|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
Ankara Yöresi Türkü Sözleri
Ah öleyim vah öleyim
Esmeri nerde göreyim (Yar yandım aman) Esmer yarimin yanında Ben bayılayım öleyim Şu gelen kimin kızı Feracesi kırmızı (Yar yandım aman) Gerdanında beş beni var Sandım seher yıldızı |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İlgi: Ankara Yöresi Türkü Sözleri
Ak sineye vardım (annem annem)
Koyun yaymaya (ey ey) Koyun değil merem (annem annem) Yari görmeye (aslanım) Bilmem hayal mıdır (annem annem) Bilmem düş müdür (ey ey) Mektubun gelmiyor (annem annem) Yollar kış mıdır (aslanım) Yine yeşillendi (annem annem) Niğde bağları (ey ey) Bize mesken oldu (annem annem) Gurbet elleri (aslanım) |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Akan sular ben olsam
Bulanırsam bulansam Virseler sevdiğimi (gonduralım) Dilenirsem dilensem (gonduralım) (Bağlantı) Sarı lira virelim gandıralım Yönünü de bu tarafa döndürelim Gül koydum çeçeriye Yar geldi penceriye Yare gurban olalım (gonduralım) Alalım içeriye (gonduralım) |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Al kahat mavi kahat
Ağlarım sahat sahat Sen orada ben burada Nasıl gönül ırahat Amanın bahar bahar sular akar Yarim serhoş olmuş baygın baygın bakar Al kahadı yazdırır Deryaları gezdirir Senin orda duruşun Beni candan bezdirir Amanın bahar bahar sular akar Yarim serhoş olmuş baygın baygın bakar |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ali'm de gitme pazara
Uğratırlar nazara Ali'mi de öldü diyenler Kendi de girsin mezara Yandım hop Çerkes Hop Çerkes yanıyor herkes Ali'm de arpa biçiyor Suyunu da nerden içiyor Dört yanı derya deniz Ali'm de nerden geçiyor Yandım hop Çerkes Hop Çerkes yanıyor herkes Ali'min abası var Sırtında libası var Ali'm de çok güzel ama Ne çirkin babası var Yandım hop Çerkes Hop Çerkes yanıyor herkes |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Garanfil ekermisin (Garafili yar allı yar)
Balınan şekermisin (Garafili yar allı yar) Dünyada ettiğini (Garafili yar allı yar) Ahretde çekermisin (Garafili yar allı yar) Hop garafilli garafilli Garafilli yar allı yar Garanfilim susuzum (Garafili yar allı yar) Kaç gündür uykusuzum (Garafili yar allı yar) Varsam yarın yanına (Garafili yar allı yar) Dilim durmaz huysuzum (Garafili yar allı yar) Hop garafilli garafilli Garafilli yar allı yar Garanfilim ek beni (Garanfilli yar allı yar) Sulu yere dik beni (Garafili yar allı yar) Eğer köküm tutmazsa (Garafili yar allı yar) Al çapayı sök beni (Garafili yar allı yar) Hop garafilli garafilli Garafilli yar allı yar
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Aman köylü kızı
Buyur efendim Göster gözlerini Alayım seni Göstersem gözlerimi Almazsın beni Çarşılarda badem görmedin mi sen Benim gibi köyü kızı sarmadın mı sen Aman köylü kızı Buyur efendim Göster yanaklarını Alayım seni Göstersem yanaklarımı almazsın beni Pazarlarda elma görmedin mi sen Benim gibi köylü kızı sarmadın mı sen Aman köylü kızı Buyur efendim Göster dudaklarını Alayım seni Göstersem dudaklarımı almazsın beni Manavlarda kiraz görmedin mi sen Benim gibi köylü kızı sarmadın mı sen
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Türküler söylenir Anadolu da
Güzeller güzeli Reyhan diyerek Aşıklar inletir çalar sazı da Avcı vurmuş garip ceylan diyerek Türküler söylenir şehirde köyde Davulda halayda çekilen hey de Kadehlere dolan köpüklü mey de Dertlenip ah çekip aman diyere Anneler düğünde başlar ağıda Türküler aşığı yaşatan gıda Bazen mısralanır geçer kağıda Dağların başında duman diyerek Kederde neşede türkü söylenir Pınarın başında kalır eğlenir Mecnun da Ferhat da coşar dillenir Aşıklık çekmesi yaman diyerek
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Anasır gömleğini giymezden evvel
Azade başıma hünkar idim ben Yemekten içmekten münezzeh iken Nuri necminde envar idim ben Bir zaman gezdim sülbü pederde Germe uğradım cana yetiştim Bir zaman meksittim maderde Vücut hasıl edip cana yetiştim Erbabı anasırdan olundum tertip Üstadım hüdadır eyleyen terkip Ben ona kul oldum o bana habib Bir mah idim sekli insana yetiştim |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Bülbül hiddetlenmiş inmez havadan
Yarin bahçesinde güller var diye Garip yiğit mahrum kaldı sıladan Sevdalıyım yetim kaldım ben o yardan Sürmelim giderse ben de giderim Sürmelimin yoluna ben bu canı fida ederim Bilmem kaderimden bilmem tecellim Ölmeyince gönül yardan ayrılmaz İki gider bir ardıma bakarım Gözlerimden kanlı yaşlar dökerim Ah dedikçe kara bağrımı çekerim Ölmeyince gönül yardan ayrılmaz Bülbüle su verdim altın tasınan Çok günler geçirdim kara yasınan Ben seni sevmiştim bir hevesınan Havası gönlümde kalan meleğim
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ankara'dan aldım dantel yumağı
Özendim de yaptım ben konağı Zalim felek yıktı şenli yuvayı Ecelim gelmeden öldürdün kamyon Ahirete yaralı gönderdin kamyon Saçımı taradım altın sarısı Kamyona vuruyor çayın şavgısı Bilemedim Nuriyem hangisi Orta boylu ak benizli kendisi Ecelim gelmeden öldürdün kamyon Ahirete yaralı gönderdin kamyon Evimi sorarsan yolun sağında Beş bucak yaralı ciğer bağında Nuriyem de evlenme çağında Ecelim gelmeden öldürdün kamyon Ahirete yaralı gönderdin kamyon Evimizin önü otludur toplu Başucuma gelen savcı doktor İfade verecek kardeşim yoktur Ecelim gelmeden öldürdün kamyon Ahirete yaralı gönderdin kamyon
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ankara'nın bağlarında üzüm var
Yaşım onbeş efelikte gözüm var Eylen gözel sana bir çift sözüm var Bura meydan değil sokak arası Hem kurşun hem kama yarası Vurdukları kama değil şiş idi Beni vuran üç değil beş idi Beşi de yanımda arkadaş idi Bura meydan değil sokak arası Hem kurşun hem kama yarası Ankara'dan çevirdiler yönümü Onbeş polis bağladılar kolumu Aman polis pek sıkmayın kolumu Ben bilirim mapushane yolunu |
|
|
|