|
||
|
|
#126 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Ankara Yöresi Türkü Sözleri
Nenni yavrım nenni
Nenni diyi beledim Al bağırdakı doladım Yavrum nenni nenni Senye Hak’dan diledim Guzum nenni nenni hu Nenni didim beşiğine Yavrum nenni nenni Devlet konsun eşiğine Yavrum nenni nenni hu Beğin oğlu döşeğine Yavrum nenni nenni Nenni guzum nenni hu hu Nenni didim nesine Yavrum hu hu hu Selam söylen dayısına Yavrım nenni nenni hu Mama getir dayısı Cici getir babası Yavrım nenni nenni hu |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#127 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Odana serdim halı
Boyun ireyhan dalı Gören maşallah desin Kimin var böyle yari Susamım sümbülüm sevdiğim aman Çok sevdim ölüyom inan Odana serdim kilim Gel otur benim gülüm Ne dedim de darıldın Kurusun ağzım dilim Susamım sümbülüm sevdiğim aman Çok sevdim ölüyom inan Susadım su isterim Bana çeşme gösterin Çeşme beni kandırmaz Al yanaktan isterim Susamım sümbülüm sevdiğim aman Çok sevdim ölüyom inan (TRT Arşivinde bağlantı bölümü) Susamım sümbülüm bi danem amman Çok sevdim yanıyom amman
|
|
|
|
#128 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Odaya serdim halı
(Haydi gülümüz haydi haydi) Boyu ireyhan dalı (Bağlantı) Tek tek basaraktan Gel amman da gel gel Bade süzerekten Gel gülüm de gel gel İnci dizerekten Gel amman da gel gel Maşallah den ahbaplar (Haydi gülümüz haydi haydi) Böyle kimin var yari Bağlantı Bahçalarda vişneyim (Haydi gülümüz haydi haydi) Ben güzele aşnayım Bağlantı Güzel gönlün yoğise (Haydi gülümüz haydi haydi) Hiç arkana düşmeyim Bağlantı |
|
|
|
|
|
#129 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Oğlan da kolunu sallama
Gafile boş yere yalvarma Bey babam beni sana vermiyor Nafile benim için ağlama İlimonum kalburda Bu gece de kal burda Bana dünür yollama Benim göynüm nalburda Mendilim suya düştü Yar gönlüm sana düştü Abeyim beni sana vermiyor Gönlüme ateş düştü |
|
|
|
|
|
#130 (permalink) |
|
Super Moderator
|
(Kız)
Oğlan kolun sallama Nafile boş yere yalvarma (aman aman) Bey baban beni sana virmeyor Nafile benim için ağlama (aman aman) (Oğlan) Bahçelerde gök çınar Boyu boyuma uyar (aman aman) İkimizde bir boyda Ayırmaya kim kıyar (aman aman) (Kız) İlimonum kalburda Bu gecede kal burda (amman amman) Bana dünür yollama Benim göynüm kalburda (aman aman) |
|
|
|
|
|
#131 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Günlerim sensiz geçmek bilmiyor
Bu kalp seni hiç atamıyor Özledim diye kendine yanamıyor Hasreti güle sana aşka doyamıyor Başımda binlerce aşkın yarası varmış Kalbimde bin sancı seni sarmış Yokluğun varlığında belki azmış Hasretim elinde sana sarılmıyor Gözlerim şimdi yolunu gözledi Hislerim belki aşkını bekledi Derdim aşkın tuzağında değil Anladım aşkım seni aşk bekledi Olmadı sevda yalan aşkında Olmadı dünya hiç yokluğunda Karamsar değilim ben aşkında Olmadı bir tanem aşkım olmadı
|
|
|
|
#132 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Oyalı da yazma başında
Oyaları kaşında Yeter beklettiklerin Çeşmelerin başında Köşelerin başında Eğmeli yavrum eğmeli Fistan yere değmeli Bir yiğidin sevdiği Dünyaları değmeli Ben armudu dişledim Sapını gümüşledim Sevdiğimin ismini Mendilime işledim Eğmeli yavrum eğmeli Fistan yere değmeli Bir yiğidin sevdiği Dünyaları değmeli Sürahimi doldurdum Baş masaya kondurdum Uyuyan gözlerini Sevdim de uyandırdım Eğmeli yavrum eğmeli Fistan yere değmeli Bir yiğidin sevdiği Dünyaları değmeli
|
|
|
|
#133 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Pencerenin perdesi
Geri vurdu dermesi İsmail'i vurmuşlar Kimler alsın Firdevs'i Halıma bak halıma Salın da gel yanıma Salınıp da gelmezsen Günahlarım boynuna Gamyonlar da yürüdü Üstünü toz bürüdü Yürü dilberim yürü Nazik beden çürüdü Halıma bak halıma Salın da gel yanıma Salınıp da gelmezsen Günahlarım boynuna |
|
|
|
|
|
#134 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bir hasretin vardı dört bir yanımda
Ben benle kahroldum sabaha kadar Seni ağırlayıp gönül hanımda Boş hayaller kurdum sabaha kadar Adındı yapışan dudaklarıma Gözümden kan aktı yanaklarıma Sevdanı dayadım şakaklarıma Ben kendimi vurdum sabaha kadar Sen değil saçımı rüzgar taradı Acılar gövdemi büsbütün sardı Gözlerim duvarda bir iz aradı Hep dertleri buldum sabaha kadar Bendim yaşlı gözle resmine bakan Sendin hasretinle sinemi yakan Gönlümden gönlüne taşarak akan Bir seldim duruldum sabaha kadar Seni çözdüm gülüm kaç bilmecede Sen vardın her sözde her bir hecede Tepeden tırnağa soğuk gecede Aşkınla kavruldum sabaha kadar Bir ölü gibiydim sanma hayali Görmeliydin bende kahretmiş hali Dalından ayrılmış yaprak misali Dört yana savruldum sabaha kadar Gideceğim affet seni görmeden Şu gönül bahçenden bir gül dermeden İnan bir an bile ara vermeden Hep ağladım durdum sabaha kadar
|
|
|
|
#135 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sap yükledim kağnıya
(Oy beni beni vay beni beni) Çok yalvardım Tanrıya (amman) Mevlam beni kavuşdur (Ey deli deli vay deli deli vay) Gerdanı çifte benliye (amman) Ot kağnısı yürüdü (Oy deli deli vay deli deli) Dağları duman bürüdü (amman) Alacaksan al beni (Ey deli deli) Sap kağnısı gidiyor (Ey deli deli vay deli deli) Bülbül feryad ediyor (amman) Alacaksan al beni (Ey deli deli vay deli deli vay) Gençlik elden gidiyo (amman) Ot kağnısı yürüdü (Oy deli deli vay deli deli) Dağları duman bürüdü (amman) Alacaksan al beni (Ey deli deli)
|
|
|
|
#136 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sarı kızın saçları aman
Sarı kızın saçları aman ey Oynar omuz başları Yalvarıyom sarı kız Sana yandım sarı kız Sarı kızı alıcam aman Sarı kızı alıcam aman Vermiyo gardaşları Yalvarıyom sarı kız Sana yandım sarı kız Yandım aman aman sarı kız Öldüm aman aman sarı kız Koynuna yılan aksın Nasıl yattın yar bensiz Sarı saçın yaş durur aman Sarı saçın yaş durur aman ey Yel vurur dolaştırır Yalvarıyom sarı kız Sana yandım sarı kız Benim bu mektubumu Benim bu mektubumu aman ey Yare kim ulaştırır Yalvarıyom sarı kız Sana yandım sarı kız Yandım aman aman sarı kız Öldüm aman aman sarı kız Koynuna yılan aksın Nasıl yattın yar bensiz Yeşil ipek bü***im Derdimi kime dö***im Perçeminden bir tel ver Kefenimi di***im Yandım aman aman sarı kız Öldüm aman aman sarı kız Koynuna yılan aksın Nasıl yattın yar bensiz
|
|
|
|
#137 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Sarı yazma dizece
Gel gidelim bizele Sarılalım yatalım İlkbahardan güzece Sürmeli gözlüm edalı gelin Karşıda medreseler Kilidini kırsalar Gece yarin yanında Gündüz beni vursalar Sürmeli gözlüm edalı gelin Kadehinde zehir var Yüreğinde kahir var Ben bu aşka düşeli Bitmeyecek derdim var Sürmeli gözlüm edalı gelin |
|
|
|