|
||
|
|
#26 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Afyon Yöresi Türkü Sözleri
Çemberim dalda kaldı
Gözlerim yolda kaldı Yıkılası meyhane Serhoşum nerde kaldı Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Kalenin ardı pınar Elimi soksam donar Ne kız oldum ne gelin Yüreğim ona yanar Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Dam üstünde durayım Av gelirse vurayım Yassılın karlı dağlar Ben yarimi göreyim Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Çemberim yola yola Ben düştüm gurbet ele Ben o yardan ayrılmam Meğer ölüm ayıra Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun A pınar eşme pınar Derdimi deşme pınar O yar suya gelirse Su ver söyleşme pınar Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Ey sokaklar sokaklar Yarim şeker ufaklar Pul pul olsun dökülsün Seni öpen dudaklar Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Çemberimin yeşili Kayıbettim eşimi Çemberim sende kalsın Sil gözünün yaşını Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Şu derenin kurt izi Çevirdi düşman bizi Çeviren düşman olsun Mevlam kavuştur bizi Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Kayalar buz bağladı Avcılar iz bağladı Beni bir gelin vurdu Yaramı kız bağladı Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Gidiyorum işte gör Hayalde gör düşte gör Beni beğenmez iken Bir zalime düş de gör Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Kalenin ardı bostan Yıkılsın Arabistan Arabistan kızları Ne don giyer ne fistan Eyvahlar olsun Olsun da kadehler dolsun Dolsun da sabahlar olsun Haydi güzelim haydi
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#27 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Çeşmelere testi koydum doldu mu
Soruverin yarim asker oldu mu Gül Ayşenin al yanağı soldu mu Ne yandasın kömür gözlüm ne yanda Ne yandaysan teller vuram o yana Çeşmeler yaptırdım altın oluklu Suyunu getirttim içi balıklı Bir yar sevdim Afiyon'a yavuklu Ne yandasın kömür gözlüm ne yanda Ne yandaysan teller vuram o yana |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Çeşmenize güğüm koydum doldu mu
Çeşmenize testi koydum doldu mu Üstüne yar sevdim Ayan oldumu da Ayan oldu mu Üç ay oldu ben buradan gideli Aylar oldu ben buradan gideli İnce bellerini saran oldu mu da Saran oldu mu Çoban davarını yüksekte tutar Hani yar verdiğin sözler de Verdiğin sözler Kırmızı dudaklar boyalı yüzler Beni deli eder sendeki gözler de O kara gözler Bilmiyom Allah'tan bilmiyom sizden Haber alamadım tarafınızdan tarafınızdan Bir hediye saldığından bu yana Onun üzerinde ben de duruyom Ben de duruyom
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Hey hey
Çıktım iğdenin dalına Dal kırılıverdi (aman aman) Oturdum yarin dizine Yar darılıverdi (aman aman) Afiyon'un yoğurdu Seni kimler doğurdu Seni doğuran ana Balınan mı yuğurdu (Kaymağınan mı yuğurdu) Hey hey İğde dalı gevrek olur Basmaya gelmez (aman aman) Elin kızı şatdak olur Küsmeye gelmez (aman aman) Afiyon'un yoğurdu Seni kimler doğurdu Seni doğuran ana Balınan mı yuğurdu (Kaymağınan mı yuğurdu) Hey hey Çıktım iğdenin dalına İğdesini yemeye (aman aman) Oturdum yarin dizine Hallerimi demeye (aman aman) Afiyon'un yoğurdu Seni kimler doğurdu Seni doğuran ana Balınan mı yuğurdu (Kaymağınan mı yuğurdu)
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Çıktım iğdenin dalına
Dal kırılıverdi Oturdum yarin dizine Yar darılıverdi Enginemin şişesi Ciğerimin köşesi İğde dalı gevrek olur Basmaya gelmez Elin kızı nazik olur Küsmeye gelmez Enginemin şişesi Ciğerimin köşesi Çıktım iğdenin dalına İğdesini yemeye Oturdum yarin dizine Hallerimi demeye Enginemin şişesi Ciğerimin köşesi Ben atımı nalladırım Okka da nalınan Ben o kızı oynadırım Dökme de zilinen Enginemin şişesi Ciğerimin köşesi |
|
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Çöngünün uykusu yoktur
Kimseden korkusu yoktur Hep söylenenler bana Benim günahım yoktur Kalay'ı vurdum yere Yıkılsın kanlı dere Çok yalvardım olmadı Geldik kanlı yere |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Dam başınada asıda goymuş galbırıda
(Aman galbırı hele galbırı gine galbırı) Bekarları da yatağından galdırı (Galdırı aman aman hallerim yaman) Bu dert bizi de iflah etmez öldürü (De aman öldürü hele öldürü gine öldürü) Aman yadlarda evleriniz nerdolur Eller sarar yüreğime (aman) derdolur (Aman aman ellere demen) Kapardına da asıda goymuş eleğide (Aman eleği hele eleği gine eleği) Anasının da möhür gözlü meleği (Meleği aman aman hallerim yaman) Yiğitlerin de bir tanecik dileği (De aman dileği hele dileği gine dileği) Aman yadlarda evleriniz nerdolur Eller sarar yüreğime (aman) derdolur (Aman aman ellere demen)
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Super Moderator
|
(Kız)
Ben babamın evin yıkdım Beşbin altın alıp gaçdım Dönüp de ardıma bakdım Bin gidelim paşam oğlan (aman ey) (Oğlan) Anan duyar baban duyar Ardımızdan atlı goyar İkimizin cana gıyar Kalk gidelim Türkmen gızı (aman ey) (Kız) Anam duysun babam duysun Arkamızdan atlı goysun Gelen atlı beşbin olsun Bin gidelim paşam oğlan (aman ey) (Oğlan) Türkmen gızı Türkmen gızı Sen allar giy ben kırmızı Doğuşun sabah yıldızı Kalk gidelim Türkmen gızı (aman ey)
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Daldan dala geremedi urganı
Gavur da kızı Dodan Ahmed'in yorganı Dur diye dur diye durdurdun beni Kendinden alçaklara vurdurdun beni Arküstü'nün sıra sıra çamları Sel gibi akıyor Ahmed'in kanları Ahmed'im Ahmed'im Dodan Ahmed'im Al kanlar içinde yatan Ahmed'im Arküstü'ne uzatmışlar urganı Damda da kalmış Huriye'nin yorganı Dur diye dur diye durdurdun beni Kendinden alçaklara vurdurdun beni Damdan dama uzatmışlar sırığı Damda da kalmış Huriye'nin gırığı Dur diye dur diye durdurdun beni Kendinden alçaklara vurdurdun beni Olucak'ın kadimeli taşları Hilal da olmuş Çakıcı'nın kaşları Dur diye dur diye durdurdun beni Kendinden alçaklara vurdurdun beni
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Emirdağı derler dağlar ulusu
Yayılmaz mı koyun ile kuzusu gelin kuzusu Ne zalimmış anasıyla bacısı İstedim de seni bana vermiyor buradan gidelim Yazın yeğin akar bucağın çayı Ben de bekler idim doğacak ayı doğacak ayı Hiç yardım etmiyor gavurun köyü Tut elinden yeşil çaya gidelim buradan gidelim Ada çalı derler çalı bitmiyor Cahil gönlüm kapınızdan gitmiyor gönül gitmiyor Ben de sevdiğimi alacak idim alacak idim Zalim babana da sözüm geçmiyor Zalim anana da sözüm geçmiyor
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Arabayı saldım düze
Mahkemeyi aldım göze Emmim kızı benim olsa Acımazdım bin beş yüze Vay neresi vay neresi Burası gelin deresi Sıkıştırma emmim oğlu Eteklerim şiş beresi |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Enginedir deli gönül engine
Düşememiş menendine dengine Şimdi rağbet güzelinen zengine Aman dostlar evleriniz nerd'olur Ben saramadım yüreğime derd olur Yüksek pencerenin perdesi yoktur Ölüm var ayrılığa çareler yoktur Gel gülüm gel muhabbetimiz çoktur Aşamadım dağları yol bulamadım Sevdiğim geliyor yar diyemedim Kar mı yağdı Kütahya'nın dağına Ateş düştü ciğerimin bağına Gül döşenmiş şalvarının ağına Kayırma sevdiğim gün böyle kalmaz Yanar derünumun ateşi sönmez Karşı karşı yaptıralım hanları Kaldıralım kasaveti gamları Çok ararsın efem geçen demleri Aradım dağları kar parça parça Sevdiğim geliyor el çırpa çırpa
|
![]() |