Geri Git   Number 1 Forum Group > PC -INTERNET - PROGRAMLAR & WEB TASARIMI > Web Tasarımı - SQL Database & İlgili Linkler > SQL ve Database Hakkında Bilgiler

LinkBack Konu araçları
Eski 12-06-2006, 02:54 PM   #1 (permalink)
fam
Senior Member

Giriş Tarihi: Oct 2005
Mekan: BURSA
SQL Server 2005 Resimli Kurulumu

20 ADIMDA SQL SERVER 2005 KURULUMU

Microsoft SQL Server 2005 birçok özelliği ile bizleri etkiliyor. Kendi bilgisayarımıza SQL Server 2005'i kurup bu özellikleri incelemeinin zamanı geldi.
SQL Server 2005 kurulumunu birlikte adım adım gerçekleştireceğiz.

1.AdIm: Kurulumun Başlatılması

SQL Server 2005 DVD'sini (veya CD'sini) taktığımızda kendisi otomatik olarak başlayacaktır. Otomatik olarak başlayan ekranda şu işlemleri yapabiliriz:
Hazırlık (Prepare)
  • Donanım ve Yazılım gereksinimlerini görebiliriz. (Preview Hardware and software requirements).
  • Yayınlanma notlarını okuma (Read the release notes)
  • SQL Server Yükseltme Yönlendirmesi (Install SQL Server Upgrade Advisor)
Yükleme işlemi (Install)
  • Sunucu bileşenleri, araçları, yardım kitabı ve örnekler (Server component, tools, Books Online and samples)
  • SQL Native kurma sihirbazını başlatma (Run the SQL Native Client Installiation Wizard)
Diğer Bilgiler (Other Information)
  • CD'yi inceleme (Browse this CD)
  • SQL Server'ın internet sitesini ziyaret etme (Visit the SQL Server website)
  • SQL Server lisans anlaşmasını okuma (Read he SQL Server license agreement)
Çıkış (Exit)
Kurulumu iptal etmek ve çıkmak için Exit (Çıkış)komut düğmesine basmamız yeterlidir.

1.Şekil : 1.Adım

Biz sunucu bileşenlerini, araçlarını, yardım kitabını ve örnekleri kurmak için, Server components, tools, Books Online and samples seçeneğini seçerek ilerliyoruz.

2.AdIm: Son KullanICI AnlaŞmasINIn Kabulu

Son kullanıcı anlaşması ile ilgili gerekli bilgileri okuduktan sonra, kabul ettiğimizi belirtmek için "I accept the licensing terms and conditions" seçili hale getiriyoruz.

2.Şekil: Lisans anlaşmasının kabulu

Lisans anlaşmasını kabul ederek ilerliyoruz.

3.ADIM: YÜKLEME ÖNCESİ HAZIRLIKLAR

Bu adımda, SQL Server 2005'i yüklemeden önce gerekli olan yazılımları yükleme işlemini gerçekleştiriyoruz. Gerekli yükleme işlemini yaparken, SQL Server 2005 bilgisayarın ihtiyacına göre neleri yüklediği belirten bilgiler verir.

3.Şekil: Yükleme öncesi ön hazırlık

Gerekli yüklemeleri yaptıktan sonra dördüncü adıma geçiyoruz.

4.ADIM: SQL SERVER YÜKLEME SİHİRBAZI

Artık bilgisayarımız, SQL Server 2005 yüklemeye hazır hale gelmiştir. Yükleme sihirbazımız, SQL Server'ı yükleme sihirbazına hoşgeldiniz ekranıyla bizi karşılar.

4.Şekil: SQL Server'ı yükleme sihirbazının başlaması

Sihirbazımızı başlatmak için İleri (Next) diyerek ilerliyoruz.

5.ADIM: SİSTEM KONFİGÜRASYONUNUN SINANMASI

Bu adımda, kurulu olan sistemimizin SQL Server 2005'in çalışması için gerekli olan servislerin yeterliliği sınanmaktadır.

5.Şekil: Sistem Konfigürasyonunun Kontrolü

Sınatmış olduğu servisleri gösteren bu adımda, sınattığı servisler hakkında bilgi vermektedir. Başarılı olarak neticelenenler için, Success (Başarılı) ifadesini kullanarak herhangi bir sorun olmadığını belirtir.
Sistem konfigürasyon işlemi başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra bir sonraki adıma geçiyoruz.

6.ADIM: KAYIT BİLGİLERİ

Bu adımımızda, kayıt bilgilerini belirtiyoruz.
İsim (Name): Kurulacak olan SQL Server 2005 örneğinin ismini veriyoruz.
Şirket(Company): Bağlı olarak çalıştığımız şirketin veya birimin ismini giriyoruz (kendi belirlediğimiz herhangi bir isim olabilir).
Şifre Giriş: DVD veya (CD) üzerinde yazılı olan 25 karakter uzunluğundaki kayıt olma şifresini kutucuklara sırasıyla giriyoruz.

Faydalı Linkler
Eski 12-06-2006, 04:44 PM   #2 (permalink)
SametCan
Senior Member

Giriş Tarihi: Jun 2005
Çok sağolasın..
SametCan Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-06-2006, 04:55 PM   #3 (permalink)
UMUTEK
Senior Member

UMUTEK'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: Number1Forum Türkiye
Ellerine sağlık..
UMUTEK Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-05-2007, 04:20 PM   #4 (permalink)
mutek
Senior Member

mutek'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
tşkler paylaşaım için...
mutek Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-05-2007, 02:05 AM   #5 (permalink)
GAFFUR
Senior Member

GAFFUR'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
teşekkürler paylaşaım için...
GAFFUR Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık