|
||
|
|
#1926 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
|
İlgi: Şiirler ...
¤ArıyOrum ¤
Bu şehrin bütün sokaklarına sinmiş yalnızlığım Sensizliğin köşe başındayım Avuçlarımda kırık dökük pişmanlıklar Avuntusuz çıkmazlara doğru yürüyorum Bütün umutsuzluğuma inat Yine seni arıyorum... Dudaklarımda bildiğin o ıslık Sokak lambalarına sığınıyorum Hafiften bir yağmur ağlıyor benimle Bir deli rüzğar saçlarımda Yalnızlıktan üşüyorum Bulamayacağımı bile bile Yine seni arıyorum... Anlatacak nelerim var bir bilsen Içimde ihtilaller kopmuş Kendimi sürgüne verdim Mutluluğum çoktan iflas etmiş İtiraza hakkım yok biliyorum Beni savunmak sana düştü Seni arıyorum... |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#1927 (permalink) |
|
Senior Member
|
¤ sOr Sevdigim ¤
Sonra kağıttan gemiler yap, Yelkenleri olmayan, Direkleri mavi bildiğim, Sor beni gördüğün her buluta, Sevdalıların hatırına, Geceleri yıldızlarda parlayan, Denizlerin suskunluğuna bırak beni, Ve çek gökyüzümü üzerine, Dalıp git hayallerin sonsuzluğuna, Çocuklar çıkarsa karşına, Gülümse, uzat ellerini, Ceplerinden çıkarıp verirler sana, Tenimde gizlenen dudak izlerini, Şaşırma, Sabah olacak birazdan, Sor beni yağmurlarına, Sor sevdiğim Ve pencereden bak bakabildiğin kadar, Gördüğün son noktada, Seni seyretmekteyim... |
|
|
|
|
|
#1928 (permalink) |
|
Senior Member
|
Getirirdim tabiki bütün yıldızları sana,
İstersen doldururdum ayışığını avucuna, Gökyüzünde parlayan yıldız! Sen orda aya aşık, ben burda yalnız. Ne yapsam, ne düşünsem Aklımda yine sen... Bir türlü seni söküp, çıkaramadım içimden Sen doya doya baktın o aya Ben daha doyamadım ne aşkına, ne sana... Yıllara muhtaç yüreğim; seni unutmak için! Azat olmuşsun kuşum, dön artık... |
|
|
|
|
|
#1929 (permalink) |
|
Senior Member
|
Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin?
Hep böyle içinde bir uzak ışık mı yanar? Bakışlarında beni dinlendiren bir şey var, Kıyısındaymış gibi en sakin denizlerin... Bir yelkenliyim şimdi ben senin limanında, Fırtınalardan geldim sende dinleniyorum, Bu huzur, bu sessizlik hiç bitmesin diyorum, En eşsiz dakikalar sürsün senin yanında... Hiç yumma gözlerini ışığın eksilmesin, Gündüzüm, aydınlığım, ipekböceğim benim, Güz bahçemde açılmış o son çiçeğim benim... |
|
|
|
|
|
#1930 (permalink) |
|
Senior Member
|
Kirpiklerinden düşen o yaşlar,
dudaklarımda dağılıp kalsa. Sevgi denizinde aşınan taşlar, Kum olsa onları dalgalar alsa. O tuzlu suyun tadı, İhtiyar martının kırık kanadı, Bakışlarında asılı özlemlerim. Ağlama derim kötü kaderim. Yaşlarım deniz olsa Ecelim ben orada bulsa Boğulsam... Sevginle ölüp kumsala vursam... |
|
|
|
|
|
#1931 (permalink) |
|
Senior Member
|
Dalga ile kıyının aşkını bilir misin?
Öncesinden başlayıp, sonsuza giden dalga, Hep aşka kavuşma özlemiyle atılır kıyıya. Dalga, seven - kıyı, sevilendir. Dokunur parmaklarının ucuyla sevdiğine dalga Ve döner hep geriye Bilir kavuşamayacağını ama hep koşar kıyıya Her bir dokunuşunda aşkına verir bedenini hesapsızca İşte, ben de seni böyle severim yar. Yar, bilir misin dağ başında açan uçurum çiçeklerini? Bilirler görünmeyeceklerini... Sevilmeyeceklerini... Koklanmayacaklarını... Okşanmayacaklarını... Ama inatla açarlar aşkla, sevgiyle, özlemle. Hep beklerler gelmeyecek sevgilinin onu kucaklamasını İşte, ben de seni böyle beklerim yar. Yar, ipek böceğini bilir misin? Onun kozasının içinde ördüğü o ipliğe olan aşkını Bilir o, ördüğü ipliğin kendisinin ölümü olacağını Ama aşkına feda eder kendini. Öyle verir kendini yarenine korkusuzca İşte, ben de kendimi böyle veririm sana yar. Yar, ağaç ile meyvesinin aşkını bilir misin ? Meyvesini vermelidir ağaç yeniden doğmak için Öyle zorludur ki ayrılmaları Verir meyvesini ağaç meyve tohum olur, tohum kök olur Ve yeniden doğar ağaç kendi meyvesinden İşte bende böyle yar; Yok olmayı göze aldım, tekrar sende doğmak icin.. |
|
|
|
|
|
#1932 (permalink) |
|
Senior Member
|
Çok soğuktu.
Donuyor, İliklerime kadar üşüyordum. İşte o an seni farkettim Yanına geldim Gülümsedim. Ellerimle kavradım seni Sıcaklığını hissettim Yaklaştım sessizce Bir yudum aldım senden Isıttın içimi Özellikle kalbimi Seni çok seviyorum |
|
|
|
|
|
#1933 (permalink) |
|
Senior Member
|
¤ SIGINAK ¤
sözün yine hep aşktan yanaysa sevgilim sen sakla bir kaçağı belki yorgun ve yaralıdır hâlâ ölüm basmıştır son sığınağı sus ve sadece dinle sessizliği perdeleri çek ışıkları söndür bir selam bir haber gönderir belki sesleri hiç duyulmayan dostlar bir cigara sar bitlis tütününden bir çay demle sonra, anısı kalsın bekle başında onun sabaha dek belki benim sana böyle sığınan yapayalnız ve öylesine yorgun kimliği duvarlarda kalan bir kaçak. |
|
|
|
|
|
#1934 (permalink) |
|
Senior Member
|
¤ BuLutum oL ¤
Yağmurum ol, Umudum ol sen. Gökyüzünden tane tane Yağ üstüme sen. Islansın üstüm başım, Hem de yüreğim. Donsun iliklerim Kendimden geçeyim... Gökyüzüm ol, Işığım ol, Güneşim ol sen. Iısınsın ellerim, Isınsın bedenim. Sevgin ile dolsun, Taşsın yüreğim... Yaprağım ol, Çiçeğim ol, Baharım ol sen. Yıllara nispetim, Gençliğim ol sen. Avuçlarımdan kayan Zamanım ol sen. Aldığım her nefes ol, Benim ol sen... |
|
|
|
|
|
#1935 (permalink) |
|
Senior Member
|
¤ Neden mi? ¤
Seni Seviyorum NEDEN Mİ? ... Şafağın her söküşünde Saçlarından hayata asılmamın tek nedeni sen varsın Unutma! ...sana tutku halinde bağlanmam için Milyonlarca sebebim var.... Şu çirkef dünyada tek parıltı sensin Ünlü bir heykeltıraşın spatulasından çıkmış gibi Fakat...sönük bir parıltı değil.. Güneşin tüm ışıklarını silik bırakan bir parıltı Şu kuru ayazda içimi yakan bir volkan gibisin Cayır cayır esiyorsun Yüreğime işleyerek.. Sonrada çekip gidiyorsun Ne zaman yaktığını ne zaman geldiğini fark etmeden... Seni Seviyorum NEDEN Mİ? |
|
|
|
|
|
#1936 (permalink) |
|
Senior Member
|
Seni sevdim,
sevgilerin en güzelini vermek için. Seni düşündüm gecelerce, en güzel düşlerimde yaşattım seni. Ne varsa sana adadım elimdekileri, sana adadım, yüreğimin her zerresini. Yanlızca sen sev istedim, sen sar istedim, yüreğimin her köşesini. Seni gördüm nereye baktıysam... |
|
|
|
|
|
#1937 (permalink) |
|
Senior Member
|
sana nasıL muhtacım
anlatsam geLirmisin geL geL.. anLatayım bir dinLe yinede sen biLirsin.. sahiLLere daLgaLar.. dalgalara rüzgarlar ruzgarala bulutlar muhtac ben sana muhtacım ben sana susamısım yinede Sen biLirsin.. SoyLe dusun sevgiLim Senin icin ben neyim..? benim icin herseysin |
|
|
|
|
|
#1938 (permalink) |
|
Senior Member
|
Kim Bilir?
bilinmez daha kaç zaman geçecek önümüzden hercai aşklarda pervasızca bonkörce harcanarak bulutlar uçuşacak göğümüzde dolanacak yumak yumak deli rüzgarlar savuracak bizi kimbilir hangi iklimlerin güz vakitlerine... haylaz yağmurlarla ıslanacağız sırılsıklam... hüzünlü şarkıların kanatlarında revan olacağız yollara kimbilir nasıl ağlayacağız küsüp giden kuşlara... kalbi kırık kırlangıçlara... bilinmez kaç gönül yarası kanatacak gözlerimizi yaralı aşk naraları bölecek derin uykularımızı kimbilir kaç kar daha yağıp örtecek vicdanımızın lekesi, ihanetlerin izini bu bahar olmadı bir başka bahara diye kaç mevsim ertelenecek yüreğimizde beklediğimiz o bereketli hasat bu bağbozumu da olmadı diye gönül bağımızın üzümleri belki de dalında kuruyacak ya bırakacağız yaşanmamış gibi bu aşkı akıp gidecek ellerimizden ya buluşacağız bir ekim gecesinde ertelediğimiz sevdamızı çıkarıp zamanın yamalı bohçasından sevişeceğiz pervasızca ayışığında... kanter içinde... öpüşmelerle kesilecek nefesimiz masum günahların ilk hevesinde |
|
|