Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Spor & Hobiler > Trabzon

LinkBack Konu araçları
Eski 16-12-2005, 05:14 PM   #1 (permalink)
cilginyurekli
Senior Member

Giriş Tarihi: Aug 2005
Atay AktuĞ'dan Veda Toplantisi!

Trabzonspor'da yarın yapılacak seçimli mali genel kurul öncesi kulüp başkanı Atay Aktuğ, görevde
bulundukları süre içinde şampiyonluk beklentilerine cevap veremedikleri için üzgün olduklarını söyledi.
Trabzonspor'da yarın yapılacak seçimli mali genel kurul öncesi kulüp başkanı Atay Aktuğ, görevde
bulundukları süre içinde şampiyonluk beklentilerine cevap veremedikleri için üzgün olduklarını söyledi.
Başkanlık görevi içindeki son toplantısını Zorlu Grand Otel'de yapan Atay Aktuğ, Trabzonspor'un 20 yılı aşkın bir süredir şampiyonluk yaşayamadığını belirterek, ''Gönlünde Trabzonspor arzusu olan herkesin
beklenen arzusu şampiyonluktu. Bu beklentiye cevap veremediğimiz için üzgünüz'' dedi.

Trabzonspor'da birlik ve bütünlüğü sağladığını kaydeden Aktuğ, şöyle devam etti: ''İki sezonda da şampiyonluk mücadelesi verdik ve ligi 2. sırada bitirdik. Türkiye Kupası'nın sahibi olduk. Bunu başarmamızın nedeni herkesi Trabzonspor bayrağı altında bütünleştirmekti. Ne olursa olsun her değerin ayağına gittik. Büyüklüğü bile tartışılan bazı basın organlarında dördüncü büyük olarak bahsedilen bazılarında ise hiç büyüklüğünden söz edilmeyen Trabonspor'u 4 büyük kulüp arasında olduğunu kabul ettirdik. Büyüklük camianın bütünlüğü ile olur saha sonuçlarıyla olmaz. Kulübü bir marka haline getirdik.''

Bazı çevreler tarafından eleştirildiklerini dile getiren Aktuğ, ''Terbiye sınırlarına aşmamak suretiyle her eleştiriye açık olduğumuzusöyledik. Eleştiri yapanlar ancak sorumluluk almaya geldiği zaman almadılar. Sorumlu olmadan yetkili olmak istediler. Kurumsallaşmayı sadece Futbol A.Ş içinde yapamadık. Bunda bizimde mevcut teknik adamında hatası var. Futbolu futbol bilenlere bırakamadık. Transferde
de hatalar oldu'' diye konuştu.

Aktuğ, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anorthonisis Famagusta'ya elenmesini kendilerini çok etkilediğini söyledi.
''Tanımadığımız bir devletin takımına elenmek camiada şok etkisi yarattı'' diyen Aktuğ, şöyle devam etti: ''Kıbrıs Rum Kesimi'ne gitmemem de çok eleştirildi. Türkiye Cumhuriyetinin tanımadığı devlete başkan olarak gidip takımı temsil etmek istemedim. Bunları bazıları biliyor. Burada ise elenmemiz, başta
ben olmak üzere camianın heyecanını yitirdi. Ancak taraftarlar yine desteklemeye devam etti. O dönemde yeni yönetim oluşması halinde görevi bırakmayı düşündüğümü söyledim. Ancak malesef böyle birşey olmadı ve göreve devam ettik''
Futbol takımımın karakterli ve kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu kaydeden Aktuğ, ''Ancak bir güvensizlik oluştu. Arkadaş bağında kopukluklar oldu. Kendi kurallarını kendilerinin koyduklarını
öğrendik. Bir takım hüviyetinde olamadılar sakatlıklar de eklenince bu sezon başarısız sonuç oldu. Mevcut teknik direktör ile devam edilmeli'' diye konuştu.

Aktuğ, Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu camianın büyük camia olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Ancak kent içindeki düşüncenin de bu yolda ilerlemesi lazım. Şu anda da kongrenin yararı değil, zararı var. Olağanüstü genel kurullar kulübe yarar sağlamaz. Ama kongre kararı alınmasını isteyen bir takım arkadaşlarımı durduramadım, direndim. Saha sonuçları da beni üzdü. Artık Trabzonspor'a zarar mı veriyorum? diye düşündüm. Arkamda destek bulamayınca, güven bunalımı oluştu. Diyarbakırspor maçından sonrada bu nedenle kongre kararı aldık. Bu kararın Diyarbakırspor maçı sonucuyla ilgisi yoktu. Futbolcu arkadaşları, personeli diri tutmak için daha sonra kongrede aday olabileceğimi söyledim. Ama yönetim seçim kararı almışsa 3. kez adaylarla yarışmanın yanlış olduğunu düşündüm.''

Futbol Federasyonu'ndaki mevcut yönetime oy vermedikleri halde ilişkileri iyi tuttuklarını ifade eden Aktuğ, federasyonun diğer takımlar gibi Trabzonspor'a da eşit davrandığını kaydetti.

Aktuğ, Petkoviç ve D'Haene'nin transferinin hep yanlış bilindiğini de kaydederek, ''Petkoviç, konusunda hukuksal işlemler yapıldı. 500 bin dolarlık bir ücret almaya hak kazandık. Sadece D'Haene'yi Vestel
Manisaspor'a o kulüple ilişkilerimizden dolayı ücretsiz verdik. D'Haene'nin ücreti de fazla değildi'' diye konuştu. Ne olursa olsun kazanma düşüncesinin futbola siyaseti, rantı herşeyi soktuğunu ifade eden Aktuğ, ''Amaç spor olmalı. Sahada futbol oynanmıyor. Arena gibi oldu saha içi. Bu şartlarda Türkiye'de futbolun düzeltilmesi mümkün değil'' dedi.
Aktuğ, başkan adayları ile görüştüğünü ve talep gelmesi halinde seçilmelerinden sonra da görüşebileceğini kaydederek, ''Hepsine başarılar diliyorum. Trabzonspor'un başarısı için her zaman yanlarında olacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.
cilginyurekli Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık