Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > Kitap Dünyası > Yeni Çıkan Kitaplar

LinkBack Konu araçları
Eski 03-01-2006, 10:37 AM   #1 (permalink)
galerihikmet
Special Member

galerihikmet'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 1970
Mekan: Galeri Hikmet Kitabevi-Bartın-Amasra
Başımıza Çuval Geçirenler

Yazarı : Mahir KAYNAK

Artık bizim konuşma sıramız geldi!
Devir her zaman konuşanın değil,
Gerektiği zaman konuşanındır…
Neyin ne zaman gerektiğinin kararını da
Türk milleti en uygun zamanda verecektir!!!
Ve işte o zaman her şey değişecek!!!
Birkaç gün sonra ABD askerleri bir birliği basar ve askerlerimizin başına çuval geçirerek başka bir yere götürürler. Birliğin başındaki binbaşı son derece gergindir. Kendisine verilen kesin emirle, karşılaştığı muamelenin kötülüğü arasında bocalar ama emre uyar. Sorgulanacakları yere götürülürken bir çavuş binbaşıya:
- Komutanım neden bize böyle bir emir verdiniz? Kadın kılığına gir deseydiniz daha az yıkılırdım!..
- Bu ne biçim konuşma Mehmet, bizim töremizde komutanına böyle hitap etmek var mı?
- Komutanın siz bize askerin ağzı değil silahı konuşur derdiniz. Silahımı susturdunuz onun için konuşuyorum. Orada çatışsaydık öleceğimiz kesindi ama ben ölümü tercih ederdim.
- Vatanın askerinden isteyeceği şeylerin sınırı yoktur. Şu anda can vermekten daha fazlasını verdiğini ben de biliyorum. Sen benim nasıl kahrolduğumu biliyor musun? Bu zillete sadece ülkem için katlanıyorum.
- İnşallah bu işten sağ çıkmam. Eğer sağ çıkarsam görevimden ayrılmak istiyorum. Ülkeme her şeyimi veririm ama siz benden haysiyetimi vermemi istediniz. İnsan kalabilmek için bu görevi yapıyoruz. İnsanlığımı elimden alırsanız yaptığımız işin ne anlamı kalır? Beni bu görevden alın çünkü bir daha böyle bir emrinizi dinlemem ve dövüşürüm. İnsan olmayandan asker olur mu?
Götürüldükleri yerde elleri çözülünce Mehmet Çavuş kendisini getiren Amerikan askerine bir yumruk atar. Araya hemen Amerikalı albay girer ve Amerikan askerinin karşılık vermesini engeller. Asker:
- Albayım bu esir bana yumruk attı siz beni engellediniz!
- O esir değil bir misafir, bir yumrukla ucuz atlattık sayılır.
Binbaşı komutanlarından gelen emirlere, Amerikan albayının tavrına bir anlam veremez ama bir şeyler olduğunu sezinlemektedir. Mehmet Çavuş'a döner;
- Hırsını aldın mı Mehmet? Ama gene de yaptıklarından hoşnut değilim. Dönünce seni özel kuvvetlerden aldıracağım. Sen emir dinlemenin ölmekten daha önemli olduğunu anlamamışsın!

Yayınevi : Truva Yayınları
Dizisi : Siyaset
Yazarı : Mahir KAYNAK
Fiyatı : 12.5 YTL
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2006 - Ocak

galerihikmet Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 03-01-2006, 10:41 AM   #2 (permalink)
Forumer
Senior Member

Giriş Tarihi: Sep 2005
paylaşım için teşekkur ederim sağol dostum
Forumer Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2006, 10:42 AM   #3 (permalink)
GuRoL®
Member

Giriş Tarihi: Jun 2005
Hikmet Abi eline sağlık teşekkür ederiz..
GuRoL® Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2006, 10:45 AM   #4 (permalink)
bulentkartal79
Banned/Foruma Giremez

bulentkartal79'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005
sagol dostum
bulentkartal79 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2006, 11:30 AM   #5 (permalink)
galerihikmet
Special Member

galerihikmet'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 1970
Mekan: Galeri Hikmet Kitabevi-Bartın-Amasra
sizlerde sağolun arkadaşlar okuyucu kitlesinde artış oluyor bu çok güzel ben devamlı tanıtım yaparım yeterki sizler böyle takibediniz
galerihikmet Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2006, 12:06 PM   #6 (permalink)
yigidolar
Member

Giriş Tarihi: Sep 2005
hikmet abi sen yeterki bizleri bilğilendir
yigidolar Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık