|
||
|
|
#201 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
|
'Gaziantepspor'u yenmeye gidiyoruz'
13 Ekim 2006 13:52Sakaryaspor Kulübü Onursal Başkanı Aziz Duran, Gaziantepspor ile yapacakları maçın bir güç gösterisi olacağın belirterek, 'galibiyet için gittiklerin'i söyledi... ![]() Sakaryaspor Kulübü Onursal Başkanı Aziz Duran, takımının ligde bulunduğu sıradan çok oynadığı futbolun önemli olduğunu belirterek, Gaziantepspor ile yapacakları maçın bir güç gösterisi olacağını söyledi. Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Sakaryaspor'un iyi bir takım olduğunu söyledi. Ligin yeni yeni biçim aldığını ifade eden Duran, “Tabii Süper Lig'deki bütün takımlar iyi. Bunu böyle kabul etmek gerekiyor. Bu dönemde galibiyet primlerinin bir hayli yüksek olması, o takımlara farklı bir mücadele azmi veriyor” dedi. Ligde artık kolay maç olmadığını belirten Duran, şunları kaydetti: “Çünkü yenen takım kulübüne çok yüksek maddi imkanlar temin etmiş oluyor. Bütün maçlar zor. Burada gücünü aklını ortaya koyan takımlar, disiplinini bozmayan takımlar, ipi göğüsleyecek takımlardır. Biz, Sakaryaspor olarak çok iyi isimlerden oluşan bir takım kurduk. Takımın şu veya bu sırada değil iyi futbol oynaması önemli. O sıralamadan çok daha iyi yerlerde olabileceğimizi düşünüyorum. Ve Gaziantepspor ile yapacağımız maç güç gösterisi olacak diyorum. Yenmek için gidiyoruz. Onlar da güçlü bir takım. El elden üstündür derler. Top yuvarlaktır, 3 neticelidir, sonucu göreceğiz.” ERGÜN: ZOR MAÇLARDA 8 PUAN ALDIK, KOLAY MAÇLARDA 1 PUAN ALDIK Ligin ilk haftalarında çok güzel bir çıkış yakaladıklarını ifade eden yeşil-siyahlı oyunculardan Ergün, “Bu çıkışı devam ettirmeye çalışıyorduk. Zor maçlarda 8 puan aldık, kolay maçlarda 1 puan aldık. Bizim hedefimiz bu maçlarda 9 puan almaktı ama 1 puan alabildik. Son hafta oynadığımız oyun bize umut oldu. Bu umudu Gaziantepspor maçında devam ettirip, umutlu bir şekilde gelip haftaya yapacağımız Denizlispor maçında stadımızı doldurup, taraftarımıza kötü günlerimizi bir daha yaşatmayacağız. Onların önünde iyi bir maç çıkaracağız diye düşünüyorum. Hafta içi çalışmalarımıza ve takımın moraline baktığımda yeneceğimizi düşünüyorum” dedi. |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#202 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Fenerbahçe'de Ankaraspor mesaisi..
Fenerbahçe, 15 Ekim Pazar günü Ankaraspor ile deplasmanda yapacağı lig maçının hazırlıklarını, bugün tek antrenmanla sürdürürken, çalışmaya tedavisi süren Selçuk dışında tüm oyuncular katıldı.. 13 Ekim 2006, 17:28 Samandıra Tesisleri'nde, teknik direktör Zico yönetiminde basına kapalı antrenmanda, futbolcular dar ve geniş alanlarda taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı. Zico, dar alandaki çift kale maçtan sonra oyuncularla sahada kısa bir toplantı yaptı, ardından futbolcular, geniş alanda çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Fenerbahçe, Ankaraspor ile yapacağı maç için yarın Ankara'ya uçacak. Sarı-lacivertliler, yarın sabah antrenmanının ardından, saat 15.00'te Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli bir uçakla Ankara'ya gidecek. |
|
|
|
|
|
#203 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yanal: "3 puanla ayrılacağız"
Turkcell Süper Lig lideri Vestel Manisaspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirdiklerini kaydederek, Antalyaspor karşılaşmasından 3 puanla ayrılacaklarına inandıklarını belirtti.. 13 Ekim 2006, 14:04 Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı değerlendiren Yanal, ''Antalyaspor maçına kazanmak için çıkacağız. Kendi seyircimiz önünde iyi futbol oynamak istiyoruz. Lige verilen arayı iyi değerlendirdik. Pazar günü taraftarlarımızın da desteğiyle istediğimiz sonucu alacağız'' diye konuştu. Kulüp idari menajeri Mustafa Turgat ise, Antalyaspor karşılaşmasının kendileri için diğer maçlardan hiçbir farkının olmadığını ve bu karşılaşmayı da kazanmak için sahaya çıkacaklarını kaydetti. Öte yandan Antalyaspor maçının hazırlıklarını Tarık Almış Tesisleri'nde sürdüren Vestel Manisaspor, karşılaşma öncesindeki son antrenmanını yarın yapacak ve maç saatini bekleyecek. Vestel Manisaspor'da, kart cezalısı Johana ve Nizamettin, sakatlıkları süren Güven ve Hakan Balta, Antalyaspor maçında forma giyemeyecek. Bu arada sakatlığı süren Güven'in ayağındaki alçının alındığı, genç oyuncunun salonda ayağını güçlendirmek için çalışma yaptığı öğrenildi. Karşılaşmanın bilet fiyatları ise kapalı tribün için 20, açık tribün için 10, kale arkası tribün için ise 5 YTL olarak belirlendi. Bu arada Vestel Manisaspor'un Fransız oyuncusu Stephane Borbiconi, Cumba Restoran'da takım arkadaşları ve teknik heyete yemek verdi. Borbiconi, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok mutlu olduğunu kaydederek, kendisine destek veren teknik heyet ve takım arkadaşlarına teşekkür etti. |
|
|
|
|
|
#204 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Karaman: "G.S'ı yenmeye gidiyoruz"
13 Ekim 2006 15:15Ankaragücü teknik direktörü Hikmet Karaman, Turkcell Süper Lig dokuzuncu hafta maçında karşılaşacakları Galatasaray'ı yenmek için İstanbul'a gittiklerini söyledi. ![]() Hikmet Karaman, hedeflerinin Galatasaray'ı İstanbul'da yenmek olduğunu belirterek, "ligde artık üç puanla tanışmak istiyoruz'' dedi. Takımla taraftarlar arasındaki gerginliğin sona erdiğini ifade eden Karaman, "12'nci adamımız olan taraftarımız dün kulübe gelerek bize tam destek verdi. Biz de yarın (14 ekim cumartesi) Galatasaray'ı yenerek onlara hediye vermek istiyoruz" diye konuştu. Milli kaleci Orkun'u aralarında geçen tatsız olay sonrası kadro dışı bıraktığı belirten tecrübeli hoca, ''Bütün takım bana gelerek kendisini affetmemi istedi. Daha sonra da Orkun özür diledi. Biz bir takımız. Bu konu artık kapanmıştır" dedi. Ligde sekiz hafta sonunda galibiyeti bulunmayan tek takım olan Ankaragücü'nde menajer Ayhan Akbin görevinden istifa etti. Akbin, hak etmediği bir saldırıya maruz kaldığını belirterek, "taraftarın isteği de buydu. Onların istediğini yerine getiriyorum" dedi. Ankaragücü taraftar derneklerinin dünkü moral ziyareti sonrasında Akbin ile taraftarlar arasında önce sözlü sataşma yaşanmış daha sonra Ayhan Akbin bir taraftarın saldırısına uğramıştı. |
|
|
|
|
|
#205 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Lugano ve Mehmet taraftarla buluştu
13 Ekim 2006 16:00F.Bahçeli futbolculardan Lugano ile M. Yozgatlı, bugün sarı-lacivertli taraftarlarla biraraya geldi... Yıldız isimler sorular üzerine şu açıklamalarda bulundular... ![]() Küçükyalı Fenerium Mağazası’nda düzenlenen imza gününe katılan Lugano ve Mehmet, taraftarlara bol bol imza dağıttı. Mağazanın önünde kuyruk oluşurken, özellikle öğrencilerin okuldan çıkıp, imza gününe geldiği gözlendi. Bu arada, Fikriye Pevlivanlar isimli yaşlı bir kadın da felçli kızı Güler için Mehmet Yozgatlı’ya Fenerbahçe forması imzalattı. Lugano: "Eleştirilere cevabı zamanla verebilirim" Uruguaylı futbolcu Lugano, hakkındaki eleştirilere ancak zamanla cevap verebileceğini söyledi. İmza gününde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lugano, "Ağır olduğun yönündeki eleştirilere ne diyorsun?" şeklindeki bir soru üzerine, "Bunun cevabını ancak zamanla verebilirim. Futbol sonuç oyunudur. Kazanırsanız, şampiyon olursanız takım ve oyuncular iyidir. Yenemiyorsanız takım ve futbolcular kötüdür" dedi. İlk geldiği günden bugüne takım arkadaşlarıyla uyumunun iyi olduğunu anlatan Uruguaylı futbolcu, şöyle devam etti: "Takıma, şehre ve kulübe kısa zamanda alıştım. Ailem de burada mutlu. Bir günde oturmuş bir takım kuramazsınız. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Taraftarımızın ve kulübümüzün bu sıcak karşılamasına 100. yılda şampiyon olarak karşılık verebiliriz." UEFA Kupası’nda Fenerbahçe’nin grubunu da değerlendiren Lugano, Avrupa Şampiyonlar Ligi ayarında bir gruba düştüklerini söyledi. Lugano, "Çok zor bir grup, ama Fenerbahçe azmi, isteği, motivasyonu ve altyapısıyla bu grubu geçecek gücü sahip. Bu gruptan üst tura çıkacağımıza inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Mehmet Yozğatlı: "Yabancıların uyum sorunu yok" Mehmet Yozgatlı, yeni katılan yabancı oyuncuların kısa sürede takıma uyum sağladığını kaydetti. Mehmet, Fenerbahçe’de şu anda uyum sorunu olmadığını belirterek, "Lugano, Deivid, Edu ve Kezman takıma çabuk uyum sağladılar. Zaten Appiah, Alex ve Mehmet Aurelio Türk gibiler, onları yabancı olarak görmüyoruz" dedi. Geçen sezon takımda daha fazla forma şansı bulduğunu belirten Mehmet, "Bu sezon azaldı, ama Fenerbahçe’nin kadrosu içinde bulunduğum için mutluyum. Bu sezon zaman zaman forma şansı buldum, yine bulacağıma inanıyorum. Benim görevim hazır olmak, hocam görev verdiğinde kendimi göstermek. O yüzden yedek kalmayı kafama takmıyorum" diye konuştu. Mehmet, bir soru üzerine Galatasaray’dan teklif almadığını ifade ederek, "Artık bu konudan sıkıldım. Fenerbahçe’de mutluyum. Şu anda oynamamam sıkıntı yaratmıyor. Sezon sonunda mukavelem bitiyor. Yapacağım ilk iş kulübümle oturup, anlaşmak" dedi. UEFA Kupası’nda grupta yer alan Newcastle United, Palermo ve Celta Vigo’nun çok iyi ekipler olduğunu vurgulayan Mehmet, "Futbolda isim değil, sahadaki mücadele önemli. Sahada her şeyimizi ortaya koyup, iyi mücadele ederek, gruptan çıkacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. |
|
|
|
|
|
#206 (permalink) |
|
Super Moderator
|
İşte Galatasaray'ın muhtemel 11'i
13 Ekim 2006 14:00Turkcell Süper Lig'de yarın Ankaragücü'nü Ali Sami Yen'de Stadı'nda konuk edecek Galatasaray, galip gelerek kötü gidişine son vermek istiyor. İşte muhtemel 11... ![]() Derbi maçta Beşiktaş'ı 1-0 yenmesinin ardından Trabzonspor'a 3-1, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de Liverpool'a 3-2 mağlup olan, kendi evinde ise Konyaspor'la 3-3 berabere kalan sarı-kırmızılılar, kendi seyircisi önünde yeniden çıkışa geçmenin planlarını yapıyor. Geride kalan 8 haftada 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıp, topladığı 11 puanla da tarihinin en başarısız lig başlangıcını yapan sarı-kırmızılı ekipte Ankaragücü maçı öncesi genç oyuncular Oğuz ile Özgürcan'ın dışında önemli sakatlığı bulunan kimse bulunmuyor. Galatasaraylı futbolcular, Ankaragücü maçının hazırlıklarını bu akşam Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacakları basına kapalı antrenmanla tamamlayarak, kampa girecekler. Sarı-kırmızılıların Ankaragücü karşılaşmasına, Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan, Hasan Şaş, Ayhan (Inamoto), Iliç, Arda, Ümit ve Hakan muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak ve hakem Aytekin Durmaz'ın yöneteceği maç Digiturk Lig TV'den naklen yayınlanacak. |
|
|
|
|
|
#207 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Trabzon-Erciyes maçı bilet fiyatları
13 Ekim 2006 12:35Turkcell Süper Ligi'nin 9. haftasında oynanacak olan Trabzonspor-Kayseri Erciyesspor maçının bilet fiyatları açıklandı. Bilet fiyatları şöyle oluştu: ![]() Buna göre, Açık A ve B Tribün 10 YTL, Maraton 20 YTL, Maraton Özel 40 YTL, Kapalı 50 YTL, VIP 2 100 YTL, VIP 1 biletleri ise 200 YTL'den satışa sunulacak. Maç biletleri, Biletix ve Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndaki gişelerin yanı sıra Sadri Şener Sosyal Tesisleri içindeki TS Club mağazasından da temin edilebilecek. |
|
|
|
|
|
#208 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Delgado'dan çarpıcı açıklamalar
13 Ekim 2006 12:45Kulübü'nün internet sitesinde ''Cola Turka ile Soru-Cevap'' bölümünde, siyah-beyazlı taraftarlardan gelen soruları yanıtlayan Delgado, ilginç açıklamalarda bulundu... ![]() Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado, siyah-beyazlı takımın sezon sonunda Turkcell Süper Ligi'nde şampiyon olacağına ekipteki tüm arkadaşları gibi kendisinin de inandığını söyledi. Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde ''Cola Turka ile Soru-Cevap'' bölümünde, siyah-beyazlı taraftarlardan gelen soruları yanıtlayan Delgado, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansıyla ilgili bir soruya, ''Evet kesinlikle inanıyorum ve takım arkadaşlarımın hepsi benim gibi düşünüyor'' diye yanıt verdi. Genç ve yeni bir takım olduklarını, bu yüzden ilk haftalarda puan kayıpları yaşandığını anlatan Delgado, ''Kısa zamanda istenilen düzeyde olacağız'' dedi. Şu anda, geçen sezon görev yaptığı FC Basel'deki performansında olmadığını kaydeden Delgado, ''İstediğim gibi oynamıyorum. Bunun farkındayım. Çünkü kısa bir süre önce ciddi bir sakatlık yaşadım ve idmanlara daha yeni başladım. Kısa bir süre sonra istenilen düzeye geleceğim'' diye konuştu. UEFA Kupası'nda zor bir grupta mücadele edeceklerinin altını çizen Arjantinli futbolcu, ''Rakiplerimizin hepsi kaliteli ekipler. Ancak takım olarak gruptan çıkma inancımız çok yüksek'' dedi. Ricardinho'nun gelişinin orta alandaki verimliliği artırdığını kaydeden Delgado, Beşiktaş taraftarlarına da övgüler yağdırarak, ''Dünyanın en ateşli ve en iyi taraftarlarından bir tanesi. Bana göre de Türkiye'nin en iyi taraftarı. Geride olduğumuz zaman verdikleri destek çok olumlu oluyor. Unutamadığım olay ise havaalanındaki karşılama'' diye görüş bildirdi. Delgado, ''Ricardinho ile birlikte oynayabilir misiniz? Ricardinho'dan sonra formun düştü mü?'' biçimindeki sorulara ise, ''Arkadaşım Ricardinho ile ilgili olarak sorduğunuz sorular teknik bir konudur. Bu tip sorularda tek yetkili, hocamız sayın Jean Tigana'dır. Her oyuncu buna saygı duymalıdır. Ben de hocamın kararlarına saygı gösteriyorum'' diye yanıt verdi. ''İspanya'dan cazip bir öneri gelse bizi bırakıp gider misin? Beşiktaş mı, İspanya mı?'' biçimindeki bir soruyu ise Arjantinli futbolcu, ''Hedeflerimde İspanya var. Şu an için tek hedefim Beşiktaş'ın yaşayacağı başarılar, kazanacağı kupalar. Sözleşmem süresince yalnızca bunları, Beşiktaş'ın başarılarını düşüneceğim'' diye yanıtladı. |
|
|
|
|
|
#209 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Ziya Doğan kadroyu bozmuyor
14 Ekim 2006 09:15Trabzon'da Çek yıldız Szymek başta olmak üzere birçok oyuncunun devre arasında gönderileceği yönünde iddialar ortaya atılırken ne teknik heyetin tavrı farklı... ![]() Szymkowiak başta olmak üzere birçok oyuncunun devre arasında gönderileceği yönünde iddialar ortaya atılırken ne teknik heyet, ne de yönetim mevcut kadroyu bozmamakta kararlı. Her fırsatta gündemlerinde transfer olmadığını dile getiren Trabzon’un hocası Ziya Doğan’ın yönetime de bu yönde bir açıklama yaptığı öğrenildi. Genel yapının kesinlikle bozulmaması gerektiğini söyleyen Bordo-Mavililer’in teknik direktörü, “Kaliteli birçok oyuncumdan bile şimdiye kadar istediğim verimi alamadım. Kadro sıkıntımız olacağını sanmam. Szymkowiak ve diğer oyuncuları kazanacağıma inanıyorum. Transferi ise devre arasına 1-2 hafta kala konuşalım. Hala takımı tanımaya devam ediyorum” dediği belirtildi. |
|
|
|
|
|
#210 (permalink) |
|
Super Moderator
|
Yanal'dan bomba gibi açıklamalar 14 Ekim 2006 09:30Vestel Manisaspor ile zirveye kurulan Ersun Yanal; milli takımdan Fenerbahçe’ye, Fatih Terim’den Hakan Şükür’e her konuda bomba gibi açıklamalar yaptı... ![]() Vestel Manisaspor Teknik Direktörü kendini bu sözlerle ifade etti, iddialı açıklamalar yaptı: Gencim, bilgiliyim, yürekliyim... Spil Dağı'nın eteklerinde kurulmuş, şimdilerde Süper Lig'de zirve yarışı yapan bir kent Manisa... Türkiye'de her yaptığı olay olan Ersun Yanal ile Tarık Almış Tesisleri'ndeyiz. Yaptığımız bir röportajdan öte samimi bir sohbetti aslında. Masaya ses kayıt cihazı bile koymadık. Ben sordum, o konuştu, kısa notlar aldım. Ucuz şöhret peşinde koşanlardan olmadığımızı bildiği için ne varsa içinde döktü Ersun hoca. Doluydu, çünkü haksızlığa uğradığını düşünüyordu. Yükselen bir değer olarak, bir linç kampanyası oluşturulduğunu ifade ediyordu. Ama pes etmemişti. İnatçıydı. İşte onun ağzından Milli Takım, Fenerbahçe, Vestel ve hayata dair ne varsa her şey: Ağabey, ben adam gibi adamım. Yüreğim var, bilgim var, gencim. Bakın; Türkiye'de bir çok teknik adamın kovulması ya da istifası günlük bir haber olarak geçer de, ben yaparsam olay olur! Nedeni basit: Çünkü ben bir değerim. Denizlispor'dan istifa ettiğimde iki yönetici de benimle birlikte ayrıldı. O zamanki başkan Selami Urhan, kulübe ait iyi niyetli girişimlerimden dolayı rahatsız olmuştu. Tartıştık ve bıraktım. Bugün, o kişiler hayatta. Ankaragücü'nde ise mukavelem bitmesine rağmen ek bir süre çıktı. Kamuoyu herşeyi öğrendi zaten. Gençlerbirliği'nden milli takım için ayrıldım. Sözkonusu böyle onurlu bir görev olunca kim ayrılmaz ki? Yoksa ben 'işte başarıyı yakaladım, kaçarım' der miyim? Bunlar çirkin şeyler. Ama yükselişimi nasıl engelleyecekler? Tabii ki lekeleyerek. Meyve veren ağaç taşlanır. Milli takım günleri Milli takımdan devam edelim. 15 aylık süreçte neler oldu? 'Emre oynamadığı halde Milano'ya gitti', 'Akdeniz Oyunları'na gitmediği için gönderildi' denildi. Ne diyorsunuz? - 'İstanbul adamı yer' mantalitesinin hakim olduğu bir anlayıştaki medya karşısında ne yapsanız yaranamazsınız. Çünkü benim arkam yok. Ben bu noktaya tırnaklarımla söke söke geldim. 2008'e kadar sözleşmem vardı. Bırakırsam, 500 bin dolar ödeyecektim. Onlar bıraktırırsa bana tazminat ödeyeceklerdi. Ben bıraktırıldım, ama 2.5 trilyonu bir imza ile bırakıp gittim. Çünkü ben hedeflerin adamıyım. Oraya başarı için geldim. Şunu çok net söyleyebilirim; milli takımda başarılı oldum. Ama medyanın kalemşörleri için ne Yanal, ne Terim, ne Güneş yeterli. Çünkü onların istediği bir canlı dünyada yok. Bu, insanüstü, 8 kollu, 4 başlı özel bir yaratık olabilir! Oysa ki, oyunu kuralına göre oynamalıyız. Benim kimseyle sorunum olmadı, ama onların hep sorunu vardı. Bakın Türkiye'ye gelen teknik adamlara; Hiddink, Osieck, Löw... Bu adamlar Türkiye'den ayrıldı, ama hepsi birer değer olduklarını gösterdi. Onlar için neler yazıldı, çizildi! 'Aman hocam, sen bizim istediğimiz 11'i çıkart, arkandayız' anlayışı, Türk Futbolu'nun en büyük sıkıntısı. ‘Herkese saygılıyım işime bakıyorum’ -Fatih Terim sizinle görüştü mü, bir lider takımın teknik diretörü olarak? Hayır. Herkesin duruşuna saygılıyım. O konu onu ilgilendirir. Ben burada işime bakıyorum. -Vestel’den Milli Takım’a oyuncu alınmaması için ne diyorsunuz veya siz olsaydınız hangi isimleri alırdınız? Bu konuda polemik istemem. Ancak tabii ki Süper Lig’de lider konumdaki bir takımda milli formayı giyecek kapasitede oyuncu vardır. -Mesela Selçuk İnan, ön libero olarak düşünülemez miydi? Kesinlikle çok önemil bir oyuncu. Ayrıca Hakan Balta şu anda Türkiye’de sol kanadın en istikrarlı ismi. İstatistikler ortada. Ayrıca bir başka isim Burak. Denizli’den aldık ve müthiş bir sezon yaşıyor. ‘Hakan Şükür ile sorunum yok’ -Siz Hakan Şükür’ü oynatmadınız diye eleştirildiniz, şimdi de Fatih Terim oynatıyor diye eleştiriliyor, bu çelişki değil de ne? Yorum sizin ben ne diyeyim. Ben, Hakan Şükür ile bir sorunum yok diyorum, hayır, var diyorlar. Adam kafasına koymuş bir kere. Bazen gülüyorum, şu anda bile beni keşfedenler var. Ya da hocam sana haksızlık etmişiz diye arayanlar oluyor ve hatta kendilerini aşağılayıp günah çıkartmak istiyorlar. Ben hepsine sizinle bir alıp veremediğim yok deyip kapatıyorum. ‘Fenerbahçe ile özdeşleştirildim’ -Başkent’teyken Fenerbahçe’den hiç teklif aldınız mı? Hem Ankargücü’ndeyken hem Gençlerbirlği’ndeyken Fenerbahçe’den teklif aldım ama kabul etmedim, çünkü anlaşmalarım devam ediyordu. -Peki bu sezon oldu mu? Çünkü ne zaman Fenerbahçe’de bir kriz olsa sizin adınız ön plana çıkıyor. Niye Galatasaray, Beşiktaş değil? Ben herhalde Fenerbahçe ile özdeşleştirildim. Oynattığım futol anlayışı ve kişiliğimi beğeniyorlar olsa gerek. Bu sezon öyle bir teklif gelmedi ayrıca. Sırası gelmişken bir konuya da açıklık getirmek istiyorum. Ben Milli Takım teknik direktörüyken Daum’la görüşme talebim oldu; ama bir takım mazeretlere geri çevirdi. Öyle bazı çevrelerin dediği gibi, Daum’la görüşmek istemediğim doğru değil. 2002 Dünya Kupası sonrası Türk Futbolu'na ne oldu sizce? - O takımın kökenine inelim. 1994'e uzanıyor. Fatih hocayla yakalanan başarılar, Galatasaray'ın aldığı sonuçlar ve 2002; bunun taçlandırılmasıydı. Bir kuşak geldi ve ül***i her alanda başarıyla temsil etti. Biz Dünya Kupası sonrası Fransa'daki Konfederasyon Kupası'nda yaptığımız gençleştirmeyi yarıda bıraktık ve treni kaçırdık. Tugay, Alpay, Emre, Rüştü, Hasan Şaş, Hakan Şükür gibi isimlerin oluşturduğu önemli bir kuşaktı o. Ama biz değişimi beceremedik. Aynı durumu Hollanda da yaşadı ve 2002'de önemli bir organizasyonun dışında kaldı. Değişimi yakalamak zorundasınız. Bu hem milli takım hem de kulüplerle ilgili. Şu an hiç bir kulüp, mali ve kurumsal yapısını halletmiş değil. Şenol Güneş sonrasında, ben ve ekibim yalnız bırakıldık. Değişim ve başarı birlikte olmalı. Burada bir parantez açmak istiyorum. Futbolcu da bırakmasını bilmeli. Bakın dünyada, bunun örnekleri çok. Bu konuda Tugay'ı çok takdir ediyorum. Milli takımdan affını istedi, ama yıllardır Premier Lig'de hâlâ başarıyla top koşturuyor. Milli takımın başında kalsaydınız, İsviçre maçında çıkan olaylar yaşanır mıydı? -Asla... Benim olduğum yerde saldırganlık olamaz. Yunanistan maçında futbolcularıma, "Her ne pahasına olursa olsun, hiç bir tahriğe karşılık vermeyeceksiniz. Yoksa kellem bile gitse, sizleri silerim" dedim. Çünkü milli takım diplomatik bir temsildir. Ayrıca o maçla ilgili bize verilen seyircisiz oynama cezası da bir skandaldır. Seyirci bir şey yapmadı ki!Herşey saha içinde oldu. Ben bu kararı anlayabilmiş değilim. Düşünüyorum da; ben milli takımın başında olsaydım ve bu olaylar yaşansaydı, beni parçalarlardı Akdeniz Oyunları'na gitmediğiniz için mi gönderildiniz? Akdeniz Oyunları tarihine baksınlar. Bir milli takım, hangisinde bu kadar üst düzeyde teknik kadroyla temsil edilmiş. Orada bulunanlar kim? Hepsi A Milli Takım'daki yardımcılarım. Bunların hepsi bahane. Bu olmasa, başka bir şey arayacaklardı. Emre meselesi Emre oynamadığı halde neden İnter maçına gittiniz hocam? Bu da bilmeden yapılan bir spekülasyon. Emre'nin maçına Levent Bıçakçı ve Hasan Doğan ile birlikte gittik. Ben milli takım teknik direktörüyüm; ama kimse 'onların ne işi vardı' diye sormuyor. Oynamasa da giderim, belki özel bir görüşme ihtiyacı duydum böyle önemli bir oyuncuyla. Üstelik o maçta Emre son ana kadar oynayacaktı, ama maç günü sakatlığını ileri sürüp oynamadı. Konu |