|
||
|
|
#76 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Afyon Yöresi Türkü Sözleri
Serenler serenler yüksek serenler
Ben gidiyom mamur olsun viranlar Ahret hakkın helal eylen yarenler Aradım dağları kar parça parça Sevdiğim geliyor el çırpa çırpa Orta pencerenin parmağı yoktur Ölürüm ayrılmam çareler çoktur Gel sunam göğsüne düğmeler diktir Açıldı laleler gelmedi yazlar İki eli koynunda ağlıyor kızlar |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#77 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Serenler serenler yüksek serenler
Ben gidiyom mamur olsun viranlar Dünya hakkın helal edin yarenler A dağlar a dağlar laleli dağlar Lalesi koynunda bir gelin ağlar Beyler bahçesinde armut sallanır Sulu şeftaliye ağzım ballanır Çok sallanma güzel adın dillenir Aradım dağları kar bulamadım Kendime münasip yar bulamadım Orta pencerenin parmağı yoktur Ölürüm ayrılmam çareler çoktur Gel sunam göğsüne düğmeler diktir A dağlar a dağlar laleli dağlar Lalesi koynunda bir gelin ağlar Beyler ile bozuk gitti aramız Ayak ayak varmak bizim töremiz Barışmaktan başka yoktur çaremiz Aradım dağları kar bulamadım Kendime münasip yar bulamadım Ben yarimi gülün dibinde buldum Kuru sevda imiş kendimi yordum Hayf ömrümü şimdi havaya verdim A dağlar a dağlar laleli dağlar Lalesi koynunda bir gelin ağlar
|
|
|
|
#78 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Vagonlar da yarmalara dizildi
Bakın ahbaplarım da bakın benzim bozuldu Sılaya varmadan gabrim kazıldı Ağlasın da garip anam ağlasın Ağlasın da gara yaslar bağlasın |
|
|
|
|
|
#79 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yağmur yağar şıpır şıpır buz gibi
Eriyorum ben de çürük duz gibi Gocanınan geçincemen yok ise Boşan da gel gabülümsün gız gibi Gelin gız gibi Evlerinin önü bulgur dibeği Dibeğe vurdukça oynar göbeği Gocan güçcük nerden aldın bebeği Ah bebeğin bubası ben olaydım Gelin ben olaydım Çadır gurdum şu yaylanın düzüne Aynalı martini aldım dizime Varın söylen o yosmanın gızına On beş sene az geliyor gözüme Beyler gözüme
|
|
|
|
#80 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yassıya varmadan güveyi kuyarlar
Dengini dengine arar da bulurlar Öksüzün nikahını yolda kıyarlar Yassıya varmadan güveyi kuyarlar Yar yardan ayrıldı (amanın) Yar bana darıldı (vah vah) Küstü darıldı Dereden dereye urgan gererler Urganın üstüne yorgan sererler Güzeli candan severler Çirkini baştan savarlar Haydi boyu güzelim Nereleri gezelim (vah vah) Dağlara gidelim |
|
|
|
|
|
#81 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Üç guşuduk da vay uçarıdık havada (yavru havada)
Gayva gibi de vay gavurdular tavada (tavada aman) Kendim gurbet elde gönlüm sılada (yavru sılada) Vay güzeller evleriniz nerd'olur Eller sarar yüreğime derd olur Üç guşuduk vay gide gide yorulduk (yavru yorulduk) Avcı vurdu da vay ganadımız gırıldı (Şahan çarptı da vay ganadımız gırıldı) Bize kısmet gurbet elde verildi Vay güzeller evleriniz nerd'olur Eller sarar yüreğime derd olur |
|
|
|
|
|
#82 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yeşil olur Sandıklı’nın biberi
Genç gelinler getirirler haberi Yel estikçe teretoplar kabarı (El ettikçe uzaklaşma gel beri) Ay oğlan ay oğlan sen deli misin Güzeli sevmeye tövbeli misin Havuzun başına gelmesin eller Bugün efkarlıyım açmasın güller Diz dize oturup döktüğün diller Ay oğlan ay oğlan sen deli misin Güzeli sevmeye tövbeli misin Havuzun başına yatmış uyumuş Çakır ela gözlerini uyku bürümüş Herkes sevdiğini almış yürümüş Ay oğlan ay oğlan sen deli misin Güzeli sevmeye tövbeli misin Havuzun başına yüz yılan gelir İnsanın başına yazılan gelir Ne kadar söylesen hep yalan gelir Ay oğlan ay oğlan sen deli misin Güzeli sevmeye tövbeli misin Havuzun başına serildi kilim Yardan ayrılalı büküldü belim Ayrılık gününde tutuldu dilim Ay oğlan ay oğlan güzelim oğlan Kol kola verelim gezelim oğlan Var git oğlan anan seni eversin Camadan üstüne cepken giyersin Kaşının üstüne mor fes eğersin Ay oğlan ay oğlan sen deli misin Güzeli sevmeye tövbeli misin Şeker olur Sandıklının meyvası Hoşa gider sırma cepken giymesi İmanı üstüne mor fes eğmesi Ay oğlan atar mısın yalınız yatar mısın
|
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yine dağlar yeşillendi
Ulu kuşlar suya indi Sevgilim sensin benim Eski dertler yenilendi Uyan ey sevgilim uyan Uyan da sen sar beni Beni bu hallere koyan Sevgilim sensin aman Acem şalı dört duvarda Bir yarim var pek hovarda Hovardaysa denk hovarda Sevgisi var ta ciğerde Uyan ey sevgilim uyan Uyan da sen sar beni Beni bu hallere koyan Sevgilim sensin aman Acem şalı dört dolaşır Boyu boyuma ulaşır Sen güzelsin al yaraşır Aşık olan tez kavuşur Uyan ey sevgilim uyan Uyan da sen sar beni Beni bu hallere koyan Sevgilim sensin aman Karanfilim biçim biçim Ben yanarım için için Çektiklerim senin için Sevgilim sensin benim Uyan ey sevgilim uyan Uyan da sen sar beni Beni bu hallere koyan Sevgilim sensin aman
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İki de derviş gelir (de)
Posdu posdundan (da) Mevlam ayırmasın (da) Dostu (da) dostundan (Amanda hele dostundan) Bilmem de edasından Bilmem kasdından (Bağlantı) Kalk gidelim ördek gözlüm dağlara gel Gelin aman gelin gelin dağlara gelin Akşama değil aman yatsıya gelin İki de derviş gelir de aklı karalı Birini bilirim biri de bilmem nereli Aman nereli hele nereli O yar da bencileyin dertli belalı Bağlantı |
|
|
|
|
|
#85 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İki mezar arasında harman olur mu
Kama yaresine derman olur mu Kamayı vuranda iman olur mu Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor Mezar arasında kanlı kasaplar İnsan sevdiğine kama mı saplar Cenazem geçiyor kalkın ahbaplar Ay karanlık gecede vurdular beni Ölmeden tabuta koydular beni Mezar arasından atlayamadım Cephanem döküldü toplayamadım Bir tek düşmanımı haklayamadım Ay karanlık gecede vurdular beni Ölmeden tabuta koydular beni Evimizden çıktım yan basa basa Ciğerim söküldü kan kusa kusa Beni vuran katil arabacı Musa Vurma Kazım vurma keser yarası Burası meydan değil sokak arası Evimizden çıktım başım selamet Çarşıya varmadan koptu kıyamet Üç çocuğum var Allah'a emanet Şu alçacık damdan atlayamadım Döküldü cephanem toplayamadım Mezar arasında melekler çoktur Gelme doktor gelme çaresi yoktur Allah'tan başka kimselerim yoktur Aslanım Kazım'ım yerde yatıyor Kaytan bıyıkları kana batıyor
|
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ümmüm seni hanaylardan atarlar
Ak eline kara kına yakarlar Güzel isen al yanaktan öperler Çirkin isen dış kapıdan kovarlar Var git Ümmüm var git doldur suyunu Suyunu öğrenemedim huyunu Var git Ümmüm var git doldur destini Destini unutmuşun dostunu Davul çeşmesinin önü çayırlık Zor geliyor şu gençlikte ayrılık Ümmüm sende değil annende gavurluk Var git Ümmüm var git doldur suyunu Suyunu öğrenemedim huyunu Var git Ümmüm var git doldur destini Destini unutmuşun dostunu Akşam olur dombayımı tararım Ümmü diye sokakları ararım Gelenden geçenden haber sorarım Var git Ümmüm var git doldur suyunu Suyunu öğrenemedim huyunu Var git Ümmüm var git doldur destini Destini unutmuşun dostunu
|
|
|
|
#87 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Buhurcular bölük bölük geldiler
Ciğerimi delik delik deldiler Mustafa'yı şu çimene serdiler Malı yağma ırzı beylik dediler Sular akmayınca durulmazımış Gönül gezmeyince yorulmazımış Kocalıkta demler sürülmezimiş Gençlik elde iken sürem demleri Kahpe felek değirmenin döndü mü Bağın bahçen sularınan doldu mu Ben yaparım sen yıkarsın bendimi Döne döne nöbet bize geldi mi Çıka idim Kumalar'ın düzüne Martinimi alabilsem yüzüme Onbeş sene az geliyor gözüme Yandım Allah müfrezeler elinden Bırçak verin kıratıma kişnesin Fitil salın yarelerim işlesin Ben ölürsem nazlı yarim n'işlesin Kalk gidelim ela gözlüm dağlara Kırata bindim de Macıl'dan geçtim Kumalar Dağına al kanlar saçtım Onbeş atlıyınan Dinler'i bastım Duymadın mı kaymakam bey ünümü İnce Memed mintan giyer dar değil Koç yiğide yaralanmak ar değil Bura bize mesken olacak yer değil Şimdi zaptiyeler basarlar bizi Gelin giymiş entarinin morunu Hiç görmemiş ayrılığın zorunu İnce Memed bir zeybeğin torunu Kalk gidelim İnce Memed dağlara Haydarlı üzeri çifte değirmen Ankara'dan geldi vur emri ferman İnce Memed der ki ben burada durman Bugün müfrezeler basarlar bizi
|
|