|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Special Member
![]() Giriş Tarihi: Jan 1970
Mekan: Galeri Hikmet Kitabevi-Bartın-Amasra
|
Şehit Mektupları /Bizden Size Selam Olsun
![]() Yazarı : Koray GÜRBÜZ, Hüseyin ÖZLÜK İlk önce hepinizi çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Bu mektup ancak ben öldükten sonra sizin elinize geçecektir. Beni asla unutmayın. Hep kalbinizin bir köşesinde saklayın. Şunu asla unutmayın, Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz. Bu yüzden üzülmeyin. Yalnız size söylemek istediğim bir şey var. Ben Burcu'yu çok seviyordum ve bu sevgimi de mezara götürüyorum... Köy çocuklarına bir avuç aydınlık götürmek için Türk vatanının en ücra köşesine gitmekten çekinmeyen Türk öğretmenini gece yarısı evinden çıkarıp kurşuna dizmenin mantığını açıklayabilecek bir adam var mı? Siz bu soruya makul ve mantıklı bir cevap arayadurun, biz de elimizdeki Şehİt Mektupları isimli kitabın sayfalarına dalalım. "Bizden size selam olsun!" temennisiyle hazırlanan kitabın adı: Şehİt mektupları. Koray Gürbüz ve Hüseyin Özlük isimli Güneydoğu gazileri hazırlamış kitabı. Kitap, Türkiye Gaziler Vakfı tarafından dağıtılmaktadır. Kitabın sayfaları arasında dolaşan gözlerimiz karşılaştığı fotoğraf ve satırlardan aldığı elektriği, yüreğimizin derinliklerine taşıyor. Diyoruz ki, bu kutlu mücadelenin destanını yazacak bir milli şairimiz yok mu? Evet, Çanakkale nasıl bir destan, Sakarya ve Dumlupınar nasıl birer destansa, yirmi altı yıldır vatan toprakları ve komşu devlet topraklarında yaşadığımız gayri nizami terörle savaş da bir destandır! Ayrılıkçı teröre verdiğimiz şehitlerimiz birer destan kahramanıdır. Destan kahramanlarımızın ruhunu şad edecek bir destan yaratmak da milli ozanlarımıza kalmıştır. Bilirsiniz ki, destan yazılmaz; yaşanır! Türk milletinin yarattığı bütün destanlar önce yaşanmıştır. Terörle mücadele de yirmi beş yıldır yaşanmaktadır. Bu bir savaştır. Dünyanın hiçbir ordusu bu kadar uzun süreli bir savaş yapmamıştır! Bu öyle bir savaştır ki, karşınızda düzenli bir düşman birliği yok! Ne zaman, ne yapacağı bilinmeyen bir eşkıya sürüsü var! Eşkıya sürüsünü besleyen müttefikleriniz, kancıkça saldırılarda verdiğiniz şehitleriniz için dil ucundan taziye ve kınama sözleri geveliyorlar! Sizse yüreğinize düşen kor alevi söndürmek için ne yapmak gerektiğini düşünüyorsunuz. Kitapta yer alan şehit mektuplarının istisnasız tamamında bir şehitlik sezgisi okunuyor. Her gün eşkıya takip eden, eşkıya ile vuruşan bu yiğitlerin nasıl bir ruh haline sahip olduğunu anlamak mümkün değildir. Onları ancak yine onlarla birlikte bu savaşın içinde yer alan arkadaşları ve komutanları anlayabilir. Şehit mektupları arasında öğretmen, astsubay, polis ve askerlere ait duygu yüklü satırları okudukça yüreğinizin harareti bir kat daha artıyor. 4 Nisan 1994 tarihinde Sarıkamış Kızılçubuk köyünde şehit düşen Binbaşı Bedir Karabıyık'ın anası ve eşine bıraktığı, "Vasiyetimdir" başlıklı mektuplar, bu mücadelenin destan olma özelliğini yansıtmaya yeter de artar. Bedir Binbaşı şehadet şerbetini içmeyi yürekten isterken, kendisi için gözyaşı dökecek insanları teselli için kaleme sarılıyor. "Canım anneciğim. Her şeyimi ama her şeyimi sana borçluyum. Anneciğim, dünyayı sevemedim. Tad da alamadım. Allah'ın emir ve rızasına aykırı her şey beni rahatsız etti. Elhasıl dünya bana küstü, ben de ona. Bilmiyorum ama zannediyorum, senin dualarının bereketiyle ömrüm uzun olur. Eğer sen veya ben önce gidersek, önce giden kucağını açıp beklesin. Elbette kavuşacağız. Saçından bende bir tutam var. Onu yanımda taşıyorum. Ölürsem, Allah'ın izniyle bu kahramanca olacaktır. Saçının telleri yanımda kalsın. Sakın ağlama. Bil ki, göğsümde Kur'ân var. Dudaklarım da son olarak Allah'ı zikretti. Gönlün müsterih olsun. İbadetlerimi, zikirlerimi hep bağışladım, elimde bir şey kalmadı. Rabbim'in huzuruna bomboş gidiyorum, onun gufranının kuşatacağını umuyorum. Sana başka ne yazayım. Evvel gidene selam olsun. Oğlun Bedir." Bedir Binbaşı'nın eşine yazdığı vasiyet mektubu, bir başka gurur ve kişilik örneği. Muş'un Bulanık ilçesinde doğan Sait Korkmaz'ın geceyarısı Doğubeyazıt'ın Kazan köyü öğretmenevinden dışarı çağrılarak kancıkça katledilişini gören eşinin yaşadıklarını kitaplar anlatabilir mi? Evet, bu savaşın destanı yazılmalıdır. Milletlerin geleceği destanlarla kurulur. Yayınevi : Belirtilmemiş Fiyatı : 15. YTL Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2005
|
|
| Faydalı Linkler |
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |