|
||
|
|
#1401 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
|
Ne yapayım ÜLKÜDAŞIM?
Zehir oldu,suyum aşım. İsyanlarda,mahrur başım. Söyle bana ÜLKÜDAŞIM! Dili daha tutayım mı? VATAN gitti,takmadılar. MİLLET bitti,bakmadılar. BAYRAK düştü,tutmadılar. Dişi daha sıkayım mı? Hain benden, hesap sorar. Tarihime,zulüm katar. Günahını bana yıkar. Sözü daha yutayım mı? VATANIM'da inliyorum. MİLLETİM'e ağlıyorum. BAYRAĞIM'la yanıyorum. Gözü daha yumayım mı? BAŞBUĞUM yok,sahipsizim. Ocağımda nasipsizim. Gelecekten,ümitsizim. Canı daha taşıyım mı? Bana yaban,dağım taşım. Durmaz akar,gözde yaşım. Söyle şimdi ÜLKÜDAŞIM! ÜLKÜMÜZ'den cayayım mı? Mahrur:Ateşli,hararetli. Veysel Alkan |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#1402 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ne Yaradan Ne Kulu Afeder Sizi.
Milletime yokluğu reva görenler, Çok iyi dinleyin ettiğim sözü, Hakkından fazlasını çalıp yiyenler, Ne vicdanlar ne kanun afeder sizi... Yaptığınız ihaneti kabullenmek zor, Açılır gün gelir halkımın gözü, Düştümü kalplere ateşten bir kor, Ne vicdanlar ne kanun afeder sizi... Vatanı, Ayyıldızı unuttunuz mu? Görürsünüz öyleyse, Türk'te ki özü! Sürgüne mi gidersiniz yoksa ipe mi? Ne vicdanlar ne kanun afeder sizi... Allah'a mı sığınıp yalvarırsınız? Duymadık dilinizden bir tövbe sözü, Bu kafayla cennete nah girersiniz! Ne Yaradan ne kulu afeder sizi... Veysel Alkan |
|
|
|
|
|
#1403 (permalink) |
|
Senior Member
|
Nefes alıp veriyorum
Soranlara selam benden, Ölmedim de eriyorum. Çıkamadı can bedenden, Nefes alıp, veriyorum. Geçmiyor hiç yaralarım, Bir tüterim bir yanarım. Zordan hayat kovalarım, Nefes alıp, veriyorum. Dost,akraba arkadaşım, Kim sorarsa; rahat başım. İçe akar hep gözyaşım, Nefes alıp, veriyorum. Durdu deli rüzgarlarım, Tutuşmuştur efkarlarım. Üzülse de düşmanlarım, Nefes alıp, veriyorum. Kollarım hiç tutmasa da, Kalbim şevkle atmasa da, Şu gönlüme yatmasa da, Nefes alıp, veriyorum. Kalmasa da gözümde fer, Ömür seferse ben nefer. İstemesem de her sefer, Nefes alıp, veriyorum. |
|
|
|
|
|
#1404 (permalink) |
|
Senior Member
|
Nerede
Aklımı başımdan alan dertlerin, En sonuna nasıl varabilirim? Ağlaya sızlaya geçen günlerin, Hesabını kime sorabilirim? Acılar yüklüdür gelen bulutlar, Üstüme bırakır ne yıldırımlar. Uzakta kalıyor hep mutluluklar, Engelleri nasıl yarabilirim? Tükenmez yokluklar yakamda sabit, Hüzün ile hüsran başımda zabit. Bitmiyor bunalım kapımda gelgit, Huzuru nerede bulabilirim? |
|
|
|
|
|
#1405 (permalink) |
|
Senior Member
|
Nereden bilecektim?
