|
||
|
|
#651 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
|
Bir Yıldızsın Gökyüzümde
Uzansak birlikte
Gök mavisindeki bembeyaz bulutlara Seyretsek yeryüzünü seninle Elimle yıldızları toplasamda Başına tac etsem Tutsam o narin ellerinden Haykırsam dünyaya sevgimi Yağmurlar yağsa şimşekler çaksa sesimle Duysa herkes beni Ve ne kadar seni sevdiğimi Koşsak kırlarda elele Toplasam en güzel çiçekleri Savursam üzerine O utangaç bakışını yakalasam Tutsam ellerimle Uzansak seninle en tatlı hayallere Kederler erirken içimde Aşka dair türküler söyleyelim yüreğimizle Sen bir tanesin kalbimde Sen bir hanesin ömrümde Arşa uzanırken ellerim Bir yıldızsın gökyüzümde |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#652 (permalink) |
|
Senior Member
|
Aşka dönüş
Donebilmek o donusu olmiyan yollardan
Surekli bir aldanis bir daha bir daha Hic bitmeyecek gecelerden bir sabaha Cikabilmek ve sevmek durmadan usanmadan Konusmak konusmak gozlerle fisiltilarla Duymak buyulu sicakligini beyaz ellerin Her gecen dakika var oldugunu anlamak icin Yasamak arzu dolu dudaklarda, sarkilarla Unutmak ne varsa kotulukten yana Inmek sevilen gozlerin derinligine Oyle mutlu, oyle sarhos, alabildigine Bin yil icmek o sulardan kana kana Her gun ona kosmak daglardan tepelerden Her yerde, her zaman onsuz edememek O en tatli hayal, en buyuk gercek Anlarsin tasan o gunlerden gecelerden Sonra bir gun o butun karanliklari yirtasin gelir Basini alip gidesin gelir uzak denizlere Artik her sey bos ve yalan sevdin ya bir kere Her yerinden bir bugu halinde o yukselir Sen yoksun artik anla yeryuzunde bir o var Onun elleri var, gozleri, dudaklari Anlarsin tenin besledigi zaman topraklari Ve hala seversin zaman bitinceye kadar Yeniden var olustur ya da bir baska turlu olustur bu Nice aldanmalardan sonra bir aska donustur bu. |
|
|
|
|
|
#653 (permalink) |
|
Senior Member
|
Cekip gittigin gun
Hani beni yiktigin,cekip gittigin gun varya
Hani beni bir koseye attigin,cikmazlarda biraktigin gun Iste o gun bu gundur senin hayalinle yasiyorum Ben seni affetsemde, kendimi Affedemiyorum Damarlarimda dolasan kan olup aktin bir bicak darbesiyle Acilarla dolu yillarim oldun, bir hayatin sillesyle Oyle bir dustunki yuregime,bir yildirim misali Senin kursun gozlerin, yuregimin katili Cekip gittigin gun,daha dun gibi Giderken yaninda aldin goturdun benligimi Yokluguna dayanamadigim gozlerini Bilemezdim benden alipta goturecegini Sonradan anladim, omrumun sende bittigini Ve bana acimadan cekip gittigini Sonradan anliyacaksin bana neler ettigini Ve anliyacak olan benim, senin neler hissettigini Ayrilik sonradan kormus sevdigim... Sende agliyacaksin birgun Oyle acilar cekeceksinki gulum, sende isteyeceksin yaradan'dan bir olum Yaptigin hatalar, ettigin zulum Sana kar kalmayacaktir bunu boyle bil kursun gozlum... |
|
|
|
|
|
#654 (permalink) |
|
Senior Member
|
Aglama yar!
Aglama yar!
