|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
Afyon Yöresi Türkü Sözleri
A gız senin (de) adın (da) Dudu
Kim taradı (da) kimler yudu O da güzellerin de adı Oğlan men men men men Neden de sen yandım ben Ben yanıyorum aman Men men mendili de Yakmış kandili de Bulmuş dengini de Oğlan men men men men Neden de sen yandım ben Ben yanıyorum aman A gız senin (de) adın (da) Nazik Ak kollara da tak bilezik Sen orada da aman bize yazık Oğlan men men men men Neden de sen yandım ben Ben yanıyorum aman Men men mendili de Yakmış kandili de Bulmuş dengini de Oğlan men men men men Neden de sen yandım ben Ben yanıyorum aman A gız senin adın (da) Hava Bir öpsem (de) dertlere deva Bunda darılacak ne va Oğlan men men men men Neden de sen yandım ben Ben yanıyorum aman Men men mendili de Yakmış kandili de Bulmuş dengini de Oğlan men men men men Neden de sen yandım ben Ben yanıyorum aman
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İlgi: Afyon Yöresi Türkü Sözleri
Adaçalın öte yanı meredir
Derdine yanıyom iki senedir Gız senin anan da ne gavur ana Seni orda beni burda meledir Adaçal üstünde selvi değilim Selvinin dalında bağlı değilim Al bohçanı düş ardıma gedelim Vallahi sevdiğim evli değilim |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Afiyon'un (aman aman) ortasında galesi
(de var galesi aman) Üzerinde (aman) vardır gızlar gulesi (de var gulesi) Zümrüt gibi (aman aman) yeşillenmiş ovası (da var ovası aman) (Bağlantı 1) Ay karanlık (aman) gece vurdular beni (de vay beni) Yarin yazmasına sardılar beni (de ah beni) Galecik'ten (aman aman) ayva gelir gar gelir (de vay gar gelir aman) Gümüş yüzük (aman) parmağına yarin dar gelir (de dar gelir) Bende sandım (aman aman) meyhaneden Efem yar gelir (de vay yar gelir aman) (Bağlantı 2) Ay karanlık (aman) göremedim (aman) yolumu (da vay yolumu) (ah) Bilemedim (aman) cerrah kesti (benim) golumu (da vay golumu)
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Afiyon’un ortasında kalesi
Üzerinde vardır Kızlar Kulesi Zümrüt gibi yeşillenmiş ovası Ay karanlık gece vurdular beni Yarin yazmasına sardılar beni Galecik’ten ayva gelir kar gelir Gümüş yüzük parmağına dar gelir Ben de sandım meyhaneden yar gelir Ay karanlık göremedim yolumu Bilemedim cerrah kesti golumu Bir incecik yol gidiyor Gördes’e Ilgıt ılgıt kanı aktı mor fese Nasıl kıydın yeşil gözlü Firdes’e Ay karanlık görünmüyor yolumuz Üç kardeştik kurban gitti birimiz. Bir incecik yol gidiyor Yemen’e Ilgıt ılgıt kanım aktı çimene Öldüğümü duyurmayın anama Ay karanlık gece vurdular beni Yarin yazmasına sardılar beni
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Alim Efe taştan taşa atladı
Fadime gelin mermileri topladı Goyver beni Alim Efe gideyim Deyus kocam cümlemizi yokladı İskelede kara tren duruyor Dumanını burum burum buruyor Goyver beni Alim Efe gideyim Deyus kocam telgıraflar vuruyor Isparta damında kıratım bağlı Dinler konağında urganım yağlı Hasır pazarında Zeyni'nin oğlu Sen de ondan öç mü aldın Kel Hacı |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Altınımı ben boynuma dizerim
Ağlaya ağlaya mektup yazarım destan yazarım Zorunan veriyor şu zalim babam Ölümünen olsa yine bozarım bende bozarım Aldım helkeleri giderim suya Aman zalim baba ben varmam ona Üç gün evvel söyledim ben anama Dördüncüsü günü yanarsın bana ağlarsın bana Yer altında karamıklar dal verir Elin oğlu yastık diye kol verir aman kol verir Kız oğlana el değmemiş gül verir El demiş güllerle taze bal mı olur Gonca gül mü olur
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Arküstü'ne abaları serdiler
Saat üçte Çil Ahmet'i vurdular Ceran Ahmet sana nasıl kıydılar Karlar yesem hararetim kesilmez Bir güzel uğruna yiğde kıyılmaz Evleriyle Arküstü'nün arası Yaktı beni gözlerinin karası Nedir güzel bu sevdanın çaresi Dibinde bulası gülinen nergiz Sabahlar olmuyor Ahmet'im sensiz Sandıklı'dan gelir kaba leblebi Anasının möhür gözlü Ahmet'i Sen şöyle dur ben çe***im zahmeti Karlar yesem hararetim kesilmez Bir güzel uğruna Ahmet kesilmez |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Arküstüne kurakoymuş çıkrığı
Oyun hevasında bükmüş ipliği Anasının möhür gözlü kekliği Şemsiyesi boyalı Yüz yazması oyalı Yar bizim kız bizim Mahkemeye varalım Paraları sayalım Söz bizim kız bizim Kül üstüne sürekoymuş cezveyi Kim bağlamış başındaki yazmeyi Kim öğretmiş altın tabak içinde Şeker badem ezmeyi Armut aldım bahçadan Kara gözlü Hatca'dan Ayrıldım ayrıldım da yadellere sarıldım |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Arpalar azık oldu
Sapları kazık oldu Emsalinin içinde Sana pek yazık oldu Elmaya bak elmaya On param yok almaya Karbeyaz tenlerini de Dermanım yok sarmaya Aşhanede aşım var Feride kardeşim var Al kuşak kuşanmadım Ne talihsiz başım var |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Arpalıkdan arpa biçer
Desdesinden güller saçar Terlemişsin soğuk geçer Uyuye de galmışım Sevdalara dalmışım Yar yanıma gelince Uyandıran olmamış (Dep şalvarın üstüne) Penciresi yeşil boya Sevemedim (saramadım) doya doya Alnı kakül üstü oya Uyuye de galmışım Sevdalara dalmışım Yar yanıma gelince Uyandıran olmamış (Dep şalvarın üstüne) |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Attan indim gül dalına bağladım
Asker oldum martinimi yağladım Eve geldim mühür gözlüm uykuda Öptüm aman doya kana ağladım Oldu mu bir tanem oldu mu Bir benimle mezarlar doldu mu Tren yolu dardır amma düz olur Çok sallanma beyaz fistan toz olur Ben ölürsem senin halin nic’olur Oldu mu bir tanem oldu mu Bir benimle mezarlar doldu mu |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Attım tabancamı ateş almadı
Fani dünya kimselere kalmadı Sensiz ben yattım da sabah olmadı Gitme dedim yar boynuma (aman) sarıldı Bize kısmet gurbet elden (aman) verildi Verildi anam verildi ben yandım Bir taş attım indi de gitti dereye Hain düşman aldı beni (aman) araya Hekim bakmaz iy'olmeycek yaraya Gitme dedim yar boynuma (aman) sarıldı Bize kısmet gurbet elden (aman) verildi Verildi anam verildi ben yandım Evlerine gide gele yol ettim El kızını ben kendime mal ettim Anasından istemeye ar ettim Gitme dedim yar boynuma (aman) sarıldı Bize kısmet gurbet elden (aman) verildi Verildi anam verildi ben yandım Evlerine gide gele belledim Ayva sandım gül desteyi elledim Ben o yari gözlerinden belledim Gitme dedim yar boynuma (aman) sarıldı Bize kısmet gurbet elden (aman) verildi Verildi anam verildi ben yandım
|
|