|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Co Administrators
![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
Mekan: Hendek-Beyazsaray
|
Digital kameralardan kayıt hakkında
kameralardan kayıt icin konuya ilgisi olan arkadaslara bilgi olması acısından yazmayı uygun gordum .
kayıt yapılacak kameralar eger digital yeni nesil kameralarsa, firivare 1394 baglantısı ile dogrudan xp servispack 2 ile tanıtmaya bile gerek kalmadan ,ulead 6.0 ,intervideo windvdcreator,gibi programlarla dogrudan dvd vcd kaydı yapılabilir.bu kameralarla 64-bit xpyede destekleri vardır usb den kayıt yapmak isteyen arkadaslara tavsiyem kameraların cogu usb 1.1 calıstıgıdan saglıklı goruntu elde edilemez, usb 1.1 de sadece 12 mgb si goruntu aktarımı yapılabilirken firivare 1394 te 400 mgb si veri aktarımı yapılabildigi icin aradaki farkı anlamak zor olmasa gerek. eger 1394 baglantınız yoksa 15-20 dolara piyasada bulabilirsiniz markası onemli degildir. |
|
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#3 (permalink) |
|
Co Administrators
|
video kasetten cdye kayıt hakkında
video kasetten cd ye kayıt hakkında bilgi
sayın arkadasım kameradan bilgisayara aktarılan 1394 veya usb den veya herhangi bir tv kartı yada capture kartı ile bilgisayara aktarılan goruntuler nero ile vcd yazan bolumden cdye yazılır ama direk kameradan cd ye aktarım saglıklı olmaz ama ben direk cdye atmak istiyorum dersen bunun nicin en saglıklı calısan program medistromun neo dvd 5.0 veya 6.0 programıdır internette arayan bulabilir bu programla dogrudan istedigin formatta vcd dvd yapabilirsin program seni yonlendiriyor zaten . kolay gelsin. bu programı tavsiye etmemin tek nedeni dogrudan vob olarak veri aktarımı yapma ozelligine sahip olmasıdır. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Junior Member
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
|
Slm arkadaşlar,
Ulead DVD MovieFactory 4.0 Launcher ile ilgili bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim. Daha önceden TV kartı ile capture yapıyordum kullandıgım programda Ulead DVD MovieFactory 4.0 Launcher idi. Kameranın ekranında tarih bölümünü görünür yapıp pc ye kaydımı yaptıgımda kaydettigim görüntüde tarih sol alt köşede sürekli duruyordu ve yaptıgım kayıtlara çıkıyordu.. Şimdi firewire kartı aldım kullandıgım program aynı gene Ulead DVD MovieFactory 4.0 Launcher kaydettigim görüntüler çok iyi ve net ama aldıgım görüntüde tarih bilgisi ekranda görünmüyor. Programda ayarları kurcaladım kameradan şüphelendim kurcaladım programı tekrar kurdum ama çözüm olmadı. Programda efekt bölümünde teks yazmak için bir bölüm var. Ordan elle görüntüye tarih eklemeye ugraşıyorum ama çok uzun ve yorucu oluyor. Çünkü 1 kasete 20 günlük kayıt yapmış oluyorum günün bir 10 dk diger gün 3 dk filan dolayısıyla kasetei defalarca sar tek tek her gün için zaman aralıklarını belirle oraya tarih bas vs. Soruma gelince kameramda görünen tarihi pc'ye aldıgım görüntüde göstermenin bir yolu varmı. Bir ayar bir yama ne bilim bişi işte. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. MSN'den yardımlarada açıgım. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Junior Member
|
SEREFUZUN BEST54 cevaplarınız için çok teşekkürler.
Affınıza sıgınarak 1 sorum daha var. Bende Panasonic GS15 marka DV kamera var. PC'imde ise PIV 2,8 - 256 Ekran kartı iyi bir karttır 80GB disk 1GB Ram mevcut ayrıca 1394 kart tabiki. Bu donanımla kamera ve pc'mle yani. Alabilecegim maximium bitrate - resolution gibi degerler nelerdir. Maximum kalitete görüntü alıp DVD oluşturabilmem için önerebileceginiz herhangi bir program vs tavsiye edebilirmisiniz bana lütfen. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Co Administrators
|
sayın arkadasım maksimum kalitede goruntu yakalaman icin sana profesyonel bir program linki vericem best kalite 8.000 bitrate yakalarsın
bu konuda resimli anlatımlı calısmamı bir iki gün icinde vericem simdilik kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Junior Member
|
Slm arkadaşlar,
1394 kartım var ve ulead movie factor 4.0 kullanıyorum. Programdan pc ye kayıt yapıp pc'de izledigimde görüntü eksiksiz olarak pc'de görünüyor ama Programdan dvd ye kayıt yapıp dvd player ile tv de izledigimde görüntünün kenarlarından kestigini farkettim. Sebebi hakkında bilgisi olan varmıdır acaba. Programda pal/secam ayarı secili görüntüyü kenarlardan kesmesiyle alakalıda başka bişi bulamadım. Bi ihtimal benim tv den kaynaklanıyor olabilirmi.. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Co Administrators
|
Alıntı: