|
||
|
|
#26 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: İstanbul
|
LADY OF THE SEVENTH SKY
Fading pages from the scrapbook Of the many hands of time Memories of a million years You spill into my mind Lady of the seventh sky You greet me then you`re gone Carrying all you secrets But your voice still lingers on See me oh cant you see who i am? See me oh cant you see who i am? Lady your face is hidden from my sight Memory has cast its shadow Shadow on your light Lady of the seventh sky You greet me then you`re gone Carrying all you secrets But your voice still lingers on Oracle of the mystery Of the changing face of time Echoing throught the centuries Your clear voice fills my mind Lady of the seventh sky You greet me then you`re gone Carrying all you secrets But your voice still lingers on Hear me oh cant you hear what i say? Hear me oh cant you hear what i say? Listening i hear your voice ringing out through time You are me when im alive your love Your love is mine Lady of the seventh sky You greet me then you`re gone Carrying all you secrets But your voice still lingers on |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#27 (permalink) |
|
Senior Member
|
HAMBURGER(LAHBURGER)
Evvel zaman icinde kalbur saman icinde Kaf daginin ardinda uzak bir ülkede Kozu paylasmak icin iki düsman kabile Sectiler iki civan sürdüler meydane Biri arslan yürekli magrur kartal misali Biri ürkek bakisli anka kusu sanki Cektiler silahlari cünkü ilahlar kurban ister Töreler ask dinlemez yalniz emreder Hamburger gencligin sevgilisi Hamburger sevdanin yanik sesi Hamburger cift kasarli bir rüya Hamburger olmaz güzelin böylesi Biraz sogan biraz ketcap Salata malata hardal ketcap Hamburger bu ask bizim ötesi Hamburger citir citir patates ile Hamburger dilinmis tursu ile Hamburger batiya acilan pencere Hamburger pencereden uctu tencere Biraz sogan biraz ketcap Salata malata hardal ketcap Lahmacun lahmacun Dünyayi dolas benzeri yoktur Edali isveli lahmacun Sen sofrani kur yemeyen toktur Sifali cilveli lahmacun Mis gibi tereyag enva-i bahar Biberli soganli Lahmacun Bes dakka pisir tam orta karar Ceylan bakisli Lahmacun Hamburger yasli genc ayirt etmez Hamburger esmer sarisin farketmez Hamburger güleryüzlü herkese Hamburger o da güler naz etmez Biraz sogan biraz ketcap Salata malata hardal ketcap Lahmacun lahmacun Dürüp dürüp sar kenarini tutma Nazik salcali lahmacun Kuzukulagiyla rokayi unutma Limonlu eksili lahmacun Yandim dedikce buz gibi ayran salgam suyu lahmacun Bin derde deva maydonozuyla hamuru nakisli Lahmacun Hamburger batiya acilan pencere Hamburger pencereden uctu tencere Lahmacun lahmacun Kiymasi onca sogani da bolca Neselendikce kahroldukca Hamburger bu ask bizim ötesi Salcali koruklu biberli olsa Sona kalan donup sacini da yolsa Aslan yürekli burger Ceylan bakisli lahmacun Celik bilekli burger Hamuru nakisli lahmacun Gözümün nuru burger Cigerparem ne der Lahburger lahburger Bu öykü böyle gider basi sonu bilinmez Bilinen seyler ise her zaman söylenmez Raki da bir ayran da icmesini bilene Sap da bir seker de bir tokum diyene Sal da bir cuha da birgiymesini bilene Güzel de bir cirkin de sevdim diyene Her yeni dogan bebek yeni bir dünya demek Ac gözünü hosgeldin lahburger bebek Onlar erdi murada kerevet bize kaldi Bu yarista bayragi lahburger aldi... |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Senior Member
|
LONELY MAN
Years ago i dreamt of the life i`d lead Years ago i thought of the things i`d do Years ago i dreamt of the girl i`d love When i grew older To be a young man To be a grown man To take my place in the world Lonely Lonely Lonely i`m lonely..Lonely man I grew up went to work and left my dreams I grew up found that life has hidden sides I grew up tested things with my own hands Then i met a young girl To share my story To love and marry And proudly carry to my home Lonely Lonely Lonely I`m Lonely..Lonely Man As years passed i learnt that love does nt last As years passed i saw life s not what it scams As years passed i have gone back to my dreams But my dreams grew sadder And now i feel old My heart has grown cold And the story s told of my life |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Senior Member
|
MAHKUM
Koca ekmegi paylasmak dururken Tek bir lokmanin kavgasi ugruna Iste sonunda yalniziz basbasa Kirik bir sazin son telleri gibi Mahkum ettik kendimizi Yalniz ve yanyana yasamaya Mahkum ettik kendimizi Sonsuza dek böyle yasamaya Sevmek nedir ögrenmeden Gencligi görmeden yaslanmaya Gözlerden uzak sevismek duruken Ic dünyamizi korumak ugruna Iste sonunda yalniziz basbasa Tipki bir dalin son direkleri Mahkum ettik kendimizi Yalniz ve yanyana yasamaya Mahkum ettik kendimizi Sonsuza dek böyle yasamaya Bitmez soguk gecelere Sevgiden arinmis yalnizliga... |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Senior Member
|
NEREDE
Deste deste gül kokladim Gül dalinda bülbüllerle Enginlere yelken actim Yelkenimde rüzgar nerde Yaz günesi kavururken Iki damla suyum nerde Sonbaharda aksam vakti Erken cöken hüznüm nerde Bulut beyaz umudum nerde Cimen yesil tutkum nerde Daglar yüksek gücüm nerde Pinar soguk coskum nerde Sifa bulmaz derde düstüm Derdime dermanim nerde Hic kapanmaz bir yarem var Yareme tek carem nerde Pamuk elli ninem nerde Gül yanakli anam nerde Pembe beyaz bacim nerde Yumuk yumuk kizim nerde Yillar önce telli duvakli Bana kosan karim nerde Kah üzüntüm kah sevincim Can yoldasim kadinim nerde... |
|
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Senior Member
|
NICK THE CHOPPER
Down in the forrest Near a village Lived the man called Nick The Chopper Chopping woods he s game And makin money Carring nought for trees He blindly chops on Never to be married He never washes He never went to scholl Nick The Chopper Chopping woods he s game And Gettin Money Does`nt car for life or even for a friend He s dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper Now A very old man He had decided To make his fortune Nick the Chopper Chopping woods he s game He couldnt stop it He wants to cut down all the forrest The trees they hated him They Made a promise Give him a lesson Nick the Chopper Chopping woods he s game He couldnt stop it But as the story goes He is beaten at his game He s a dirty old man Nick The Chopper We re gonna kill you Nick the chopper Strangle you with branches Nick The Chopper |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Senior Member
|
OLMAYA DEVLET CIHANDA BIR NEFES SIHHAT GIBI
Usta terzi dar kumastan bol gömlek diker Dogru tartan esnaf rahat huzurlu gezer Egrinin ve dogrunu hesab-i mahserde Dünyada biraz huzur herseye bedel Sagligin nasil gülüm sen ondan haber ver Ilac neye yarar vade gelmisse eger Halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi Han senin hamam senin konaklar senin Tarla senin ciftlik senin bag bostan senin Diyelim ki dünya mali tümünden senin Agiz tadiyla yersen bir seye benzer Sagligin nasil gülüm sen ondan haber ver Ilac neye yarar vade gelmisse eger Halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi BARIS der biraz tuzum ekmegim olsa Buz gibi pinar suyundan bir testim olsa Bir de söyle püfür püfür bir cinar gölgesi Kac kula nasip olur ki ***fin böylesi Bir lokma ye bir yudum ic bir oh cekiver Ilac neye yarar vade gelmisse eger Halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi... |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Senior Member
|
ÖMRÜMÜN SONBAHARINDA
Adim anilmaz oldu kapim çalinmaz oldu Ömrümün sonbaharinda Gönlüm katlansin diye gören göz görmez oldu Ömrümün sonbaharinda Saçlarima düstü aklar hüzünlendi aksamlar Ömrümün sonbaharinda Hep yüzüme kapandi dost bildigim kapilar Ömrümün sonbaharinda Sarkilar yarim kaldi resimler soldu simdi Ömrümün sonbaharinda Döktügüm gözyaslari sel oldu akti gitti Ömrümün sonbaharinda Elimden kaçirdigim gençligimi özlerim Ömrümün sonbaharinda Artik hiç dönmeyecek sevgiliyi beklerim Ömrümün sonbaharinda Baris isyan eyleme yillar akip gidiyor Ömrümün sonbaharinda Fazla vaktim kalmadi giden geri dönmüyor Ömrümün sonbaharinda Hala kalem tutacak bir parca gücüm kaldi Ömrümün sonbaharinda Hala yazip cizecek birkac satirim kaldi Ömrümün sonbaharinda Hala bitirmedigim bir yarim sarkim kaldi Ömrümün sonbaharinda Ve hala beni dinleyen bir avuc dostum kaldi Ömrümün sonbaharinda... |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Senior Member
|
REZIL DEDE (CAY ELINDEN ÖTEYE)
Efendum Karadeniz‘in icerli köylerinin birinde Güzel mi güzel bir kiz varmis Gel zaman git zaman kizin aklina girmisler Bes dag ötede zengin bir ocagin bir oglu var demisler Kizi kandirip apar topar gelin etmisler Gerdek gecesi bir de kiz ne görsün Damat dedikleri beli bükük disi cürük yetmisliklik bir dede Cay eliden öteye Yali gidelum yali Tasidigin ceyizin Ben olayim hamali Dede dede dedesun Sabah olacak haydi Sen git de oglun gelsun Cikar kizim gömlegi Sar dedenin boynina Cöz kizim pestamli Gir dedenin koynina Eee Dede baslik vermis besi birlikleri de takmis Kizi dinler mi Yas yetmis is bitmis demiyor da bakin ne diyor Gel yanima yanima öyle durma uzaga öyle durma uz Ben cüruk takamiyum kodun beni kizaga kodun beni kiz Karli dagdan astim Bes kardastan gectum Senmisin benim kocam sakalina tukurum... |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Senior Member
|
SAKIZ HANIM - MAHUR BEY
Cocuklugumun gectigi o eski mahallede Asi boyali ahsap eski bir evde otururlardi Sakiz Hanim‘la Mahur Bey Bembeyaz tenli bembeyaz sacliydi Sakiz Hanim Zaten onun icin Sakiz Hanim derdik kendisine Pamuk gibi elleriyle kemence calardi Esi Mahur Bey önce biraz nazlanir Sonra o da kanunuyla eslik ederdi Sakiz Hanim‘a Beraber mesk ederlerdi Yaz aksamlarinda acilirdi perdeler Yorgun ellerinden dökülürdü nagmeler Iki yil kadar oluyor önce kanun sustu o eski evde Bir kac ay sonra da kemence Ve asi boyali ahsap evin perdeleri Bir daha acilmamak üzere kapandi Evin satilacagi söylentileri baslayinca gittim Iceri girdigimde eski bir koltugun üzerinde Boynu bükük bir kanun Ve kanunun gögsüne yaslanmis mahsun kemenceyi gördüm Bizi rahatsiz etmeyen der gibiydiler Kiyamadim Uzaklastim Mahur Bey susunca kapandi perdeler Sakiz Hanim‘la bitti o hüzünlü nagmeler... |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Senior Member
|
SARI CIZMELI MEHMET AGA
Yaz dostum güzel sevmeyene adam denir mi Yaz dostum selam almayana yigit denir mi Yaz dostum alti üstü bes metrelik bez icin Yaz dostum bosa gecmis ömre yasam denir mi Yaz tahtaya bir daha tut defteri kitabi Sari Cizmeli Mehmet Aga bir gün öder hesabi Yaz dostum yoksul görsen besle kaymak bal ile Yaz dostum garipleri giydir ipek sal ile Yaz dostum öksüz görsen sar kanadin kolunu Yaz dostum kimse göcmez bu dünyadan mal ile Yaz tahtaya bir daha tut defteri kitabi Sari Cizmeli Mehmet Aga bir gün öder hesabi Yaz dostum BARIS söyler kendi bir ders alir mi Yaz dostum su üstüne yazi yazsan kalir mi Yaz dostum bir dünya ki hakli haksiz karismis Yaz dostum bosa koysan dolmaz dolusu alir mi Yaz tahtaya bir daha tut defteri kitabi Sari Cizmeli Mehmet Aga bir gün öder hesabi... |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Senior Member
|
ZALIM SULTAN
Sira sira daglardan Erisilmez yaylalardan Kus ucmaz kervan gecmez Bilinmez binbir yoldan Gel dedin de gelmedim mi Söyle gelmedim mi Aman hele hele sultan Zalim zalim sultan Söyle Gül yüzünden al yanaktan Sirma sactan bal dudaktan Kumru gibi kacan gözden Ince belden al topuktan Sev dedin de sevmedim mi Söyle sevmedim mi Aman hele hele sultan Zalim zalim sultan Söyle BARIS kul sana kurban Yoktur derdine derman Hancerini vur sineme Cok naz ettin zalim sultan Öl de gayri öleyim mi Söyle öleyim mi Aman hele hele sultan Zalim zalim sultan Söyle... |
|
|
|