Donerim elbet Gun gelir, biter bu hasret Sen uzulme, yinede sabret Zaman dolmadan, gec olmadan, sonbahar gelmeden bitecek bu hasret Aglama yar! Kurban olurum akan gozyaslarina Aglatacaksa seni eger, kiyarim bu sevdaya Seni sevmek, bir seni bilmek aci versede bu cana Sevdam yeminim, sozum namusumdur unutma Hani acitmazdi sevda yuregi? Sendemi bana yalan soyledin simdi? Oyle cok seviyorumki seni, hasretin ve ozlemin oldurebilir beni Sanmaki seni unuturum alinyazim Ne acilar gordu bu yurek, bunada alisirim Olecegimi bilsemde, vefasizligini gorsemde, her an bu cani sana vermeye hazirim Sevdami emanet birakiyorum sana yar! Bekle beni, elbet birgun donerim geri Hic unutmayacagim seni Sende beni unutma, kader ayirana kadar Sil akan gozyaslarini, aglama yar! |
|
|
|
|
|
#655 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ah bir gelsen
Avucumun içinde saklarım seni
Kimselere göstermem, dokundurtmam Ben bile bakmaya kıyamam gelsen. Sarıp sarmalarım seni üşütmem İçimdeki alevin yanına oturturum Gönlümün en güzel, en sessiz yerine Ta derinliklerimde ağırlarım seni... Ah bir geLsen! Gelsen de gözlerini görsem Baktırmam karasına, bir damla yaş akıtmam Bendeki ışıkla beslerim, söndürmem gelsen Şarkı söylerim, şiir yazarım, ilham alırım Bir bebek görürüm orada, şevkatle sarılırım Deli olurum bir baksan benim gibi Suç, ceza hepsini ben çekerim razıyım... Ah bir gelsen! Hayatıma alırım seni bırakmam Hep yanında huzur, arkanda dağ olurum Göğsünde yarin, içinde sevgilin belkide, gelsen Ağlarım dizlerinde, kollarında uyurum Kaderime yazarım seni, gül dalına bülbül kondururum Sabah güneşinde, akşam serinliğinde, gece yıldızında Susuz bırakmam seni, çağlayan olurum, sel olurum Ah bir gelsen be canım! Bir gelsen de görsen beni, sensiz ne haldeyim Göz yaşlarım kurudu, bak soluyor kara çiçeğim Zifiri karanlığındayım yine sevdanın, yapayalnızım Kurşunlar yağıyor üzerime, kaçmıyorum Ayaklarım bağlı, gözüm kapalı, sesim kısık Seni dilemekten bıkmıyorum Gelsen diyorum artık, ölmeden dayanamıyorum... |
|
|
|
|
|
#656 (permalink) |
|
Senior Member
|
Sessizliğim
Sessizliğim deniz mavisi
Yokluğun hüzün sarısı Aldanışımız sarhoş kırmızı Ve yalanlarımız bembeyazdı, Ki bu yüzden varlığımız kaldı yokluğumuza yadigar. Eski bir resme baktıkça Kanayan yaralar vardır hani; Kabuk bağlamazlar. Yitik bir aşkın son nefesinin deminde Geleceğe kanarlar Geçmişin gözyaşlarıyla. Gölge oyunu finalidir Her aşkın sonu; Sözcüklerin anlamını yitirdiği yerde Yalanların tükenişine Eller çekilerek cevap verir... Sessizliktir; Yalan koleksiyonu rapsodisinin gizli adı... |
|
|
|
|
|
#657 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bu sevda bitti
Bu sevda bitti
Ayrılığı yüklenip ileriye yürümek gerekir şimdi. Başka yolu yok yüreğim alışmalısın yokluğa… Zaman geçmek bilmeyecek yüreğim her geçen an biraz daha büyüyecek acın. Yalnızların koğuşunda ellerim titrerken bir beyaz tel daha düşecek siyah saçlarıma. Ve sözcükler biraz daha anlamını yitirecek büyüyen sevdan karşısın da. İkimizde biliyorduk aslında sen bir gün zaten gidecektin. Kaçak zamanlar yaşıyorduk seninle Önceden yazılmıştı kaderi bu aşkın İmreniyordu herkes aldığımız tada Oysa bilmiyorlardı kaderi unutup birbirimizi yaşadığımızı Şimdi zaman dolmuş ve kader örmüş ağlarını. Sen gitmenin pençesinde bense sensizliğin koynunda direniyorum acılara. Tutup elinden çekip alsam seni yanıma diyorum ama düşüncem daha bitmeden duvar gibi dikiliyor önüme kader Gözyaşlarım çaresizliğe akarken sensizliğin ayazında üşüyen ellerimle itmeye çalışıyorum o duvarı Haykırıyor yalvarıyorum ne yazık ki ne söz geçirebiliyor nede sesimi duyurabiliyorum. Bu kadar da olmaz demeye çalışıyor ama diyemiyorum. Yalnızlığı bıktıran isyanımı bir sana duyuramıyorum. Bu nasıl adalet ki nefesim yüreğimden alındıktan sonra ben hala yaşıyorum. Bunun adı yaşamaksa tabi. Hadi zalim kader sonumu da yaz Aynı insafsız kaleminle yaz fermanı mı Sevdiğimi hayatımdan bir hamleyle sildiğin gibi varlığımı da sil yeryüzünden. Aynı acımazlığın olsun yüzünde Sakın sakın hüzünle değme gözlerime Tek kurşunla dağıt hayatımı Nefessiz yaşamaya çalışan yüreğimi ez geç Bu yalnızların koğuşunda senin adın geçmez kader Sen sadece yalnızlığı bırakırsın yüreğe Hiçbir yalnızlık daha can vermedi ellerinde Ey kader sen birde yüreklerden çaldığın nefesleri katarsın yalnızlıklara Hiç bitmesinler diye Alacağın olsun kader dünya durunca bitecek bu yalnızlığım Ve sonra sonrası yok Berabere bitecek bu yarış Ne ben nede sen üstün geleceksin. Tek farkımız sen kaç sevdalıyı ayırdığın için yüzlere tebessümle bakacaksın Bense o kaçak zamanların hesabını vereceğim. Alacağın olsun kader!!! |
|
|
|
|
|
#658 (permalink) |
|
Senior Member
|
Alıştım Ayrılıklara
Sen, hayatıma girmeden önce ben vardım.
Sen, hayatıma girdiğinde ise ben yine vardım Ancak birbirinden farklı iki varlık İki kişilik, iki ruh, iki beden olarak... Yokluğunda ben; Geceleri oturur; Radyo dinlerdim. Aşıkların birbirine arğaman ettiği şarkıları, Ben de yalnızlığıma armağan ederdim. Herşey anlamsızlaşırdı çoğu kez. Ve çoğu zaman anlamsızlıklarda kaybolur giderdim. Yaşamak mı daha acı veriyor yoksa ölmek mi? gibi Acımasız sorularla kendimi irdelerdim. Varlığında ise herşey bambaşkaydı. Ben bir başkaydım. Gecelere seninle beraber veda eder. Günün ilk ışıklarına seninle Merhaba derdim. Ve anlamlı gelirdi herşey. Anlam karmaşaları bir bir terkedi beni. Sen de var olmayı, seninle birlikte yaşamayı Ve herşeyi seninle paylaşmayı severdim. Seni her geçen gün daha da çok severdim. Ancak nerden bilebilirdim ki masalın sona ereceğini Nerden bilebilirdim habersiz çekip gideceğini. Dün vardın bende vardım. Bugün yoksun; Bense varmıyım yokmuyum bilmiyorum. Dolmayacak cinsten bir boşluksun şimdi. Ne sana benzeyen biri bu boşluğu doldurabilir. Ne de yeniden çıkıp gelsen SEN doldurabilirsin. Öyle bir boşluk ki sorma gitsin. Boşver ve sevgili Alıştım ben yalnızlığa ayrılıklara Bırak artık böyle sürüp gitsin! |
|
|
|
|
|
#659 (permalink) |
|
Senior Member
|
Neden Sevdim seni ?
Çünkü kendi yaşam yolculuğun için
Ne varsa gönlünce değerli olan Gökkuşağı gibi saydam ve yalın Yüreğini yüreğinle bana yansıttın. Çünkü yolu senin yoluna karşıt Nice ayrı dünyaların insanlarını Anladın yıllardır sevecenlikle Hepsine de dost elini uzattın Çünkü umutları da hüzünleri de Ne güzeldi seninle başbaşa yudumlamak Yaramaz çocuklar gibi kıvancımı da Acılarımı da sevgiyle paylaştın Çünkü seviyorsun sen öz varlığını Tüm ruhunla önemsiyorsun kendini Her uzatışında sevgiyle ellerini Kalplerimizin sıcaklığına alıştın Çünkü doğal akışında yaşamın Barış adına dirlik düzenlik içinde Özenle, sevginle, yüce gönlünce Yeni dünyalar yaratmaya çalıştın Çünkü sen insanca onurunla varsın Gözyaşımı sildin saf duygularınla Sevda türküleri gibi rengarenk Açtın bana, benliğime karıştın İşte ben bütün bunlar için sevdim seni Ölünceye kadar da seveceğim seni..... |
|
|
|
|
|
#660 (permalink) |
|
Senior Member
|
karasevdalım
Seni ne kadar sevdiğimi söylesem az gelir,
Ben onun için seni bende yaşıyorum Her geçen gün kalbimi yeniden yakıyorsun Öyle bir ateş ki bu ne külleniyor Ne de sensiz sönüyor, O güzel gözlerine baktığım her an Sanki yeniden doğuyorum Anlatabilsem çoktan anlatırdım sana Sana her an yakın olmanın verdiği o rahatlık Ne gece uykularımda var, ne derin mavilerde Hiçbir şey yerini tutmuyor Seninle olsa da günüm ve gecem Ben yine senle olmaya doyamıyorum Ne ellerin yetiyor bana, ne gözlerin Hep keşke biraz daha diyorum. Neden bilmiyorum ama Seni bırakıp gitmek daha çok yakmaya başladı içimi Daha zor geliyor geceye sensiz başlamak Ve her sabaha sensiz uyanmak Neden bilmiyorum ama Seni daha çok seviyorum, seni daha çok özlüyorum. Bu dünyanın tüm güzellikleri Ancak sen olunca güzeller bana Yoksa istemem, Ne güneş doğsun pencereme Ne de her akşam ay vursun usulca yüzüme Yalnız seninle anlamlı bunlar O sıcaklığını bulamıyorum hiç bir yerde Yeter ki sen ol benimle, Ne yazın güneşi, ne de içimin ateşi Hiçbir şey sen gibi değil. Sensiz ben bir hiçim dersin ya, Ben sen olmazsan yokum bu dünyada Bu dünyayı sensiz yaşamak Bana haram olsun, Seni çok sevmek artık bir şey ifade etmiyor. Sen benim karasevdalımsın.......... |
|
|
|
|
|
#661 (permalink) |
|
Senior Member
|
Kıyamadım...
