu dörtlüğü ve bağlantıyı veriyor (s.79) Harmana kuyu kazdım Yar okudu ben yazdım Şu kızların derdinden Bayıldım öleyazdım Aman aman bir sürü Yandım aman bir sürü |
|
|
|
|
|
#82 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kayadan bakan oğlan
Kakülü sarkan oğlan Gece gelme gündüz gel Horozdan korkan oğlan Amman oğlan oğlan Yandım şeker oğlan Anasına darılmış Damda yatan oğlan Kayaya serdim kilim Gel otur benim gülüm Ne dedim de darıldın Lal olsun ağzım dilim Amman oğlan oğlan Yandım şeker oğlan Anasına darılmış Damda yatan oğlan |
|
|
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Mezar arasında harman olur mu
Kama yarasına derman olur mu Kamayı vuranda iman olur mu Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor (Seni vuran zalım Çerkez damda yatıyor) Mezar arasından atlayamadım Cephanem döküldü toplayamadım Bir tek düşmanımı haklayamadım Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor (Seni vuran zalım Çerkez damda yatıyor) Mezar arasında kanlı hesaplar Adam ahbabına kama mı saplar Cenazem gidiyor gelin ahbaplar Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor (Seni vuran zalım Çerkez damda yatıyor) Merdivenden indim yan basa basa Ciğerim kurudu kan kusa kusa Beni vuran zalım ahbabım (Konyalı) Musa Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor (Seni vuran zalım Çerkez damda yatıyor)
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ketenim var bezim var
Eğlen sana sözüm var Utandım diyemedim Şeftalinde gözüm var Aman doryadan gel doryadan Aman yollar çamur olmadan Aman devriyeler basmadan Aynam düştü yerlere Karıştı gazellere Tabiatım kurusun Bakarım gözellere Aman doryadan gel doryadan Aman yollar çamur olmadan Aman devriyeler basmadan |
|
|
|
|
|
#85 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Keziban'ın alt odası sekili
Sekisinde gül karanfil ekili Kimler olsun Keziban'ın vekili Biri lale biri sümbül Keziban Keziban'ın gerdanlığı mercandan Sen doldurda ben içeyim fincandan Çek hançeri kurtulayım bu candan Biri lale biri sümbül Keziban Keziban'ın gerdanlığı sadeften Sen doldur da ben içeyim kadehten Vur hançeri kurtulayım bu dertten Biri lale biri sümbül Keziban |
|
|
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Efendim yahu kul başına gelen
Alemde hüküm kaderdir (yahu) O hükmü kader bizlere miras pederdir (yahu) (Efendim yahu) Ben hayırsızı hayırsız beni görmek nice mümkün (yahu) Ben vafasızı vefasız beni görmek nice mümkün (yahu) Görmez göze duymaz kulağa sor ne haberdir (yahu) (Efendim yahu) Ben kapımı kitler yatarım il neme lazım (Ben kapımı kitler yatarım il neme lazım) Çok il şuli zevkime gayetle kederdir (yahu) |
|
|
|
|
|
#87 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kurban olurum da kuzum mezeriyin taşına
Ulu kuşlarda yuva yaptı başına Merhamet etmedin de kuzum gözlerimin yaşına Gülüm goncayken soldurdu felek Merhamet etmedin de kuzum gözlerimin yaşına Güllerin toprakta soldu neyleyim Kadir Mevlamda gel insaf eyle Kuzumu gördün mü hey dağlar söyle Her ana yandımı acep böyle Kaderimde de bir okunmaz yazı var Merhamet etmedinde gülüm gözlerimin yaşına Güllerin toprakta soldu neyleyim |
|
|
|