|
||
|
|
#2051 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
Mekan: ne önemi var bu dünyada misafiriz
|
İlgi: Şiirler ...
Dişi Kuş
Kuru bir ot gibi yaşıyorum gözlerden uzak patika bir yolun kıyısında Tek suçum sap olmamak baltanın kanlı oyunlarına Ama yine de umut dolu kalbim belki bir dişi kuş taşır beni diye daldaki yuvasına Sunay Akın |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#2052 (permalink) |
|
Senior Member
|
Var
Şu senin bulutsu sesin var ya Uçtan uca tersyüz ediyor geceyi Yataklar var konuşmak için Öpüşmek için telefon kulübeleri Güneşler var, yıldızlar, samanyolları, Karpuzlar gümbür gümbür kapılarda. Tanrılar sofrası amma karanlık Yiyemem tek lokma yiyemem orda. Şu senin tutkulu sesin var ya: Ortak güzellik artı yara izi. Tutar ellerinden kaldırırsın Adı kötüye çıkmış tüm sözcükleri. Yeni törenler gerek bize Yeni törenler -kimi zaman en eski. Dert etme, bütün dilleri içerir Bitki konumu, küçükbaş hayvan sesi. Şu senin dolayık sesin var ya Dondurma yiyen gürbüz bir kız gibi müstehçen, Balkon demirine dayalı bir arka kadar şakacı, İlk doyumdaki gibi yeşil elma tadında. Kimlik denetimi yaptıktan sonra Resimli roman okuyan bir er gibi giderici. Şu senin alçaktan sesin var ya Pencereler var burnumun kemiğinde sızı, Aşklar var unutulmamak için, Boğulmak için ilk sevgili. Cemal Süreya
|
|
|
#2053 (permalink) |
|
Senior Member
|
Nikbinlik
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göre- -ceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süre- -ceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi. Uuuuuuuy! çocuklar kim bilir ne harikûlâdedir 160 kilometre giderken öpüşmesi... Hani şimdi bize cumaları, pazarları çiçekli bahçeler vardır, yalnız cumaları yalnız pazarları.. Hani şimdi biz bir peri masalı dinler gibi seyrederiz ışıklı caddelerde mağazaları, hani bunlar 77 katlı yekpare camdan mağazalardır. Hani şimdi biz haykırırız Cevap: açılır kara kaplı kitap: zindan.. Kayış kapar kolumuzu kırılan kemik kan. Hani şimdi bizim soframıza haftada bir et gelir. Ve çocuklarımız işten eve sapsarı iskelet gelir.. Hani şimdi biz.. İnanın: güzel günler göreceğiz çocuklar güneşli günler göre- -ceğiz. Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süre- -ceğiz..... Nazım Hikmet
|
|
|
#2054 (permalink) |
|
Senior Member
|
Gece Bitkilerinden
Gece bitkilerinden korkuyorum, Hayır, geceleri bitkilerden! Gizlenirken vurulmuş ulaklara ağıttır Bana açtığın her telefon. İki kalp arasında en kısa yol: Birbirine uzanmış ve zaman zaman Ancak parmak uçlarıyla değebilen İki kol. An ki fıskiyesi sonsuzluğun Keşke yalnız bunun için sevseydim seni. Cemal Süreya |
|
|
|
|
|
#2055 (permalink) |
|
Senior Member
|
Bu Bizimki
. Yikici bir ask bu, Yikiyor milletin ortasina Tutku yükünü. Bölücü bir ask, Ekmegi suyu bölüyor Günde üç ögün. Hain bir ask bu, Sizin eve hirsiz girer Onunkine polis. Yasadisi bir ask, Evlenmeyi Hiç mi hiç düsünmüyor. Soyguncu bir ask bu, En siradan ezgilerden Sevinçler devsiriyor. Kökü disarda bir ask, Dante ile Beatrice'inkine Fena öykünüyor. Isgalci bir ask bu, Samanlik sevisenin diyor Baska sey demiyor. . Cemal Süreya . |
|
|
|
|
|
#2056 (permalink) |
|
Senior Member
|
Mert dayanır namert kaçar
Mert dayanır namert kaçar, Meydan gümbür gümbürlenir. Şahlar sahi divan açar, Divan gümbür gümbürlenir. Yiğit kendini övende Toplar menzili döğende Kılıç kalkana değende Kalkan gümbür gümbülenir. Ok atılır kal`asından Hak saklasın belasından Köroğlu`nun narasından Dağlar gümbür gümbürlenir. Köroğlu |
|
|
|
|
|
#2057 (permalink) |
|
Senior Member
|
ISTEMİYORUM
Rüzgâr mi dedim.. Isterim ki saçlarin dagilsin. Gece mi dedim.. Hemen düsüncelere dalmalisin. Ask der demez Kalbin hizli çarpmali. Sabah, dememe kalmadan Uyanmalisin. . Özdemir Asaf . |
|
|
|
|
|
#2058 (permalink) |
|
Senior Member
|
Eski Nisan
Canımın yongası, sevdiğim, Bir kaç gün çaldık ilkbahardan Geçtik yıllardır özlediğim Erguvan ışıklı kıyılardan Aşkı sessizlik tanımlar Gençken tersini düşünürdüm Akşamla dönerken geriye dalgalar Yalnızlığı çırılçıplak gördüm Durduktu önünde Ege Denizi`nin Gözleri mayıs bulanığı, Kuytuluğunda eski evlerin Dolaştıktı Ayvalığı Eski nisan, her şey gibi, Kalbim de, rüzgar da eski, Çırpınıp duruyor havada Yitik anıların kelebeği Ataol Behramoğlu |
|
|
|
|
|
#2059 (permalink) |
|
Senior Member
|
Gülme Ey Nazlı Çiçek
‘Gülme ey nazlı çiçek!’ Seni de neşeli diye, Güzel diye koparırlar toprağından, Ayırırlar, Hasrete sürerler, Su vermezler artık, Kırlardaki kardelen olmak istersin, Vitrindeki gül yerine. ‘Gülme ey nazlı çiçek!’ Solgun bak gökyüzüne, Kederli bak,susuzmuşçasına, Dikenlerini çıkar, Yaprakların yerine, Gülme ey nazlı çiçek! Gülme! Seni mutlu sanırlar. Cihan AYRANCIOĞLU |
|
|
|
|
|
#2060 (permalink) |
|
Senior Member
|
Cam Yaz
Adını arayan rumuz Eylüllerden yaz yap bana Bir dönümlük bir dünyada Şiirim mıntıka temizliği Cam şişelere koyduğum Eylüllerden yaz yap bana Bir dönümlük bir çocukluk gökkuşağı uçurtma mayın kardeş ütopya yalancı mücevherler gibi birbirine benzemeyen şiirler yazdım okyanusa karşı ağladım sonra Bak ay karışıyor akşama Acemi mevsimlerdi Aşk adı altında yıllarca tek kale top oynadım Cam üfledi şiirlerimi Batık gökkuşağı, patlamış mayın yırtık uçurtma Eylül gelmeden bavulumda ütopya Kendime trenlerden ayrılık aldım bak ay karışıyor alnıma Adını arayan rumuz bu kardeş sende kalsın Yırt at bu şiiri okuduktan sonra Murathan Mungan |
|
|
|
|
|
#2061 (permalink) |
|
Senior Member
|
tek Hece
Var Mi Beni Içinizde Taniyan Yaşanmadan çözülmeyen Sir Benim Kalmasa Da şöhretimi Duymayan Kimliğimi Tarif Etmek Zor Benim Kimsesizim Hismim Da Yok Hasmim Da Görünmezim Cismim De Yok Resmim De Dil üzmezim Tek Hece Var Ismimde Barinağim Gönül Denen Yer Benim Bülbül Benim Lisanimla ötüştü Bir Gül Için Can Evinden Tutuştu Yüreğine Toroslardan çiğ Düştü Yanginimi Söndürmedi Kar Benim Niceler Sultandi Kraldi şahti Benimle Değişti Talihi Bahti Yerle Bir Eyledim Tac Ile Tahti Akil Almaz Hünerlerim Var Benim Kamil Iken Cahil Ettim Alimi Vahşi Iken Yahşi Ettim Zalimi Yavuz Iken Zebun Ettim Selimi Her Oyunu Bozan Gizli Zor Benim Ilahimle Mevlana'yi Döndürdüm Yunusumla öfkeleri Dindirdim Günahimla çok Ocaklar Söndürdüm Mevladanim Hayir Benim şer Benim Sebep Bazi Leyla Bazi şirin'di Hatrim Için Yüce Dağlar Delindi Bilek Gücüm Ferhat Ile Bilindi Kuvvet Benim, Kudret Benim şer Benim Yeryüzünde Ben ürettim Veremi Lokman Hekim Bulamadi çaremi Asli Için Kül Eyledim Keremi Ibrahimin Atildiği Kor Benim Benim Adim Aşk Cemal Safi
|
|
|
#2062 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ceren Gözlüm
Unuttun mu diye sorma Unutamam ceren gözlüm Sitem edip gönül kırma Dayanamam ceren gözlüm Sen ufkuma doğan güneş Sen gönlüme düşen ateş Burcum bile burcuna eş Ayrılamam ceren gözlüm Bahtımdaki uğurumsun Gönlümdeki gururumsun Yarınımsın umudumsun Unutamam ceren gözlüm Seni yazdım hayatıma Gönlümün her sayfasına İnan senden başkasına Sarılamam ceren gözlüm Sen gözümde tüten duman Sen vardığım en son liman Sen Tanrı`mdan bir armağan Unutamam ceren gözlüm Islanırsa eğer gözün Yüreğime çöker hüzün Ne olursun gülsün yüzün Dayanamam ceren gözlüm Ahmet Selçuk İlkan |
|
|
|
|
|
#2063 (permalink) |
|
Senior Member
|
Ay Kırmızı Aylar Kırmızı
Benim yüzüm budur sanıyorum Çirkin mi diyorum, değil korkulu Tarife göre bir atımlık tedirgin Gününe göre azıcık anlaşılmaz Geceye sorarsanız bir yere yolcu. Belki bir sevme olayında kayıp Bakınca anlaşılır gözlerimin çokluğu Şarabıma gidiyorlar tek kelimeyle Her şarap bir bitendir tarife göre Yani bir aşk mevsimidir bardağın sonu. Bütün yüzler budur sanıyorum Çok kaybettim niye olduğumu Oynasam kazanırdım kendime göre Belki de bir Tanrı bulup sığınır ellerime Büyütür dururdur korkunçluğumu. Onu gezdiriyorum şimdi; o garip, anlaşılmaz Ben ki ölmedim daha, ölümün yüzü bu Bir çiçek kırılsa, bir dal eğilse Yok diyecek doğrusu ölümün zaferine Yani bu uzaklık zorunlu Edip Cansever