|
||
|
|
#2 (permalink) |
|
Site Admin
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
Mekan: San Francisco
|
Tarihin bilinmez noktalarında bulunmuştur aşk
Ve aşk hala kendi bilinmezliklerinde hüküm sürüyor Aşk tanrıçası hanım elleriyle yaratmaya çalışırken aşkı Bu aşka kendisinin de düşeceğini bilememişti Tanrıçaydı Ama kadındı İnsanlar içindi ona göre aşk Her insan bir yudum içmeliydi Her insan başka birini içmeliydi kendisinde Tahtında aşık olan insanları seyrederken tanrıça İrkildi ansızın Kendisinin dahi bilmediği yüreği delice atmaya başladı Nefesi daralıyor bakamıyordu o insanoğluna Hani derler ya Yürekçiği cız etmişti Kendi yarattığı bir şeyle başa çıkamıyordu Tanrıçaydı Ama kadındı Duygularını dizginleyemiyordu Ne yapsın kadındı Tanrıça o kadar güzeldi ki Saçının tek teline can verilirdi Güz kadar güzeldi Ve kış kadar acımasız.... Her gece uykusunda masumca seviyordu onu Tanrıçaydı Ve insanoğluna aşık olmuştu Nihayet yeryüzüne inmeye karar vermişti Ellerini tutmalıydı onun Tanrıça olmasına rağmen gözlerinde ölmeliydi İnsanoğlu tanrıçayı görür görmez aşık oldu Uyurken dahi birbirlerinin ellerini bırakmadılar Hep sustular Aşkı birde böyle yaşamak istediler Bir gün insanoğlu başka bir kadına aşık oldu Erkekti Başka birini de sevdi Belki tanrıça kadar güzel değildi Ama seviyordu işte Kız bir gözyaşı kadar masum Ve her şeyden habersizdi Tanrıça her şeyi öğrendi Yürekçiği kaldıramazdı bu acıyı Ama sevdiği erkeği de bırakamazdı Bırakmamalıydı İntikam... Ya sevdiği erkeğe bir şey olursa... Duraksadı ................. Kadını öldürdü.. ..................... Duraksadı ................ kadındı kıskandı tanrıçaydı ama aşıktı... O günden kalmadır seyrek görülen delice sevdalar İşte o gün başladı ölümüne kıskançlıklar Garip Teymur
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Site Admin
|
Yalana Dair Aşklarınız
Yalana dair aşklarınız Aşklarınız çünkü, Ben yoktum hiç olmuştum Hiçtim aslında bu yakışırdı Kendimi yalanlamaktan sıkılırım Sıkılır bütün aşklar bende Olmaz bir seyrüsefer yalan yolculukların içinde Kendime nihayet bir hikaye buldum Buldum nihayetini de Ben, ve arkamı dönüp gittiğim inançlarım Aşklarıma bu kadar sıkı sarılmışken Kendimi anlatmak, Kendimi aldatmak kadar kolay değil Bir uçtan bir uca dolaşmak tüm geçmişimden Kendim diyorum,ben edebilmişim yani bir ömre sığmış bu yalanlar Bir gezginim artık bu aşkların tarihinde gezen Yıkılan tüm aşkları Yıkılıp ta kül olan tüm hayalleri dolaşırım İçinde bir hikaye olurum bu küllerin Var edebilmek bunca yıkımdan kalanları Küllerinden bir Anka gibi var olması bu masala yakışır Öyle ya giden gitmiş,kalanlar unutulmuştur Tüm bildiğimiz bu,sevgiye aşka dair. Yıkım ertesi terk etmek ve çaresiz bırakmak Yalan saymak geçmişi Yaşadığınız anı unutmadan Ve yalana dair aşklarınızı...... Değer Ulaş Turan
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Site Admin
|
Aşkın Yalancısı
Güneşin doğduğu yerdeyim Arayışların bittiği gökkuşağı çizgisinde Pamuk bulutların içinde Gökyüzünün üstündeyim Ellerim üşümüyor ki Sen gidince boynum bükük kalmadı Sana dair şiir yazmadım ki hiç Söyleyecek bir sitemim olmadı Sen kimdin ki arkadan ağlayacaktım Ne paylaşmıştık ki hatırlayayım İlk paragrafı ben yazmamıştım ki Son noktayı koyan ben olayım Sen ki hiç benim olmayan Kaçak bir tavşan Uçup uçup rüzgarında mı savrulayım Hayattan çalıp çalıp Hepsini sana mı sunayım Sen benim olmadın ki hiç Aşkın yalancısıydın Neden sana inanayım Bana ne söyledin ki Uykumda sesini duyayım Seni deli gibi özlemem için ne sebep var Ben de aşkın yalancısıyım Yolun açık olsun Arkana hiç bakma ki Aklında hep böyle kalayım! Ceyda Ayfer Öz
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Site Admin
|
Yoksa Aşklar Yalanmı
Aynalar hasretinden mi kırılmış? Esen şu fırtınalar yokluğundan mı? Kaderim mi bu alnıma yazılmış? Yoksa bütün aşklar hepsi yalan mı? Kutsal bilirdim dünyada sevmeyi Gerçek aşkı gözlerde görebilmeyi Doğru bilirdim böyle çok sevmeyi Yoksa bütün aşklar hepsi yalan mı? Neden çok sevdi Ferhat Şirinini Bilmeyen yok ki dağlar deldiğini Feda etmedi mi aşka kendini? Yoksa bütün aşklar hepsi yalan mı? Aşk denen şey yoksa eğer dünyada Neden görüyorum seni rüyamda? Niye karanfiller halâ avuçlarımda Yoksa bütün aşklar hepsi yalan mı? Hayrettin Tarhan
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Site Admin
|
Aşktan Yandık Diye Yalan Söylerler
