|
||
|
|
#101 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Ankara Yöresi Türkü Sözleri
Höyüklü'nün etirafı köşk olsun aman
Beni vuran efelere de aşkolsun Aynalı martin mezarıma daş olsun aman Ben vuruldum aman gidiyorum ahirete vay Selam da söylen Yağcıoğlu'nun Ahmet'e vay Varıp bakın değirmenim döner mi aman Değirmene binbaşım da iner mi Binbaşım da kıratına biner mi aman Ben vuruldum aman gidiyorum ahirete vay Selam da söylen Yağcıoğlu'nun Ahmet'e vay İbram Çavuş Höyüklü'den iniyor aman Elma gözlü kıratına biniyor vay Öcüoğlu da tütünleri veriyor aman Ben vuruldum aman gidiyorum ahirete vay Selam da söylen Yağcıoğlu'nun Ahmet'e vay
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#102 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Irmağın geçeleri
Kız kaldır peçeleri Sende bu güzellik varken Öldürün niceleri Hoyda yarim hoyda İkimiz bir boyda Oynamazsan nazlı yarim Gençliğine doyma Kara koyun et'lolur Kavurması tatl'olur Yar üstüne yar seven Ölmez ama dertl'olur Hoyda yarim hoyda İkimiz bir boyda Oynamazsan nazlı yarim Gençliğine doyma Kahve dolu elinen Eli dolu gül ilen Ellere meyil verdim Eyle beni dilinen Hoyda yarim hoyda İkimiz bir boyda Oynamazsan nazlı yarim Gençliğine doyma |
|
|
|
|
|
#103 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kalenin bayır düzü
Mevlam ayırdı bizi Babayın aklı olsa Evlendirirdi bizi Yamaçtan köşeden Kapıdan bacadan düş de gel Nişanlına küs de gel Hopba şina şinanay şinanay nay Keleşime şinanay şinanay nay Giderim şöyle böyle Gül dibini hergeyle İki yar bir sevilmez Birisini ter***le Yamaçtan köşeden Kapıdan bacadan düş de gel Nişanlına küs de gel Hopba şina şinanay şinanay nay Keleşime şinanay şinanay nay Kereviz özüyünen Kim görmüş gözüyünen Adam yare küser mi Ellerin sözüyünen Yamaçtan köşeden Kapıdan bacadan düş de gel Nişanlına küs de gel Hopba şina şinanay şinanay nay Keleşime şinanay şinanay nay *** Cahit Öztelli "Evlerinin Önü" adlı araştırmasında türküyü şu şekilde aktarıyor (s.45) (Sivas yöresine ait olarak) Kalenin bayır düzü Mevlam ayırdı bizi Babanın aklı olsa Evlendirirdi bizi Kıyıdan kenardan Kapıdan bacadan düş de gel Nişanlına küs de gel Kereviz özü ile Kim görmüş gözü ile Adam yare küser mi Ellerin sözü ile Kıyıdan kenardan Kapıdan bacadan düş de gel Nişanlına küs de gel Kaleden iniyordum Çağırsan dönüyordum Aşkından kibrit oldum Üflesen yanıyordum Kıyıdan kenardan Kapıdan bacadan düş de gel Nişanlına küs de gel
|
|
|
|
#104 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kalenin bayır düzü
Mevlam ayırdı bizi Babanın aklı olsa Evvel everir bizi Kıyıdan kenardan kapıdan Bacadan kaç da gel Nişanlına küste gel Hopa şina şinanay şinanay nay Keleşime şinanay şinanay nay Kereviz gözü ili Kim görmüş gözü ile Adam yare küsermi Ellerin sözü ile Kıyıdan kenardan kapıdan Bacadan kaç da gel Nişanlına küste gel Hopa şina şinanay şinanay nay Keleşime şinanay şinanay nay Kaleden iniyordum Çağırsan dönüyordum Aşkınla kibrit oldum Üflesen yanıyordum Kıyıdan kenardan kapıdan Bacadan kaç da gel Nişanlına küste gel Hopa şina şinanay şinanay nay Keleşime şinanay şinanay nay Fırın üstünde fırın Taçlı börekler sürün İki Eein kandaysa Bir yol banada görün Kıyıdan kenardan kapıdan Bacadan kaç da gel Nişanlına küste gel Hopa şina şinanay şinanay nay Keleşime şinanay şinanay nay
|
|
|
|
#105 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kara kaşlar kara gözler sen de var
Yorulmadık deli gönül bende var Yedi yıldır derde derman aradım Demedin ki derde derman bende var Vermem seni yadellere ellere Sarı kızlar tek tek vurur zillere Çorum ile Sungurlu'nun arası Yaktı beni kaşlarının karası Sen de sevda ben de gönül yarası Vermem seni yadellere ellere Vermem seni yadellere ellere Sarı kızlar tek tek vurur zillere |
|
|
|
|
|
#106 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kara koyun etl'olur
Kavurması tatl'olur Yar üstüne yar seven Ölmez ama dertl'olur Hayda yarim hayda İkimiz bir boyda Oynamazsan nazlı yarim Gençliğine doyma Irmağın geçeleri Kız kaldır peçeleri Sende bu güzellik varken Öldürür niceleri Hayda yarim hayda İkimiz bir boyda Oynamazsan nazlı yarim Gençliğine doyma Kahve dolu elinen Eli dolu gülünen Ellere meyil verdin Eyle beni dil ilen Hayda yarim hayda İkimiz bir boyda Oynamazsan nazlı yarim Gençliğine doyma |
|
|
|
|
|
#107 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aman karpuz kestim yiyen yok
Aman halin nedir diyen yok Yar yar aman ben yandım aman Aman yenile bir yar sevdim Gözün aydın diyen yok Yar yar aman ben yandım aman O kız da seni beni aldadır aman Aldadır aman aldadır aman Sevdalımın gözleri yoldadır aman Yoldadır aman yoldadır aman Aman karpuz kestim kırmızı Aman şu gelen kimin kızı Yar yar aman ben yandım aman Aman yanağında beni var Aman sandım seher yıldızı Yar yar aman ben yandım aman O kız da seni beni aldadır aman Aldadır aman aldadır aman Sevdalımın gözleri yoldadır aman Yoldadır aman yoldadır aman
|
|
|
|
#108 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Kayadan bakan oğlan
Kakülü sarkan oğlan Gece gelme gündüz gel Horozdan korkan oğlan Amman oğlan oğlan Yandım şeker oğlan Anasına darılmış Damda yatan oğlan Kayaya serdim kilim Gel otur benim gülüm Ne dedim de darıldın Lal olsun ağzım dilim Amman oğlan oğlan Yandım şeker oğlan Anasına darılmış Damda yatan oğlan |
|
|
|
|
|
#109 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Mezar arasında harman olur mu
Kama yarasına derman olur mu Kamayı vuranda iman olur mu Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor (Seni vuran zalım Çerkez damda yatıyor) Mezar arasından atlayamadım Cephanem döküldü toplayamadım Bir tek düşmanımı haklayamadım Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor (Seni vuran zalım Çerkez damda yatıyor) Mezar arasında kanlı hesaplar Adam ahbabına kama mı saplar Cenazem gidiyor gelin ahbaplar Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor (Seni vuran zalım Çerkez damda yatıyor) Merdivenden indim yan basa basa Ciğerim kurudu kan kusa kusa Beni vuran zalım ahbabım (Konyalı) Musa Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor (Seni vuran zalım Çerkez damda yatıyor)
|
|
|
|
#110 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ketenim var bezim var
Eğlen sana sözüm var Utandım diyemedim Şeftalinde gözüm var Aman doryadan gel doryadan Aman yollar çamur olmadan Aman devriyeler basmadan Aynam düştü yerlere Karıştı gazellere Tabiatım kurusun Bakarım gözellere Aman doryadan gel doryadan Aman yollar çamur olmadan Aman devriyeler basmadan |
|
|
|
|
|
#111 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Keziban'ın alt odası sekili
Sekisinde gül karanfil ekili Kimler olsun Keziban'ın vekili Biri lale biri sümbül Keziban Keziban'ın gerdanlığı mercandan Sen doldurda ben içeyim fincandan Çek hançeri kurtulayım bu candan Biri lale biri sümbül Keziban Keziban'ın gerdanlığı sadeften Sen doldur da ben içeyim kadehten Vur hançeri kurtulayım bu dertten Biri lale biri sümbül Keziban |
|
|
|
|
|
#112 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Efendim yahu kul başına gelen
Alemde hüküm kaderdir (yahu) O hükmü kader bizlere miras pederdir (yahu) (Efendim yahu) Ben hayırsızı hayırsız beni görmek nice mümkün (yahu) Ben vafasızı vefasız beni görmek nice mümkün (yahu) Görmez göze duymaz kulağa sor ne haberdir (yahu) (Efendim yahu) Ben kapımı kitler yatarım il neme lazım (Ben kapımı kitler yatarım il neme lazım) Çok il şuli zevkime gayetle kederdir (yahu) |
|
|
|