Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Kapalı Konular / Off Topic

LinkBack Konu araçları
Eski 13-05-2008, 12:19 AM   #1 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Euro2008 haberleri

Millilere şok haber

Hazırlık kampı için Antalya'da bulunan ve moral depolayan A Milli Futbol Takımımızdan kötü haber geldi. Fenerbahçe'de bu sezon sergilediği futbolla beğeni kazanan ve milli takıma çağrılan Gökhan Gönül'ün 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

A Milli Takım'ın Antalya'daki hazırlık kampından Servet Çetin'in sakatlık haberinden sonra üzücü bir haber daha geldi.

Sezonun son bir ayında ağrılarına karşın takımında oynayan ve fiziksel düşüşü dikkat çeken Gökhan Gönül'ün sağ ayağındaki sıkıntısı sürünce bugün kontroldan geçirildi. Gökhan Gönül, özelllikle dönüşlerdeki rahatsızlığı nedeniyle ligin son haftalarında yüzde 100 performansla oynayamadığını belirtti.
Yapılan tıbbi kontroller ve çekilen MR sonucunda Gökhan Gönül'ün sağ ayak ikinci tarak kemiğinde ödem belirlendi ve en az üç hafta tam kapasiteyle antrenmanlara katılamayacağı ortaya çıktı.

Milli Takım doktorları, futbolcunun bu koşullarda yükleme yapamayacağını, yapsa da performansının soru işareti olacağını teknik heyete bildirdiler. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Antalya'ya antrenman yapmak amacıyla değil, tatil ve takımı kaynaştırma hedefiyle geldiklerini vurgulayarak "Henüz çalışmalara başlamadan sakatlıkların ortaya çıkması çok üzücü. Volkan ve Servet'in durumlarından haberdardık ama Gökhan Gönül'ün sakatlığı bizim için tatsız bir sürpriz oldu" dedi.

Terim, Gökhan Gönül hakkında son kararını gelişmelere göre önümüzdeki günlerde verecek. Milli Takım'ın 20 oyuncu ve üç kaleciden oluşan Euro 2008 kadrosunu 28 Mayıs'ta UEFA'ya bildirmesi gerekiyor.
digitur_81 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Faydalı Linkler
Eski 13-05-2008, 12:20 AM   #2 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

İlgi: euro2008 haberleri sonuçları (lütfen başka konu açmayınız)

UEFA finaline İsveçli hakem

UEFA Kupası final maçını, İsveçli hakem Peter Frojdfeldt'in yöneteceği açıklandı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, 14 Mayıs Çarşamba günü İngiltere'nin Manchester kentinde, Glasgow Rangers ve Zenit St. Petersburg takımları arasında yapılacak UEFA Kupası final maçını, Frojdfeldt'in yöneteceği belirtildi. Frojdfeldt'in yardımcılıklarını Steffen Wittberg ve Henrik Andren yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson olacak. UEFA'nın açıklamasında, Frojdfelt ve yardımcılarının, gelecek ay Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde de görev alacağı kaydedildi.

Frojdfeldt, 8 Nisan'da oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde, Liverpool-Arsenal maçını da yönetmişti.
digitur_81 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Eski 13-05-2008, 12:21 AM   #3 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Millli Takım'ın ve Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, Avrupa Şampiyonası öncesinde kalede güven veren açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli kaleci, bu mevkide oynayacak tüm oyunculara güvenilmesi gerektiğini söyledi.

Belek'te A Milli Takım'ın kamp yaptığı otelde düzenlenen barbekü partisinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan tecrübeli kaleci, soruları cevaplandırdı. Bir basın mensubunun "Şampiyonada kalede bir sorun yaşanılır mı?" şeklindeki sorusuna, "Hiç kimse merak etmesin kalede bir sorun olmaz. Gerek burada oynayacak ben olayım, gerek Volkan Demirel gerekse genç arkadaşımız Tolga Zengin olsun. Herkesin özgüveni yerinde kimse merak etmesin kalede bir sorun yaşanmaz" diye cevap verdi.

"FİNAL OYNAYACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda final oynayabileceğine inandığını belirten tecrübeli kaleci, "Final oynayıp kupayı alabilmek için bir inancımız var. Bizim hedeflerimiz büyük. Bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Bunları yapabilirsek ne mutlu bize. Yapamazsak canımız sağolsun. Ama biz şampiyonada başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.
digitur_81 Çevrimdışı  
Eski 13-05-2008, 12:22 AM   #4 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Milliler testten geçti

Euro 2008 hazırlıklarına başlayan A Milli Takım aday kadrosunun Antalya kampında, bugün futbolculara önce beslenme ve sıvı alımı konusunda eğitim verildi. Daha sonra Amerikalı performans uzmanı Scott Piri ve diyetisyen Megan Mangano yönetiminde futbolculara bir dizi test yapıldı. Performans testleri ve esnek hareketlilik gözlemi, yarın ve çarşamba günü yapılacak testlerle devam edecek. Scott Piri ve Megan Mangano, 2006 Dünya Kupası'nda Alman Milli Takımı'yla çalışan Athlete's Performance ekibinde yer almışlardı
digitur_81 Çevrimdışı  
Eski 13-05-2008, 12:23 AM   #5 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Emre Güngör de A Milli Takım aday kadrosuna davet edildi

A Milli Takım'ın daha önce açıklanan 26 kişilik aday kadrosunda yer alan Servet Çetin'e yapılan tıbbi kontrollerde, kasığındaki sakatlığın ciddi olduğu ve futbolcunun iyileşmesinin 3 haftayı bulabileceği açıklandı.

Bu gelişme üzerine, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, Galatasaray'dan Emre Güngör'ü de aday kadroya davet etti.

KALECİLER

1- VOLKAN DEMİREL FENERBAHÇE

2-RÜŞTÜ REÇBER BEŞİKTAŞ

3-TOLGA ZENGİN TRABZONSPOR

SAVUNMA OYUNCULARI

4- GÖKHAN GÖNÜL FENERBAHÇE

5-SABRİ SARIOĞLU GALATASARAY

6-GÖKHAN ZAN BEŞİKTAŞ

7-İBRAHİM KAŞ BEŞİKTAŞ

8-EMRE AŞIK ANKARASPOR

9-SERVET ÇETİN GALATASARAY

10-HAKAN KADİR BALTA GALATASARAY

11-EMRE GÜNGÖR GALATASARAY

12-UĞUR BORAL FENERBAHÇE

ORTA SAHA OYUNCULARI

13- MEHMET AURELIO FENERBAHÇE

14-MEHMET TOPAL GALATASARAY

15-EMRE BELÖZOĞLU NEWCASTLE UNİTED

16-TÜMER METİN LARISSA

17-YILDIRAY BAŞTÜRK VFB STUTTGART

18-HAMİT ALTINTOP BAYERN MÜNİCH

19-AYHAN AKMAN GALATASARAY

20-ARDA TURAN GALATASARAY

21-TUNCAY ŞANLI MIDDLESBROUGH

22-KAZIM KAZIM FENERBAHÇE

HÜCUM OYUNCULARI

23-GÖKDENİZ KARADENİZ RUBIN KAZAN

24-NİHAT KAHVECİ VILLARREAL

25-HALİL ALTINTOP SCHALKE 04

26-SEMİH ŞENTÜRK FENERBAHÇE

27-MEVLUT ERDİNÇ SOCHAUX

digitur_81 Çevrimdışı  
Eski 13-05-2008, 12:29 AM   #6 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Milli Takım'ın Antalya kampı devam ediyor 12.05.2008

Milli Takım'ın Antalya Gloria Golf Resort'taki kampı devam ediyor. Futbolcular bu sabah başlayan test çalışmaları, yarın da devam edecek.

Emre Güngör'ün eklenmesiyle 27 kişiye çıkan aday kadronun şu an için 18'i kampa katılmış durumda. Tuncay Şanlı bu akşam saatlerinde kampta olacak. Böylece kamptaki futbolcu sayısı 19'a ulaşacak.

Hamit Altıntop'un Almanya'da, Gökhan Zan'ın ABD'de tedavileri sürüyor. Hakan Balta, eşinin doğum yapma ihtimali nedeniyle kampa daha sonra katılacak. Halil Altıntop, Nihat Kahveci, Gökdeniz Karadeniz, Mevlut Erdinç, Yıldıray Baştürk kulüplerinin lig maçları devam ettiği için Antalya'ya gelemediler.

Diğer Haberler
Gökhan Gönül'den üzücü haber // 12.05.2008
A Milliler testten geçti
// 12.05.2008
A Milli Takım, mangal partisinde buluştu // 12.05.2008
A Milli Takım'ın Antalya kampını izleyen medya mensuplarının dikkattine // 12.05.2008
Emre Güngör de A Milli Takım aday kadrosuna davet edildi // 11.05.2008
A Milli Takımımızın EURO 2008 aday kadrosu açıklandı // 11.05.2008
Milli Takım'ın Antalya kampını izleyecek basın mensuplarına duyuru // 09.05.2008
A Milli Takım, Amerikalı performans uzmanları ile çalışacak // 06.05.2008
A Millilerin, Avrupa Şampiyonası programı // 05.05.2008
EURO 2008 için bilet satışları 12 Mayıs'ta sona eriyor
digitur_81 Çevrimdışı  
Eski 13-05-2008, 08:54 PM   #7 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

İlgi: Euro2008 haberleri (lütfen başka konu açmayınız)

"Kimse üzülmesin"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim LİG TV'ye konuştu. Üst üste yaşanan sakatlıklardan dolayı Türk halkının endişeye kapılmaması gerektiğini belirten Terim "Gökhan Gönül ve Servet'in sakatlıkları sürprizdi. Gökhan Zan'ın durumuna da Bilefeld'de karar vereceğiz. Kimse üzülmesin. Biri yoksa diğeri çıkar oynar. Kazanırız kaybederiz ama 11 kişi çıkarız" açıklamasını yaptı.

Terim Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gruptan çıkacağımıza inandığını kaydederek "2002'den beri turnuvalarda yokuz. Kendimizi hatırlatmaya gidiyoruz" diye ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
digitur_81 Çevrimdışı  
Eski 14-05-2008, 12:06 AM   #8 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

"Kendimizi hatırlatmaya gidiyoruz"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na çok farklı duygularla gittiklerini belirterek, ''Dünyaya ve Avrupa'ya kendimizi hatırlatmaya gidiyoruz'' dedi.

Milli Takım ana sponsoru Coca Cola, A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Gloria Golf Resort Otel'de mangal partisi düzenledi. Partiye Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolcular katıldı.

Yemek öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Terim, ''Sonuç ne olursa olsun, şampiyonada olmak çok önemli'' dedi. 2002 yılındaki başarının ardından dünyanın Türk Milli Takımı'nı unuttuğunu belirten Terim, şöyle konuştu:

''Dünyaya ve Avrupa'ya kendimizi hatırlatmaya gidiyoruz. Bu turnuvada var olmak demek, başarınızın bir bölümünü ortaya koymuşsunuz demektir. Türk halkı bizi çok yakından tanıyor. Küçük şeylerle tatmin olmayacağımızı çok iyi biliyorlar. Kendimizi hatırlatacağımızı, sadece gruptan çıkmakla kalmayacağımızı belirtmek istiyorum. Bir hedef koyduk, ona ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız.''

Şampiyonaya katılan ekiplerin, Avrupa'nın en iyi takımları olduğunu belirten Terim, şampiyonada zayıf takım bulunmadığını söyledi.

Terim, ''55 ülke arasından ilk 16'ya kalmış takımlar arasında kolay rakip beklemek yanlış olur. İlk maçımızı, son finalist Portekiz ile oynayacağız. Yıldız isimleri var. Bizim de yıldızlarımız var. İşin zorluğunu, mücadelesini bilen bir ekibiz. Mücadele içinde olursak, gruptan çıkmakla kalmayıp, o ilk iki sıra arasında yer alacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

-MİLLİ TAKIM KADROSUNUN BELİRLENMESİ-

Terim, Milli Takım kampına 26 futbolcunun çağrıldığını, ancak 28 Mayısta bu sayının 23'e indirileceğini bildirdi. Kendisi için oyuncu seçmenin zor olduğunu ifade eden Terim, şöyle devam etti:

''Baktığımız zaman atak oyuncu olarak Nihat, Halil, Tuncay, Gökdeniz, Mevlüt ve Semih'i seçtik. Gönül isterdi ki, daha çok oyuncu alalım. Ayın 28'i benim için daha zor. 26 kişilik kadroyu 23'e düşüreceğiz. UEFA'nın istediği budur. Umarım o zamana kadar sakatlıklarımız da düzelir. Ama şunu kimse unutmasın ki, çağırdığım, çağırmadığım her oyuncu bize hizmette bulunmuştur. Milli Takıma çağrılmamak dünyanın sonu değildir. Türkiye'nin 2010 kadrosu bile hazırdır. O yüzden duygusal, romantik bakmaktan ziyade, biraz daha realist bakmak gerekir. Türk halkı dualarını, o pozitif enerjilerini bizden esirgemesin. Biz onları en iyi şekilde temsil edeceğiz.''

-SERVET ÇETİN-

Öte yandan mangal partisine katılan futbolculardan Servet Çetin de sakatlığının sürdüğünü, tam olarak hazır olabilmesi için en az 10 güne ihtiyacı olduğunu belirtti.

Çetin, ''Sakatlığım sürüyor. Biraz zamana ihtiyacım var. 9-10 gün hiçbir şey yapamayacağım. Ondan sonra çalışmalara başlarsam, hazırlık maçlarına yetişebileceğimi düşünüyorum. İnşallah yetişirim. En azından bir hazırlık maçına yetişirsem çok iyi olur. Ben elimden gelen özveriyi gösteriyorum'' diye konuştu.

-ARDA TURAN-

Mangal partisine katılan Milli Takımın genç yıldızı Arda Turan, grupta güçlü takımların bulunduğunu, ancak iyi konsantre oldukları takdirde, gruptan çıkabileceklerini söyledi.

Türk halkından kendilerine inanmalarını isteyen Turan, şunları kaydetti:

''Güçlü bir gruptayız. İyi konsantre olursak, kendimize güvenirsek yenemeyeceğimiz bir takım yok. İyi futbol oynayıp, gruptan çıkacağımıza inanıyorum. İlk maç bizim için çok önemli. İlk maç yenilmezseniz, moral olarak da diğer maçlara daha iyi çıkıyorsunuz. İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçları da çok önemli. Sonuçta 3 maç oynuyorsunuz. İyi oynarsak gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Galatasaray'da yaşadığım şampiyonluk, Süper Lig'de yaşadığım ilk şampiyonluktu. Hayatımın en güzel gününü yaşadım, ama artık geride kaldı. Şimdi Milli Takımdayız. İyi konsantre olmalıyız. Türk insanı için duygu çok önemlidir. Biz bu duyguyu en iyi şekilde sahaya yansıtmak istiyoruz. Sadece onlardan istediğimiz dualarını bizden eksik etmesinler.''

-GÖKHAN GÖNÜL-

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncularından Gökhan Gönül ise sakatlığının geçmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Avrupa Şampiyonası'nda forma giymeyi çok istediğini ifade eden Gönül, ''Sakatlığımın geçmesi için doktorlar ellerinden geleni yapıyorlar. En kısa zamanda iyileşip takımdaki yerimi almak istiyorum. Avrupa Şampiyonası'nda forma giymek istiyorum. Sağ kanatta Sabri ile tatlı bir rekabetimiz var. Rekabetten her zaman başarı doğar. Ben de oynamak istiyorum, ama Avrupa'da final oynayacaksak, kupayı alacaksak Sabri oynasın'' dedi.

Mangal partisinin ardından bazı futbolcular, Teknosa tarafından kurulan platformda bilgisayarda futbol maçı yaptılar.
digitur_81 Çevrimdışı  
Eski 14-05-2008, 08:49 PM   #9 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

"Onlar daha iyiydi"

Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yaptığı kadro tercihi hakkında ilk kez konuştu. Antalya'da düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalar yapan Fatih Terim çok eleştirilen forvet seçimi hakkında da "Semih, Nihat, Halil ve Mevlüt şu an herkesten daha formdalar. O yüzden tercih ettim" dedi.
"Tek tek izah etmeye gerek yok. Nihat, Halil, Mevlüt, Semih... Hatta Yıldıray'ı da koyabilirdim oraya. Bu arkadaşların diğerlerinden önde olduğunu düşündüm. Semih Türkiye'de en fazla gol atan isim, Nihat İspanya'da öyle, Halil Schalke'yi taşıyor, Mevlüt değişik bir tip bizim içine" sözleriyle forvet tercihini açıklayan Terim bir soru üzerine de Emre Aşık ve Tümer Metin hakkında da konuştu.

"EMRE KONUŞMADI, İŞİNİ YAPTI"
Terim'in Emre Aşık hakkında konuşurken bir sözü dikkat çekiciydi: "Emre Aşık ona her formayı verdiğimde çok konuşan arkadaşlarımızdan çok daha iyi performans göstermiştir" Terim Emre ve Tümer hakkında şu sözleri söyledi: "Stoperlerimzin sakatlıklarında Emre Aşık'ı çağırdık. Norveç ve Macaristan maçlarında harika oynadı. Ondan daha iyisini göremedim ben. Emre Aşık'a her zaman güvendim. Tecrübeli bir arkadaşımız. Emre çok konuşan arkadaşlarımızından çok daha iyi oynamıştır. Konuşmamış iş yapmıştır.

Tümer geç yaşlarda mili olan bir arkadaşımız. Danimarka maçı öncesi aldığımız kritikleri arşivlerden çıkartabiliriz. Ama ondan sonra herkes Tümer'e hakkını verdi. Tümer hem tecrübesi hem de yeteneğiyle en iyisini verdi. Sol ayaklı fazla oyuncumuz yok. 27 yaş ortalamasının dışında hiçbir takım şampiyon olmamış. Tecrübeli arkadaşlara ihtiyacımız var"

"SERVET GELECEK EMRE GİDECEK DİYE BİR DURUM YOK"
Terim orta sahayı kalabalık tutmasını da şu sözlerle aktardı: "Ayırarak bu listeyi gönderdik. Servet'in durumunu bilmediğimiz için tedbir olarak Emre Güngör'ü davet ettik. Servet iyileşirse Emre Güngör gidecek birşey yok. Gönül ister 46 kişi alayım ama bazı arkadaşlara bu yine yetmeyecek. Ama ben bunu düşünürken çalışma ortamını da düşünmeliyim. 30 kişi ile antrenman yapmak zor. Biz orta sahayı kalabalık tuttuk ki duruma göre onları forvette de kullanabilelim. Orta saha kalabalık diye gidecek 3 kişi oradan olacak diye bir kaide yok"

HAMİT DEPAR ATMAYA BAŞLADI
Fatih Terim sakat oyuncular hakkında da bilgi verdi. "11 sakata varan maçlar oldu. Oyuncu sakatım dedi mi itiraz etmeyiz. Bize sürpriz Gökhan Gönül ve Srvet oldu. Gökhan Zan'ın tedbirini almıştık. Ümit ediyorum Gökhan Gönül burada kalır. Tek sıkıntımız sakatlık olsun. Başka sıkıntımız olmasın. bunlar önemli oyuncular bizim için. Hamit depar atmaya da başladı. Rahat bir şekilde yetişeceğine inanıyorum. Servet'in oynamayacağı konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Onun direnci var. İnanıyorum ki onlar da çaba gösteriyorlar. Umarım bundan sonra sakatlık görmeyiz..." açıklamasını yapan Terim oyun düzeni hakkında sorulan soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Oyun düzenimize gelince...Numaralara inanmadığımı söylemiştim daha önce. Önemli olan oyun prensibiydi. Tek forvet düşüncesi doğru bir yaklaşım olmayabilir. Oyunun dengesine göre her türlü riske girebiliriz"
Tecrübeli teknik adam basın toplantısının başında ise Antalya'da yaptıkları sosyal kamp hakkında bilgiler verdi. Yeni yapılandırılan kadro hakkında bilgiler veren Fatih Terim bu sosyal kampta yapılanları ise şöyle anlattı: Oyuncularımıza testler yapıldı. Bir grubun yağ ölçümleri yapılırken diğer grubun fonksiyonel durumları göz altına alındı. Beslenme alışkanlıkları hakkında futbolculara bilgi verildi. Futbolcu ve antrenör eşleri de hem yemekler hem de aile içi durumlar hakkında bilgilendirildi. Barbekü partileri verdik. Tuncay'ın katılımıyla kamptaki futbolcu sayısı 19'a çıktı.

Bugün önemli bir gün. Fiziki durumlarının hangi seviyede olduğunu belirleyeck bir test durumu uygulanıyor. Sakat oyuncularının durumları kontrol edildi. Sakatken kilo almamaları konusunun üzerine gidildi. Planlarımızın içerisindeki hedefler futbolcularımızın yorgunluklarını atabilmeleri, ailelerinde yanlarında olmasını istedik. Tüm çalışanlarının ailesinin kaynaşmasını istedik. Aile havasına dönüştürmek istedik. Hedeflerimize ulaştık. Hanımlarımız Üstün dökmen'den bir randevu daha istediler. Gece dışarı çıkmak serbest. Sabah kalkış saati kuralı yok. Bir transfer bir EURO 2008 gündemi var. Yazılı ve görsel basına kısıtlama yapmadık. Onlara yardım ettik. Sponsorlarımızın da var olduğunu gösterdik"
digitur_81 Çevrimdışı  
Eski 14-05-2008, 08:49 PM   #10 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Scolari yarın Türkiye'de

Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, bir organizasyona katılmak üzere yarın İstanbul'a gelecek.

