|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
|
Usta Yazarlar Derbiyi Değerlendirdi!..
KAZIM KANAT: "FENERBAHÇE GALATASARAY'I PARÇALAR!.."
Soru: Fenerbahçe ligde son derece başarılı sonuçlar alırken Avrupa’da başarısız oluyor, bunun temel sebepleri nelerdir? Kazım Kanat: “Bir numaralı sebebi Avrupa’da Fenerbahçe’nin oynadığı takımlar Fenerbahçe’den beş gömlek üstün. Bu kadar basit. Lig de ise Fenerbahçe rakiplerinden beş gömlek üstün bir kadroya sahip. Ve ekonomik ve politik güce. Olay budur....” Soru: Milan yenilgisi Fenerbahçe’yi derbi maçta etkiler mi? Kazım Kanat: “Milan yenilgisi Fener’i derbide etkiler, hem de çok olumlu etkiler.” Soru: Derbi maçtaki favoriniz Fenerbahçe mi yani? Kazım Kanat: “Fenerbahçe Milan’ı yenmiş veya berabere kalmış olsaydı “Banko Galatasaray” derdim. Bir de Galatasaray’ın Rize maçını dikkatle izledim vardığım sonuç şu: Fener Ali Sami Yen’de Galatasaray’ı parçalar...” ----------------------------- ATTİLA GÖKÇE : "FENERBAHÇE'NİN ALACAĞI 1 PUAN BİLE BAŞARIDIR!.." Soru: Fenerbahçe ligde son derece başarılı sonuçlar alırken Avrupa’da başarısız oluyor, bunun temel sebepleri nelerdir? ATTİLA GÖKÇE : Kadro yapısına baktığımızda en iyi yabancı oyuncuların Fenerbahçe'de olduğunu görüyoruz. Fakat bu yabancılar uluslararası seviyede yeterli değil. Anelka iyi ama o da formsuz. Fenerbahçe iyi bir takım oluşturdu. Türkiye'de son iki sezonu şampiyon tamamladı. Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı yakalaması için daha farklı bir konsept uygulamak zorunda. Yabancı oyuncuların bir-iki kalite iyi olması gerek. Üç Brezilyalı oyuncu oynamadığı zaman bu oyuncuların yerine görev alan Servet, Deniz ve Kemal yeterli olmuyor. Soru: Milan yenilgisi Fenerbahçe’yi derbi maçta etkiler mi? ATTİLA GÖKÇE : Milan maçından sonra Fenerbahçe'nin enerjisinin ve isteğinin artacağını düşünüyorum. Eğer Alex derbide oynamayacaksa Fenerbahçe biraz zorlanır. Fenerbahçe'nin bu karşılaşmadan beraberlikle ayrılması bile başarıdır. Soru: Peki size göre derbinin yıldızı kim olur? ATTİLA GÖKÇE: Derbinin yıldızı ise her iki takımın forvetleri olur.. ------------------------- GÜRCAN BiLGiÇ : "MİLAN MAÇI DERBİYİ ETKİLEMEZ!.." Soru: Fenerbahçe ligde son derece başarılı sonuçlar alırken Avrupa’da başarısız oluyor, bunun temel sebepleri nelerdir? GÜRCAN BiLGiÇ : Öncelikle Avrupa hedefini gerceklestirecek bir hocası ve yönetimi yok... Saracoğlu Stadı'nda kocaman harflerle "Hedef 17. şampiyonluk" diye yazarken, taraftarı ve futbolcuyu başarıya nasıl inandırcaksınız? Soru: Milan yenilgisi Fenerbahçe’yi derbi maçta etkiler mi? GÜRCAN BiLGiÇ : Etkilemez. Fenerbahçe futbolcusu bu tip maçlardan sonra konstantre olmasını biliyor. Galatasaray'dan dahi iyi takımlar. Farklı bir maç oynayacaklardır. Soru: Peki size göre derbinin yıldızı kim olur? GÜRCAN BiLGiÇ : Galatasaray'dan Ümit Karan Fenerbahçe'den Tuncay.. -------------------- İLKER ATEŞ : "GALATASARAY GALİBİYETE DAHA YAKIN!.." Soru: Fenerbahçe ligde son derece başarılı sonuçlar alırken Avrupa’da başarısız oluyor, bunun temel sebepleri nelerdir? İLKER ATEŞ : Fenerbahçe'nin Türkiye ligine oranla oldukça lüks bir kadrosu var.. Buna rağmen Avrupa'da başarılı olamaması Türk Futbolunun zavallılığıdır.. Ligde mücadele eden 17 takım arasında bu kadar keskin bir uçurumun var olduğu Türkiye'nin tek kaliteli takımı, Şampiyonlar Ligi'nin en çok gol yiyen takımı oluyor ve 1 maç kala havlu atıyorsa bu Türk futbolunun eski karanlık günlerine hızla gittiğinin işaretidir.. Ve korkarım bu uçurum dahada büyüyecek.. Soru: Milan yenilgisi Fenerbahçe’yi derbi maçta etkiler mi? İLKER ATEŞ : Milan maçı derbiyi etkilemez.. Çünkü bizim takımlarımızın garip huyları var.. Takımlarımız bir bozgunun ardından böylesine büyük maçlarda son derece sansasyonel sonuçlar alabiliyorlar.. Fenerbahçce zaten Milan maçında derbiyi düşünerek kendini sakladı.. Gerçi saklamasaydı da sonuç değişmezdi.. Soru: Peki size göre derbinin yıldızı kim olur? İLKER ATEŞ : Necati bana göre maça damgasını vuracak.. Saidou olumlu yönde ön plana çıkacak bir diğer isim olacak.. Fenerbahçe'nin yıldızı daha çok ama ben Galatasaray'ı galibiyete yakın görüyorum.. ----------------- ENGiN VEREL : "KALECİLERİN DERBİSİ!.." Soru: Fenerbahçe ligde son derece başarılı sonuçlar alırken Avrupa’da başarısız oluyor, bunun temel sebepleri nelerdir? ENGiN VEREL : Fenerbahçe ligde başarılı ama hangi ligde başarılı bir bakalım. Beşiktaş ve Trabzon'un olmadığı, Galatasaray'ın problemli olup yıldız futbolcusu olmadığı ligde başarılı. Zaten puan cetvelinde 3,4 ve 5. sıradaki takımlara baktığmızda herşey çok daha iyi anlaşılıyor. Avrupa'daki başarısızlığın nedeni ise kadrosunda bu kadar yıldız futbolcu bulunan Fenerbahçe'nin tek sorunu sistem. Ne kadar yıldız olursa olsun sistem çok önemli. Fenerbahçe'de sistemsizlik sistem olmuşsa Avrupa'da başarı yakalaması zor. Kadroya ve yıldız futbolculara baktığımızda Fenerbahçe'nin açık ara önde olması gerekir. Soru: Milan yenilgisi Fenerbahçe’yi derbi maçta etkiler mi? ENGiN VEREL : Bana göre Milan'dan alınan yenilgi Fenerbahçe için dezavantaj değil avantaj olur. Eğer Fenerbahçe galip gelmiş olsaydı avantaj Galatasaray'da olurdu. Soru: Peki size göre derbinin yıldızı kim olur? ENGiN VEREL: Derbinin yıldızı ise her iki takımın kalecisi maçta en önemli isim olacaktır. --------------------- ZAFER ERTEM : "ALEX DERBİYE DAMGASINI VURUR!.." Fenerbahçe ligde son derece başarılı sonuçlar alırken Avrupa’da başarısız oluyor, bunun temel sebepleri nelerdir? ZAFER ERTEM: Fenerbahçe Türkiye sınırları dışında hiç bir zaman önemli bir hedef koymadı.. Hep Türkiye ligini baz aldı.. Türkiyedeki başarıları kazanç olarak kabul etti.. Bu mantık onları avrupa hedefinden uzaklaştırdı.. Bunun için her yıl ilk turda eleniyorlar.. Hep avrupayı hedef gösteren başkanlarınıda hayal kırıklığına uğratıyorlar.. Soru: Milan yenilgisi Fenerbahçe’yi derbi maçta etkiler mi? ZAFER ERTEM : Bence etkilemez.. Fenerbahçe avrupa'da yensede yenilsede önemli bir tepki almıyor.. Onlar için önemli olan ligde alınacak şampiyonluk.. Kadroları zengin ve Türkiye'de şampiyonluk için şartlanmışlar.. Ben bir aksilik olmazsa Fenerbahçe'nin kazanacağına inanıyorum.. Soru: Peki size göre derbinin yıldızı kim olur?.. ZAFER ERTEM : Oynarsa Alex sahanın yıldızı olur.. Alex'in damga vurabileceği bir mücadelede tabi ki Mondragon'da öne çıkacaktır.. |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|