Aşktan yandık diye yalan söylerler! Oysa gerçek aşkın serinliği var... Yakamozlar ile gönül eylerler; Oysa ufukların derinliği var! Dünya pazarına girmeyen bilmez; Ruhunu satmanın bir anlığı var! Aşkın menzilinde kılavuz olmaz! Her ışıklı yolun karanlığı var! Kalbinde aşk varsa, sen ondan söz et! Servet değil gönül yapmaktan haz et! Gençlik sarayını özenle göz et; Yakında onun da viranlığı var! Şan ve şeref düşer yiğit payına. Varlık, yokluk biçim vermez huyuna! Aldanma cebine kanma boyuna; İnsanın toprakta derinliği var! Seni doğruluktan dilden eylerler Atanın gittiği yolu paylarlar “Aşktan yandık” diyip yalan söylerler Oysa gerçek aşkın serinliği var! Aşkın yollarında Yunus’tur deha, Bedel var sevgilim bedelden daha! İstersen varırsın Yüce Allah’a Emek derler bir yüz görümlüğü var. Orhan Seyfi Şirin
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Site Admin
|
Yalancı Aşklar
Hayatım,canım,aşkım olursun İşler yolunda gittikçe Bozulmaya görsün düzenin Olursun hımbıl,yalancı,adi Para getirdikçe eve kralsın Eğer giresen sıkıntıya Anlatamazsın kimseye derdini Kendin için harcama istersen Tek bir kör kuruşu.... Ali Şahinli |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Site Admin
|
Yalancı Aşk
Masumca gelir bazen yalanlar benliğimize Belki kendimizi aldatırız Veya içinden çıkmadığımız kargaşayı yok sayarız Aldatırız kendimizle beraber yanımızdakilerini de Ne, ne yaptığımızın farkındayız ne de yalanlarımızın Alışmışız bir kere kendimizi kandırmayı Aşk mı? O da ne boşver Bana ne demeyi öğrenmişiz içimizdeki yalancı sevgiyle Ama nerden bilirdik ki birgün herkesin yok olacağını Yapayalnız kalacağımızı Ama yok be güzelim ben yok olmayacağım Ve ben içimde saygı duyduğum sevgimle varolacağım Yalan sevgiyle ve çıkarcı aşkla işim olmadı Beni bırak be yalancı aşk Bugünümü kirletme geçmişimdeki gibi Ben varım yok olmadım Seni ise hiç silmedim ve silmeyi düşünmedimde Yok olacaksan bırak çek git Ne sevgine ihtiyacım var nede yalancı sevgine... Seyfettin Bilal Özlük
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Site Admin
|
Ey Aşk Sen Yalansın
nicedir kafa tutmaktayım sana hangı mevsımde pusuya yattın kım bilir.. yoksa bir kez mi yaralarsın insanı ey aşk! karşıma çıksana? arı gıbısın galiba bır ınsanı bır kez yaralayıp sonra ölüyorsun guzelce herkes balına kanıyor senin ve nıhayetınde acı bır tat olarak kalıyorsun dillerde... tek taraflı oldukça varsın seven sevılenden karşılık gordukçe azalıyorsun... ve iniyor esrarlı perden yalana dönüşüyorsun diğer adın alışkanlık oluyor yıtırıyorsun anlamını..! tanrın kimse dua et aşk! sevilen seveni fazla sevmesin aksi halde fazla yaşamazsın bana kalırsa sen koskoca bir yalansın... Okan Savcı
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Site Admin
|
Aşk Yalanla Yürümez
Duruşun başka, gidişin başka. Dillerin başka, gözlerin başka. Gölge düşürdün sen bu aşka. Aşk gölgede yeşermez gülüm. Çiçekleri filizlendirme solacaksa Ümitlere can verme git, ölecekse. Bir rüzgar fısıltısında sönecekse. Aşk alevin yakma, değmez gülüm. Ne yalanlar gördüm, kısa ömürde. Bir yarada sen açma şu gönülde. Hayat bir şekilde yolunda yürürde. Aşk yalanla yürümez, düşer gülüm. Galip Sarı
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Site Admin
|
Aşk Yalancı Çıktı..!
“demiştin ya..! aşk yalancı çıktı..! ” bakışlar yalandı gözlerdeki nemde seviyorum diyen dillerde ya yüreğindeki kıvılcım ellerinin titreyişi yalandı kalbinin çarpıntısıda hatta yalandı sol yanının ağrısı ya yaşananlar sen yalancıya çatmışsan söyle suç aşkta mı tanıdıktan sonra koca adamı diyebilir misin? aşk külleyen yalandı “demiştin ya..! aşk yalancı çıktı..! ” Umut Gül
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Site Admin
|
Ask Yalan Cunku
Bilinc bosaldi bilinsizce Akla dayandi her yonelis Oyle ki cildirislar bile akilca Aklin avuclarinda patladi sonunda Ask yok.. ask yalan edilmis cunku Kaldi mi gecmisten bir damla Sahi ne yapildi onca yasanmislikta Duygular surgun edildi akla Aklin kurumuslugunda olgunluklar buyutuldu Ask yok… ask yalan edilmis cunku Anlamak icin yeter akil Bilmek icin de Yapmak icin de Ya yasam nerde …nerde sevismeler Nerde umut.. nerde bahar Nerde urpertiler.. nerde cocuksu gulumsemeler Nerde sevincler.. nerde dusler Yasam kurumus bir kirik dal Zamanin boyunduruguna esir edilmis Ask yok.. ask yalan edilmis cunku Gassan Satar |