Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Spor & Hobiler > Süper Lig ve Milli Takım

LinkBack Konu araçları
Eski 22-01-2008, 12:40 PM   #1 (permalink)
kaya22
Technical Admin

kaya22'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: Hayal Gözlüm
Sinirleri bozuk

Sinirleri bozuk

Tüzemen: Polat'ın 'Katlediliyoruz. Federasyon seçimine kadar bu böyle gider' demeci, transfer yapamamanın stresi sonucu ortaya çıktı; G.Saraylı yöneticilerin sinirleri bozuk..
Serbest Kürsü, bir kez daha Türk futboluna damga vuran gelişmeleri masaya yatırdı. SABAH'ın usta kalemleri; Polat'ın demecinden federasyon seçimlerine, Beşiktaş'ın yükselişinden Trabzonspor'un düştüğü duruma kadar her konuda gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.
* Editör: G.Saray-Bursa maçından sonra Adnan Polat "Yeni federasyon seçilene kadar böyle olacak; belli oldu" diyerek Ulusoy Federasyonu'nun G.Saray'ın önünü kesmeye çalışacağını ima etti. Böyle bir ihtimal var mı, yoksa Polat senaryo mu yazıyor?
* Ahmet Çakar: Yöneticiler federasyon ve MHK yöneticileriyle yaptıkları pazarlıkları işler iyi giderken gündeme getirmiyorlar. Ne zaman canları yanıyor, saldırıya geçiyorlar. Demek Polat, Ulusoy'un yanında durduğu dönemde ondan yardım almış ki, şimdi desteğini çeken G.Saray'ın seçime kadar tırpanlanacağını söylüyor. Aynısı bütün yöneticiler için geçerli. Bu eser, Ulusoy'un ve zamanında onun yanından ayrılmayan daha sonra ise satan kulüp başkanlarınındır. Eserinizle övünün. Bu ülkenin milyonlarca dolarını son dönemde reklam adı altında harcayan federasyonu Allah'a havale ediyorum. lGürcan Bilgiç: Keşke Sayın Polat herkesin tartıştığı penaltı kararlarından sonra da hakem lerle ilgili endişelerini dile getirseydi...
* İskender Günen: Polat'ın açıklamaları gösterdi ki, kendi takımına haksızlık yapılmadığı sürece federasyon başkanı ve hakemler iyi... Böylesi yönetimlerin bulunduğu bir yerde, Türk futbolunun geleceği konusunda iyimser olabilmemiz son derece zor.
* Kazım Kanat: Bu federasyon sayesinde, F.Bahçe Denizli'de ezdirildiği için şampiyon G.Saray oldu. Polat da, "Saat kaç?" diye böbürlenerek bağırdı.
* Levent Tüzemen: G.Saray'ın önünün kesildiğini düşünmüyorum. Yönetim, transfer yapamamanın stresi içinde böyle bir yorum yapmayı tercih etmiş. Seçim öncesi yıpratmalar, "Canaydın, Polat'ı listesine almayacak" gibi manşetler Adnan Polat'ın sinirlerini geriyor. Polat maça geldiğinde çok sinirliydi. Ayaküstü konuşmamızda da bana "Geçmiş olsun" dedi. Oysa ben gribi yılbaşından önce geçirmiştim. Polat, "Demek ki insan yatağa düşebiliyormuş. Kalli grip olunca herkes sallamıştı. İnsanlar ancak kendi başlarına bir şey gelince gerçeği anlıyorlar" serzenişinde bulundu. Sonra da "O kadar çok sakatlık yaşıyoruz ki Kalli kadro oluşturmakta zorlanıyor" dedi. Bence para bulamamak, Basinas transferini bitirememek ve seçim atmosferine erken girmek Polat'ı etkilemiş. lEditör: G.Saray-Bursa maçının hakemi Bülent Yıldırım için ne söyleyeceksiniz?
* A.Ç: Yıldırım futbolun ruhuna ihanet etmiştir. Güreş ve karate gibi sporların sahada olduğu maçta ilk kırmızı 90'da geliyorsa düşünün durumu... Maçı ringe çevirerek çocuklara kötü örnek olmanın izahati yok.
* K.K: Sahada kötü niyetli 22 oyuncu var. En kötüsü de İsmail Güldüren... 22 tane kötü niyetli oyuncu varken hakem ne yapsın?

'G.SARAY YARIŞTA FAVORİ'
Editör: Çok eleştirilen G.Saray yine kazandı. Neler söyleyeceksiniz?
L.T: Avrupa maçlarına kadar G.Saray yarıştan kopmaz. Linderoth'u kaybettiler, Lincoln'ün ne zaman döneceği meçhul. Canaydın, Riva Projesi'ne kongreden 'ret' geldiği zaman "Ben 7.5 milyon doları arka cebimden çıkartırım" demişti. Şimdi de ağırlığını koyup Basinas'ı bitirmeli.
* İ.G: G.Saray'ın sorunu orta saha... Lincoln'den verim alamazlarsa Basinas bile gelse şampiyonluk yarışında işleri kolay değil.
* G.B: F.Bahçe'de Alex, Beşiktaş'ta Delgado olmayınca ciddi sorunlar başgösteriyor. G.Saray haftalardır Lincolnsüz oynuyor. Çalım atmaktan başka özelliği olmayan Arda'yla takım öyle veya böyle pozisyona giriyor. Ayrıca Nonda çok etkili... Bence G.Saray'ın sorunu Barış ve Uğur'un antipatiklikleri. Barış'ın Ali Tandoğan'ı aratmayan centilmenlik dışı tahrikleri, takım olarak çok istekli görünen ve iyi futbol oynamaya çalısan G.Saray'ı sevimsiz gösteriyor.
* A.Ç: Sezon başında favorim G.Saray'dı, hâlâ da öyle. Lincoln, Linderoth, Ayhan gibi oyuncuların eksikliği handikaptır. Buna rağmen bu bölümü çok fazla hasarla atlatmadılar. Kalli sezon sonuna kadar büyük taktik hatalar ve abuk subuk disiplin gösterileri yapmazsa G.Saray ipi göğüsler.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 22-01-2008, 12:40 PM   #2 (permalink)
kaya22
Technical Admin

kaya22'ın Avatarı

İlgi: Sinirleri bozuk

'Kulüpler Erzik'in adını vermeye çekinmesin'

* Editör: 14 Şubat'taki federasyon seçimi için ne söyleyeceksiniz?
* A.Ç: Ulusoy olmasın. 7 yıldır muhalefet yapmaktan saçlarım beyazladı. Satıldım, yalnız bırakıldım. Tek adayım Erzik ama onda da ciddi sıkıntı var. "Karşıma rakip çıkmasın" diyor. Böyle şey olmaz. Bugün ilkokul 2'de sınıf başkanı seçilirken bile en az 2 aday oluyor.
* G.B: Erzik hepimizin düşündüğü konsensus isim... Destek gördüğü anda karşısına 20 aday da çıksa seçime girer.
* İ.G: Demokrasinin bulunduğu yerde tek bir kişinin aday olarak çıkması kadar yanlış bir şey yok.
* L.T: Erzik benim de adayım. Dünya futbolu; bilgi ve becerisine güvenip onu yıllardır iş başında tutuyor. Geçmişte çok kalbini kırdık ve sahip çıkmadık. Dört kulübün başkanı Türk futbolunun geleceği için Erzik adını söylemekten çekinmesinler.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-01-2008, 12:40 PM   #3 (permalink)
kaya22
Technical Admin

kaya22'ın Avatarı

'Beşiktaş gümbür gümbür geliyor'