Öldürecektim Seni Bende
Kendimde O Gücü Bulabilseydim Eğer... Sindiremeyecektim Senden Kalanları Benden Uzak Mezarlara Koymaya!!! Diyar Diyar Dolaşıp Yine İçime Gömecektim Seni En Sonunda... "Ben Demiştim"Diyenlere, Üzüntümü Belli Etmemek İçin Kuşandığım Mekanik Tebessümlerimin Ardındaki Yaşlarla Sulayacaktım Taze Mezar Toprağına Ektiğim Çiçekleri... Ama Ben Seni İçimde Öldürmeye Kıyamadım.... Başarabilseydim İncitecektim Seni... İncinmişliğimin Verdiği Cahil Cesaretle... Ne Var Ne Yok Sayıp Dökecektim Karşına Geçip... Kendimi Hayrete Düşürürcesine Birer Tokat Gibi Vuracaktım Hiç Kullanmadığım O Ağır Lafları... Kıracaktım Seni Binbir Parçaya Ayırana Kadar... Duvardan Duvara Fırlatacaktım Sevgi Diye Önüme Sunduğun Hastalıklı Duygularını... Ama Ben Seni İncitmeye De Kıyamadım... Elimden Gelseydi Unutacaktım Seni... Gözlerimden Silecektim Hayalini Ve Dilimden Adını... Duman Duman Atacaktım Seni Bu Şehirdeki Tüm Bacalardan; Ama Soluduğum Havaya Karışıp Yine Dolacaktın Ciğerlerime... Onlarca Damla Döküp Göz Pınarlarımdan Akıtacaktım Seni Sevgimin Atığı Diye Ama Islaklığın Kalacaktı Elmacık Kemiklerimde... Bu Kez De Tenimin Tuzuna Karışacaktın... “Sözümü Tutacağım ,Adını Anmayacağım” Nağmelerini Dinleyip Neyi Unutacağımı Unutacaktım Seni Unutayım Derken... Zaten Ben Seni Unutmaya Da Kıyamadım... Ne Kadar Çabuk Geldi Ayrılık... Oysa Daha Yeni Başlamıştık Birbirimize Ayak Uydurmaya, Daha Doğrusu Ayak Uyduramamaya... Nedensizliklerin İç Çekişlerini Dinlerken Vedalar Bozdu Suskunluğumuzu... Bana Mıydı Kızgınlığın Yoksa Kendine Mi Anlamadım... Kaçar Gibi Veda Ettin... Oysa Ben Seni Sevmelere Doyamadım!!! Öldürecektim Seni... İncitecektim Seni... Unutacaktım Seni.... Ama Lanet Olsun!!! Kı-Ya-Ma-Dım!!! Oysa Ben Seni Sevmelere Doyamadım!!! |
|
|
|
|
|
#662 (permalink) |
|
Senior Member
|
Gizli Sevda
Hani bir sevgilin vardı
Yedi sekiz sene önce, Dün ona rasladım Sevindi beni görünce. Sokakta ayaküstü Konuştuk ordan burdan. Evlenmiş, çocukları olmuş Bir kız, bir oğlan, Seni sordu. Hiç değişmedi, dedim. Bildiğin gibi... Anlıyordu. Mesutmuş, kocasını seviyormuş. Kendilerinmiş evleri... Bir suçlu gibi ezik, Sana selam söyledi. Behçet Necatigil |
|
|
|