|
||
|
|
#2026 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz
|
İlgi: Şiirler ...
Konusamiyorum
. Sazliklardan havalanan bir ördek gibi sesin Ürkek saskin kararsiz duyuyorum Ve sen bir gökkusagi kadar güzelsin Rengarenk ve az sonra gidecek görüyorum Ve ben yagmurlar altinda bir yolcu Islak yorgun tutkulu yürüyorum Sensiz ben yolumu bulamam Haykirmak istiyorum Konusamiyorum konusamiyorum konusamiyorum Konusursam gözyaslarim beni bogacak Biliyorum duyuyorum görüyorum konusamiyorum Bu ayrilik aksaminda sen sustuguma bakma Konusmaya gücüm yok beni anla Söyleyemediklerimi bak gözlerimden anla Herzaman yanimda kal hiç birakma Sensiz ben yolumu bulamam Haykirmak istiyorum Konusamiyorum konusamiyorum konusamiyorum Konusursam gözyaslarim beni bogacak Biliyorum duyuyorum görüyorum konusamiyorum . Ilhan Irem |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2027 (permalink) |
|
Senior Member
|
Sonludur Aşk da
Güzel anılar biriktirdim senden Dudağıma solgun gülücükler getiren. Özenle sakladım belleğimde, Bir yığın oldu daha şimdiden Nasıl olsa bir sonu olacaktı bu aşkın, Bir gün apansız gerçekleşiveren. Bir terzinin durgun pirinç kefesine Pat diye inince kara kiloluk, Nasıl kalkar havaya birdenbire Boş kalan zavallı kefe. Nasıl titreşir terazi uzun süre, Denge sağlanıncaya kadar başka şeylerle Anılarla bozdum o dengeyi ben önce, İkimiz için de yaptım bunu. Yaşadığımız günlerden biriktirdim sessizce, Bir kefede sana hiç sezdirmeden. Koyabilirsin kara kiloyu artık, Bak terazi nasıl kolay gelecek dengeye. Mutluyum ben yine de kendimce, Senin girdilerin, çıktılarım benim Doğrusu uygundu birbirine, Yanyana gelince birbirini tamamlayan. Vazgeçilmezdi ellerin sonra, Yangınımdan yorgan, döşek kaçıran. Ama inan sonludur aşk da Kovalar sonunu kendi kendinin. Bana bir uçurum gerek şimdilerde, Yeterince dik ve derin. Bir cavlan istiyorum çünkü, Kırmak için kristalini hayatın ve şiirin. Metin Altıok
|
|
|
#2028 (permalink) |
|
Senior Member
|
ZAMAN
Özledim beraber vakit geçirmeyi Kaç zaman oldu biz görüşmeyeli Elinin tutmayalı gözlerinini içine bakmayalı Uzun zaman oldu Hatırlar mısın el le sinemaya gidişlerimizi Sonra omuzuma yaslanıp seyredişlerini filmi Düşünüyorumda ne güzel geçmiş seninle zaman Herşey seninle güzelmiş Herşeyin tadı seninle çıkıyormuş Zaman anlatıyor insana herşeyi Acıyı tatlıyı iyiyi kötüyü Herşeyi anlatıyor zaman... Atilla Canbulat |
|
|
|
|
|
#2029 (permalink) |
|
Senior Member
|
Diriliş
Gittikçe artıyor yerçekimi Çek elimden, Kurtarsın yerçekiminden Aşkın çekimi... Akıyorum aşağılara sızım sızım Duyuyorum içimdeki derinlikleri Öpe öpe çek çıkar, Soluğunla dirilt beni.. Kumsaldan nasıl sızarsa sular Çöküyorum dibe azar azar Dağılıp parçalanıp ayrılıyorum Topla beni tut beni... Yağmurca gözyaşlarınca Aşağı aşağı çizgilerim al avuç avuç fırlat gökyüzüne Yeniden yarat beni... Aziz Nesin |
|
|
|
|
|
#2030 (permalink) |
|
Senior Member
|
İstanbul Dedim de Seni Hatırladım
İşte İstanbul yorgun şehir işte canından bezmiş boğaz vapurları kederli tramvaylar ve Galata Köprüsü`nden telaşlı insanlar geçmektedir bir gizli sevinç mahzun gözbebeklerimde eriyen bir sükun kaldırımlarda adım adım işte İstanbul İstanbul dedim de seni hatırladım. Balıkçı tepsilerinde gümüş balıkları tekir,barbunya,canım uskumru,levrek işte İstanbul kulaklarımda bir derin uğultu hiç bitmeyecek karşıda kızkulesi gözleri yaşlı bir kadın gibi ve minareler çaresizliğimizi haykırmakta Allah`a caddelerinde başım dönüyordu gecelerinde ağladım İstanbul,o büyük şehir o mahzun şehir İstanbul dedim de seni hatırladım. Boğaz içinden bir vapur geçer benim aklımdan senin gözlerin geçiyordu -Bebek, dediler indim nereye baksam denizdi mavi mavi bir hüzündü ayaklarımın altında işte İstanbul Haliç, Çiçek Pasajı, Beyoğlu... Beyoğlu`nun daracık sokaklarında seni aradım. İçim ürpertilerle dolu,amansız korkularla İstanbul dedim de seni hatırladım. Ümit Yaşar OĞUZCAN
|
|
|
#2031 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bu Gece
Bu akşam bütün meyhaneleri dolaştım seni unutmak için içtim bu gece ard arda kadehime rakı koydurtup birde sigara yaktım bu gece sonra sen geldin aklıma herzamanki gibi herzamanki gibi ağladım yine sen yoksun diye ağladım bu gece meyhanelerden çıkıp bir sahil buldum kendime yakamozları seyrettim yokluğunda sonra bir attım denize haykırdım aşkada sevgiyede bir sigara daha yaktım bir nefes çekmeden denize attım sonra bir hayale dalıp seni düşündüm bu gece Adem Erdoğan |
|
|
|
|
|
#2032 (permalink) |
|
Senior Member
|
Her Şeyi Birden İstemek
O kitabı da okudum bitirdim Hani o genç kızın beni unuttuğu Bir ara fena halde fikrindeydim Dudağındaki nem gözündeki buğu Durmadan hayal değiştiriyorduk Çetrefil bir hayat herkesin koktuğu Kaderlerimiz kalındı sevinçlerimiz çabuk Yaşamadan dağılıyor yarısından çoğu Erteleyip durduk suç ortaklığımızı. Asıl mutluluğun içinde bulunduğu Bazı ben yanlıştım o yanlıştı bazı Çünkü gecikmenin ağır yorgunluğu Yanıldığımız herşeyi birden istemekti İsteği gerçekleştirmez isteğin yorgunluğu İhtiyaç başka bir boyuta geçmekti Devreden çıkarıp gereksiz sorumluluğu Tekrar loş yalnızlıkların en dibindeyim Sararmış yaprakların usulca savrulduğu Köprüler yıkıldı artık kendimleyim Parmak uçlarımda ölümün soğukluğu Attila ilhan |
|
|
|
|
|
#2033 (permalink) |
|
Senior Member
|
Hepsi Bu
. Degisen ben degilim dönüsen savas yaslanmakla islanmak ayni sey: bir yagmurun gölgesinde ihtiyarlanmak simdi ölüm bile yetmiyor acilarimizi tartmaya dostlar alingan bir sahili pinekliyorlar bir merhabayi biçaklar gibi artik selamlasmalar degisen ben degilim dönüsen savas artik zaman bile yetmiyor yasadigimizi sanmaya yine de isiklar bu kenti güzelmis gibi gösteriyor geceleri... geceler... yani Ahmet Hasim in kafiyeleri... seni aklima düsüren yerçekimi degil yalanci yildizlar öyle uzaksin ki üflesem soguyacaksin sarilsam okyanus bir aska yetecek kadar ve animsatacak kadar sebepsiz bir ölümü, acilarimiz ve kafiyelerimiz var... iste hepsi bu kadar... . Yilmaz Erdogan . |
|
|
|
|
|
#2034 (permalink) |
|
Senior Member
|
Karşılama
Böyle mi karşılayacaktın beni Bakışların böyle mi olacktı Ne ummuş ne düşünmüştüm? Hani O şaheser gözlerin dolacaktı Neler vadetmiştin bana giderken Gözlerin alev alev yanmalıydı İçin titreyerek `hoş geldin` derken Ellerin sevgiyle uzanmalıydı Gözlerime öyle bakmamalıydın O harikulade dakikada elbet Beni yapayalnız bırakmamalıydın Bana sonsuz bir ümit vermemeliydin Karşımda ağlamasan da nihayet Bir saniye olsun ürpermeliydin. Ümit Yaşar Oguzcan |
|
|
|
|
|
#2035 (permalink) |
|
Senior Member
|
Şaşırdım Kaldım
Şaşırdım kaldım nasıl atsam adım; Gün kasvet gece kasvet. Bulutlar, sisler içinde bunaldım; Gök mavisine hasret. Olmuyor seni düşünmemek Tanrım, Ummamak senden medet. Suyun dibine vardı ayaklarım; Suyun dibinde zulmet. Kalmadı ümidin soluk ve cılız Işığında bereket. Ve ölüm, kapımda kişner, sabırsız Bir at oldu nihayet, Cahit Sıtkı Tarancı |
|
|
|
|
|
#2036 (permalink) |
|
Senior Member
|
Perişan Sofra
Öldü; ne rüzgârlar girdi içeri, Ne bir kuş havalandı pencereden. Öldü; kimse görmedi melekleri; Sorma nasıl habersiz gitti giden. Bir uzun sefere çıktı, diyorlar; Gemiyi gören var mı? hani deniz? Sen gittin, soframız oldu târumar; Doğan günü yadırgıyor hâlimiz. Cahit Sıtkı Tarancı |
|
|
|
|
|
#2037 (permalink) |
|
Senior Member
|
Gel
Gam elinden benim zülfü siyahım Peykan değdi sinem yaralandı gel Suna başın için ağlatma beni Bugün sevda candan aralandı gel Gamdan hisar oldum mekanım yurdum İşitmez avazım dinlemez virdim Bir değil beş değil on değil derdim Düğümler baş verdi sıralandı gel Hasretine vasıl olam mı böyle Mecnun`a da baki kalır mı Leyla Ölümlü dünyadır gel helal eyle Yüklendi barhanem kiralandı gel Ne çekerse dertli sinem dağ olmaz Günler gelir geçer ömür çoğalmaz Neşterlidir yaralarım unulmaz Göğerdi çevresi karalandı gel Pir Sultan Abdal`ım haftada ayda Günler gelir geçer bulunmaz fayda Gönül Hak arzular canım hayhayda Toprağım üstüme kürelendi gel Pir Sultan Abdal
|
|
|
#2038 (permalink) |
|
Senior Member
|
Beni Unutamazsın
Beni unutamazsın bilirim, beni unutamazsın Denizin durgunluğu, gözlerimi Coşkunluğu, saçlarımı hatırlatır Kulaklarını tırmalar sesim, hayatından silemezsin Beni unutamazsın bilirim. Parkın tozlu yollarında yalnız dolaşacaksın Mutsuz gökyüzünde bir iki yıldız, ışık tutacak karanlığına Delikanlının biri uzanacak ellerine ansızın Çaresizliğine, yalnızlığına irkileceksin Ve daha sonra tarakta kalan saçlardan anlayacaksın ihtiyarladığını Dudaklarının pembeliği solacak Cilâsı çıkmış bir mobilya gibi eskiyecek güzelliğin Kahrolacaksın! Ve bir gün gelip, beni anlayacaksın. Oysa; vakit çoktan geçmiş olacak Ama sen yine de sözlerime aldırma. Gözlerin zamansız ıslanmasın. Çünkü, artık çocuk değilsin Güneşin nereden doğduğunu bilirsin Başka bir İstanbul olmadığını bilirsin Ve seni nasıl sevdiğimi bilirsin Ama gitmek istiyorsan, yine de sen bilirsin Ahmet Selçuk İlkan |