2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde Türkiye ile aynı grupta olan Portekiz'in hocası, 15 Mayıs Perşembe günü Ceylan InterContinental Otel'de düzenlenecek futbol konulu konferansa katılacak.
Konferansa katılacak ABD'nin Los Angeles Galaxy takımının CEO'su Alexi Lalas da yarın İstanbul'da olacak.
digitur_81 Çevrimdışı  
Eski 14-05-2008, 08:51 PM   #11 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

"Terim'in seçimine saygı duyulmalı"

Teknik Direktör Aykut Kocaman, Euro 2008 A Grubu'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı'nın, diğer takımlarla eşit şansa sahip olduğunu düşündüğünü söyledi.

Merkez Belediyesinin düzenlediği "Sokağımda Bir Değer Yetişti Projesi" kapsamında Adapazarı'na gelen Kocaman, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, "Hakan Şükür'ün milli takım kadrosuna alınmaması konusunda neler düşünüyorsunuz" sorusuna Kocaman, milli takım antrenörünün tercihine saygı duymak gerektiğini cevabını verdi.

Bu konuda ayaküstü yorum yapmanın yanlış olacağını ifade eden Kocaman, şunları söyledi:
"Milli takım bir antrenöre teslim edilmişse o antrenörün seçtiklerine ne olursa olsun saygı duymak gerekir. Sonuç alındıktan sonra, doğrusu veya yanlışıyla eleştiriler olacaktır. Çeşitli kesimler tarafından da eleştiriler getirilecektir. Takımın kadrosunda kimler olursa olsun eleştiri getirilebilir. Bu konudaki genel düşüncem; sorumlu, sorumluluklarının farkındadır."

"İYİ GİDEN BİR MAÇ BÜTÜN TURNUVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREBİLİYOR"
A Milli Futbol Takımı'nın gruptan çıkma şansını da değerlendiren Kocaman, şöyle konuştu: "Grubumuzda 4 takım var. Bir tanesi ev sahibi olmanın verdiği avantaja sahip. Diğer iki takım da zaten Avrupa'da futbol kültürü yüksek takımlar. Biz de futbol kültürü açısından gelişen bir ül***iz. Dolayısıyla 4 takımın da yüzde 25'er şansı olduğunu düşünüyorum. Euro 2008 A Grubu'nda mücadele edecek milli takımımızın diğer takımlarla eşit şansa sahip olduğunu düşünüyorum. Kısa dönemli turnuvalarda iyi bir başlangıç ve iyi giden bir maç, bütün turnuvanın seyrini değiştirebiliyor. Yunanistan'ın Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarıda olduğu gibi. Dolayısıyla böyle iyi bir güne ihtiyaç var. O günü de bulursak, şansımızın yüzde 25'ten de yukarı çıkacağını tahmin ediyorum."

"TAKIM ÇALIŞTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM"
Kocaman, 2008-2009 futbol sezonunda takım çalıştırıp çalıştırmayacağı konusunda ise "Önümüzdeki sezonda bir takım çalıştırmayı düşünüyorum ama kulüpler beni düşünüyorlar mı? Bunu bilmiyorum. Şu anda kesinleşmiş bir şey yok, ancak bu seneki çalışmama tercihi benim tercihimdi. Önümüzdeki sene çalışmak istiyorum. Kısmet" diye konuştu.

Bank Asya 1. Lig'de play-off mücadelesi verecek Sakaryaspor'un, Turkcell Süper Lig'e çıkma şansını da değerlendiren Kocaman, yeşil-siyahlı takımın sezon boyunca lig lideri olduğunu, fakat son haftalarda takımın düşüşe geçmesinin futbolcularda psikolojik etki yapmış olabileceğini belirtti.
Kocaman, futbolcuların yaşadığı sıkıntı ve setresin giderilmesi durumunda play-off mücadelesinde Sakaryaspor'un kadro kalitesiyle avantajlı duruma geçeceğine inandığını da sözlerine ekledi.
digitur_81 Çevrimdışı  
Eski 14-05-2008, 08:55 PM   #12 (permalink)
digitur_81
Moderator

digitur_81'ın Avatarı

Süper Lig’de oynanan 34 maçın sadece 17’sinde ilk 11’de görev yapmasına karşın, ağları 17 kez havalandırarak, gol krallığına ulaşan Semih Şentürk, mutlu mu mutlu. Ligin bitmesinin ardında