|
||
|
|
#501 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
|
MUSTAFA KEMAL
Bir gemi yanaştı Samsun'a sabaha karşı Sel'am durdu kayığı, !capari, takası Selam durdu tayfası. Bir duman tüterdi bu geminin bacasindan, bir duman Duman değildi bu! Memleketin ucup giden kaygılarıydı. Samsun limanina bu gemiden atılan Demir değil! Sarılan anayurda Kemal Pasanın kollarıydı. Selam vererek Anadolu çocuklarına Çıkarken yüce komutan Karadeniz'in halini bir görmeliydi. Kalkıp ayağa ardı sıra baktı dalgalar Kalktı takalar, Izin verseydi Kemal Pasa Ardından gürleyip giderlerdi Erzurum'a kadar. |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#502 (permalink) |
|
Senior Member
|
aydınlık neyin oluyor senin
gökyüzü akraban filan mı beni bulur bulmaz gözlerin şimşek çakıyorum yalan mı yüzünde yalazını gezdirdiğin saçlarından tutuşmuş orman mı akla ziyan bir şey elektriğin ayışığı mavisi dudaklarından mı o ışık zenginliği mi giyindiğin uzay tozları mı yıldızlardan mı elime dokunduğu an elin güneşler açıyorum sahi ondan mı aydınlık neyin oluyor senin |
|
|
|
|
|
#503 (permalink) |
|
Senior Member
|
Şimdi bir rÜzgar geÇti buradan
KoŞtum ama yetiŞemedim, Nerelerde gezmis tozmuŞ Öğrenemedim. Besbelli denizden çıkıp Kıyılar boyunca gitmistir, Tuz kokusu, katran kokusu, ter kokusu Yureğini allak bullak etmiştir. Sonra başlamış tırmanmaya dağlara doğru Bulutlari koyun gibi gütmüştür, Okşayıp otları yaylalarda Büyütmüştür. |
|
|
|
|
|
#504 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bilinmez hangi sehirde
Yaşarsın aşktan habersiz, Küçük çakıl tasim, nasıl bulayım! Kaybolmuşsun bir kocaman nehirde. Bu kimin çocuğu, der, seni görenler. Benim çocuğum, diye, sesim gelir uzaktan. Bunca kotülüğü bağışlatır bakisin Yanakların kızarır ağlamaktan. Bir gün sokakta rastlasam, ellerini Alsam avuçlarıma okşasam. Sicaklığıni tanir da misralarimdan Kız kardeşimsin sanırlar belki. Son orada, ben burada Birbirimizden habersiz Ayrı yaylalarda yeseren otlar gibi Bekleye bekleye çürüyeceğiz. |
|
|
|
|
|
#505 (permalink) |
|
Senior Member
|
Senin oturduğun şehirde
Gökyüzü mavidir benimkinden, Çiçekler daha taze Kuşlar bile güzeldir birbirinden. Sarkılar daha neşeli, daha mahzun Aksamlar daha garipsi, Umut alabildigine genis, Umutsuzluksa denizlar gibi; Trenler bile daha sevincli Daha kederli gelir gider. Gencler bütün hasari Yaşlılar büsbütün kederlidirler. Kadınların sütü daha gür, daha ak Cocuklarin istahi, yerinde, Gemiciler bile daha sarhoştur.... Dogup buyudugun sehirde. Garibim! Nazlim! Oksuzum! Hayal ruzgarlariyla emzir beni de Uzak ya, kokunu duyuyorum Gul gibi acildigin sehirde. |
|
|
|
|
|
#506 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bir gece habersiz bize gel
Merdivenler gicirdamasin Oyle yorgunum ki hic sorma Sen halimden anlarsin Sabahlara kadar oturup konusalim Kimse duymasin Mavi bir gokyuzumuz olsun kanatlarimiz Dokunarak ucalim. insanlardan buz gibi sogudum, iste yalniz sen varsin Oyle halsizim ki hic sorma Anlarsin. |
|
|
|
|
|
#507 (permalink) |
|
Senior Member
|
Son
Sondu bu
Umutlarımın son yolculuğu Son hayal kırıklığım Son yorgun düşüşümdü.. Kimsenin önünde eğmediğim bu başı Ezmeye çalışanlara verdiğim Son cevaptı!! Bitti artık.. Son kez kaldırıyorum başımı Son kez haykırıyorum yaşadığımı Var mıyım Yok muyum Bu yaşamın neresindeyim? Son artık.. Her düşüncenin sonu.. Üzgün,yitik birinin sonu.. Kalbimin son atışı.. Düşlerimin son perdesi.. Son oyun.. Son hayat.. Son.. |
|
|
|
|
|
#508 (permalink) |
|
Senior Member
|
Dostlar bilin ki burda
Bir fakir Cahit Kulebi Garaja cekilmis hurda Paslanmis kamyonlar gibi Bekler durur Ankarada. Ne kadin, ne ask, ne kumar Ne calismak, aksamadek; Yuz vermez oldu sokaklar Bir bardak su, biraz ekmek, Yasa yasadigin kadar! |
|
|
|
|
|
#509 (permalink) |
|
Senior Member
|
Şimdi tarlalarda güneş vardır.
Karlar donmuştur otların uçlarında.. Artık akşamlari dinlenemem Başım avuçlarında. Içi korku dolu kış gecesi Hic yatağın yok mu sıcak! dağları dolduran kır çiceği Hangi rüzgarlar seni koklayacak! Saçlarımı kesip ruzgara atacağım! Ta kihaber götürsün bir gün sana! Içimde bir seytan var, diyor ki Aklına ne gelirse yapsana. Ben bu şiiri yazdım atlı talimde Bulunduğum şehir Istanbul'du Ağır ağır kar yağıyordu Atımın yelesi bulut renginde. __________________ |
|
|
|
|
|
#510 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bir dünya dolusu umudum
Biraz hayal kırıklığı Aşklarım.. Hepsini yanıma aldım.. Yılmaadım,korkmadım! Dönüşü olmayan yolculuklara çıktım.. Sevilmenin o huysuz O çucuksu tadını öğrendim.. Ayrılıkların en acıtan En kıran yanlarını tattım.. Bir yudum mutluluk için Yıllarca yılmadan savaştım.. Her savaşımın ardından Geriye kalan tek şey Bana bırakılan Bana yaşatılan O taptaze yitmiş yorgun yıllarım __________________ |
|
|
|
|
|
#511 (permalink) |
|
Senior Member
|
Senin dudaklarin pembe
Ellerin beyaz, Al tut ellerimi bebek Tut biraz! Benim dogdugum koylerde Ceviz agaclari yoktu, Ben bu yuzden serinlige hasretim Oksa biraz! Benim dogdugum koylerde Bugday tarlalari yoktu, Dagit saclarini bebek Savur biraz! |
|
|
|
|
|
#512 (permalink) |
|
Senior Member
|
Benim doğduğum köyleri
Akşamlari eşkiyalar basardı. Ben bu yüzden yalnızlığı hiç sevmem Konuş biraz! Benim doğduğum köylerde Simal ruzgarları eserdi, Ve bu yüzden dudaklarim catlaktir öp biraz! Sen Türkiye gibi aydınlık ve güzelsin! Benim doğduğum köyler de güzeldi, Sen de anlat doğduğun yerleri, Anlat biraz! |
|
|
|
|
|
#513 (permalink) |
|
Senior Member
|
Süt emerdin gündüz-gece Unuttun ya büyüyünce Ha iste tipki öylece Unutursun Mihriban'im Gün geçer, azalir sevgi; Degisir her seyin rengi Bugün degil, yarin belki Unutursun Mihriban'im Düzen böyle bu gemide; Eskiler yiter yenide Beni degil, sen seni de Unutursun Mihriban'im |
|
|
|
|
|
#514 (permalink) |
|
Senior Member
|
Sonu gelmeyen her hasrete
Bir kez daha merhaba dedim ben.. Sonsuzluğa giden her yolculukta Bir kez daha yer ayırttım.. Ben sonu olmayan sevgilerin Hiç yılmayan savaşçısıyım.. Ben sizin sahte sevgilerinizin, En usta yalancısıyım.. Ben,her zamanki gibi benim.. Siz her zamanki gibi sahte.. Ben size oyuncaklar bulurum, Siz bana yalanlar.. Sevdalar böyle çürür, Yalan böyle sevilir.. İnadına yaşarım,inadına.. İnadına severim.. Ve sonsuzluğa giden bu yolda, İnadına Seviyorum!! |
|
|