|
||
|
|
#2001 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz
|
İlgi: Şiirler ...
inanmak zor
İnanmak zor baharın geldiğine Gönlüme kar yağmıyor artık Hazan devri çoktan kapandı Yağmurlar durdu yağmuyor artık Kalbimde ki buzlar eridi su oldu Aşk badesi doldu hedefini buldu Dört mevsimin hepside bahar oldu Kuşlar durdu buzlar eridi damla oldu Leylak açtı, gül açtı, menekşe açtı Irmaklar yeşil yeşil mavi mavi aktı Aşk iksiri oldu damlalar dolup taştı Bahar geldi,sevgi verdi gönlüme Umut ektim dört mevsim yüreğime Yılmadım, beklemekten yorulmadım Ümit kuşum sonunda kondu elime Bahar geldi, sevgi verdi gönlüme uğur bostan
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2002 (permalink) |
|
Senior Member
|
ağlama bebeğim
Ağlama, sen ağlama bebeğim Sana gülmek, gülmek yaraşır O masmavi deniz gibi gözlerine, Berrak okyanusların incileri yakışır. Hayat uzun, acımasız katı bekle Neler neler gelecek, sırasıyla önüne Gülmek istesen de kendinden geçercesine, O yağan gözlerinin geçemezsin önüne. Öyle gül ki, goncalar açsın kat kat, Yayılsın semaya inlesin,o yedinci kat Deli desinler,aldırma sen onlara,bırak Bırak kahkahanı bebeğim.inlesin o kainat. Bul mutluluk sarayını gir,içeri Kapat kapıları üzemesin, kimse seni Emir ver nöbetçiye sokmasınlar,kederi O mavi incilerin,değiştirme rengini. O pamuk ellerin ıslanmasın yaşlarla, Pes pembe yanakların solmasın acılarla, Tanışma göz yaşıyla dost ol sen mutlulukla Gözlerin yere değil, baksınlar hep umuda. Avuç avuç sevgiler al,hepsi senin Kim gelirse gelsin doldurulamaz ki yerin Sil gözünün yaşını ağlama, biriciğim Çok seviliyorsun unutma hiç bebeğim. hande caner
|
|
|
#2003 (permalink) |
|
Senior Member
|
Uyku
Bana çiçek gönderme Bir kuş ağacı gönder Dallarında gezinsin Kül rengi güvercinler Konsunlar yastığıma Uyutmak için beni Sırtlarında kuş tüyü Gagalarında ninni Kaldırıp yatağımı Uçursunlar göklere Kendimi yıldızlarda Bulayım birdenbire Bana çiçek gönderme Bir kuş ağacı gönder Alnıma dokunanlar İyileşmiş desinler Ülkü Tamer |
|
|
|
|
|
#2004 (permalink) |
|
Senior Member
|
Sereserpe
Uzanıp yatıvermiş, sereserpe; Entarisi sıyrılmış hafiften; Kolunu kaldırmış, koltuğu görünüyor; Bir eliyle de göğsünü tutmuş. İçinde kötülüğü yok, biliyorum; Yok, benim de yok ama... Olmaz ki! Böyle de yatılmaz ki! Orhan Veli Kanık |
|
|
|
|
|
#2005 (permalink) |
|
Senior Member
|
Zaman
. Susarak anlattim bütün gizliyi Sakladim duygumu ben konusarak Bir aci tarlasi sessiz yüzünde Aski yürürlüge koyma savasi Içimde bir düzen kaynasmaktadir Büyük ve çekingen bakislarindan En iyi anlatis artik susmaktir Anladim bunu ben seni bilince Gel denize yaslan yalniz denize Sirrini denizler tasir insanin Zaman bir hizdir ve yildizdir akan Esneyen günler ve gece üstünden Bir uyku bölmezse anilarimi Korkarim çildirtir bu hayal beni Gözlerin ne kadar Istanbul öyle Sebiller uçusur parmaklarinda Ortak günlerimiz tarih söleni Saçlarinda sayfa sayfa günesi Içimde bir sergi var portrelerin Hayalim heryerde kavrar gölgeni Aska ve tabiata ulastir bizi Gel kurtar bu sehrin gürültüsünden Terketme n'olursun bir esya gibi Ölümsüz bir hasret yasarken bende Vurulmus bir geyiktir sensiz zamanlar Içimin ormani bir yangin yeri Bir uyku bölmezse anilarimi Korkarim çildirtir bu hayal beni Istirap varolus sartimiz oldu Esef etme yasim karaymis diye Bir yanim vahsidir ürkütür seni Aykiri düserim sulhçulügüne Bir gün deli gibi sarsarak seni Göklerin yolunu sorabilirim Basimi taslara vurabilirim Aklimdan çikarsa anilarimiz Paramparçayim gel sen onar beni Topla aynalardan eski gölgemi Göçebe ömrümü bagla zamana Dagilsin içimin karincalari Bir uyku bölmezse anilarimi Korkarim çildirtir bu hayal beni . Mehmet Akif Inan
|
|
|
#2006 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bir Kış
Bir kış göğü gibi o saat alçalır ölüm, Yalnız işitme duyusu kalır ortada. Asya kentleri yürür dururlar, Höyükler burnumda hızma. Uzakta dev bir damla:Pırıl pırıl Pencap! Tabanlarından kayıp duran sütunlar Yitmiş bir geleceğin işaret parmakları: Horasan uykusuna havlayan köpekler, Buhara. Uzaklara bir bakışın vardı kafeteryada Keşke yalnız bunun için sevseydim seni. Cemal Süreya |
|
|
|
|
|
#2007 (permalink) |
|
Senior Member
|
Rindlerin Akşamı
Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç; Bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl geçersen geç. Cihana bir daha gelmek hayal edilse bile, Avunmak istemeyiz öyle bir teselliyle. Geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan Ve arkasından güneş doğmıyan büyük kapıdan Geçince başlıycak bitmeyen sükunlu gece. Gruba karşı bu son bahçelerde, ***fince, Ya şevk içinde harab ol, ya aşk içinde gönül. Ya lale açmalıdır göğsümüzde yahut gül. Yahya Kemal Beyatlı
|
|
|
#2009 (permalink) |
|
Senior Member
|
Unut demek kolay
Gel bana sor bir de. Unutamıyorum işte unutamıyorum Birşey var şuramda beni kahreden Şuramda tam yüreğimin üstünde Çakılı duran birşey var. Elimde değil söküp atamıyorum. dalıp dalıp gidiyor gözlerim derinle Kimi görsem biraz sana benziyor. Seni hatırlatıyor Şu bulut... Şu gökyüzü... Şukayalıkları döven deniz... Şu hüzünlü melodi... Şu napoliten şarkı... Birzamanlar beraber dinledigimiz. boyuna seni düşünüyorum, şimdi diyorum O ne yapıyor acaba O güzelim gözleri kime bakıyor O canım elleri nerde. Oysa günler o günler değil. Akşamlar o akşamlar değil. Ve kalan şimdi sadece özlemin gecelerde. Durup durup seni büyütüyorum içimde. Seninle acılar büyütüyorum Yeni yeni kederler büyütüyorum, Dayanılmaz... Kirli sular yürüyor iliklerime. Bir zehir karışıyor kanıma anlıyormusun. Bir daha görsem diyorum, Bir daha görsem Bir gün olsun bir dakika olsun Unut demek kolay Gel bana sor bir de. Hatırladıkça gözyaşlarımı tutamıyorum. Dilimin ucunda sen. Başımın içinde sen. Keder misin, ecel misin nesin sen? Unutamıyorum işte unutamıyorum Unutamıyorum... Ümit Y. OĞUZCAN
|
|
|
#2010 (permalink) |
|
Senior Member
|
GÖZLERİNE BAKARKEN
Gözlerine bakarken güneşli bir toprak kokusu vuruyor başıma, bir buğday tarlasında, ekinlerin içinde kayboluyorum... Yeşil pırıltılarla uçsuz bucaksız bir uçurum, durup dinlenmeden değişen ebedi madde gibi gözlerin: sırrını her gün bir parça veren fakat hiç bir zaman büsbütün teslim olmayacak olan NAZIM HİKMET |
|
|
|
|
|
#2011 (permalink) |
|
Senior Member
|
HAYALINLE.....
Yaşadığım hayat koca bir yalan Yalan boşa geçen günlerim Hasret acı gözyaşıyla dolu Yok olup gitmiş umutlarım Gerçek olan tek şey yüreğimdeki sevgin Gerçek sadece hayallerim Kırılmadan üzülmeden ıslanır kirpiklerim Aşkın!!! hiç tatmadığım sevinçlerim Gerçek olan tek şey çılgınca arzularım Çıldırtan soluğunu yüzümde hissederken Dudakların dudağımda tenimde gezinirken Bedenim aşkınla kavrularak titrerken Yaşadığım gerçek HAYALİNLE SEVİŞİRKEN... Gülay Atilay |
|
|
|
|
|
#2012 (permalink) |
|
Senior Member
|
BİL
Aramıyorsun Bu teslim olmanın sessizliği mi? Yoksa Yokoluşunun kaçmanın göstergesi mi? Sessizlik Severim Ama kendi sessizliğimi İki kişilik sessizlikse Yalnızlık Tek kişiyim Ama yalnız değilim Bilesin.. Sumru Okyay |
|
|
|
|
|
#2013 (permalink) |
|
Senior Member
|
Nerdesin
. Geceleyin bir ses böler uykumu, Içim ürpermeyle dolar: - Nerdesin? Ariyorum yillar var ki ben onu, Asikiyim beni çagiran bu sesin. Gün olur sürüyüp beni derbeder, Bu ses rüzgarlara karisip gider. Gün olur pesimden yürür beraber, Ansizin haykirir bana: -Nerdesin? Bütün sevgileri atip içimden, Varligimi yalniz ona verdim ben. Elverir ki bir gün bana derinden, Ta derinden bir gün bana: -Gel desin. . Ahmet Kutsi Tecer |
|
|