. Deli gibi sevdiğini. Söyle! nerden bilecektim? Müneccim mi sandın beni? Söyle! nerden bilecektim? Gördüğüne,sorduğunu. Bana,yürek koyduğunu. Sevip,aşık olduğunu. Söyle! nerden bilecektim? Bir görünce,uçtuğunu. Hep peşimden koştuğunu. Aşkın ile coştuğunu. Söyle! nerden bilecektim? Gözgöze mi geldin sanki? İşaret mi verdin sanki? Aklımı mı çeldin sanki? Söyle! nerden bilecektim? Demedin ki bir kez olsun. Daha yeni söylüyorsun. Yıllar yılı susuyorsun. Söyle! nerden bilecektim? Veysel Alkan |
|
|
|
|
|
#1406 (permalink) |
|
Senior Member
|
Seviyorum Seni
Seviyorum seni ekmegi tuza banip yer gibi Geceleyin atesler içinde uyanarak agzimi dayayip musluga su içer gibi Agir posta paketini neyin nesi belirsiz telasli, sevinçli, kuskulu açar gibi Seviyorum seni denizi ilk defa uçakla geçer gibi Istanbul'da yumusacik kararirken ortalik içimde kimildayan birseyler gibi Seviyorum seni Yasiyoruz çok sükür der gibi. Nazim Hikmet |
|
|
|
|
|
#1407 (permalink) |
|
Senior Member
|
Sehir Aksam Ve Sen
Koynumda çirilçiplaksiniz Sehir, aksam ve sen Aydinliginiz yüzüme vuruyor Bir de saçlarinizin kokusu. Bu çarpan yürek kimin Sesleri soluklarimizin üstünde küt küt atan Senin mi sehrin mi aksamin mi yoksa benimkisi mi? Aksam nerde bitiyor nerde basliyor sehir Sehir nerde bitiyor sen nerde basliyorsun Ben nerde bitip nerde basliyorum? Nazim Hikmet |
|
|
|
|
|
#1408 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ask
Ask denilen bu illet; ne kânun, kural tanir, Ne hüküm fermân dinler; ne arlanir, utanir... Dâvetsiz kapi çalar; zannetme ki usanir! .. Girdimi bir gönüle, nasil yakar kavurur Perme-perisân eder, küller gibi savurur *Önüne geçmek* diye, deyim icâd bulmamis Bir tutulan, bir daha aslâ iflâh olmamis Göster! Hangi filinta, sâm-u zebûn solmamis? Yagiz delikanli mi, yigit mi, demez vurur Sâh'a pençe taktimi, tâc-i saltanât kurur Çökmesin bir yürege; inletir, süründürür Velî'yi deli eyler, Kirk hâle büründürür Taninmaz mecâl verir, yek-pervâne döndürür Ne seref, izzet kalir; ne de birakir gurûr Deldirir Ferhât gibi, önünde dag mi durur? M. Engin Karatay |
|
|
|
|
|
#1409 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ankara
Hey gidi Ankara hey Beni de benzettin ya kendine Astin suratimi, resmilestirdin beni Hey gidi Ankara hey Beni de benzettin ya kendine Yüzümde bürokrat gülümsemesi Içimde politik çikmazlar Kaçinci askti tattigim aksamlarinda Kizilay'da yürüyemeden el ele ayrildigim Bir gecelik duygu esnemesinde Yalnizligimla kendimi evime attigim Tutamadigim mevsimlerini doya doya Kaybettigim kendimi herhangi bir sokagin Herhangi bir ayriminda... Geçerken ömrüm giris katlarinda, üsüdüm titredim. Otuz yasima girerken bir yaz aksaminda, Bekar evlerinin soluk aydinliginda kötü aliskanliklar edindim. Hiçbir kiza yalan söylemedim Ankara. Ama bir ebruli aksamda, ezan seslerine karisti çigligim. Oyaliyormusum kendimi geçici heveslerde. Kar çiçekleri açiverdi yüregimde, Sen ask de buna, ben çikmaz sokak Ankara. Delik olan cebime koyacaktim tüm hüzünlerimi Yine siirler çalip sairlerin soluk nefesli kitaplarindan, Sarkilar sarkilar düzecektim ona ve Ankara, Çelik renkli gecelerine dagittigim yildizlardan, Taç yapacaktim sari saçlarina. Gözlerindeki yesilden sürecektim antik yalnizligina. Ikimizin de paylasacagi birisi olacakti hayatimda. Anlarsin ya sen Ankara, ben ve o. Üç kisilik bir dünya kuracaktik, Gözyaslarinin kahkahaya karistigi su dünyada. Duygu sevinecekti, Telefon edip Zeynep'e evleniyormus diyecekti. Frekansini yakalamisken tam da mutlulugunun, Çankaya'dan bir rüzgar esti. Kiskandin ya bizi helal olsun sana Su ölümlü dünyada kendin gibi bir dünya görmeden, Bogacaksin