|
||
|
|
#526 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
|
Bizim kapı dost kapısı
Girene canımız kurban Selam: muhabbet tapusu Verene canımız kurban Nefisten soyunduk tül tül Gitti beden, kaldi gönül Özümüz bag, sözümüz gül Derene canimiz kurban Uzadikça hasret demi Sefkat ati çigner gem'i Yaramiza sabir em'i Sürene canimiz kurban |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#528 (permalink) |
|
Senior Member
|
Senin ak alnindan, gök gözlerinden
Önce dallar, sonra yapraklar öpsün Egilsin yildizlar, tutsun elinden Gecelerden sonra safaklar öpsün ASK diyorlar en mukaddes hayale, Ve sen de düsesin bu sonsuz hale... Hazdan dudaklarin olsun bir lale, Güller, karanfiller, zambaklar öpsün |
|
|
|
|
|
#529 (permalink) |
|
Senior Member
|
Sende kemal bulmus renk, sekil biçim
Yasamanin özsuyusun bir içim Olanca sularin sagligi için Seni her gün göller, irmaklar öpsün Kumral saçlarinda nisan yagmuru Yazin, ak yüzünden gölgenin moru Agzindan en serin, hem de en duru Kayalardan akan kaynaklar öpsün |
|
|
|
|
|
#530 (permalink) |
|
Senior Member
|
belki de hiç yoktun öncesinde sen
belki bendim seni kendi adıma sevdiren ayrı kıyılarda göz kırparken yıldızlar birbirlerine belki de bendim onları senin gözlerine benzeten acı bir gülümseyişle takındım mutluluğu üstüme belki yüzümün bir yanı ile ağlayıp diğeri ile umutlandım aşka ben gizli bir evcilik oyununa kaptırdım kendimi uslanmadım hala seni tek başıma sevmekten |
|
|
|
|
|
#531 (permalink) |
|
Senior Member
|
"Karışma boşver"'i eylemiş sanat,
"Dava gereksiz" der, "herşey menfaat" Böyle bir babayi vurursa evlat, Tüfegi cennetlik, eli cennetlik. Sevabi, günahi ayirmis Rabbim, Ölçüdür gözlerim, tartidir aklim. Yalana riyaya, dayanmaz sabrim, Haksiza sövenin dili cennetlik. |
|
|
|
|
|
#532 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bir başkasının hayatında figüran olmak
Onların hayatına biraz renk katmak Kendi adına hiçbir şey almamak yaşamdan Onlar için var olmak , onlar için yanmak Çok mu zor geliyor sana , çok mu zor bana Hepimiz figüranız bu hayatta Kandırma kendini , gel dinle beni Rolünün önemi yok , aslolan sensin Herkesin hayatında figüranlar var Herkes aslında kahraman , hem de figüran Çok mu zor geliyor sana , çok mu zor bana Hepimiz figüranız bu hayatta __________________ |
|
|
|
|
|
#534 (permalink) |
|
Senior Member
|
canım....
sessiz sessiz agladim yine bu gece.......
yaslari yüregime akittim kimse görmesin diye.... sadece agladim iste sessiz ve caresiz..... sadece agladim ,agladim ve yine agladim....... birsey diyemedim yine .....yine sustum ve agladim...... ben agladim ......yüregim agladi...ve yine ben agladim..... sadece sessiz ve kimsesiz agladim iste...... yüregim yandi yine yandi iste....... canim yarasi kanadi canimi yakti yine ....... dermansiz kaldim nefessiz kaldim.......canim ve sessiz kaldim iste....sessiz , sessiz kaldim...... anlatamadim....söz edemedim..... dinleyende yoktu zati.....haykirsamda nafile......canim hayat iste bu olsa gerek..... kimi zaman kelimelere sigdirmak mümkün degil...... yetersiz kalir cümleler....kelimeler zor cikar........ anlatmak mümkün degildir....... duygularini ifade etmek mümkün olmaz....... bende öyle bir andayim yine...... yüregimde kopan firtinalara, yagan yagmurlara...... sadece sessiz sessiz aglamak düsüyor....... bir yanda özlem,hasret,belkiler...... bir yanda yüregimin bitmeyen cirpinislari...... sevdasi icin can cekismesi..... ve iste ben sadece sessiz sessiz agliyorum..... can ne kadar dayanir bu yanmalara..... daha ne kadar dayanir bu yürek bilmiyorum....... sanki gecelerin karasi daha mi karanlik??? yildizlari göremez oldum..... küstülermi acaba onlarda bana ...... onlar dinlerdi beni.... dost olurdu yanlizligima...... ve iste gecelerde yine sessiz sessiz agliyorum...... yalandir diyorum kabusdur gördügüm...... ama uyanmiyorum ki......gecelerden sonra..... iste öyle bir gecedeyim yine..... ve elimden gelen sadece sessiz sessiz aglamak.......
|
|
|
#535 (permalink) |
|
Senior Member
|
İşte Yeni Susuyorum
Ne ***ifle okuduğum şiirler ezberimde, ne de bağıra çağıra söylediğim şarkıların sözleri. Dalgın gözlerle yürüdüğüm caddelerde kayboluyorum.
Sonsuz bir inatla sarıldığım radyodan gelen o harika melodilerin de tadı yok? Peki ya o yağmurda iliklerime kadar ıslanmalarımı kim çaldı benden? Bilmiyorum! Susuyorum artık... Sustukça susuyorum. Sustukça, üzerime gelen insanlardan kurtarmak için ruhumu, suskunluğuma sarılıyorum. Ama yine de saplanıyor yüreğime bazı kelimeler. Bazıları da acıtıyor üstelik… Sessiz geceler benim için sığınılan bir liman sanki. Kendimi bulup bulup kaybettiğim karanlıkta, şöyle bir uğradığım kelime hazinem de bir anlam ifade etmiyor. Düşünüyorum da bu güne kadar hep; gibi yazmışım, gibi okumuşum, gibi söylemişim ve en önemlisi; gibi sevmişim... Elbette hiçbir şey, ben ol deyince olmaz. Bunu biliyorum ama zaman da geçiyor hızla. Tükenmez sandığım bütün sözler bitiyor ve ben de yavaş yavaş tükeniyorum... Onca yıldan sonra; hayata dair ne kaldı ki elimde? Kocaman bir hiç! Öyleyse neden bunca çaba, neye bunca isyan? Öyle anlamsız ki yaşadığım hayat. Her şey az sonra gerçekleşecekmiş gibi duruyor, elimi uzatıyorum tutmak için, kayboluyor. Benim dışımda kopuyor bütün kıyametler ve ben kendime uyan bir kıyamet beğenmiyorum… Kalbime bir kurşun sıkacak gönüllü katilimi arıyorum ya da yüreğime su serpecek elin sahibini... Toprağa ateşi düşürecek, denizi yakamozlarla süsleyecek sesin sahibini… Artık basit şeyler bekliyorum yaşamdan. Örneğin, kimselerin bilmediği sırlarım olmalı ölürken... Kimselerin gitmediği sokaklarım olmalı... İçimi kanatan özlemlerle yaşlanıp, sonra da sessizce gitmeliyim bu dünyadan. İşte yine susuyorum; siyah bir geceye dönüyor her anım ve okuduğum her şiir kanatıyor yaralarımı. İçimdeki çocuk ölüyor... Yalancı gülümseyişlerle beni ciddiyete çağıran insanları da önemsemiyorum. Elimden kayıp gidenlerden korkmadığımı bilmiyor ki hiç biri…
|
|
|
#536 (permalink) |
|
Senior Member
|
Sana £LveDa mı ASLA ! ! !
sana elveda mı ASLA!!!
Sevdim bir kere seni Bin umutla bağlandım Desteğini göremedim Beni bir türlü sevemedin Kalbimin acısını hiç hissetmedin mi? Gözlerimin dolgunluğuna hiç bakmadın mı? sözlerimi hiç saymadın mıı? Doğru askım doğru! sen bana ne zaman aşık gözüyle baktın ki! Sorma Söz etmem Umutlanmam hata ama unutma diyemem hiçbir zaman sana elveda |
|
|
|
|
|
#537 (permalink) |
|
Senior Member
|
E F E N D I M... E F E N D I M...e F E N D I M....
E F E N D İ M... E F E N D İ M...E F E N D İ M....
Getirdin kapına ben istemeden Kadrini bilmedim belli halimden Akıl başta değil tutta elimden Sürüye sürüye götür EFENDİM. Bir ben varki bende beni bitiren Bir hal koymaz canda canım götüren Her daim MEVLA‘yla arama giren HAK düşmanı nefsim öldür EFENDİM. Açmış dost bağının gonca gülleri Güle hasret bitmiş şen bülbülleri Sevginden nasipsiz boş gönülleri Rahmet-i deryandan doldur EFENDİM. Elbet biter bir gün dünya telaşım Bir beze sarmadan yunmadan başım EDU lar olmadan benim yoldaşım Yönümü MEVLA‘ya döndür EFENDİM. Fatih der huzura nasıl geleyim Hangi yüzle affım talep edeyim Yokki başka kapı orya gideyim Mücrim-i mahşerde GÜLdür EEFENDİM. Huzuru mahşerde titrek dizlerle Nedamet içinde yaşlı gözlerle Dostlar arasında bu can sizlerle Beraber olmayı ister EFENDİM. Ölmeyince ölüm anı bilinmez Tövbe etmeyince günah silinmez Aşık olmayınca MAŞUK görünmez Geda‘na CEMAL-i göster EFENDİM....
|
|
|
#538 (permalink) |
|
Senior Member
|
Öğrendim ki....
Öğrendim ki....
Öğrendim ki; Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız, sadece kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz ve gerisini karşı tarafa bırakırsınz... Öğrendim ki; Güveni geliştirmek yıllar alıyor, yıkmak bir dakika... Öğrendim ki; Hayatında nelere sahip olduğun değil, kiminle olduğun önemli... Öğrendim ki; Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mümkün, ama sonrası için birşeyler bilmek gerek... Öğrendim ki; Olmak istediğim insan olabilmem çok vakit alıyor... Öğrendim ki; Bütün sevdiklerinle iyi ayrılman gerek, hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun... Öğrendim ki; Kahraman dediğimiz insanlar, birşey yapılması gerektiğinde yapılması gerekeni şartlar ne olursa olsun yapanlardır... Öğrendim ki; Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor... Öğrendim ki; Aşık olmanın ve aşkı yaşamanın çok çeşidi var... Öğrendim ki; Her şartta kendisiyle dürüst kalanlar daha uzun yol yürüyor... Ve öğrendim ki... Mutluluk ne kadar sahip olduğuma değil sahip olduklarımla ne kadar yetinebildiğime bağlı... Bunca zaman bana anlatmaya çalistigini, Kendimi buldugumda anladim