|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Junior Member
![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
|
Şehir ve Ben
Şehir ve Ben
bu şehirde ben varım, bu sokaklar bu evler beni tanır bu şehirle büyüdüm caddeler geniş insanlar azdı tanırdık birbirimizi Çankaya?ya doğru ağaçlar sanki hep bahar kokardı kemiklerimiz donardı kış günlerinde hızlı hızlı evlerimize koşardık bu şehirde ben varım ve anılarım kavgalarım aşklarım hayallerim var ben bu şehre gözüm gibi bakarım ne zaman bir ağacı kesseler ne zaman ismini değiştirseler yolların şehir kayboluyor sanır korkarım kim geçmişini yok ederse sahibi olamaz yarınların bu şehirde ben varım üniversitelerim yurtlarım evim karım bir ömrün geçmesi bir insanın oluşması var gencecik öğrenciydim yakışıklı asistan hani varya sanırdım kendimi sultan o sloganlar yazılmış duvarlarda kurşunlar arasında yaşamak, yaşar kalmak zordu aslında bu şehirde ben varım akın akın göçmen kuşlar gibi insanlar gelirken semtleri doldurması yeni yüzlerin Ankara?lı çekilirdi şehrin yükseklerine Gaziosmanpaşa, Köroğlu, Oran?a anlatacak birşey kalmadığını görerek çocuklarına insanlar çoğalırken gökten otomobil yağdı arabalar kaldırımlara yayalar yollara kaydı bu şehirde ben varım bu şehirde şekillendi hayatım bu şehirde doğmuş karım, ne bilirdim o beni ne bilirdi bu şehirde tanıdım onu, bu şehirde sevdim bu şehirde miniminnacık kanatlarında sevildim bu şehirde oldu evim ve bu şehirde işim bu şehirde ben varım bu şehirde tanıdım iyi, güzel, kötü çirkini bu şehirde sigaraya başladım bu şehirde içtim en efkarlı, en mutlu içkimi bu şehirde evlendirdik her iki kardeşimi ne çok tanıdıklarım oldu ne çok hatırladıklarım ne çok kaybettiklerim oldu ne çok kazandıklarım arkadaşlarım gelirsem yeniden dünyaya yine yerleşirim Ankara'ya bu şehirde ben varım Oğuzkan Bölükbaşı |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|