öylemi, kalabalik kaldirimlarinda beni. Hüzne doyacagim öylemi, senin gibi gecekondularinda. Benim gibi bir bozkir çocugu, Meram aksamlarinda çiçeklerin nasil olgunlastigini bilirim ben. Çözmüsken sifresini tam da hayatin korkma Ankara korkma Yazilmamis bir siirin okundukça çogalan ilk kelimesinde, Akip giderken kaderimiz iki ayri yöne, Mutlaka bulusacak vuslat denizinde. Ankara korkma okudugu dualari anamin ikimizi de kurtaracak. hiç ummadigin bir günde, söyle günes burcundayken sevinçlerin sen bana alisacaksin ben de sana Ankara Bedirhan Gökçe |
|
|
|
|
|
#1410 (permalink) |
|
Senior Member
|
Aglamak
Aglamak Bazi acilarda yetmez Bazi ölümlere Örtüsüdür bazi acilarin Örter, örtülmez Savunur bir süre Aglayanlar sevinmeli Sevin agliyabiliyorsan Acilar art arda dinmeli Durur bir nöbetçi gibi Durur bir bekçi gibi Zamana gülmeli-gülmeli. Sevin agliyabiliyorsan Unutmanin kardesidir aglamak Uyur uyanir yataginda duygularin Düsüncenin kucaginda hep çocuktur Aglamak. Özdemir Asaf |
|
|
|
|
|
#1411 (permalink) |
|
Senior Member
|
Aysel Git Başımdan
Aysel Git Başımdan Aysel git başımdan ben sana göre değilim Ölümüm birden olacak seziyorum. Hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Aysel git başımdan istemiyorum. Benim yağmurumda gezinemezsin üşürsün Dağıtır gecelerim sarışınlığını Uykularımı uyusan nasıl korkarsın, hiçbir dakikamı yaşayamazsın. Aysel git başımdan ben sana göre değilim. Benim icin kirletme aydınlığını, hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Islığımı denesen hemen düşürürsün, gözlerim hızlandırır tenhalığını Yanlış şehirlere ***ürür trenlerim. Ya ölmek ustalığını kazanırsın, ya korku biriktirmek yetisini. Acılarım iyice bol gelir sana, sevincim bir türlü tutmaz sevincini. Aysel git başımdan ben sana göre değilim. Ümitsizliğimi olsun anlasana hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim. Sevindiğim anda sen üzülürsün. Sonbahar uğultusu duymamışsın ki içinden bir gemi kalkıp gitmemiş, uzak yalnızlık limanlarına. Aykırı bir yolcuyum dünya geniş, Büyük bir kulak çınlıyor içimdeki. Çetrefil yolculuğum kesinleşmiş. Sakın başka bir şey getirme aklına. Aysel git başımdan ben sana göre değilim, ölümüm birden olacak seziyorum, hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim. Aysel git başımdan seni seviyorum... Attila İlhan |
|
|
|
|
|
#1412 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ve Ben
Sana kosuyorum bir vapurun içinden Ölmemek, delirmemek için... Yasamak; bütün adetlerden uzak Yasamak... Hayir degil, degil sicak: Dudaklarinin hatirasi; Degil saçlarinin kokusu Hiçbiri degil. Dünyada büyük firtinanin koptugu böyle günlerde Ben onsuz edemem. Eli elimin içinde olmali, Gözlerine bakmaliyim, Sesini isitmeliyim. Beraber yemek yemeliyiz. Ara sira gülmeliyiz. Yapamam, onsuz edemem. Bana su, bana ekmek, bana zehir; Bana tad, bana uyku Gibi gelen çirkin kizim, Sensiz edemem! Sait Faik Abasiyanik |
|
|
|
|
|
#1413 (permalink) |
|
Senior Member
|
Geçiyor önümden sirenler içinde
Ah eller üstünde çiçekler içinde Dudağında yarım bir sevda hüznü Aslan gibi göğsü türküler içinde Beni tez saldılar o kaldı içerde Çok sonra duydum ki Yozgat'ta sürgünde Ne yapsa ne etse üstüne gitmişler Mavi gökyüzünü ona dar etmişler Diyarbakırlıymış adı bahtiyar Suçu saz çalmakmış öğrendiğim kadar Geçiyor önümden gülyüzlü bahtiyar Yaralıyım yerde kalan sazı kadar Rastlardım avluda hep volta atarken Sigara içerken yahut coplanırken Kimseyle konuşmaz dağ gibi titrerdi Çocukça sevdiği çiçeği sularken Gazete çıktı üç satır yazıyla Uzamış sakalı çatlamış sazıyla Birileri ona ölmedin diyordu Ölüm bir yanında hüzünle gülüyordu . Yusuf Hayaloğlu |
|
|