* Editör: Beşiktaş'taki isteği, arzuyu, değişimi görüyoruz. Beşiktaş'ın biraz da sessiz sedasız gelişini nasıl yorumluyorsunuz?
* K.K: Beşiktaş sessiz sedasız gelmiyor. Haftalardır çatır çutur, mağlubiyetlerden kurtularak geliyor. Bir gol atıyorlar, 11 futbolcu sahada kenetleniyor. Yedek kulübesi bile sarmaş dolaş oluyor. Delgado, Tello ve Cisse muhteşem oynuyor. Ama medyanın gözü kör... Beşiktaş'ı görmek istemedikleri için görmüyorlar.
* A.Ç: Beşiktaş'ın coşkusu ve kazanma isteğini takdire değer buluyorum. Ama ilk veriler, Holosko'ya verilen 5 milyon euronun günah olduğunu gösteriyor.
* G.B: Beşiktaş'ın sezon başından beri kalite sorunu vardı. 8-0 gibi ağır bir şok yaşadılar. Yarıştaki tüm rakiplerine kaybettiler. Buna rağmen dimdik ayakta ve iddialı oluyorlarsa bu büyük başarıdır. Beşiktaş'ın iki komutanı Tello ve Delgado'dur. Böyle giderse Şilili oyuncuyu Alex'le kıyaslamaya başlayacağız. Nefis paslar atıyor.
* İ.G: Tello yetenekli bir Şilili. Özellikle ligin ikinci yarısında Beşiktaş'ın Delgado'yla birlikte sonucu değiştiren ismi. Yalnız şu an ofansif anlamda zenginlikleri üst düzeyde görünse de, savunmadaki yetersizliklerinin büyük dezavantaj yarattığının bilincinde olmaları gerekiyor.
* L.T: Beşiktaş'ta sonuca etki edecek oyuncu sayısı arttı. Holosko'nun gelişi Nobre ve Bobo'yu da ciddi bir rekabet ortamına soktu. Takımın daha çok Delgado ve Tello'yla oynamaya çalışması ***if veren bir Beşiktaş izlettirmeye başladı. Beşiktaş'ın zayıf karnı kalesi ve defansıdır.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-01-2008, 12:41 PM   #4 (permalink)
kaya22
Technical Admin

kaya22'ın Avatarı

Semih'e alternatif şart

Bilgiç: F.Bahçe yabancı transferi yapamayabilir. Kayseri'den Gökhan ve Topuz için bastırıyorlar. Mutlaka Semih'e alternatif bir forvet almalılar..
lEditör: Alex döndü, F.Bahçe deplasmanda farklı kazandı. Transferin bitmesine 9 gün var. Yabancı hakkı hangi bölge için kullanılmalı?
* A.Ç: F.Bahçe'nin en önemli eksikliği forvettir. Bugün Semih sakatlansa F.Bahçe tüm zamanların en dengesiz takımı olur. Gönül ister ki iyi bir forvet alsınlar. Ama bunlar çakıl taşıyla olmuyor. F.Bahçe'nin aradığı tarz oyuncuları devre arasında bulmak hiç kolay değil. Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal'ın adları geçiyor ama onların fiyatı da çok yüksek. Ben olsam paraya kıyar ve yabancı bir forvet alırım. Çünkü her mevkiinin alternatifi var; Semih'in yok.
* K.K: F.Bahçe'nin en önemli eksiği Alex'in alternatifinin olmayışı. Tümer Metin de gittikten sonra Alexsiz F.Bahçe'nin hiç olduğu belgelendi.
* G.B: Geçen hafta G.Saray kazanırken Rize'yi konuştuk; "Bu kadar kötü takım olur mu?" dedik. Rize, G.Antep'in yanında Real Madrid gibi kaldı. Bu kadar dirençsiz ve umursamaz takım görmemiştim. F.Bahçe sadece kalitesini kullanıp biraz da koşunca rahat kazandı. Yabancı transferi ise yarın (bugün) SABAH'ta okuyacağınız haberde belirtildiği gibi zora girdi. Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal için çok bastırıyorlar. Eğer Kayseri verirse bence maliyetine bakmadan alacaklardır. Bu kadro konsantre oynadığı takdirde Türkiye'de problem yaşamaz. Semih'in alternatifi ise mutlaka yaratılmalı.

'ALEX'İ TANIYAMADILAR'
* İ.G: G.Antep'i anlamakta zorluk çektim. Alex'e göz markajı yaparsanız sonuç bu olur. Semih'in yokluğunda ise F.Bahçe pozisyon bulmakta zorlanır.
* L.T: Yıllardan beri Türkiye'de Alex dip koşularıyla gol atıyor, tüm takımlar seyderiyor. Demek ki Türkiye'deki hocalar dip koşusunun ne olduğunu bilmiyor. Herkes 5-6 adamın olduğu bölgeye oyuncu transfer edilmesi gerektiğini düşünüyor. Ben hâlâ sağ kanat oyuncusu gerektiğini söylüyorum. Semih olmasa Deivid oynar, Kazım oynar, olmadı İlhan Parlak oynar. Sağ tarafa alınacak çabuk bir oyuncu ise takımın hücum gücünü ikiye katlar.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-01-2008, 12:41 PM   #5 (permalink)
kaya22
Technical Admin

kaya22'ın Avatarı

Sivas'ın kader maçı

* Editör: Sivas-F.Bahçe maçı ne olur?
* L.T: F.Bahçe'nin yumuşak ayakları Sivas'ta buzda dansa çıkacaklar. Erken gidip yüksek rakıma alışmazlarsa hüsran yaşayabilirler. Sivas kazanırsa kendisi gibi G.Saray'ı da rahatlatır.
* İ.G: F.Bahçe'nin Sivas'ta işi hiç de kolay değil. Çünkü karşılarında inanmış bir takım var. Beraberlik maçı.
* G.B: F.Bahçe pas yaparak kazanıyor. Sivas'ta bu zor olacak. İlk golü atanın kazanacağı bir maç gibi görünüyor. Duran toplar da sonucu belirlemede etkili olur. Ya F.Bahçe, ya beraberlik.
* A.Ç: "Şu kazanır, bu kazanır" diyemeyiz. Her türlü sonuca açık. F.Bahçe tecrübesiyle daha iyi oynayabilir.
* K.K: Türkiye'de 2 takım kendi kaderini belirleyebilir. Beşiktaş İnönü'de F.Bahçe ve G.Saray'ı yenerse şampiyon olur. Sivas sahasında üç büyükleri yenerse şampiyon olur ya da şampiyonun kaderini çizer. Sivas yenerse tarih yazar ve kendi kaderinin de yolunu açar.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-01-2008, 12:42 PM   #6 (permalink)
kaya22
Technical Admin

kaya22'ın Avatarı

Yanal'ın cevaplaması gereken sorular var

* Editör: Trabzon'un hali ne olacak?
* A.Ç: Bu yönetim anlayışıyla nerelere kadar gideceğini kestirmek mümkün değil.
* L.T: Futbolcular kendilerine olan güvenlerini kaybetmiş. Bu gidişle Trabzon küme düşmeme mücadelesi verecek.
* K.K: Önce Ersun Yanal'ın hali ne olacak? Kocaman şişirilmiş bir balon olan Yanal'ın antrenörlük hayatı bitti. Bir zamanlar efsane olan Eskişehir ikinci ligde, Göztepe amatör kümede. Trabzon düşerse asla şaşırmam.
* G.B: Kaybetmeye alışmaları bugünleri kaçınılmaz hale getirdi. Futbolcular sonucu kabul ediyor ve sorumluluk almıyorlar.
* İ.G: Yönetim geldiği günden bu yana hiçbir şey üretmedi. Yanal da "Kadrom yetersiz" dedi. Kendisine sorularımız var:
1- Madem kadro yetersizdi, Ceyhun ve Celaleddin'i neden kadro dışı bıraktın?
2- Trabzon'un kadrosu diğer büyüklere göre yetersiz olabilir. Peki, OFTAŞ'ın kadrosu çok mu yeterli?
3- Gökdeniz ve Yattara gibi oyuncuların ikinci yarı performanslarındaki düşüşün sorumlusu kim? Transferin bitmesine 9 gün var. Yönetim bu süreyi de olumlu kullanamaz. Oyuncular Trabzon'u bu durumdan kurtarmazlarsa seneye kulübün yeri Süper Lig olmaz.
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık