|
||
|
|
#76 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: Zonguldak
|
İlgi: Barış Manço Şarkı Sözleri
KAZMA
Selam büyükler merhaba çocuklar Bu aksam size yine bir öykum var Dilim sürçerse kusura bakmayin Bir fincan kahvenin kirk yil hatiri var Diyecegim o ki kisi yetinmeli Yasam dedigin kisacik bir çizgi Namus seref onur hepsi güzel ama En önemlisi helal alin teri Komsunun tavugu komsuya kaz görünür dersen Kaz gelen yerden tavugu esirgemezsen Bu kafayla bir baltaya sap olamazsin ama Gün gelir sapin ucuna olursun kazma En güzel pilav dimyatta piser Yaninda hosaf ne güzel gider Sen yan gelip yatar karnin guruldarken Evdeki bulgur herkese yeter Sam ipeginden urba giysen bile Zem zem suyuyla yikansan bile Dünya ahret bir ***if sürmek için Mutlak dökmeli helal alin teri |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#77 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BAL SULTAN
Daha onalti yasina basmamisti Bal Sultan Bakmaya kiyamazdin öyle güzeldi Bal Sultan Bir sabak dediler ki gelin oldu gitti gurbete Bal Sultan Yüregime düstü ates inanmak zordu Bal Sultan Her damla yagmurda sen varsin Bal Sultan Her tüten dumanda yine sen Bal Sultan Ask atesiyle yanmayan nasil ocak yaksin ki Cocukluk nedir bilmeyen nasil cocuk baksin ki Duydum ki dalindan kopmus gül gibi solmus gurbette Bal Sultan Altin kafesteki bülbül gibi susmus Bal Sultan Bir aksam karanliginda cikip gitmis Bal Sultan Günbatisinda yildizlarla bulusmus Bal Sultan O gün bugündür tatli bir rüzgar eser gurbette Bal Sultan Ve karanlik gecelerde isildar tüm yildizlar |
|
|
|
|
|
#78 (permalink) |
|
Super Moderator
|
BEBEK
Elmalidan ciktim yayan Emmim atli dayim yayan Dayan hey dizlerim dayan Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi oy nenni Bebek oy Deve var deveden yüce Deveyi yüklettim gece Nicedeyim anam Nice Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi oy Nenni Bebek oy Bir tas attim yuvarlandi Gitti besige dayandi Yavrum uykudan uyandi Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi oy Nenni Bebek oy Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi Nenni Bebek oy |
|
|
|
|
|
#79 (permalink) |
|
Super Moderator
|
AMAN YAVAŞ AHESTE
Aman yavas Aheste Sabirli dervis murada ermis Acelesi olana agir ol demis Aman demis aheste Aman Yavas Aheste Tiz-i reftar olanin payine namer dolasir Erisir menzil-i maksuda aheste gider Aheste cek kürekleri aheste Perdedar-i mikuned der kasr-i kayser ankebut Bu növbet mizenet der bertarimi afrasyab (Turkce meali: Acelesi olanin etegi ayagina dolasir, Yavas giden amacina ulasir; Padisahin sarayinda perdeleri örumcek cekiyor, ve nobeti devralma sirasi simdi ona geldi) Aman Yavas Aheste Söz gümüsse sükut altinmis Demek ki susmak daha kiymetli Sessiz sakin durmak varken Konusup yorulana bilmem ne demeli Aman Yavas Aheste... |
|
|
|
|
|
#80 (permalink) |
|
Super Moderator
|
ESKİ BİR FİNCAN
Dinle oglum cok eskiden bir konakta Aksamlari gaz lambasi isiginda Pasa dedesinden kalan bu fincanla Ninem eliyle kahve sunarmis Apti Beye Yillar sonra 43 - 44 harp ortasi Ekmek karnesi ve yoksulluk yillari Kayinvalidesinden kalan bu fincanla Bu kez annem eliyle kahve sunarmis Hakki Bey�e Eski konak yillar önce yandi gitti Ekmek karneli zor günler coktan bitti Apti ve Hakki Bey�ler rahmetlik oldu Bir tek bu fincan kaldi yüz yillik sevdalarla Bir gün senin olacak birikmis anilariyla Düsüp kirilsa bile topla tamir et oglum Kahve yasin gelecek Bu fincani iyi sakla... |
|
|
|
|
|
#81 (permalink) |
|
Super Moderator
|
GÜLPEMBE
Sen gülünce güller açar Gülpembe, Bülbüller seni söyler, biz dinlerdik Gülpembe. Sen gelince bahar gelir Gülpembe, Dereler seni çaglar, sevinirdik Gülpembe. Güz yagmurlariyla bir gün göçtün gittin, Ìnanamadik Gülpembe. Bizim iller sessiz, bizim iller sensiz, Olamadi Gülpembe. Dudagimda son bir türkü Gülpembe, Hala hep seni söyler, seni çagirir Gülpembe. Güz yagmurlariyla bir gün göçtün gittin, ÌnanamadIk Gülpembe. Bizim iller sessiz, bizim iller sensiz, Olamadi Gülpembe. Dudagimda son bir türkü Gülpembe, Hala hep seni söyler, seniçagirir Gülpembe. Gözlerimde son bir bulut, Gülpembe, Hala hep seni arar, seni bekler Gülpembe. Dudagimda son bir türkü Gülpembe, Hala hep seni söyler, seni çagirir Gülpembe. Gözlerimde son bir bulut, Gülpembe, Hala hep seni arar, seni bekler Gülpembe |
|
|
|
|
|
#82 (permalink) |
|
Super Moderator
|
ALLA BENİ PULLA BENİ
(dialoglar çok güzel şarkıda ) Alla beni pulla beni Al koynuna yar Gözüm senden baskasini görmez oldu yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Senin için daglari deler Yol açarim yar Senini için denizleri kuruturum yar Senini için gök kubbeyi Yerlere çalarim yar Canim iste canim bile sana kurban yar Daglar taslar uçan kuslar senin olsun yar Deniz ve yer gökler hepyerinde kalsin yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Alla beni pulla beni al koynuna yar Saçlarina yildizlardan taç yapayim yar Bir nefeste günesleri söndüreyim yar Cira gibi ugrunda ben yanayim yar Canim iste canim bile sana kurban yar Yildizlar yerinde güzel birak dursun yar Saçlarimi ellerinle oksa yeter yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Rüzgar olup ince beline sarilayim yar Çimen olup ayagina serileyim yar Sürme olup gözlerine sürüleyim yar Canim iste canim bile sana kurban yar |
|
|
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Super Moderator
|
DÖNENCE
Gün çoktan döndü buralarda Ve ben simsiyah bir gecenin Koynunda yapayalniz bekliyorum Duyuyorum görüyorum bir gün Gelecek dönence biliyorum Simsiyah gecenin koynundayim Yapayalniz uzaklarda biryerlerde Günesler doguyor Kupkuru bir agacin daliyim Yapayalniz uzaklarda biryerlerde Birseyler kök saliyor Catlamis dudagimda ne bir ses nebir nefes Uzaklarda biryerlerde Türküler söyleniyor Duyuyorum,görüyorum,biliyorum Dönence,dönence Gün dönende dönence |
|
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Super Moderator
|
ŞEHRAZAT
Come hear Sehrazat were goin way forget tomorow enjoy today Take a majic journey were the pan pipes play Hold my hands look at me and be happy for the day its a holiday Little world to its self take her with me to a land not so far away Come on Sehrazat were goin way forget tomorow enjoy today Take a majic journey were the pan pipes play Hold my hands look at me and be happy for the day its a holiday Little world to its self take her with me to a land not so far away And for the rest of time Sehrazat you'll be mine And for the rest of time Sehrazat you'll be mine |
|
|
|
|
|
#85 (permalink) |
|
Super Moderator
|
SÜLEYMAN
Bizim köyden bir deli oglan Yillar önce gurbete gitti Süleyman Bir de duyduk ögrendik ki Büyük sehirde büyük adam olmus Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme Bir gün siladan mektubu geldi Okuduk ki köye dönüyormus Süleyman Corba kaynadi pilav da pisti Sofrayi kurduk dügün misali Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme Biz görmeyeli cok degismis Selam sabahi unutmussun Süleyman Sofraya hemen yerlesiverdin Belli ki gurbet sana yaramamis Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme Yedin ictin afiyet olsun Neler gördün anlat bakalim Süleyman Tepsiyi biraz da bu tarafa gönder Müsade et de bi tadina bakalim Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme The name of the guy is Süleyman Listen to me man he`s number one Sarkinin burasi turistler icin Neden - because Süleyman is back in town Kendini yoksa sultan mi sandin Senin ki sade isim benzerligi Süleyman Bu dünya kimseye kalmamis Hele bir düsün niye sana kalsin Süleyman |
|
|
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Super Moderator
|
HEMŞERİM MEMLEKET NİRE
Kendimi bildem bileli yollarda tükettim koskoca bir ömrü Bir uctan bir uca gezdim su fani dünyayi Okumusu cahili yoksulu zengini hic farki yok hepsi ayni Sonunda ben de anladim hanyayi konyayi Sanki insanlik pazara cikmis ekmek aslanin agzinda Bir sicak corba icermisin diyen yok Dört duvari ören catisini kapatip icerden kitlemis kapiyi Bir dösekte sana serelim buyur diyen yok Tek bir soru Hemserim memleket nire Bu dünya benim memleket Hayir anlamadin hemserim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe tövbe tövbe Kardeslik ve esitlik üstüne uzun uzun nutuklar cekip Niye senin derin benden koyu diye soran cok Kasinin altinda gözün var diye silahlanip ölüme kosarken Kalan dul ve yetim ne yer ne icer soran yok BARIS garibim bulamadi cözümü oturdu etti bunca sözü Gelin hep beraber anlasalim diyen yok Zaten paramparca bölünmüs ve yasanmaz olmus dünyamiz Daha fazla kesip bölmeye hic gerek yok |
|
|
|
|
|
#87 (permalink) |
|
Super Moderator
|
ALLAH'IM GÜÇ VER BANA
Yine sensiz bir gecenin buz gibi sabahinda Bu korkunc yalnizligimda seni bekliyorum Yaniyor yüregim Yine gözyaslarim yagmur gibi yasiyorum anilarla Bir seyler kopuyor sanki taa suramda Yaniyor yüregim Allah`im güc ver bana sigindim sana Bu ne dayanilmaz bir aci sabir ver bana Yeter artik cektiklerim bitsin bu ceza Ümitsiz haykiriyorum ne olur dön bana Sana yazdigim en son sarki bu artik kirildi kalemim Gökler sahidim olsun ki seni seviyorum Yaniyor yüregim Sonbahar yapraklari gibi savruldu ümitlerim Son bir kez duymak istersen seni seviyorum Yaniyor yüregim... |
|
|
|